BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 1 tydzień temu #952570 przez malina219
Kristi ja mam to samo jeśli chodzi o bóle pepka. Co do zębów to zawsze miałam takie mocne zdrowe a teraz..... dziś w nocy zasnelam o 5 bo tak mnie bolał następny ząb. Kolejny do plombowania....:( masz rację 1 trymestr wcale nie był taki zły . :/ kręgosłup jak na razie mnie nie boli, tzn JUŻ dwa dni nie bolał a to na prawdę dużo...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 tydzień temu #952586 przez syza24
Hej mamusie :)
Współczuje przebojów z zębami :( u mnie tylko mała tak wariuje całe święta w dzień i w nocy, że chodzę wiecznie nieprzytomna :unsure: no i jak się pręży to wbija swoje części ciała tak mocno że boli :( mąż chodzi i mówi że chyba byłoby lepiej jakby już się urodziła to wtedy mógłby mi pomóc a tak tylko mnie męczy kochany jest ale ja chyba wolę żeby jeszcze sobie pomieszkała u mnie :)
według wagi domowej przez ostatni tydzień przybrałam tylko 0,5 kg więc nie ma tragedii :laugh:

10 lata 1 tydzień temu #952590 przez kristi*
Z racji tego że nie mam co robić, a ząb czasem daje znać o sobie - wstawiłam pierwsze pranie, żeby się do koca stycznia wyrobić.

10 lata 1 tydzień temu - 10 lata 1 tydzień temu #952596 przez Ada2424
Hej Mamusie :) jak tam po świętach ? ja jestem tak objedzona ze nie pamiętam kiedy ostatnio tyle zjadłam co przez te ostatnie dni :woohoo: Julita dzisiaj od rana szaleje non stop spodobało jej się moje zebro i tak mnie w nie kopie ze aż mnie kurcze juz boli :blink: ale ogólnie miło spędziliśmy święta :) każdy z rodziny mówił ze pięknie i kwitnąco wyglądam i ze syna będę mieć a jak mówiłam ze nie ze córeczka to w szoku byli :laugh:

[/url] [/url]

10 lata 1 tydzień temu #952624 przez Alesandra
Witajcie mamusię.
U nas w porządku po świętach jakoś przeżyliśmy bez skutków ubocznych. Współczuję bólu zębów. a skoro już po świętach i coraz blizjej końca roku ;-) to trzeba się zacząć organiziwac. Bo już niewiele czasu do porodu a ja jeszcze daleko w lesie z wyprawka. Wczoraj kupiłam tylko bepanthen i emolium a tak to hoho. Musze się zorganizować trochę szybciej.
Moja mała tez mnie juz mocno kopie. Na ostatniej wizycie była już główka do dołu ;-):-)<3teraz kolejna wizytę mamy 14 stycznia

10 lata 1 tydzień temu #952635 przez Ada2424
No to u mnie Dziewczynki 1 kg do przodu przez święta :) od ostatniej wizyty, czyli przez 2 tyg juz 2 kg więcej a wcześniej przez 4 tyg 2 kg przybieralam a do wizyty jeszcze 3 tyg to już widzę ile na plus wskoczy jak dalej taki apetyt będę miała :P ale co tam ja to bym chciała żeby z 5kg mi zostało po ciąży chociaż ;) Julitka rano juz popis dala, mam nadzieje, ze aż tak jak wczoraj szaleć nie będzie bo zebro dalej mnie boli od jej szaleństw wczorajszych.

[/url] [/url]

10 lata 1 tydzień temu #952638 przez malina219
Aleksandra mi jeszcze też spooooooro zostało. Właściwie mam tylko : ubranka, kocyk, prześcieradełka do łóżeczka, butelki, jeden smoczek, śpiworek, ręczniki + jeden z kapturkiem, szczotkę i grzebień do włosów, mokre chusteczki. Wydawało mi się, że już tyle tego mam, a nawet połowy nie mam za sobą....
Ja mam wizytę 20 stycznia :cheer: A właśnie! Dziewczyny faktycznie łożysko mam na przedniej ścianie, więc lekarz powiedział, że to normalne, że nie odczuwam mocnych kopnięć. Chociaż od kilku dni co raz bardziej bolą kopniaki Małej :whistle:
A to zdjęcie mojej Kalinki z wizyty 23.12 :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Strasznie jestem zadowolona z USG na tej wizycie, bo Mała cały czas się uśmiechała :woohoo:
Załączniki:

10 lata 1 tydzień temu #952713 przez Karolincia
Witajcie Mamuśki !! :) :)

Daaaaawno mnie nie było :) ;)
Kompletny brak czasu przed Świętami, później od pracy w kuchni miałam lekkie skurcze ale leżałam odpoczywałam i jest dobrze !! :)

Piękne prezenty dostałyście :)
Mi Mężuś podarował suszarkę do włosów taką jaką chciałam :)
Dostałam też blender oraz wanienkę z korkiem i stojakiem :)

Postaram się nadrobić wszystkie posty !!! :)

Malinka - Nic mi o bólu zębów nie mow...:( To samo mam....:( Bolą mnie ząbki na dole po prawej stronie ....po nowym roku mam wizyte u dentysty :( 5 styznia w poniedzialek :( Az sie boje!!!!! :(
Co do kopniaków tak samo mam na przedniej ścianie łożysko i też odczuwam lżej kopniaczki tzn do wczoraj :D Wczoraj pierwszy raz leżąc wieczorem w łóżeczku z moim Przyszłym Mężem widzieliśmy jak mi brzuch podskakuje :D :D
Mi zostalo też jeszcze troche do kupienia pieluch tetrowych i flanelowych musze dokupić, pampersy firmy pampers dla noworodków, wózek ,łóżeczko z całym wyposażeniem, pare kaftaników musze dokupić i śpioszków .... :whistle: :whistle: :whistle:

10 lata 1 tydzień temu #952731 przez Agula89
helooooołłł :)
Co tam u reszty mamusiek słychać ? :)

Ja sie już ciesze że już po "maratonie" światecznym bo normanie znowu dostane bure od gina :p po tygodniu 1 kg do przodu ! :P a zostały 3 tyg jeszcze :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

A na prezent dostałam patelnie :P od teściowej :laugh: ale sama sobie zamówiłam taki prezent wiec udany :P a od małża łańcuszek z zawieszka więc też sie postarał :)

no i od dziś wracam do rzeczywistości na śniadanie owsianka dawno zapomniana bo już na sałatke warzywną i rybe po grecku patrzeć nie moge :P

10 lata 1 tydzień temu #952732 przez Karolincia
Agula - Dobrze że zamawiałaś taki prezent u Teściowej :) :) No no Mężulek się postarał :) :) Piękny prezent :) Ja dziś zjadłam 2 kanapki ciemne pieczywo z ziarnem z białym serkiem i pomidorem na śniadanie :) Pozniej zrobie sobie salatke owocową :) :)
Ja mam 12 stycznia wizytę u ginekolog :D :D ciekawe ile kg na plusie będzie znów :(....

10 lata 1 tydzień temu #952741 przez bujanka
Hej kochane,
ja po powtórnej glukozie, niestety nie poszło tak jak ostatnim razem :sick: nawet nie zdążyłam dolecieć do kibelka, taki wstyd :blush: :S

babka w laboratorium powiedziała żebym na spokojnie jutro w domu wypiła i przyszła po godzinie pobierzemy krew a potem znowu po godzinie, dziewczyny czy to nie zmyli wyniku? Można wypić glukozę dzień po pobraniu na czczo?
Mam nadzieję że jutro lepiej mi pójdzie.... :pinch:

Ada, Agula ja też po świętach 1kg do przodu, Ada mam jak Ty wcześniej mniej przybierałam, teraz co tydzień średnio wychodzi mi 1 kg na plusie ale moja lekarka będzie pewnie przeszczęśliwa z powodu tych 8 na + :woohoo:

To wysyłam fotki: pierwsze z 25 tygodnia, drugie z 28 tygodnia, robione trochę z innej odległości, ale patrzcie jak mi urósł przez 3 tygodnie B)

Załączniki:

10 lata 1 tydzień temu #952750 przez Ada2424
Bujanka jejku kochana jak się namęczysz z ta glukoza :( mogli by Ci już odpuścić i nie męczyć. Piękny brzuchol, mamy baaaardzo podobny ;) mi też strasznie szybko teraz się powiększa ;)

Ja dzisiaj zabieram się za szperanie dalszej części wyprawki ale jestem spokojna bo wiem, że mało co zostało i zdarze do lutego tak jak chciałam :) Dziewczyny jejku patrzcie jak mało nam zostało na przywitanie naszych Skarbów :woohoo: szok !!! My z Julitka dzisiaj już 29 tc zaczynamy :woohoo:

[/url] [/url]

10 lata 1 tydzień temu #952752 przez karola1322
hejka bujanka fajnie ci brzusio urósł ............ Mi mała rano skopała pęcherz a teraz pod żebrami czuje z prawej strony poszła na swój ulubiony bok prawy jeszcze dziś wizyta eh nieche mi się

10 lata 1 tydzień temu #952760 przez malina219
Bujanka ale masz super figurę!!!! :woohoo: Takie zgrabne nogi i duży brzusio! Taką zawsze chciałam mieć, ale niestety idzie mi w nogi :angry:
Karola Moja też upatrzyła sobie prawy bok :laugh: A co do kopania w pęcherz to MASAKRA :lol:
Agula ja już zapomniałam o owsiance :whistle: Ze dwa tygodnie nie jadłam! Dobrze, że mi przypomniałaś - od jutra znowu na śniadanko :lol:

10 lata 1 tydzień temu #952762 przez Ada2424
Dziewczyny kopniaki w pęcherz nie są takie złe, teraz już wiem że w żebra znacznie bardziej boli ;)

Ja dziś jade z Mężem na zakupy, wszystko świąteczne się pokończyło i przejadło już. Teraz zjadł by jakąś zapiekanke, pizze :P zajrze od razu do mojego ulubionego sklepu dziecięcego, może coś upoluje :cheer:

[/url] [/url]

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia