BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 3 tygodni temu - 10 lata 3 tygodni temu #951094 przez MlecznaMama
Heloł!!!!

Monique!!!!! ja cie gwiżdże! bez znieczulenia?????? dlaczego? dałaś radę?
Monia oj współczuje. Mnie też spotkało teraz końcem listopada zapalenie miazgi.... MA KA BrA!!! ale lekarz powiedział,że mogę dostać antybiotyk tylko,że na bazie penicyliny. Czy z penicylowatych..... nie wiem :) biedaczko i jak się trzymasz? Ej dziewczyny normalnie z zębami w ciąży to masakra... bo nie można ani tabletek za badzo ani porządnego znieczulenia... ah....
KAoloincia śliczna fryzurka.... ja co prawda mam włosy niemalże do pasa, ale to dlatego że w krótkich mi niezbyt...
Syza.... kochana.... jak ja usłyszałam że ty masz już prawie 15 na plusie to myślałam,żeś konkretna już kobietka.... a tu szczupluteńka modelka z ślicznym brzusiem! ah.... to jaka ty musiałaś być chuda przed ciążą!!!!
u mnie urocza waga 69 kilo.... czyli 9 na + :( kiiepściutko....
Anabella to powiem Ci że mnie niesamowicie pocieszyłaś, że ten drugi poród może być szybszy.....
Lalka i co gadaliście o CC? chciałabyś? .

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 tygodni temu #951096 przez Agula89
Lalka
Dobrze doczytalam ze masz stronke z winami bezalkoholu ? Jak tak to poprosze na priva :laugh: bo chodzi za mna wino matko !! :) juz nawet chcialam sobie chociaz malusienka lampke czerw wytrawnego chlapnac ale sie powstrzymuje :p
U mnie "na wsi" nie moge znalezc piwa brovaria bez alko i czasem karmi sobie zafuduje.

10 lata 3 tygodni temu #951100 przez MlecznaMama
Aleksanda nie martw się wagą kochana! mój mały był malutki w brzuchu, urodził się z wagą 2900 8 dni po terminie, a teraz 11 kilo chłop jak dąb. Ja wtedy jak był w brzusiu się zamartwiałam, a teraz wiem,że każde dzieciątko to indywidualność i ośnie sobie w swoim tempie
Podziękowania: Alesandra

10 lata 3 tygodni temu - 10 lata 3 tygodni temu #951102 przez MlecznaMama
jutro mam glukozę a w pt wizytę... :) to tak informacja żeby posta popchnąć . :lol: :lol: :lol:

10 lata 3 tygodni temu #951110 przez syza24
Anabelle dziękujemy za komplement :blush:
Mleczna ja ruszałam z 50 kg więc dlatego tak strasznie się nie stresuję tym że tak dużo tyje, no a co do brzusia to wszyscy ciągle mi mówią, że chyba niedługo już rodzę bo taki spory mam brzuszek jak do mojej figury a tu zong bo do marca trochę czasu :whistle: chyba na koniec będę wyglądać jak prawdziwa ciężarowa :laugh:
Aleksandra dobrze że z dzidzią wszystko ok a waga nie ma się co przejmować ja też w brzuszku byłam malutka i urodziłam się 3 kg i mama się cieszyła bo miała lżejszy poród, który trwał 4 h a później rosłam książkowo :)
Podziękowania: Alesandra

10 lata 3 tygodni temu #951115 przez anioleczek208
Witam mamusie ;) czytalam Was ale nie mialam weny pisac ;) dzis bylam na zakupach z mezem kypilismy tapete i fototapete do naszej nowej sypialni ;) upatrzylismy tez panele ale je kupimy i przywieziemy we wtorek bo brat bedzie mial wolne a ma wieksze auto i da rade Nam je przywieźć ;) potem mebelki ktore juz tez mamy upatrzone i gitarka hehe ;) w nastepnej kolejnosci lozeczko posciel przewijak itp ale to styczen a luty ;) jutro tez jade do fryzjera bo juz mi urosly i nie chca sie ukladac wiec humor sobie poprawie hihi ;)
w poniedzialek wizytaaa w koncu pov4 tygodniach eh jak sie ciagnelo ;) jutro ide robic badania krew mocz ;) oby byly ok ;)
ja pilam ta warke ladler ale lepiej wypic cos gazowanego np mirinde lub pepsi heh
lalka ja tez poprosze linka hehe
a co do kg na plusie dowiem sie w poniedzialek a 4 tyg temu mialm dopiero 5kg na plusie ;)
co do poloznej nie wiem juz ktora pisala to ja bede miala swoja z rodziny bo to mojego chrzestnego siostra ;) bo mojego lekarza nie ma w szpitaluw ktorym rodze zreszta w zadnym go nie ma a polozna jest w sumie przy porodzie lekarz przychodzi jak cos sie dzieje ;))
ok rozpisalam sie dzi jak nigdy ;)
lece spac dobranoc ;)

10 lata 3 tygodni temu #951143 przez Alesandra
dziekuje dziewczyny dziękuje za wasz wsparcie ... mam nadzieję, właśnie że moją córeczka dobije do tych 3kg ale rzeczywiście dzieci rosną różnie więc po tych badaniach co nieco się uspokoiłam.

10 lata 3 tygodni temu #951148 przez syza24
hej
Dzisiaj niestety mała zrobiła mi pobudkę o 5:30 no i o 6 musiałam wstawać jeść śniadanie i to jeszcze miałam zachciankę na jajecznicę :whistle: co dzień się budzi tak między 4 a 6 ale zawsze tylko na pół godziny a dziś dostała takiej energii że nie dało rady spać :unsure:
Ale za to mój mąż jak zawsze wstawał wcześnie teraz jak tylko ma druga zmianę to może spać do 9 :cheer:

10 lata 3 tygodni temu #951172 przez monia89
Hej.
Dziś już ząb ani nic nie boli :-)
Ja sie boje wszelakich leków w ciąży :blink:
co do basenu z Antosiem chodziliśmy ze względu na jego kregosłup niestety teraz przerwałam bo na początku złapałam infekcje ale jak tylko urodze skonczy sie połóg to startujemy :-) tylko jak ja ogarne towarzystwo B)
ja przytyłam ponad 5 i mam nadzieje ze tym raxem poród bedzie szybszy.

10 lata 3 tygodni temu - 10 lata 3 tygodni temu #951174 przez lalka
dzień dobry!!!!!

Syza weź mi nie mów o wadze,bo mi jeszcze trochę i się sznupa w lustrze nie zmieści :angry: :angry: :angry:

co do melisy to jak piłam w poprzedniej ciąży to dziecko robiło się nadwyraz spokojne a spać i tak nie mogłam..więc ja odstawiłam!!!!

Karolincia ja na basen chodziłam z Młodym...polecam...mieliśmy zajęcia w grupach po 10 osób i prowadził je specjalista!!!!polecam,bo naprawdę warto!!!!teraz nie wiem czy będę chodziła,bo się w stroju nie pokażę :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Bujanka z własnego doświadczenia ci napiszę,że drugi poród jest szybszy,łatwiejszy!!!!ja mimo,że duże dzieci rodziłam...to porody miałam ekspresowe...o drugim to nie wspomnę...urodziłabym we windzie ;) ;)

Agula ja bavaię znalazłam w inter marche!!!!

winabezalkoholowe.pl/wina

i jeszcze jeden podobny link www.winabezalkoholowe.pl/

10 lata 3 tygodni temu #951176 przez monia89
Zapomniałam dodać piękne brzuszki macie :-)
Lalka oby tak bylo :-)
Ja do fryzjera we wt ide :-)

10 lata 3 tygodni temu #951182 przez Anabelle
eh ja strasznie chciałam chodzić z Antkiem na basen jak sie urodził. koleżanka chodziła z synem i super sprawa, ale miałam problemy z biodrem po porodzie.
teraz chętnie bym chodziła, ale dwójki dzieci na basenie raczej nie ogarnę :(

10 lata 3 tygodni temu - 10 lata 3 tygodni temu #951186 przez bujanka
No oczywiście mamuśkom po raz drugi życzę żeby to się sprawdziło i żeby porody były szybkie i bezbolesne, zresztą nam pierworódką też ;)
Też będę myslała o basenie, ale o musi być ozonowana woda? Bo coś mi się tak obiło o uszy.....
Aleksandra mała będzie kruszynką i tyle, zresztą przecież nie odbiega aż tak bardzo od normy, słuchaj lekarza wie co mówi :)
Współczuje przebojów z zębami :kiss: mi oprócz krwawienia tych dziąseł nic innego się nie dzieje...

Na glukozie byłam, nie było tak źle ;) Teraz czekam na wyniki....
A i 3 trymestr się dziś zaczął, a za tydzień upragniony siódmy miesiąc :woohoo:

10 lata 3 tygodni temu #951190 przez monique1983
Karolincia - u mnie to pewnie wpływ ma cukrzyca ciążowa i dieta, raczej jem zdrowo, 6 małych posiłków dziennie, słodyczy wiadomo nie mogę za bardzo, coś tam od czasu do czasu zjem, bo by mnie pokręciło chyba, ale wiadomo bez folgowania zbytniego. Zresztą ja też startowałam z niemała wagą 68 kg, może już organizm nie potrzebuje już takich zapasów aż robić.

Alesandra - super, że wszystko dobrze, ja też mam nadzieję, że moja Mała trochę podrosła i czekam na poniedziałek.

MlecznaMama - powiem Ci, że ja nie pamiętam czy miałam kiedykolwiek leczony ząb w znieczuleniu, wyrywany to tak, ale czy leczony nie pamiętam. Nie było źle. O dziwno nie bolał mnie, może nerw jakiś już martwy był, chyba, że dopiero będzie boleć.

10 lata 3 tygodni temu #951200 przez Ada2424
Hej :)

Do mnie właśnie przed chwilą dotarło wielkie pudło z gemini :cheer: zabieram się za oglądanie :) dobrze, że mama była w domu bo waga 7kg :blink: ale już dla siebie wszystko do porodu mam, jedynie staniki zostało kupić i myśle o tym laktatorze czy kupić przed czy po porodzie :whistle: Julitka też ma już praktycznie wszystkie potrzebne przybory :) już końcówka z listy została, dla niej jedynie kosmetyki ale to w styczniu :)

[/url] [/url]

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia