BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 2 tygodni temu #952307 przez syza24
Hej ale tu spokój wszyscy szykują się do świąt :lol:
My mieliśmy ciężkie te ostatnie dni ale na szczęście dzisiaj udało się nam trafić do bardzo dobrego lekarza oczywiście już prywatnie no i na święta nas uspokoił zatrucia ciążowego nie mam no i u małej wszystko w porządku :) Ale niestety serduszko malutkiej będzie musiał na wszelki wypadek obejrzeć specjalista tak dla pewności. No chyba że będę czuła że jest coś nie tak to mam od razu zgłosić się do szpitala. Ale ja mam nadzieję, że wszystko będzie OK :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 tygodni temu #952311 przez syza24

ale prezenty do rozpakowania dopiero w marcu :laugh: :laugh: :laugh:
Załączniki:

10 lata 2 tygodni temu #952330 przez bujanka
Hej marrcóweczki to i ja składam najlepsze życzenia na święta, obyśmy nie przejadły się za bardzo w te święta i dotrwały w dwupaku do marca :whistle: B)

Malina ja się ważę na wadze w domu i wychodzi na to że od wizyty 2 kg przytyłam, a wizytę miałam 2 tygodnie temu i też mam 7 kg na plusie :lol:

Syza to super że z niunią wszystko dobrze i dobrze że nie będziesz miała nerwówki, tylko już spokojnie święta przeżyjesz :)

10 lata 2 tygodni temu #952331 przez bujanka
Załączniki:

10 lata 2 tygodni temu #952344 przez madlen_m
Załączniki:

10 lata 2 tygodni temu #952351 przez kristi*
Również życzę wszystkim Wesołych Świąt.
Ja już u mamy od rana, Prawie wszystko gotowe.
Przy wigilii na Skype siostra ma być :laugh: :laugh: :laugh:

10 lata 2 tygodni temu #952367 przez Agula89
I Ja wszystkim Marcóweczka zycze Spokojnych Swiat.
Niech nasze maluchy rosna zdrowo i nie daja nam powodów do nie pokoju szczególnie w Swieta!

Nie objadac sie za duzo co nas zgaga nie zameczy :P
I odpoczywajmy !
:kiss:

10 lata 2 tygodni temu #952378 przez monique1983
Dziewczyny życzę Wam radosnych, pełnych magii i ciepła Świąt Bożego Narodzenia :)

10 lata 2 tygodni temu #952394 przez anioleczek208
Ja tez Kochane marcoweczki zycze Wam Zdrowych Spokojnych Radosnych Swiat Bozego Narodzenia 🎁🎅🎄

10 lata 2 tygodni temu - 10 lata 2 tygodni temu #952435 przez kristi*
Siostra cudny prezent nam dała

a od męża dostałam, 10kg mandarynek - aż rozpłakałam się ze śmiechu :laugh: :laugh: :woohoo: :woohoo: . Zaskoczył mnie bardzo.

Załączniki:

10 lata 2 tygodni temu #952438 przez Ada2424
Kristi super prezenty, Mąż dobry pomysł wymyślił z tymi mandarynkami :) ja dostałam od Mezusia tablet ze wszystkimi akcesoriami także jestem przeszczesliwa :)) w końcu będzie mi wygodnie bo na kompie długo już ciężko wytrzymać. Zabieram się za szykowanie bo niedługo liczna rodzinka się zjedzie,koło 30 osób ma byc :woohoo: ja od wczoraj nic tylko się objadam do późnych godzin nocnych, jak waga nie wzrośnie to będę w szoku po takiej wyzerce B) lecę się szykować i dalej świętować :cheer:

[/url] [/url]

10 lata 2 tygodni temu #952449 przez nesQa
A nie wie może któraś czy twardnienie brzucha jest normalne? Nic mnie nie boli tylko twardy się robi od wczoraj wieczora co jakiś czas. Wyczytałam, ze to mogą być skurcze i ze to normalne,ale sama nie wiem :pinch:

10 lata 2 tygodni temu #952473 przez bujanka
Nesqa a boli Cię to twardnienie? Czujesz ruchy małej? Jeśli nie boli i mała regularnie się rusza to myślę że nic złego się nie dzieje, ale jakby długo się to utrzymywało to może lepiej pojechać do lekarza :kiss: Staraj się odpoczywać jak najwięcej.

Kristi super prezent ja dla dzidziusia też jeden dostałam, kołyskę :silly: ale narazie czeka nie złożona B)

Ada ja też tylko jem i jem :woohoo:

10 lata 2 tygodni temu #952481 przez malina219
Nesqa mi gin mówił, że twardnienie jest normalne, ale jak zaczyna boleć to trzeba skontaktować się z lekarzem.
Ja w Wigilię wylądowałam na pogotowiu stomatologicznym (DZIĘKUJE BOGU, ŻE ISTNIEJE COŚ TAKIEGO)! Okazało się, że ząb jest do leczenia kanałowego - ból okropny. W Wigilię ledwo jadłam, bo znieczulenie dalej trzymało :angry: Założyła mi tylko trutkę na razie i umówiła na 8 stycznia na NFZ na kanałówkę, pierwszy raz będę miała zęby leczone na kase chorych, ale ciesze się, bo kanałówka to podobno wydatek ogromny. NAwet nie wiedziałam, że w ciąży leczenia kanałowe są refundowane, a także 42 dni (czy jakoś tak) po urodzeniu dziecka. Także święta w tym roku nie koniecznie spędziłam tak jakbym chciała.

10 lata 2 tygodni temu #952532 przez kristi*
Pociesze cię malina219 nie jesteś sama, mnie wczoraj zaczął ząb boleć, jutro dzwonie czy mnie przyjmą jak nie to na poniedziałek koniecznie.
Mały tak kopie że chwilami aż płakać się chce z bólu, zwłaszcza w okolicach pępka nieźle boli. Ale to jestem w stanie jakoś wytrzymać byle ząb nie bolał.
A dzisiaj jeszcze doszedł ból pleców i tragiczna kość ogonowa, normalnie siedzieć nie mogę, leżeć też muszę kombinować - no tragedia
Im bliżej końca tym coraz gorzej, ten I trymestr wcale nie był taki zły..........

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia