- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- Brukselka
- Wylogowany
- budujemy zdania
malina219 Jeśli chodzi o problemy z piersiami, to pamiętaj o okładach: zimnych i ciepłych, na obolałe brodawki najlepsza lanolina i własne mleczko. Będę brutalna - najlepsze efekty daje częste przystawianie. Co do bólu również przy odciąganiu, to jeśli wykluczasz po prostu poranione brodawki, może masz źle dobrany "ustnik" Sprawdź, czy nie jest za mały, czasem tak bywa, chociaż jak pamiętam u siebie, odciąganie w pewnym momencie boli równie mocno jak karmienie, ale potem, zapewniam cię, jest już pięknie, czego i tobie życzę. Powodzenia!!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- malina219
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
Anioleczek zazdroszczę szybkiej regeneracji po cc ,ja dalej ledwo chodzę.
Plus pojawily sie silne migreny wiec za kilka tyg musze zrobić rezonans.
- Agula89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Dzieje sie tu u Was
Anioleczek i Malina gratulacje
Wracajcie szybko do formy ! Ja ogolnie doszlam do siebie po cc szybko. Jeszcze czasem w domu lykne appap ale nie jest źle. Tylko q szpitalu mialam juz suchy męczący kaszel i to masakra kaszelc sie nie da.. Nawet mnie na dniu wypisu na rtg wzięli dla pewności czy zapalenia płuc nie mam.
Malina na poranione brodawki kup kapturki sobie z avent czy madeli ja mam z madeli i mi życie uratowały !
Zaczynam 3 dzien z nimi karmić małego fakt ze sie teraz przyzwyczaił do latwiejszego picia z cyca ale jeszcze chwila siw podlecza i bez nich bede karmić.
U nas ogólnie ciężko z karmieniem bo mały różne ma dni i zagrywki.. Nie najada sie do syta, zobaczymy jeszcze jak dzisiejszy dzien minie bo wczoraj i przed wczoraj była masakra..
Na wieczór dostał mm bo mi cycki nie nadazaly z produkcja mleka bo od 12:30-18 non stop na cycu był.
Po napięciu sie mm spał 4 h potem KP spał 2 h i znowu KP .. Wiec może jak wpadniemy w rytm i naje sie i da szanse cycka sie napełnić to sie ogarniemy z karmieniem bo na razie nie jest kolorowo..
I ogólnie u nas jedzenie trwa godzinę.. Mały sam aktywnie ssie z 15 min potem wieczne szturanie go jak wywali cyca po odbiciu chce jeszcze i tak to nam schodzi godzina.. Za nim naje sie do syta z obu cyckow..
Ogólnie wygląda okropnie na twarzy.. Jestem spuchnieta niewyspana.. Rzecz biorąc tragicznie
Brukselka a mam pytanie te zimne okłady to po karmieniu robić ?
Bo od wczoraj kolo pachy zaczynaja mi sie robić twardsze miejsca. I przed karmieniem rozgrzewam i masuje pierś, i przystawiam teraz z pozycji z pod pachy i ogólnie trochę pomaga ale szału nie ma ;(
- Agula89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
- karola1322
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
Malina kups se masc maltan przynosi ulge i pomaga.. Moja mala to straszny glodomor
- malina219
- Wylogowany
- rozmowna
Tez wyglądam strasznie i nie mam na nic sily. Jutro ma mi polozna ściągać szwy i podobno będzie juz lepiej jesli chodzi o uczucie ciagniecia.
- syza24
- Wylogowany
- rozmowna
- malina219
- Wylogowany
- rozmowna
- *Beata*
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 2
- karola1322
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
- Karlinka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 10
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
Agula89 ja na zastój robiłam tak, rozgrzewałam (słoiczek z ciepłą wodą) miejsca stwardniałe, potem przystawiałam małego i w trakcie karmienia masowałam te miejsca w kierunku do sutka i od razu schodziło.
Wczoraj w nocy Marcinek ładnie spał, obudził się tylko o północy i o 4, a dziś co 2h i jeszcze od 1 do 2 marudził, ale wystarczy że się uśmiechnie i wszystko wynagradza
To i kilka zdjęć, po zważeniu mam o 1kg mniej niż przed ciążą i oczywiście Marcinek
- malina219
- Wylogowany
- rozmowna
Kristi wow jak Ty juz super wyglądasz! ja nie mam wagi w domu,wiec nie wiem nawet jak stoję z waga. Brzuszek mi jeszcze zwisa ale jest dobrze jak na tydzien po cc myślałam ze będzie gorzej
Nareszcie nie mam spuchniętych łydek jak piłkarz haha i mam kostki! Szok
Przeoczylam poród Moni??? Jesli nie to jak tam??
Kto jeszcze nie urodził oprócz Karolci?
- Karlinka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 10
Za resztę trzymam kciuki żeby wszystko sprawnie poszło i bez żadnych komplikacji!
U nas dobrze- w zeszły pt wrocilismy wreszcie do domu dzisiaj zaliczylismy pierwsza wizytę u pediatry. Mamy już 3360 wiec od spadku przybrał 630 gr w niecałe 2 tyg:-D Jak narazie jest ok chociaz ze względu na ten nieszczęsny 1pkt to czeka na powtórka z bad słuchu i usg przezciemiaczkowe no i częstsze wizyty u pediatry. Musimy obserwować rozwój Filipa i napięcie miesniowe ale generalnie jest bardzo dobrze jak na to co przeszliśmy no i jak to powiedziała pediatra- ktoś do góry czuwał nad Filipem bo mielismy przeogrom szczęścia ...
Ja czuję się dobrze. Nawet bardzo dobrze- szybko doszlam do siebie po cc chociaż nie ominął mnie zespół popunkcyjny, ale ze względu na stan Filipa nie miałam innego wyjścia jak szybko dość do siebie.
Dla tych co się boją braku pokarmu po cc- ja drugiego dnia miałam mega nawal di teraz praktycznie cieknie mi z piersi. Także spokojnie-jak macie karmić piersią to czy po naturalnym czy po cc będziecie karmić. Tylko nie wolno się poddawać i najważniejsze-ja wiem ze po cc człowiek się beznadziejnie czuje ale dostawuajcie dziecko jak najczęściej- nie bójcie się prosić o pomoc pielęgniarki od noworodków są od tego żeby wam pomoc!!
Buziaki dla wszystkich słodkich malenstw od Filipa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 21
Mleduję się 2 w 1
W przyszłą środę mam wizytę na Inflanckiej będzie mnie lekarz kwalifikował do cc !!!!
Ojej jak tu pięknie się zrobiło !! Dzieciaczkowo !!!
Bardzo barrdzo Wam Kobietki gratulujemy z Lilcią !!! Witamy na świecie kuzynki i kuzynów !!!! :*
Kristi - Jeju....!!! W ogóle nie widać po Tobie, że rodziłaś i to niecały miesiąc temu !!!! Zazdroszczę Ci tej figury!!!!!!!!!!
Marcinek jest bardzo rozkoszny <3 Wycałowałabym go Ucąłuj go od cioci i kuzynki Lilci
Malinka - Słyszałam o tym, aby smarowac brodawki własnym mlekiem , albo maścią bepanthen
Karlinka - Pocieszyłaś mnie, bo ja się własnie obiawiam braku pokarmu po cc !