BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 3 tygodni temu #951508 przez Alesandra
malina a cc u ciebie pewne ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 tygodni temu #951509 przez Alesandra
matko co sie ze mna dzieje cały czas głodna jestem i tylko jem i jem

10 lata 3 tygodni temu #951513 przez Ada2424
Alesandra ja póki co jeszcze spokojna jestem i wyluzowana, pewnie do mnie nie dociera jeszcze że to tuż tuż B)

Pranie rozwieszone, barszczyk się gotuje, to teraz za papiery trzeba by się wziąć

[/url] [/url]

10 lata 3 tygodni temu #951516 przez karola1322
hejka ja na razie nie mam stresu mogę oglądać porodówkę na tcl albo na you tube położne ... no teraz nam to przeleci

10 lata 3 tygodni temu #951517 przez Alesandra
jejku karola twarda sztuka z ciebie ja nie patrze na takie programy. po swietach to juz w ogle sie nieobejrzymy

10 lata 3 tygodni temu #951518 przez bujanka
Karlinka nie daj się chorobie :kiss: Wiesz sama siebie trochę winię, bo zagubiłam gdzieś karteczkę ze skierowaniem od ginki, a w laboratorium babka mnie podpuściła że pewnie po 2 godzinach :blink: Tak to jest jak człowiek nie myśli :evil:

Karolincia ja myślę, że łóżeczka to nie trzeba oglądać w sklepie, bez przesady, prawie wszystkie są takie same :huh: Wybierz wizualnie które Ci się podoba. Ja zamówiłam od siostry na gwiazdkę kołyskę białą, jestem nią oczarowana :silly: ale po 7 miesiącach będę musiała wymienić na łóżeczko i też myślę o takim jak pisała Aleksandra, rosnące z dzieckiem, że zdejmuje się całą przednią ramę.

Aleksandra noo tak jest narazie przeżywamy ekscytację a czym bliżej porodu na pewno ten lek się pojawi, ale narazie staram się o tym nie myśleć :) W ogóle jakoś ten 3 trymestr napawa mnie optymistycznie, nic mnie nie boli i tak w serduchu się cieszę że przy mojej chorobie nie ma narazie żadnych komplikacji :blush: :)

A wczoraj byliśmy z małżem u znajomych, mają trójkę dzieci: 5 lat, 2 latka i roczek
Wyobrażacie to sobie, dom wariatów ;) szczerze powiedziawszy współczułam trochę matce tych dzieci, taka chudzinka :ohmy: a z drugiej strony jakie to szczęście :) Tylko wprowadzili się do nowego domu i mi się żaliła że nawet nie ma czasu chałupy ogarnąć :P

10 lata 3 tygodni temu #951520 przez Alesandra
a jak dziewczynki wózeczki już macie?

10 lata 3 tygodni temu #951522 przez monia89
Hej. Umnie noc koszmarna! Boli mnie gardło i migdałki młody jęczał stękał całą noc a ja na złość sama.
Teraz czekam do dentysty jest juz 20 min opóznienia

10 lata 3 tygodni temu #951524 przez karola1322
Aleksandra ja nie mam wózka ani łóżeczka

10 lata 3 tygodni temu #951527 przez Karolincia
Alesandra - dziękuję :) Poaptrze właśnie na takie, które mają zdejmowaną ramę aby rosło z Lilunią moją Kochaną <3 :)

Bujanka - No to piękny prezent :) Moja siostra Nam kupiła pod choinkę wanienkę anatomiczną z korkiem, aby woda mogła spłynąc ;) ze stojakiem z kubusiem puchatkiem :) :) Jestem przeszczęśliwa :) Ja nic nie chciałam dla siebie, a dla Mleństwa mojego prezent sprawi mi naprawdę bardzo dużą frajdę :) :)

Malina - No tak za niedługo już Maleństwa Nasze w domkach będa :) :)

U mnie do porodu trochę więcej czasu, niż u Was to mnie trochę pociesza :P hehe :)
Ja Wam powiem, że sie stresuje samym porodem....czy dam rade przetrwać ten ból...bo ponoć ból porodowy jest porównywalny jakby na raz łamało się 20 kości !!! :blink: :blink: Z drugiej strony swiadomość, że moj Mężuś będzie przy mine to mnie uspokaja :) I wiem, że sobie poradzimy, we dwójkę !! :)

Co do wózka to mamy na oku ten bebetto holland z fotelikiem recaro privia obejrzymy go sobie na żywo w sklepie i jak Nam podpasuje to zamwiamy, a jak nie to bedziemy szukac w sklepie jakiegoś innego co Nam wpadnie w oko i będzie tym wymarzonym powozem dla Naszej Gwiazdy :)

10 lata 3 tygodni temu #951528 przez Karolincia
Monia - Choróbsko Cie jakieś dopadło !!!! :( Współczuję Ci Kochana :( :(

Karola - Dzielna Kobitka z Ciebie !!

10 lata 3 tygodni temu #951536 przez monique1983
MlecznaMama - może nie będzie bolało jak cc mi zrobią, w innym przypadku, aż taka wytrzymała na ból nie jestem ;) Zresztą parę minut bólu u dentysty ma się nijak do kilka czy kilkunastu godzin porodu :P

Ja rożek mam, nawet 2 (na zmianę jak dziecku się uleje czy coś) , jeden bawełniany, drugi z Minky. Myślę, że na początku będzie mi łatwiej tak, bo nie mam wprawy, zresztą mężowi też, bo już mówił, że on takie maleństwo to się będzie bał wziąć na ręce, a także osobom odwiedzającym. Pamiętam, że dziecko siostry też nosiłam na początku w rożku. No ale to już jak komu wygodnie. U mnie w szpitalu też jest wymagany.

Karlinka - ja dziecięce mebelki mam już skręcone, poza łóżeczkiem i nie zauważyłam, żeby jakoś intensywnie było je czuć, no wiadomo trochę drewnem, ale krótko i nie jakoś bardzo.

bujanka - ja miałam glukozę na czczo i po 2 godzinach, ale tak mi kazała zrobić, chociaż sama mi później mówiła, że towarzystwo diabetologiczne po godzinie też zaleca. Ale żeby, aż z tego powodu powtarzać, to chyba lekka przesada, tym bardziej, że tamte wyniki masz w normie.

Karolincia - też mam takie bóle, ale zresztą nie tylko w ciąży, bo mam dyskopatię wielopoziomową kręgosłupa.

Alesandra - ja mam właśnie takie łóżeczko większe 140x70 cm co później boki się ściąga i na tapczanik przerabia. Mnie ostatnio strach coraz bardziej dokucza, tym bardziej, że styczniówki zaczęły się rozpakowywać, a ja mam termin na 25 luty, a jak by jeszcze cc było to pewnie połowa lutego nawet. Wózek już mam i testuję go po domu ;)

monia89 - powodzenia u dentysty, ja w poniedziałek znowu mam wizytę

10 lata 3 tygodni temu #951539 przez Karolincia
Monique - Też mam dyskopatię w odcinku lędźwiowym kręgosłupa, po złamaniu 2 kręgów w odcinku lędźwiowym w wieku 13 lat (trenowałam skoki przez przeszkody, spadłam na trenningu przed zawodami( )...i pewnie daje mi to w kość :(
A no pewnie zobaczymy jak to będzie z tymi rożkami :)

10 lata 3 tygodni temu #951552 przez kristi*
Widzę że nie jestem sama, strasznie obolała chodzę, ledwo się ruszam, kość ogonowa najbardziej.
Mały chyba po rodzicach majsterkowiczem będzie, wczoraj próbował wywiercić mi dziurę w brzuchu, cały dzień w jednym miejscu, na wieczór to już nieźle bolało.
Poza tym nadal meczę się z gardłem i kaszlem, lekarze już nie wiedzą od czego, wymyślają, że może alergia, tylko że w marcu robiłam testy i wyszło mi tyko pyłki traw i drzew, wczoraj moja mama mówiła że ma to samo też kaszel ją męczy i lekarze mówią że to alergia chociaż nie wiedzą na co.

W sumie też mogę powiedzieć, że wyprawka gotowa - jeszcze kilka rzeczy zostało do przewiezienia od ojca i od mamy, no i pranie i segregowanie, siostra dała mi ciuszków na cały rok, od noworodka do roczniaka :laugh:
Kosmetyków też mam spory zapas, może na rok starczy siostra wszystko oddała.

Ostatnio mam przeczucie że mały będzie wcześniej, nawet mi się śni po nocach.

10 lata 3 tygodni temu #951556 przez Karolincia
Kristi - Wszystkie juz obolałe chodzimy :( I będzie tak juz niestety coraz czesciej :( Współczuje bólu kości ogonowej :( :S
To sie Synusiowi wzięło na wierce dziury w brzuchu Mamusi :( :( Dziś też tak wierci??
Oj może nie urodzisz wcześniej, sny się tłumaczy na odwrót :) :)
Fajnie Ci się trafiło z tym zapasem kosmetyków i wyprawką ubranek do roczku :) :) Nie musisz nic kupowac :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia