BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

9 lata 9 miesiąc temu #972821 przez kristi*
Karlinka Filipek cudny, jak mój synuś. I również Filipka buziakujemy.
A co do pokarmu, ja co chwila czuję że napływa, zwłaszcza jak z pod prysznica wychodzę cieknie że można by butelki podstawić.

Karolincia ucałuję, a cudny jest, jak śpi to ślicznie się uśmiecha.

A wczoraj dostałam spóźniony prezent imieninowy, bo w szpitalu byłam, dostałam od męża dwa staniki do karmienia w końcu w rozmiarze odpowiednim – no może nie do końca, nie dało się inaczej tylko tak jak zwykle, mniejszy obwód pod biustem i z przedłużką, nawet teraz mam niewymiarowe cycki, z B do C.

*Hehe jak tak to ciągle się wybudza żeby przy cycu spać, a teraz czekam żeby mu lek dać, to śpi już prawie 2h ciągiem

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu #972847 przez kristi*
O jakie pustki...

A u nas pierwsi goście już byli :laugh: , przynieśli prezent dla Marcinka :laugh:

9 lata 9 miesiąc temu #972848 przez kristi*
popycham

9 lata 9 miesiąc temu #972849 przez kristi*
chciałam wrzucić zdjęcia i wysłałam posta :angry:

Załączniki:

9 lata 9 miesiąc temu #972855 przez Karolincia
Kristi - Jaki cuudny prezencik dostał Marcinek od pierwszych gości :D :D :D :) :) :) Synuś Aniołek Ci się trafił :) :)
A jak Ty się czujesz?? ;)

9 lata 9 miesiąc temu #972865 przez monia89
Gratulacje Beatka :-)
Marcinek i Filipek boscy!!!
Kristi zajebiście wyglàdasz!!!
Co do trudności laktacyjnych nie pomoge odpukać nie miałam mam nadzieję ze terazteż tak będzie...
Ja jeszcze w 2 paku co nie ukrywam męczy mnie... w sobote wizyta zibaczymy co tam jak tam....

9 lata 9 miesiąc temu #972894 przez malina219
Monia dobrze ze jeszcze 2w1 :* trzymam kciuki za szybki poród bez komplikacji :kiss: :woohoo:

Karolincia juz Ci tak Malo zostalo! Za niedługo będziesz miec córeczkę w ramionach! :* Czas tak szybko leci... KALINKA MA JUZ 8 DNI :woohoo:

Podrapala sie troszkę :D

A mój brzusio tydzień po cc wygląda tak:

Myślałam ze będzie gorzej wiec w sumie i tak jestem zadowolona. :)
Załączniki:

9 lata 9 miesiąc temu #972899 przez kristi*
Karolincia ja czuję się dobrze, choć wczoraj ciągnęło mnie w miejscu gdzie miałam szwy, już się zapisałam na wizytę kontrolną. Cycki smaruję mlekiem i kremem, karmię na razie przez nakładki, i się goi powoli.

monia89 Trzymaj się już niewiele ci zostało,

malina219 Kalinka śliczna

Mam pytanie do was, jak nauczyć dziecko używania smoczka???

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #972917 przez Brukselka
Hej, przepraszam za opóźnienie, ale wczoraj cały dzień w podróży.
malina219 Warto w aptece kupić czystą lanolinę (jak robią leki, to sprzedają, kosztuje to grosze) albo np. www.aptekagemini.pl/lansinoh-lanolina-10ml.html (nie promuję, ale tę znam, myślę, że może być każda inna, byle miała najprostszy skład). Jest bezpieczna dla dziecka i możesz smarować, ile chcesz. Daje ulgę i poślizg, co przy poranionych brodawkach jest ważne. No, chwilę to musi potrwać, ale cierpliwości :) Mnie, pamiętam, zeszła całą skóra z brodawek, a mleko miałam różowe, ale się udało. Nie ma sztywnego czasu karmienia, jedno dziecko najada się szybciej, inne wolniej, przecież jedno ssie szybko, inne w międzyczasie zrobi sobie drzemkę, zresztą jeśli czujesz ulgę w piersiach, to mleko znalazło się tam, gdzie powinno :) . Jeśli jest kupa i duuużo mokrych pieluszek, to jest ok. Częste ważenie zabiera uroki macierzyństwa :) Najważniejsze to zaufać.
Agula89 Cycki zawsze nadążają z produkcją. Jak skończy się to, co masz w magazynie, robi się na bieżąco, a następnym razem w magazynie będzie już więcej, bo to sygnał dla mózgu, że jest większe zapotrzebowanie.
Ciepłe okłady przed karmieniem, zimne po. O zatkanym kanaliku tu więcej: www.hafija.pl/2013/10/zatkany-kanalik-domowe-sposoby.html

9 lata 9 miesiąc temu #972920 przez karola1322
Kristi co mi wypluwala to dawalam jeszcze raz.. Ja juz mam popekane brodawki mnino ze mam nakladki i mam dos karmnia piersia

9 lata 9 miesiąc temu #972940 przez malina219
Brukselka dziękuję bardzo. Jesli chodzi o to ważenie to problem jest tylko z tym ze ona Malo wazy i trzeba kontrolować czy na pewno przybiera bo jak nie to trzeba będzie dokarmiać modyfikowanym. Teraz wazyla w poniedziałek 2.530kg i dzis ma ja polozna zważyć.

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #972944 przez anioleczek208
Czesc Ciociunie kuzynki i kuzynowie :) Jestem Antos :) Mam 4 dni i juz jestem oczkiem w glowie swoich rodzicow :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Co do karmienia przechodze depresje chyba :((( pokarm leci ale maly tak lakomie chce pic ze nie moze sobie poradzic zanim schwyci tego sutka i szybko sie denerwuje ;/ w szpitalu dokarmiany byl mm bo nie mialam az tyle pokarmu ;/ chce karmic ale nie wiem czy dam rade psychicznie :(( dzis w nocy tez dostal butle bo tak strasznjie plakal i powtorka byla jakas godzine temu :( wiem ze jak bedzie butelka i mm to nic tego karmienia piersia nie wyjdzie :( boze jak to przetrwac??
My wczoraj wrocilismy do domku :) bolu po cc zadnego nie mam nawet nie biore lekow bno zapisali mi 3x1 paracetamol :) ale nic nie boli to po co :)
Gratuluje Kolejnym mamusiom bo juz nie wiem kto kiedy bo za duzo sie dzieje :) dzieciaczki sa sliczne :*
Załączniki:

9 lata 9 miesiąc temu #972946 przez kristi*
karola1322 doskonale cię rozumiem, mi to chwilami brakuje cierpliwości, ból jest okropny, ale trzeba jakoś wytrzymać.
Ze smoczkiem cały czas próbuje niestety jak na razie, tylko na sekundy się udaje :( :( :( ,
Wczoraj nie mogłam laktatorem ściągnąć ani kropli a dziś już zastój :( :angry: - nic mi się nie chce.......... :dry:

Jedyne pocieszenie, mały robi się bardziej kontaktowy, dzisiaj na misia ślicznie się patrzył i rączką "próbował" łapać :laugh:

9 lata 9 miesiąc temu #972958 przez MlecznaMama
Aniołek gratuluję ślicznego syncia!! z kamieniem się nie stresuj... nie jest to warte takiego stresu..... unormuje się spokojnie - a jak nie, to świat się nie zawali!!! najważniejsze jest szczęście Twoje i Antosia, a nie depresje.....
Kalina i Filipek śliczni!!!!
pozdrawiam Was
cieszę się że piszecie jak tam u Was!

9 lata 9 miesiąc temu #972962 przez syza24
My z karmieniem też cały czas problem bo boli jak cholera i mała tak ciągle chce jeść że aż nad ranem zwymiotowała. Ze smoczkiem też walczymy ale ciągle go wypluwa. Mamy też ogromny problem bo mała nie cierpi łóżeczka wczoraj jak wróciliśmy od pediatry to ze zmęczenia spała a tak tylko chce w naszym łóżku :(
My musimy mieć kontrole bo mała wyszła z żółtaczką ale mi wydaje się że jej schodzi. W tydzień przybrała 100 g następna kontrola we wtorek ;)
Dzisiaj miałam mały kryzys bo usypiałam małą prawie 2 h i dopiero jak się z nią położyłam do łóżka to zasneła i teraz śpi. A nockę też mieliśmy średnio wyspaną więc wlokę się dziś jak cień :(
Aniołeczek słodki Antoś :blush:
Załączniki:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia