BezpiecznaCiaza112023

Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!

14 lata 3 tygodni temu #82152 przez martela89
Ale moje dziecko 5 tyg miało w połowie września i nie było ciepło,pogoda podobna to teraźniejszej. Teraz jak jedziemy do jakiegoś centrum to ubieram małej dres i cienką czapkę i ją przykrywam ,a w sklepie odkrywam i jest ok :)

Ja od początku nie trzymałam jej pod kloszem (tak jak właśnie makaja napisała) i dzięki bogu ani razu nie była chora :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 3 tygodni temu #82157 przez martela89
Z resztą na wszystkich świętych też byliśmy u rodziny na śląsku 100km od nas i na cmentarzu byliśmy 3 godziny,wiatr taki,że "łeb urywało" ,w największe mrozy jak spadł śnieg wychodziłyśmy na 3-4 godziny.

Niech każdy wychowuje dzieci jak chce,bo każda mam robi co uważa za słuszne,ja swoją od początku haruję bo nie chcę mieć potem problemów i latać po lekarzach przez nadmierną nadopiekuńczość(jeżeli chodzi o pogodę).

14 lata 3 tygodni temu #82159 przez Emme
Przecież nikt nie napisał, że robisz źle czy coś w tym rodzaju. Tolka też jest hartowana, wychodzi w każdą pogodę, ale nie widzę potrzeby zabierania jej w skupiska ludzi, a niestety u nas panuje wirus ospy.

14 lata 3 tygodni temu #82160 przez martela89
Wiem ,że nikt nie napisał,że robię źle,a nawet gdyby to bym się tym nie przejęła bo wiem co robię. Mimo,że nie raz panowała grypa i ja byłam chora to wszędzie zabierałam Vanesię i ona nigdy chora nie była :)

A co do zabierania jej do sklepów to wolę ją zabrać i mieć przy sobie niż gdzieś podrzucać.

14 lata 3 tygodni temu - 14 lata 3 tygodni temu #82226 przez Monix
Właśnie dziś dowiedziałam się, że moja babcia umiera na raka w szpitalu :( Chcę ją jutro odwiedzić, bo wiem że może być to nasze ostatnie spotkanie w życiu. Musiałabym zabrać ze soba Małą, bo nikt mi jej akurat w tym dniu nie może przypilnować :( Problem w tym, że szpital znajduję się w innym mieście - 44 km od mojego miejsca zamieszkania ( jazda samej z dzieckiem mnie przeraża) no i że to SZPITAL ... a wiadomo szpital to wielkie skupisko ludzi.

Kurcze dziewczyny, co mam robić ??? Z jednej strony chcę się pożegnać z ukochaną babcią, a z drugiej strony nie chcę narażać dziecka ...

Smutno mi jak cholera :( :( :(

14 lata 3 tygodni temu #82232 przez martela89
Bardzo Ci współczuję z powodu babci.

A co do zabrania małej do szpitala to nie wiem co Ci doradzić,bo szpital to takie nie przyjemne miejsce i tam to dopiero jest dużo choróbsk.

14 lata 3 tygodni temu #82236 przez Martynka__89
Nie wpuszczą Cię z dzieckiem. Ja jeżdżę z Mateuszem prywatnie do szpitala (Kamilianów) na pobieranie krwi i jedna pielęgniarka mnie zaczepiła że na odwiedziny nie mogę iść, odpowiedziałam że idę na krew. A co do zabierania dzieci na zakupy to jestem przeciwna, dopiero teraz zabieram Mateusza raz na jakiś czas. Dla mnie markety odpadają wole małego zostawić w domu, albo żeby poczekał z ojcem w aucie a ja szybko uciekam na zakupy z listą.

Moja Kropeczka:(9.02.2015

14 lata 3 tygodni temu #82238 przez Monix
No pięknie ...

14 lata 3 tygodni temu #82345 przez Groszek
Monix to fakt z dzieckiem na oddział nie wejdziesz...
My z Miśkiem jeździmy na zakupy :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 3 tygodni temu #82506 przez renata329
ja swojego tez nie trzymam pod kloszem jak miał 2 tyg to ja z nim juz jezdziłam do tesciowej itp ale na zakupy z dzieckiem do CH tym barziej 2-3 miesiecznym bym sie nie odwazyła,martela bardzo szanuje Twoje zdanie na ten temat:)

[url=http://www.zapytajpolozna.pl] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17870 [/url]

14 lata 3 tygodni temu - 14 lata 3 tygodni temu #82523 przez Monix
Do szpitala pojechałam sama, na szczęście znalazłam opiekuna dla mojej małej :)

Groszku bardzo, bardzo dziękuję za maila :kiss: :kiss:

A tu dziesiejsza fotka ;)

14 lata 3 tygodni temu #82538 przez martela89
renata329 napisał:

ja swojego tez nie trzymam pod kloszem jak miał 2 tyg to ja z nim juz jezdziłam do tesciowej itp ale na zakupy z dzieckiem do CH tym barziej 2-3 miesiecznym bym sie nie odwazyła,martela bardzo szanuje Twoje zdanie na ten temat:)

Cieszę się miło,że jest ktoś kto jeszcze szanuje czyjeś zdanie(nie koniecznie takie samo).

14 lata 3 tygodni temu #82643 przez Groszek
Monix ależ cudeńko masz w domu :kiss: (za @ nie ma za co:))
Martela ja tam też nie trzymam pod kloszem, dobrze że nie jestem sama :lol: Misiek jak miał 2 tygodnie był z nami w górach, jak miał 3 tygodnie byliśmy w małej zatłoczonej knajpce na rodzinnym obiadku, podróżował pociągami od 2 tygodnia życia :)

14 lata 3 tygodni temu #82691 przez Kasiekk
dziewczyny a jakie rozmiary ubranek nosza Wasze pociechy ?

14 lata 3 tygodni temu #82700 przez Groszek
80 :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka