BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 3 tygodni temu #951453 przez malina219
Dzień dobry Mamuśki :kiss:
Agula ja to bym chyba od razu zadzwoniła :( Bóle kręgosłupa miewam, ale tak wysoko jeszcze nie miałam. Może faktycznie Mały po prostu uciska ...

Ja dziś obudziłam się wcześnie jak na mnie, bo przed chwilą Tata przyjechał z Niemiec na święta. Tak się cieszę, bo przywiózł mi proszki dla Małej do prania i płyny, więc już będę mogła jej poprać tą drugą połowę rzeczy na którą nie starczyło mi Jelp'a. Przywiózł mi też balsam na rozstępy i coś jeszcze na nie, ale jak na razie nie wiem co to - muszę wygooglować :lol: Nie wierze w cuda, ale spróbuję się tym smarować :whistle:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 tygodni temu #951462 przez bujanka
Dziewczęta widzę że coraz więcej tych gorszych dolegliwości ciążowych mamy :huh:

Agula tak jak tylko Ci nie przejdzie to zadxzwoń do ginka chociaż myślę że to teraz norma będzie, trzeba się przyzwyczaić...

Mleczna może to te skurcze przepowiadające, Braxtona czy coś takiego to od 25 tyg. mogą się pojawić....

Malina to do tej pory się nie smarowałaś czymś na rozstępy? Ja już drugi krem w połowie użyłam ;) Ale jak narazie żadnego nawet najmniejszego, moja siostra w obydwu ciążach nic nie miała więc się nie spodziewam po sobie :)

Syza super zdjęcia, ja mam fotografa szwagra i po nowym roku zażyczyłam sobie sesje z mężem i brzuszkiem :)

Ada super że już cała wyprawka gotowa, ja w styczniu jak kupimy komody zacznę prać i prasować ciuszki po siostrzenicy i się okaże ile mam braków :)

A ja się wkurzyłam, piszę mojej gince wyniki glukozy 74,0 mg/dl, a po 2 h 120,0. A ona dzwoni mówi że wynik prawidłowy, ale powinnam zrobić po 1 godzinie, a potem po 2. I każe mi powtarzać wynik za tydzień!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Muszę znów to cholerstwo pić!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wy też miałyście po 1h i po 2h pobranie ponowne? Czy to moja tylko tak wymyśla? :ohmy:

10 lata 3 tygodni temu #951464 przez malina219
Bujanka ostatnio poruszałyśmy ten temat z dziewczynami - używam tylko oliwki, bo boję się o uczulenia, gdyż mam skórę skłonną do alergii. No niestety to już ten etap, kiedy coraz więcej dolegliwości będzie się pojawiać :angry: Strasznie podobają mi się sesje ciążowe - super pamiątka na całe życie! :woohoo:

10 lata 3 tygodni temu #951469 przez Karolincia
Witajcie Mamuśki :)

Ja mam rożek z wyjmowanym usztywnieniem :) Dwa w jednym :D :D

Agula - Dzwon żebyś się tak nie męczyła !! :( Mnie boli lędźwiowy i promieniuje az do pośladków czasem to aż iśc nie moge i kuleje :(

Malina - To fajnie , że masz zapasy proszków do prania :) Niemieckie są bardzo dobrej jakości bez porównania do tych Polskich ;) Posmaruj się a może zadziała :)

Bujanka - Współczuję z tym powtarzaniem krzywej cukrowej :( :(

Byłam dziś z psiakiem na pobraniu krwi badam go pod kątem cukrzycy, tarczycy i sprawdzam poziom kwasów żołądkowych może znajdzie sie przyczyna tej padaczki cholernej :(

10 lata 3 tygodni temu #951483 przez Ada2424
Hej Marcóweczki :)

Ja dziś mało co w nocy spałam, nie mogłam zasnąć, kręciłam się co chwile, później Julita zaczęła tańce i w sumie zasnęłam dopiero przed 5 ale nie czuje się nie wyspana. Właśnie włączyłam pranie, jeszcze robote papierkową mam na dziś żeby przed samymi świętami już nie robić no i myśle co by tu na obiad zrobić :whistle:

Karlinka ja bym postawiła niech troszke wywietrzeją, wiadomo nowe to musi troche odstać. My jak skręciliśmy łóżeczko to też przez kilka dni drewnem i nowością czuć było a teraz już nic nie czuć :) wózek też już się przewietrzył ;)

Mleczna ja nie mama żadnych skurczy ani napinania brzucha, nie zdarzyło mi się jeszcze wcale, ale lepiej skonsultować to z lekarzem.

Malina ja mam już zaklepaną na luty sesje brzuszkową u koleżanki, tej samej co nam fotki ślubne cykała :) i też się doczekać nie moge :) później Julitka też sesje będzie mieć robioną. Świetna pamiątka :cheer:

Bujanka ja też mam zamiar zacząć prać i prasować końcem stycznia choć wiem, że sporo czasu mi z tym zejdzie bo już sił nie ma tyle co wcześniej, dlatego chce zacząć wcześniej to robić. Współczuje powtarzania glukozy :sick: ja się tak fatalnie czułam jak to piłam i całą godzine po wypiciu, że na pewno nie wypiłabym drugi raz :sick: ja miałam 3 razy pobieraną krew, na czczo, po 1 godz i po 2 godz. Na czczo leciutko podwyższoną miałam i gin mówił, żebym raz na jakiś czas w domu glukometrem sobie sprawdzałą. Robiłam dziś i wynik piękny, 78 :)

[/url] [/url]

10 lata 3 tygodni temu #951485 przez Alesandra
hej mamusie,
bujanka ja miałam po 1hi 2h ale to pani która pobierała krew powinna wiedzieć jak należy wykonać to badanie. współczuję powtarzania tego okropnego badania.

ja się czuję lepiej ale ostatnio cały czas chodzę głodna. ja rozstępów również nie mam ale regularnie nie smaruję się żadnymi kremami. w poniedziałek mam wizytę u ginekologa mam nadzieję, że mała do tego czasu urośnie choć troszkę. jestem szczęśliwa, że malutka jest zdrowa.

karolincia ja do fryzjera nie idę heh nie ścinam włosków, zapuszczam je zawsze chciałam mieć długie. byłam u kosmetyczki na szczęście zrobiła mi brwi bo inaczej to dopiero po nowym roku by mnie ogarnęła. na szczęście to koleżanka więc się udało.

malina przepiękna sesja zdjęciowa zazdroszczę i chętnie zrobiłabym sobie taką z moją Alunią jednak nie ma u nas żadnej osoby wykonującej takiej sesji a jechać do innego miasta to kosztuje i sama sesja z brzuszkiem tez tania nie jest a takie samoróbki nie są interesujące tylko zwyczajne

co do rożka to nie kupuję ewentualnie ,małą będę w kocyk zawijała aby nie krępować jej ruchów tak jak mówiła Anabell dziecko musi mieć swobodę
ruchową

Agula89 ja miewałam takie bóle jakby ucisk i ciężko mi się oddychało ale u mnie wystarczyło zmienić pozycję i przechodziło chyba małej nie pasowała pozycja w jakiej się ułożyłam ale jeżeli długo już się męczysz to nie zwlekaj i dla pewności przejdź się do ginekologa. Będziesz spokojniejsza

10 lata 3 tygodni temu #951486 przez Karolincia
Ada - Moja tez szalała w brzuchu , wierciła się, przeciągała, rozciągała, kopała , po pęcherzu chyba nogą przesuwała i mnie bolał :) W nocy sie budziłam, ale w miare wyspałam :) :)

Alesandra - Końcówek tez nie podcinasz?? :) Pewnie przynajmniej ogarnęła Ci brewki kolezanka :)Od razu lepsze samopoczucie :) :)

10 lata 3 tygodni temu #951488 przez Ada2424
A Agula zapomniałam... ja miałam dwa razy takie uczucie, jakbym mocnego oddechu złapać nie mogła, ale to trwało zaledwie kilka sekund i przechodziło no i czułam jak mała wtedy zeszła niżej. Także to dzidzia naciska, ale jak trwa to tyle czasu to lepiej do gina się wybrać.

[/url] [/url]

10 lata 3 tygodni temu #951491 przez Karolincia
Kurde oglądam łóżeczka dla mojej Gwiazdy i sama juz nie wiem czym sie kierować podczas zakupu ....Jak Wy kupowałyście to wcześniej na żywo oglądałyście w sklepie ?? :blink: :blush: :blush: :S :whistle:

10 lata 3 tygodni temu #951492 przez Alesandra
karolincia koncówki sama podinam :) a co do łóżeczka nie pomoge bo dostałam , na allego duzo tego jest i do tego całe zestawy wiec jakbym nie miała to bym zamówiła któryś z tamtych

10 lata 3 tygodni temu #951494 przez Karlinka
Bujanka nie zazdroszczę powtórki glukozy. A miałaś jakieś skierowanie czy cokolwiek na podstawie czego babka z laboratorium zadecydowala ze tylko 2pomiary? Bo teraz częściej sie ta 3punktowa robi czyli na czczo po godzinie i po dwoch.
Mleczna z tym napinaniem brzucha ja bym się z ginem skonsultowala bo moga to byc te przepowiadajace ale moze tez cos sie dziac...
Agula i jak lepiej trochę?
Mnie coś dzisiaj przeziębienie zmoglo:-(

10 lata 3 tygodni temu #951497 przez Karolincia
Alesandra - Zdolna jesteś, jak sama podcinasz :) Ja wole tego nie robić , bo bym wyglądała jak strach na wróble hehe :)
Dobrze masz ;) Ja własnie myślę nad którymś z tych zestawów,. ale boje sie o jakośc tych łóżeczek, żeby mi się nie rozpadły :(

Karlinka - Kuruj się !!!!

10 lata 3 tygodni temu #951500 przez Alesandra
karolincia to poczytaj opinie innych użytkowników na temat produktów z danej aukcji danego producenta i będziesz miała ogląd na cała sytuację. czasami można dostać nawet takie łóżko, które jak dziecko podrośnie to będzie można zdjąć szczebelki z jednej strony i będzie łóżeczko,którego Lilka będzie mogła używać nawet do 3 roku życia.
a włosy mam już na tyle długie, że dam radę podciąć je sama delikatnie :)

10 lata 3 tygodni temu #951503 przez Alesandra
dziewczyny juz nieco ponad dwa miesiace zostały nam do porodów jak się czujecie ? czy stres już was dopada ? czy dopadają was czasami jakieś dziwne lęki i zastanawiacie sie czy dacie sobie radę ?

10 lata 3 tygodni temu #951507 przez malina219
Aleksandra ja to się doczekać nie mogę B) ale boję się niesamowicie, ze sobie nie poradzę i o to jak będzie przebiegać CC. Nie mogę w to uwierzyć ze juz za niedługo będziemy miały swoje malenstwa w domkach :woohoo:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia