BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 1 tydzień temu #953182 przez Ada2424
Marcóweczki wszystkiego dobrego w Nowym tak dla nas ważnym i szczególnym 2015r to ostatni rok we dwójke, kolejne lata już będą liczniejsze :) :kiss:

[/url] [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 tydzień temu #953184 przez syza24
Kochane przyszłe mamusie życzę wam udanej zabawy sylwestrowej, do siego 2015 roku tak dla nas wszystkich szczególnego :) aby nasze dzieciaczki zdrowe i szczęśliwe przyszły na świat a my żebyśmy dużo nie cierpiały przy ich narodzinach :D no i cały rok a nawet całe życie cieszyły się ich obecnością w naszym życiu ;)

10 lata 1 tydzień temu #953189 przez lalka
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU...........SZCZĘŚLIWYCH ROZWIĄZAŃ I NIEZAPOMNIANYCH CHWIL Z MALUSZKAMI :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:
Załączniki:

10 lata 1 tydzień temu #953258 przez Karolincia
Kochane Mamusie zycze Wam samych wspanialych chwil wiele radosci a troski niech ida w sina dal! :)
Niech Wasze Maluszki przyjda na swiat bez wiekszych trudnosci :)
Czeka Nas wiele cudownych chwil i wiele wzruszen :)
Niech ten rok 2015 bedzie dla Nas laskaw :)

10 lata 1 tydzień temu #953279 przez Karlinka
I ja się przyłączam do życzeń -by ten rok był dla Wszystkich jak najlepszy :) Buziaki :*

10 lata 1 tydzień temu #953297 przez bujanka
Hej dziewczynki ja też składam najlepsze życzenia na ten nowy rok :)
U nas ok, sylwek spedzony ze znajomymi, było ok chociaż ze względu na stan nadzwyczaj spokojnie B)

Dziś tak na szybko, jutro znów próbuje zrobić tą glukozę bo mi lekaka jednak kazała od nowa powtórzyć, bo ostatnio wynik naczczo wyszedł 106 a norma 90. Niewiem czy to dużo ponad normę, mam tylko nadzieję ze się nie okaże że jeszcze mam cukzyce do tego wszystkiego :S trzymajcie kciuki żeby nie było tak jak ostatnio :sick:

A mam pytanko do mam które zażywają żurawinę (bo ja do tej pory kupowałam taką specjalną żurawinę dla kobiet w ciąży np. PrenatalUno czy jakoś tak) a ostatnio w aptece nie mogę nigdzie znaleźć i w końcu kupiłam w tabletkach zwykłą Żurawinę Herbapolu, mogę ją uzywać? Nie zaszkodzi?
Sama już nie wiem.....

10 lata 1 tydzień temu #953303 przez Karolincia
Bujanka - Zurawinke mozesz lykac bez obaw :)
Z tym cukrem to troche za wysoki masz poziom, nie wiem co lekarka Twoja na ten wynik powie :( Moze Ci zalecic diete dla kobiet z cukrzyca ciazowa, ale nie zamartwiaj sie :*
Ja w poniedzialek ide na badanie krzywej cukrowej :(

10 lata 1 tydzień temu #953306 przez syza24
Bujanka a nie chcesz używać takiej naturalnej żurawiny?? Ja zaczęłam jeść suszoną żurawinę na początku ciąży jak jakieś zapalenie zaczeło mi sie robić i od tamtej pory odpukać mam spokój ;) teraz już mi się zaczęła nudzić to kupiłam syrop 100 % żurawiny i dodaje do herbatki bo taka w tabletkach to jest mega przetworzona i z pewnością wchłania się w małym stopniu ;)

10 lata 1 tydzień temu #953347 przez kristi*
Agula89 terminu mi nie przesunęli, tylko według USG taki wychodzi, no ale lekarz od usg stwierdził że możliwe że będzie wcześniej, ja i tak czekam aż młody sam sobie termin wybierze.

Jak po sylwestrze???

Ja się świetnie bawiłam, mieliśmy zaproszenie od znajomych ale nie pasowało mi za bardzo pozostałe towarzystwo, więc poszliśmy do mojego brata na imprezę, była też siostra z chłopakiem (Nepalczykiem - to i zabawa i jedzenie było polsko-nepalskie :P) i kilku znajomych, a w sąsiednim pokoju bawiła się mamusia z babcią i ze swoją znajomą, czasem wpadały do nas potańczyć :laugh: :laugh:
Picolo z babcią piłam :laugh:, obiecała że pijemy do dna - to wypiłyśmy :laugh:
ok 2 chciałam iść spać, ale Marcinkowi tak się impreza podobała że jak zaczął kopać, to myślałam że wyjdę z siebie, to było chwilami nie do wytrzymania, w końcu ok 4 zasnęłam, ok 8 się przebudziłam cała zesztywniała :S :S , i w końcu wstałam ok 12-13 jakbym na kacu była, głowa bolała, dwie godziny dochodziłam do siebie. Na wieczór siostra mi masaż zrobiła :laugh: :laugh: :laugh:. Teraz Marcinek na nowo szaleje, ale już spokojniej.

Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku !!!
Załączniki:

10 lata 1 tydzień temu #953361 przez Karlinka
Kristi to widać super się bawiłaś :) My w tym roku zdecydowanie na spokojnie najpierw trochę u teściów a później z moją rodzinką siedzieliśmy. Niestety ja nie najlepiej się czułam wiec tym lepiej ,że nigdzie nie szliśmy.
Bujanka z żurawinką nie pomogę ,bo nie biorę.
Młody mnie dzisiaj z rana obudził i jakoś spać nie mogę i tak już ze 2h ;/ trzeba się przyzwyczajać ;p

10 lata 1 tydzień temu #953376 przez Alesandra
witajcie mamusie,
co tamu was słychać ? my w środę odebraliśmy wózek, nosidełko i dokupiliśmy troszkę drobiazgów także już większość wyprawki mam skompletowana. teraz czekam aż maż dla malutkiej zrobi pokoik i będę wszystko urządzała. niedługo się wezmę za pranie i prasowanie. coraz naszych porodów a ja nie wiem kiedy ten czas zleciał.

10 lata 1 tydzień temu #953417 przez kristi*
Ja mam dziś kolejny dzień prania i prasowania.

10 lata 1 tydzień temu #953464 przez Karlinka
To ostro szalejecie dziewczyny z przygotowaniami. Ja jeszcze czekam aż komoda wywietrzeje trochę i też się zabieram za pranie i prasowanie, chociaż to raczej średnio współgra z koniecznością oszczędzania się ale jakoś dam radę :)
Nam same pierdołki zostały do dokupienia -jakiś kocyk, ręczniczek itp a z większych rzeczy materac i nosidełko.

10 lata 1 tydzień temu #953470 przez Ada2424
Hej Dziewczyny :)

Ja też od dziś zaczęłam szukanie ostatnich rzeczy z listy wyprawkowej, mi tak jak Karlince mało co zostało już kupić jedno zamówienie w gemini z kosmetykami, troche większych ciuszków na 68/74 laktator jednak kupuje elektryczny przed porodem, staniki do karmienia na samym końcu jeszcze karuzele do łóżeczka szukam i to w sumie na tyle, reszta już wsio jest i czeka :) końcem miesiąca zabieram się za pranie i prasowanie bo jednak sporo tego jest.

[/url] [/url]

10 lata 1 tydzień temu #953516 przez monique1983
Ada - i co wybrałaś jakąś karuzelkę? Ja też właśnie coś szukam, myślę o Tiny Love Rośnij z muzyką

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia