BezpiecznaCiaza112023

RODZIMY W LUTYM 2011

13 lata 10 miesiąc temu #57386 przez dormag22
Mnie tez rozpiera ostatnio energia, ale ja juz po porządkach, jeszcze tylko okna umyc, ale pogoda nie za bardzo. Dariaem, tez miłam czesto takie objawy jak ty, nawet jak nie byłam w ciąży. To swedzenie i pieczenie to tylko na zewnatrz było, ciekawa jestem co sie okaze, naczytałam sie ze jesli beda jakies bakterie z grupy paciorkowców to moze je nabyc podczas porodu dziecko pomimo podania antybiotyku, ale moze nie będzie tak żle. Moja mała jakas dzisiaj spokojna

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 10 miesiąc temu #57392 przez DariaEm
Dormag zazwyczaj jest tak ze jezeli lekarz stwierdzi ze dana bakteria moze przejsc na dziecko podczas porodu to decyduja sie na cesarke, no nie wiem jak w PL bo tu u mnie tak jest.
Jezusiu skad u was tyle sily??? ja nie wyobrazam sobie mycia okien :ohmy: bo mam bardzo duze i do samego sufitu a mieszkanie ma 3 i pol metra wysokosci to bedzie musial zrobic za mnie moj M. Nie boicie sie ze wywolacie sobie porody za wczesnie?

13 lata 10 miesiąc temu #57422 przez dormag22
Juz wczoraj sie mialam za nie wziaść, ale wlasnie moj M mnie sprowadził na ziemie i nie pozwolił myć. Mnie sie zaczoł praktycznie 37 tydzień. Mam nawet zalecenie od gin zeby sie za bardzo nie oszczędzać, bo wszystko stoi w miejscu. Poczekam jeszcze trochę a i tak postawie na swoim. U mnie tez tak jest ze bywaja dni ze rozpiera mnie energia, a są i takie ze nie mam sily na nic, zupełne lenistwo. Cóż zrobic takie sa uroki tych ostatnich tygodni :)

13 lata 10 miesiąc temu #57437 przez Czincza
Nie mówcie mi nawet o myciu okien... dzisiaj zamarłam ze strachu... Mieszkamy na 2. piętrze,a tu nagle słyszę pukanie w okno...
Okazało się, że na parterze stoi pan z taką dłuuuuugą miotłą, a do niej przyczepiona była rurka z wodą. W ten sposób dowiedziałam się, że nasze mieszkanko ma w czynszu wliczone mycie okien z zewnątrz ;)
Ja się za bardzo nie oszczędzam, położna też nic nie mówi... Dobre mam wyniki badań, więc się nie przejmuję ;) A przynajmniej jeszcze jakoś w miarę sprawna jestem he he

W czwartek znów wizyta u położnej, więc przekonam się czy Maluch ciągle rośnie, bo brzuchol mimo tego, że to końcówka, jest każdego dnia większy ;)

13 lata 10 miesiąc temu #57518 przez Amelia
Kochane dziewczyny jestem,ale mam takiego doła płakac mi się chce ciagle w jakąś depreche wpadam,panicznie boję się cesarki,że bedę swiadoma tego że mi w brzuchu grzebią.
Karolinko co do tego plamienia to był tylko jednorazowy wyskok spokój mam od tamtej pory, w poniedziałek idę do lekarza ustalic termin cesarki,planował na 15 lub 16 lutego, jak w ogóle dociągne,po potem pan doktor idzie na urlop, nie wiem jak to przetrwam, na razie to jestem zdołowana, a do tego kiedys wyciągnęłam opis swojej operacji, co mialam 2 lata temu na endometrioze, i po co mi to było, nawbijałam sobie w łeb głupot i teraz sie boję.

15.02.2011r. - Nasz kochany KAROLECZEK jest już z Nami !

13 lata 10 miesiąc temu #57524 przez DariaEm
Amelia kochanie nie doluj sie tak, na sam koniec ciazy nerwow sobie tylko przysparzasz zamiast w spokoju wszystko przemyslec.
Trzymam za Ciebie kciuki i wierz mi ze obowiazkiem lekrzy i anestezjologow jest to zebys ty nic absolutnie nie czula i czuc nie bedziesz napewno.

Ja wrocilam od poloznej, wszystko jest ok, glowka wyczuwalna palcem ale szyjka jeszcze szczelnie zamknieta, w poniedzialek ide na spotkanie zapoznawcze z oddzialem polozniczym, biore ze soba chlopa zeby w razie czego wiedzial co gdzie jest :lol: a i zapisalam sie oczywiscie na znieczulenie, o dziwo w moim szpitalu bezplatne :lol:

13 lata 10 miesiąc temu #57527 przez Amelia
Dzięki Daria ale to wszystko budzi we mnie niepokój, jak któras chce niech wpisze w google:Historia Bożenki jestem w ciąży Ciąg dalszy,

tam jest forum i moje rozterki,a na ostatniej stronie opis operacji,który mnie zdolował,wiem że Was to moze nie interesowac,ale zaproponowac mogę. :unsure:

15.02.2011r. - Nasz kochany KAROLECZEK jest już z Nami !

13 lata 10 miesiąc temu #57545 przez Czincza
Amelia nie dołuj się :) Wszystko będzie dobrze :) Będziesz tak przejęta, że nie będziesz myślała o niczym, tylko o tym, żeby zobaczyć Maleństwo :)

Trzymamy kciuki.... póki co w dwupaku ;)

13 lata 10 miesiąc temu #57547 przez dormag22
Ameli nie stresuj sie tak. Wszystko bedzie dobrze, depresja to coś co ci nie jest teraz potrzebne. Najważniejsze zeby dzidzia była zdrowa, a ty i tak przetrwasz jestes twarda kobietka, po tym co przeszlas nie jedna z nas by sie załamała. |Głowa do góry

13 lata 10 miesiąc temu #57551 przez dormag22
No i moje obawy sie potwierdziły z wymazu wyszło ze mam bakterie Streptococcus agalactia, czyli bakteria ktora w 70% moze byc czynnikiem infekcji poporodowej u noworodków zapalenie opon mózgowo rdzeniowych, posocznica, zapalenie szpiku kostnego. A w dodatkusa jeszcze grzybki. Strasznie sie boję. Ja ja wytrzymam do poniedzialku, nie da mi to spokoju dopoki nie pogadam z moja gin :ohmy:

13 lata 10 miesiąc temu #57564 przez kaaroolina
Amelia wszystko będzie dobrze przestań wbijać sobie najgorsze scenariusze do głowy - chociaż z autopsji wiem, że to trudne... Wszystko będzie dobrze, zanim lekarze zrobią Ci cesarke sprawdzą czy znieczulenie działa!! Głowa do góry!!
A z tymi badaniami to mi teraz dziewczynki dałyście do myślenia - co prawda dotychczasowo lekarz nie kazał mi takowych robić bo powodu nie widział ale chyba wzrokowo bakterii się nie widzi... dormag22 u Ciebie jakieś objawy wskazujące na infekcje były, czy profilaktycznie zrobiłaś te badania??

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=13363
http://www.suwaczek.pl/cache/4e5eba1b35.png?html"></a>
http://s2.pierwszezabki.pl/037/037105982.png?5329

13 lata 10 miesiąc temu #57624 przez dormag22
U mnie ogolnie byly jakies tam upławy. Ale moja gin mowila ze to rutynowe badanie bo moga one tam byc a nie daja objawów, a przy porodzie dziecko moze je przejac. :(

13 lata 10 miesiąc temu #57846 przez DariaEm
Hej dziewczyny, tak jak Wam wczoraj pisalam, bylam u poloznej, pisalam ze z dzidzia wszystko jest ok i ze mna tez ale zapomnialam wam wspomniec ze termin mi sie zmienil z 26 lutego na 1 marzec, zatem jak przystaje na marcowke przenosze sie na marzec. Bede sledzila oczywiscie na bierzaco co sie u was dzieje. Trzymam kciuki za was :kiss:

13 lata 10 miesiąc temu #57854 przez dormag22
Mam nadzieje ze z nami zostaniesz??? Z tymi terminami to niezle pokręcenie.

13 lata 10 miesiąc temu #57884 przez DariaEm
Ba! no pewnie ze zostane, nigdzie sie nie wybieram tylko zmieniam sie w marcowke :lol:
a i w ogole z tymi moimi terminami to bylo smiesznie, na poczatku bylo 9 marca, potem 5 marca, nastepnie 26 luty i teraz 1 mrzec. Tak wywnioskowali z ostatniego usg bo jak pisalam dzidzia nie jest duza i kieruja sie jej rozmiarami :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka