BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 1 tydzień temu - 10 lata 1 tydzień temu #952763 przez monique1983
Hej dziewczyny :)

U mnie jakaś rozsypka, tzn. po 30 tygodniu się jakoś zaczęło odczuwać bardziej różne dolegliwości, bo II trymestr był ok. Brzuch coraz częściej pobolewa, w Święta ciężko było za stołem wysiedzieć. W pachwinach ciągnie, boli szczególnie w prawej. Przy sprzątaniu po Świętach jakieś kłucie w szyjce jakby czułam. W nocy w łóżku ciężko się obrócić, ciężko wstać na siku, bo jakoś boli wszystko. Także chyba dobre dni się już skończyły. A Mała ruchliwa, brzuch cały skacze :) Trzeba się brać po Nowym Roku za pranie i prasowanie, a później za spakowanie torby.

Dziewczyny współczuję bóli zębów. Mnie na szczęście przed Świętami skończyła tę kanałówkę robić, reszta zębów posprawdzana i jest ok.

Co do kg poświątecznych, aż weszłam na wagę sprawdzić jak sprawy się u mnie mają, ale jakoś dużo nie przybyło, 3,5 kg od początku ciąży.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 tydzień temu #952765 przez Ada2424
Monique dokładnie mam to samo juz z jakiś tydzień prawie. Ciężko wysiedzieć dłużej, kręgosłup codziennie wieczorem dalej o sobie znać , kopniaki już są tak silne, że chwilami aż kucam jak stoje bo boli. Ciężko już cokolwiek zrobić bo brzuch przeszkadza, nie ma tej sprawności w rękach, szybko się męcze w nocy strasznie ciężko się przekręcić, nawet mycie i zakładanie butów sprawia problemy. Dla mnie też 2 trymestr był super, a teraz widze, że 3 też do dobrych nie będzie należał tak jak 1 ale ciesze się, że już bliżej niż dalej ;) ja końcem stycznia zaczynam pranie i prasowanie :) też przy prasowaniu będzie mega wyczyn, nawet jak prasowałam ciuchy na święta to zsapałam się jak nie wiem co i umęczyło mnie strasznie a gdzie tu taką sterte małych ubranek jeszcze wyprasować :woohoo:

[/url] [/url]

10 lata 1 tydzień temu #952767 przez malina219
Ada masz rację w zebra bardziej boli, ale jakoś wolę to niż kopanie po pęcherzu. Strasznie nie przyjemne uczucie. :) ale jeszcze tylko 3 miesiące niecałe :P

10 lata 1 tydzień temu #952768 przez Ada2424
Malina ja po tej dyskotece cało dniowej po żebrach wole zdecydowanie kopniaki w pęcherz bo przynajmniej obolała później nie jestem, a ból żebra dopiero dzisiaj mniej odczuwam, nie spodziewałam się, że to tak potrafi boleć, jak mi koleżanki opowiadały to im nie wierzyłam, aż się sama nie przekonałam o tym

[/url] [/url]

10 lata 1 tydzień temu #952769 przez karola1322
Ja za bardzo sprzątać nie umiem mama mi myła okna ummie na górze nie dam rady wycierać to z przerwami wszytko boli przekręcić się nie umiem czasami jak za długo chodzę to boli krocze jak pingwin niekiedy chodzę . Buty mi mój ubiera nie dam rady się schylić nawęd na siedząco nie ubiorę butów zimowych za jego rodzina się śmieje ze mi zakłada buty

10 lata 1 tydzień temu #952770 przez Karolincia
Wspolczuje Wam tych dolegliwosci w III trymestrze :( Ja juz tez zaczynam powoli odczuwac zmeczenie np przy goleniu lub zakladaniu butow a nie wspomne juz o kopniakach mojej Lilki nie raz jak mi przywali w zebro to az zatyka :( a co to bedzie pozniej !!! :)
A do III trymestru jeszcze troche czasu mi zostalo :)

10 lata 1 tydzień temu #952776 przez Ada2424
Aaaa i mam obiad z głowy! Dzwonił Mężuś, że mam nic nie szykować, przed zakupami zabiera mnie na pizze :cheer: już tak za mną chodzi że hej :cheer:

[/url] [/url]

10 lata 1 tydzień temu - 10 lata 1 tydzień temu #952779 przez monique1983
Ada, karola1322 - to widzę, że nie tylko ja tak mam :) a co do brzucha- dokładnie tak, zaczyna przeszkadzać, męczą najprostsze czynności.

A co do kopnięć w żebra to nie wiem jak to wygląda, bo pomimo tego, że Mała główkowo jest ułożona to nogi gdzieś mam w lewym boku i tam najczęściej czuję kopnięcia, czasami coś w prawym boku też czuję. Czasami sama już się zastanawiam jaką ona ma tą pozycję :)

Dziewczyny kupujecie do szpitala w razie czego osłonki na brodawki do karmienia? Ma może któraś sprawdzoną firmę i jak jest z tymi rozmiarami?

10 lata 1 tydzień temu #952786 przez Ada2424
Monique ja jak zamawiałam na gemini ostatnio to sobie wzięłam to oslonki niedrogie są, mam z tommee tippee rozmiar standardowy ;) żebyś wiedziała, że nawet mała czynność a męczy okropnie. Ja na zakupy jak jade teraz to tylko na takie drobne na chwile bo na dłuższe już wysiadam i nie daje rady, albo wracam z mega bólem pleców i kości ogonowej także rozumiem Cię doskonale co czujesz :) a o goleniu się już nie ma mowy, już dawno swojej kury nie widze :whistle:

[/url] [/url]

10 lata 1 tydzień temu #952788 przez malina219
Co do pizzy to ja po obiedzie w fast foodach czy pizzeriach zdycham. Smakuje mi strasznie, ale co z tego jak później mnie tak żołądek boli, że mnie skręca z bólu :( Także Ada zazdroszczę, że możesz sobie spokojnie zjeść pizzę! :lol:

A to mój brzuszek.
Dopiero robiąc zdjęcie zauważyłam jakie mam brudne lustro :sick: Wybaczcie ten widok :whistle:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 1 tydzień temu #952792 przez karola1322
ada o goleniu nie mów bo ja na czuja się gole bo nic nie widać nawęd nogi ciężko ogolić a mężowi nie dam ogolić.. a osłonkach nie myslam jeszcze za mna fast foody chodzą ale mój nieche mi kupić malina fajny brzuszek ... jak wstanę dziś na wagę to mnie przerazi po świętach

10 lata 1 tydzień temu #952794 przez malina219
Karola no ja też golę się na czuja a wcale jakiegoś wielkiego brzucha nie mam :laugh:
Co do osłonek to słyszałam od znajomych, że bardzo ułatwiają karmienie i dobrze jest je mieć jak się ma pierwszy raz karmić, więc na pewno zamówię... Tylko jeszcze nie wiem jakie :/

Dziewczyny jakie zamawiacie materacyki? Wiem, że już był ten temat, ale nie mogę się dokopać do niego, a może któraś z was już kupiła, albo wie mniej więcej czego na pewno nie kupować?

10 lata 1 tydzień temu #952795 przez Ada2424
Malina mi na szczęście nic nie jest, moge wszystko jeść :) fajny brzuś :) ja materacyk miałam w zestawie z łóżeczkiem :)

Karola no teraz to będzie coraz ciężej nam ze wszystkim, ale co tam jeszcze tylko troszke :)

[/url] [/url]

10 lata 1 tydzień temu #952796 przez malina219
Ada ja się zastanawiam, bo na każdy materacyk są i pozytywne opinie i negatywne, więc totalnie nie wiem , który wybrać, żeby był najlepszy. Ja niestety z tymi fast foodami mam problem, ale może to i lepiej, bo tak to bym ciągle jadła na mieście :laugh: Jak to bywało przed ciążą.... :whistle:

10 lata 1 tydzień temu #952799 przez karola1322
ada mi już nie dużo zostało czas za wyprawkę się brać bo niemam nic prócz ubranek malina ja łóżeczko kupuje z materacykiem i tam jest taki piankowo-kokosowo-gryczany

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia