BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 2 tygodni temu #951987 przez Karlinka
Syza i jak tam?
U mnie też środek przygotowan swiatecznych a jakna złość coś zaczyna mnie rozkladac,ale się nie dam;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 tygodni temu #952013 przez Agula89
Ale tu cisza :)
To ja sie pochwale :P
Po wizycie dzisiejszej, mały zdrowy no i duzy ! :) 1200 g ! Jak bedzie tym torem przybierac to w 40 tyg z 4,5 kg bedzie wazyc :ohmy: tak mi lekarz na wykresie pokazywal... w zyciu takiego olbrzyma nie urodze :) !
No i znowu infekcje mam bakteryjna tym razm :unsure:
Gin dal mi jakis " wynalazek" na to Gynazol, jak to otworzylam to w szoku bylam.
Jakis sprzecior plastikowy ktory wklada sie :) i wciska krem. Mam nadzieje ze podolam haha.
No i gin chwali ze dobrze wygladam srutu tutu a ja mu ze chyba za duzo przytylam w tym miesiacu 3 kg, a on faktycznie !
I bura ;) ze 2 kg moge tylko :) ze nie wiele do limitu mi zostalo :p
I jak tu przetrwac swieta :laugh:
Jutro sernik i makowiec do pieczenia :)

No to tyle u nas :)

10 lata 2 tygodni temu #952014 przez Agula89
Syza jak te obrzeki u Ciebie ?

10 lata 2 tygodni temu #952021 przez monique1983
Hej dziewczyny :)

Pogoda straszna, chodzę jak zombie. U mnie choinka już ubrana, we wszystkie 3 dni świąteczne jestem poza domem, także dużo się nie narobię. Cieszę się, że całą chatę udało mi się ogarnąć. Dzisiaj byłam na III uzupełniającym USG prenatalnym. Pani doktor pooglądała wszystkie narządy i wszystko jest jak w najlepszym porządku :) Mała waży 1355 g. Nawet włoski było jej widać :) Jeszcze wizyta na 15:00 do dentysty i chyba zalegam dzisiaj na kanapie bo taka słaba jestem.

Agula89 - faktycznie mały spory już :)

10 lata 2 tygodni temu #952031 przez kristi*
A mnie znowu jakieś mdłości męczą :( :(

10 lata 2 tygodni temu #952039 przez karola1322
hejka ja mam ciastka udekorowane jedna choinka ubrana została jeszcze jedna u rodziców na dole w pokoju ..... mnie jakoś brzuch ostatnio kuje

monique1983 fajnie ze na USG prenatalnym wszystko ok

10 lata 2 tygodni temu - 10 lata 2 tygodni temu #952040 przez Ada2424
Ja mało co pisze bo od wczoraj siedze z mama w garach i gotujemy pyszności świąteczne :) wczoraj zrobiłyśmy bigos, śledzie w marynacie i farsz do pierożków. Dziś gołąbki z pieczarkami, właśnie pachną no i biszkopty pieczemy. Jutro pierożki będziemy lepić, sałatke robić, rybe po grecku i przekładać ciasta a i galarete. No i w wigilie zostanie tylko barszcz, kompot, sos do gołąbków i chyba tyle :whistle: już się nie moge doczekać tej wyżerki :P :cheer: Julitka dzisiaj tak się wypina co chwile że szok :cheer: lece dalej do roboty :)

[/url] [/url]

10 lata 2 tygodni temu #952041 przez bujanka
Noo rzeczywiście cisza tutaj jak nigdy u marcówek :lol:
U mnie też choinka już ubrana, prezenty spakowane, teraz właśnie przerwa w prasowaniu bo mi się trochę nazbierało..... ;)
Ja super się czuje, tylko wiadomo jak się schodzę czy za dużo porobię to czuje się taaaaka ociężała :P
Ale szczęście w pełni bo domek przykryty już blachą i okna wstawione, teraz do wczesnej wiosny możemy troszkę odetchnąć i zbierać kaskę na resztę ;)

Monique oooo właśnie też się zastanawiałam czy włosy będzie widać na usg tym dokładniejszym bo ja się wybieram gdzieś 15 stycznia, gratuluje dużej pannicy i że wsio ok :)

Kristi a skąd Ty teraz masz mdłości, coś Twojemu małemu się pomyliło chyba :whistle: współczuję i życzę żeby szybko przeszło.

Agula fajnie że na wizycie ok, a mały rzeczywiście duży bo chyba na ten tydzień to coś 1 kilograma w książkach piszą, ale najważniejsze że dobrze się rozwija, a z dwojga lepiej żeby był większy niż za mały, a może z mężem jesteście wysocy?

10 lata 2 tygodni temu #952045 przez Agula89
My z mężem przecietni wzrostem :p
Ja mam 169 a maż z 10 cm wyzszy ? Jakos tak :) takze przecietni Kowalscy :cheer:
Mam nadzieje tylko ze nie bede rodzic giganta :laugh:
Okaze sie dopiero pod koniec ciazy niestety.
I wiadomo co dziecko to inne parametry :)

10 lata 2 tygodni temu #952047 przez karola1322
agula to sporo będzie ważyć ciekawe ile moja waży

10 lata 2 tygodni temu #952048 przez Anabelle
U nas gulasz się robi, Antek już wstał, mąż robi z balkonem...
Najważniejsze, że choinka pięknie świeci :) od razu weselej w domu :)

10 lata 2 tygodni temu #952066 przez syza24
Hej u nas dzisiaj masakryczny dzień :) Pojechałam z tymi obrzękami do lekarza okazało się że oprócz obrzęku coś mu się nie podobało z biciem serca dzidzi a że nie ma odpowiedniego sprzętu wysłał mnie do szpitala tak kontrolnie żeby zrobili dokładniejsze badania. Więc pojechałam do tego szpitala gdzie mnie wysłał czekałam dwie godziny w poczekalni później pół godziny KTG i okazało się że przyszła Pani doktor i mówi że oni nie mają sprzętu ani lekarza odpowiedniego żeby mnie zbadał i że muszę jechać do Wrocławia 40 km bo tylko tam przyjmuje kardiolog prenatalny i on mnie tam zbada i od razu zobaczą czy nie mam Gestozy. No więc pojechałam po męża i pojechaliśmy tam znowu kolejka KTG i przyszedł pan doktor który powiedział że według niego Gestozy nie mam ale trzeba zrobić wyniki moczu a KTG dobre ale co do reszty badań to nie mają miejsca na oddziale żeby mnie przyjąć bo tylko tak mógłby mnie zbadać ten kardiolog!! Więc pytam co teraz on mi na to że nigdzie we Wrocławiu nie ma w tej chwili miejsc tylko sa na ciężkie przypadki i tylko jedyne wyjście w tej sytuacji to można zrobić badania w poradni przyszpitalnej w innym szpitalu ale muszę mieć inne skierowanie bo z tym mnie tam nie przyjmą!! A takie skierowanie może wypisać lekarz prowadzący (PARODIA)
Dopiero w tedy się wściekłam i zaczęłam się wydzierać, że to chory kraj i chora opieka lekarska i że jeśli coś stanie się dziecku to ja tego żadnemu z nich nie odpuszczę no i od razu zaczęła się inna rozmowa.
Na spokojnie wytłumaczył mi co i jak mam zrobić.
A więc kazał zrobić wynik moczu żeby wykluczyć albo potwierdzić Gestozę. Następnie jutro pojechać do swojego lekarza z tym wynikiem i po to żeby wypisał mi skierowanie do tego kardiologa prenatalnego chociaż on uważa że prawdopodobnie wszystko jest dobrze ale na wszelki wypadek warto sprawdzać takie rzeczy. Ale mówi że to można na spokojnie wykonać po świętach bo według jego badań u małej wszystko w porządku :)
Można zwariować z taka opieką medyczną! Głowa mi pęka a nie wspomnę ile strachu się najadłam i ile wypłakałam jak powiedział mi że coś z serduszkiem nie tak!

10 lata 2 tygodni temu #952077 przez Karlinka
Syza oj to faktycznie masakrtczny dzień:-( nie dziwię się, że się wkurzylas bo to chore żeby tak cie usylali...
Mnie znowu scielo z nog i szykują się święta w łóżku wszystkie mięśnie i stawy mnie bolą noi stan podgoraczkowy... dobrze ze Młody rozbija się po brzuchu to o niego spokojna jestem.
Idę się zdrzemnac a potem pakowanie prezentów mnie czeka

10 lata 2 tygodni temu - 10 lata 2 tygodni temu #952122 przez anioleczek208
Cisza jak makiem zasial ;) ale nie ma co sie dziwic za dwa dzionki wigilia ;) a pracy mnostwo jeszcze ;)
no to i ja sie pochwale po wizycie ;) wszystko w porzadku Antos rozwija sie prawidlowo ;) wazy juz 1348 gram takze czuje ze duzy chlopak bedzie ;) tylko czy zdolam go urodzic ?;/ wg usg tydzien starszy ;) maz byl ze mna lekarz przelaczyl nam na 4d i mamy super filmik widac Antka cudowna buzke zakochalam sie normalnie ;) ssal sobie paluszek machal do Nas cos pieknego az lezka w oczku sie zakrecila ;)
teraz wizytka 12 stycznia ;)
a i przez miesiac przytylam 3 kg takze super ;)
ide sie wykapac i do wyrka padam z nog
dobranoc ;)

10 lata 2 tygodni temu #952136 przez Anabelle
ja sie z wagą nawet nie pogrążam, właśnie wcinam maltesers i popijam kakao.

anioleczek
ładnie synek rośnie :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia