- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- Brukselka
- Wylogowany
- budujemy zdania
malina219 Co do ważenia, to warto zapytać położną, na podstawie których siatek centylowych wylicza wagę, bo w Polsce obowiązujące siatki są ustalone dla dzieci karmionych mm. Tu siatki WHO dla dzieci kp: www.rcpch.ac.uk/child-health/research-pr...s-0-4-years/uk-who-0
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
MlecznaMama a co u ciebie?
- malina219
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
Wiec Kalina zwazona z 2 530 zrobilo sie 2 610 od wtorku wiec jak widac najada sie 5 minutowym jedzeniem.
Co do smoczka my uzywamy od drugiego dnia w szpitalu. Po prostu wlozylam do buzi jak chciała cycka na chwilkę i zalapala.
Dzis polozna poruszyla temat szczepień i zwariowałam..... Nie mam pojecia co wybrac bo boje się ze podejmę decyzje przez ktora Kalina zachoruje na jakas powazna chorobę typu autyzm... Z drugiej strony większość dzieci bylo szczepionych na bezpłatne obowiązkowe i wszystko jest ok . Na pewno chce dodatkowo ja zaszczepić na rotawirusy i to jedyne co wiem...
Piękne dzieciaczki! :*
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
Aniołeczek Antoś boski!!! Kochana a jakbyśz 15 min wcześniej dała mu cyca nim zacznie chcieć jeść?
Bo skoro masz pokarm to może Tosik za bardzo głodny jest i z tąd ta frustracja?
Syza Lila jaka Laleczka
Malina ja powiem swoją opinie i metode co do szczepień.
my szczepiliśmy tymi odpłatnymi szczepionkami bo przy jednym kłuciu płakał a co dopiero przy 3 czy 4 te inne roty czy pneumo odpuściliśmy sobie po opiniach znajomych. Szczepie Antka kiedy Ja uważam że można! Nigdy z kaszlem katarem czy czymś co mnie nie pokoi jeżeli to lekka infekcja 2 tyg odczekuje i dopiero szczepie jeżeli traktujemy dziecko syropami antybiotykami to po zakonczonej kuracji me czekam na szczepienie. I co że jest z opóźnieniem szczepiony? Teraz została mu jeszcze jedna dawka szczepionki 11 skonczył antybiotyk więc dopiero w kwietniu dostanie kiedy powinien mieć prawie bilans 2 latka.
Od znajomej słyszałam żr córka jej kołezanki została zaszczepiona na tydz po antybiotyku i xapadła na autyzm dobrze że mieli znajomych i skierowali ich do poznania na detoks bo dziecko z dnia na dzień przestało mówić chodzić teraz jest już prawie ok.
- malina219
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
- *Beata*
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 2
Anioleczek ja miałam ten sam problem, próbowałam karmić piersią, ale po chwili płaczu małej odpuszczalam, bo mi jej było szkoda i pewnie gdyby nie pomoc położnej, która siedziała z nami ok 2 godz i nie pozwoliła odpuścić mimo płaczu i buntu ze strony małej podejrzewam, że sukcesu by nie było...no ale przez ta zoltaczke jesteśmy zmuszone do przerwy z karmienia pierpiersią,więc walczę z laktatorem,bo szkoda mi tego co juz osiagnelysmy...
Hania póki co spokojna, budzi się w nocy ok 3, a później ok 6. Napije się i śpi dalej
- anioleczek208
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- "nigdy nie trać nadzieji"
- Otrzymane podziękowania: 1
Monia prowbowalam juz tak...
Beata to super ze sie udalo pewnie ze nie marnuj tego i nie poddawaj sie po takich przezyciach dacie rade i wszystko bedzie ok wierze w to i zycze Wam tego
Dzis bedziemy mieli piewsza kapiel ale sie stresuje hehe o ktorej godzinie kapiecie Wasze Skarby?? macie jakas jedna???
- *Beata*
- Wylogowany
- rozmowna
Anioleczek co do kąpieli to najlepiej ustalić jedną porę, ja mam między 19 a 20.
- karola1322
- Wylogowany
- rozmowna
- *Beata*
- Wylogowany
- rozmowna
- *Beata*
- Wylogowany
- rozmowna
- karola1322
- Wylogowany
- rozmowna
- karola1322
- Wylogowany
- rozmowna
- Karlinka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 10
Co do przybierania na wadze to Filip w 11dni przybrał 630gr będąc tylko na piersi i ani Położna ani pediatra nie mialy zastrzeżeń nawet chwalily że dla niego to dobrze! podobno karmiąc piersią nie można przekarmic
Co do szczepień-my szczepimy 5w1 z polecenia pediatry. Dostaniemy tez darmowe szczepienie na pneumokoki ze względu na zakażenie wewnątrzowodniowe. I po jakimś czasie zaczepimy na meningokoki ale to jak nie będzie tylu szczepień na raz. Na rota nie szczepimy bo jak to pediatra stwierdziła "na to się nie umiera ci najwyżej w szpitalu ląduje".
A kąpiel staramy się robić o stałej porze ale wszystko zależy jak się Filip obudzi
- MlecznaMama
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- PINK FLOYD - LEARNING TO FLY
- Otrzymane podziękowania: 17
hehe w Lipcówkach urodziłam jako ostatnia... ciekawe czy i tu tak będzie
buziaki dla słodkich maluszków!