BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 3 tygodni temu #951560 przez malina219
Aleksandra tak tak ja skierowanie na CC mam już od dnia kiedy dowiedziałam się że jestem w ciąży i niestety nie mam na to wpływu. Z drugiej strony może stety, bo strach przed porodem naturalnym wydaje mi się był by jeszcze większy.
Haha Kristi ja mam to samo co do wcześniejszego przyjścia na świat maluszka! :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 tygodni temu #951574 przez kristi*
Z jednej strony jeszcze trochę roboty zostało, z drugiej - już nie mogę się doczekać :cheer:

Mężuś robotę miał cały tydzień to i ze ścianką trochę zwolnił, ale od poniedziałku znowu ma wolne - to skończymy przed świętami pewnie. Najgorsza robota szpachlowanie i malowanie.

Nie wiem jak u was, ale mnie od jakiegoś czasu ciśnie na pęcherz, bardziej niż na początku, normalnie mogłabym zamieszkać w toalecie :P

10 lata 3 tygodni temu #951575 przez syza24
Agula ja miałam taki problem jak ty co dzień rano płakałam z bólu i tak przez tydzień i okazało się, że wystarczył tylko jasiek na noc żeby spać wyżej i okazało się, że to pomogło ;)
Teraz tylko dokucza mi to strasznie bolące biodro ale 30 może pomoże coś ortopeda :)
Kristi ja ciągle mam przeczucie że urodzę wcześniej a dlaczego to nie wiem?

10 lata 3 tygodni temu #951580 przez Alesandra
wcześniej można oby po 37 tygodniu kiedy ciążę traktuje się jako donoszoną.
ja mam za to przeczucie, że przenoszę ale mamy jeszcze troszkę czasu.
ja z wyprawki nie mam jeszcze wielu rzeczy ale jeszcze czasu mam:)

10 lata 3 tygodni temu #951582 przez monia89
I juz po 2 ząbki zrobione 8 i 16 kolejne wizyty.
zaliczyłam apteke kupiłam leki tylko 80 zł...

10 lata 3 tygodni temu #951583 przez Aneczka84
Witam czytam na bieżąco ale nie daję rady odpisać. Ja wczoraj miałam wizytę u dentysty i wszystko ok, nic nie muszę robić. A musiałam też iść do endokrynologa i trafilam na świetną lekarke, która wszystko wyjaśniła i znalazła przyczynę skaczącego tsh. Uspokoiła mnie ale branie leków czeka mnie już raczej przez całe życie. Choć najważniejsze że z małym jest wszystko ok i nie mam sie tym przejmować, jak lekarka powiedziała on ma wszystko tylko dla mnie już nie wystarcza bo jal się okazało mam bardzo małą tatczyce. I to cały powód skoków hormonów.
A co do wyprawki do my zaczynamy w styczniu i większość przez internet kupimy bo taniej, a do tego ja nie lubię chodzić po sklepach :) a mój m też nie jest fanem więc jeśli możemy to wolimy unikać chodzenia po sklepach :)
Piękne zdjęcia Malina :)
Życzę zdrowia chorym :)

10 lata 3 tygodni temu #951591 przez Ada2424
Uporałam się już z księgowością :) spokój na jakiś czas mam :) barszczyk zrobiony, czekam jeszcze na ziemniaki no i naszła mnie zachcianka na ptasie mleczko i figi suszone :woohoo: już dzwoniłam do Mężusia żeby mi kupił wracając z pracy :cheer:

[/url] [/url]

10 lata 3 tygodni temu #951603 przez kristi*
Ja pomidorową dzisiaj zrobiłam.
hehe Ada2424 a ja sobie kupiłam suszone daktyle :cheer:

Mały od wczoraj spokojniejszy niż zwykle, ale nadal wierci :lol:

Jeszcze łóżeczko nie przywiezione a ja już zmieniłam jego miejsce w pokoju :P .

Mnie nadal nie ciągnie do słodyczy, więc zmuszam mężulka do diety bezsłodyczowej, z brzuszka musi trochę zrzucić - straszny obżarciuch z niego, jak już wytrzymać nie może to gorzką wcina :laugh: :laugh:

10 lata 3 tygodni temu #951606 przez Ada2424
Kristi o daktyle też bardzo lubie :) kurde strasznie mnie ta zachcianka wzięła aż już wytrzymać nie moge :P za godzinke Mąż wróci to będę się objadać. Mam czasami takie porywy na słodkie.

[/url] [/url]

10 lata 3 tygodni temu #951609 przez Karolincia
Malina - A na kiedy masz zaplanowane cesarskie cięcie?? :)

Ada - Ja właśnie wrąbałam całą paczkę żelek tropikalnych śmiej żelki :P :P Barszczyk lubie, ale juz gotowany z ziemniaczkami pokrojonymi w kostkę, a nie tak ugotowane osobno ;)
Kristi - Pomidorowa mniam !!! :) :woohoo:

Syza- Mam tak samo !! Mała mi tak gniecie na pęcherz tak, że latam co chwile do wc dosłownie na kropelke, a ide z uczuciem jakbym miała wysiusiac conajminej litr .... :blink: :blush: :blush:

10 lata 3 tygodni temu #951611 przez kristi*
Karolincia dokładnie, też takie ciśnienie na pęcherz mam, zwłaszcza jak mały się wierci i przyciśnie pęcherz :ohmy: :ohmy:

10 lata 3 tygodni temu #951613 przez Alesandra
ja też dziewczynki mam parcie na pęcherz dlatego jak muszę wyjść na dłużej na miasto to niestety trasę muszę tak ułożyć by co najmniej do dwóch koleżanek zajść po drodze na WC.
poza tym z piekarnika wyszły moje pierwsze pierniki teraz niech ostygną i biorę się za dekorowanie mam nadzieję, że będzie to ajne doświadczenie szczególnie, że kręgosłup od tego schylania już mnie boli

10 lata 3 tygodni temu #951621 przez Karolincia
Właśnie Dziewczyny :) Ahh..te Nasze Bobasy upodobały sobie nasze pęcherzerze do zabawy :) :) :side: :side:

10 lata 3 tygodni temu #951622 przez Karolincia
Alesandra - Pochwal się pozniej koniecznie efektem kńcowym - czyli gotowymi udekorowanymi pierniczkami :) :)
Odpocznij jak juz udekorujesz!!! :)

10 lata 3 tygodni temu #951627 przez Karlinka
No niestety tak już jest w tym III trymestrze ,że objawy się pojawiają coraz bardziej dokuczliwe...
Cały ranek przeleżałam w łóżku i już lepiej się czuje :) O dziwo jak coś mnie łapie to szybko sobie z tym mój organizm radzi ;)
Kurier pisał- w poniedziałek będę mieć mebelki :DDDD
Alesandra -dekorowanie pierniczków jest super- ja czekam na moją 3letnią siostrzenice , bo mają przyjechać na święta i mam czekać z dekorowaniem na nią -to dopiero będzie wyzwanie ;)
Dzisiaj na obiadek miałam dorsza - taka mała zaprawa przed Wigilią ;)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia