BezpiecznaCiaza112023

RODZIMY W LUTYM 2011

13 lata 11 miesiąc temu #55432 przez Czincza
Ja to wcześniej miałam takie sny... obudziłam się strasznie zmęczona, bo... całą noc robiłam zakupy dla Małego ;)

Zaczynam się trochę bać tego wszystkiego. Dzisiaj idę jeszcze na małe zakupy. Za 3 tyg termin, a my jeszcze kilku rzeczy nie mamy. Nie ma tego złego. Cała ciąża przebiegała dosyć niespodziewanie, więc chyba nic mnie nie zaskoczy :)

Początkiem grudnia zmieniłam miejsce zamieszkania, a co za tym idzie szpital, położną, lekarza rodzinnego. W szpitalu byłam pierwszy raz 3 tyg temu ;)
Na szkołę rodzenia się nie załapałam, jedynie dzisiaj idę na 2. spotkanie do szpitala. Można powiedzieć, że to taka szybka lekcja tego, gdzie trzeba iść, jak wszystko się zacznie ;)
Dzisiaj mają nam powiedzieć o cesarskim cięciu. Ale mam nadzieję, że będzie mi dane rodzić w basenie :)

Póki co kończę, bo trzeba lecieć na miasto ;) Muszę wykorzystać okazję, bo (odpukać) na razie nogi nie spuchły i naszła mnie jakaś niespodziewana siła ;)

Co nie zmienia faktu, że ja chcę jutro na porodówkę!!! :)

Pozdrawiam wszystkie Mamusie ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 11 miesiąc temu #55437 przez dormag22
Sama przyjemnośc, ale troszke sily tez trzeba w to włożyć. Ale łezka w oku sie kreci.

13 lata 11 miesiąc temu #55830 przez kaaroolina
Widze, że wszystkie szykujecie się pełną parą :laugh: Ja już w zasadzie gotowa jestem - torba do szpitala już od jakiegoś czasu czeka no i wszystkie inne rzeczy potrzebne dzidzi też. Tylko ja jestem zestresowana i to bardzo :( W niedziele byliśmy u znajomych a wczoraj zadzwonili to mnie i okazało się że ich czteroletnia córeczka ma ospe... :( :( dzięki Bogu chorowałam na ospe w dzieciństwie i nie można zarazić się kolejny raz ale w zamian za to dorosły może się zarazić półpaścem normalnie jestem tak wystraszona że szok bo wyczytałam, że najgorzej jest jak ciężarna zarazi się tym pod koniec ciąży... lekarz mówi żeby się nie stresować bo prawdopodobieństwo zarażenia się nie jest duże i dzidzi nic nie będzie ale ja naczytałam się już w internecie tyle, że spać po nocach nie moge :( Masakra...mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze... :dry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=13363
http://www.suwaczek.pl/cache/4e5eba1b35.png?html"></a>
http://s2.pierwszezabki.pl/037/037105982.png?5329

13 lata 11 miesiąc temu #55841 przez bombel779
Karolina jak doktorek mówi,że masz się nie denerwować,to musisz go słuchać! :P ;) Jeszcze przez jakiś czas ;) Potem będziesz mogła na niego...wiesz co :P
A ja dzisiaj wyciągnęłam męża na zakupy :D i dokupiliśmy sobie kilka ciuszków dla bobaska :D :D Powiem Wam,że wiele tego nie wzieliśmy( 2 pajace,1śpioszki,ze 3 body,jakaś bluzeczka,sweterek,dresik,...dla mnie 1 biustonosz do karmienia..)wszystko z przeceny(!!) i zapłaciliśmy 440zł :ohmy: :ohmy: Jeja myślałam że padnę przy kasie!Tyle pieniędzy...łłojj
No ale na szczęście wszystko już mamy,więc póki się dzidzia nie urodzi to z wydatkami CHWILOWO będzie spokój :P
Jutro ostatnie pranie :) przez weekend będę mogła spakować torby do szpitala :) i możemy rodzić :P :P :lol: jestem gotowa :lol: :lol: hehehhe

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 11 miesiąc temu #55881 przez dormag22
A ja wczoraj wieczorem zaczęłam miec skurcze lekko bolesne (chyba to były skurcze), ale poza tym zadnych innych objawów troszke sie stremowałam. Dzisiaj tez sie jakos dziwnie czuje o nie spie od 5 rano masakra. Jak sie położe to mi sie w głowie kręci. A co do pakowania to strasznie z tym zwlekam wszystko jeszcze w proszku, musze dokupic jeszcze pare rzeczy dla siebie bo ostatnio w aptece nie było wszystkiego. A dziewczyny inwestujecie w cos takiego jak TANTUM ROSA do podmywania krocza w połogu, podobno swietny srodek ma min wlasciwosci znieczulajace i rana po nacieciu szybciej sie goi?????????

13 lata 11 miesiąc temu #55907 przez bombel779
Ja posłuchałam rad doświadczonych mam,położnej :) i kupiłam sobie opakowanie(10 saszetek) :)

13 lata 11 miesiąc temu #55934 przez Czincza
Ja też to kupiłam, tzn. poprosiłam mamę, żeby mi tutaj przesłała. Wiele koleżanek mi polecało. Ale podobno zwykłe szare mydło też jest dobre.

Co do pakowania torby, to położyłam ją w łóżeczku (w którym jeszcze nie ma materaca ;) ) i teraz mój Mąż jest spokojniejszy, bo ją widział... Ale nie wie, że tam połowy rzeczy nie ma he he

Póki co czuję się dobrze, zostały 3 tyg. do terminu, ale mam sporo siły. Wykorzystuję ją na załatwianie różnych formalności w urzędach, bankach itp. Dzisiaj też sporo chodzenia, więc pora znikać ;)

Pozdrawiam wszystkie Mamusie :)

Macie też takie przeczucie, że zostało Wam duuuużo czasu? Ja tak mam i trochę zwlekam ze wszystkim, choć nie wiem czy to dobrze ;)

13 lata 11 miesiąc temu #55958 przez DariaEm
karolina teraz nie mozesz sie denerwowac, bo to stres wplywa na rozwoj polpasca, wiem cos o tym bo przez to przeszlam ale na szczescie jeszcze nie bylam w ciazy.

bombel co racja to racja, wydatki czasem zwalaja z nog, pamietam jak robilam zakupy dla mojej malej, to liczylam pieniadze przy kasie i ciezko mi bylo je dac do reki kasjerki hahaha :lol:

Czincza mnie tez sie dluuuuzy i to bardzo, ale niech sie dluzy bo jeszcze nie mam wszystkiego dla dzidzi a mianowicie wozka, wanienki, przescieradel do lozeczka i recznikow... :ohmy: co nie zmienia faktu ze chcialabym juz miec mala przy sobie, tym bardziej ze moja sasiadka urodzila dziewczynke tydzien temu i bardzo jej zazdroszcze.

Ja dzis mam druga ture prasowania, moj M sie zaoferowal zebym go nauczyla prasowac to bedzie to robil ze mna, ale nie pomyslal ze mamy tylko jedno zelazko :lol: :lol:

13 lata 11 miesiąc temu #56083 przez justi
U mnie tak samo z tym czasem jestem spokojna że mam jeszcze duuuuuuuuuuużo czasu a nawet jestem przekonana że będę po terminie i pojadę dopiero ze skierowaniem żeby wywołali poród nie wiem skąd to sie bierze ale jestem pewna że tak będzie...choć mam już wszystko gotowe i wogóle nie myśle że finał tuż tuż.Moja kuzynka ma ten sam termin co ja ale podobno mówi że u niej to jest kwestia 2tygodni i będzie po wszystkim bo brzuch ma nisko pobolewa ją.

13 lata 11 miesiąc temu #56190 przez bombel779
A ja wręcz przeciwnie -mam wrażenie,że czasu pozostało niewiele :) :P
Dzisiaj dla odmiany śniłam w nocy,że już jestem po :D że jesteśmy pełną rodziną :D we trójkę leżeliśmy/siedzieliśmy w sali poporodowej :D i bardzo nie chciałam żeby mąż wracał na noc do domu :P chciałam żeby był z Nami cały czas :P :lol:
Śmiałam się,że dziś lub jutro będziemy w końcu w domq(we śnie oczywiście:P ) :lol: hehe Wali mi na dekiel :lol: :P :lol:

13 lata 11 miesiąc temu #56215 przez dormag22
Fajne kolorowe sny. Mnie sie nic nie sni oprocz wózka dla małej, a kiedy rano sie budze i widze ze stoi w kacie pokoju to smiac mi sie chce i od razu człowiek lepiej sie czuje

13 lata 11 miesiąc temu #56223 przez kaaroolina
Dzięki dziewczynki :) staram się nie myśleć o tym - skupiam się na skurczach które mam coraz częściej i są coraz silniejsze a do tego dzisiaj cały dzień mnie brzuszek pobolewa, ciągnie w dół i cholernie mnie coś kuje w środku oj coś czuje że godzina 0 nadchodzi... :laugh: Maleństwo chyba też coś przeczuwa bo szaleje niemiłosiernie a my z M tylko siedzimy i zgadujemy czy mały wystawił stope czy łokieć :laugh: Już się doczekać nie moge :laugh:

Tak terminowo to która z nas idzie na pierwszy ogień??

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=13363
http://www.suwaczek.pl/cache/4e5eba1b35.png?html"></a>
http://s2.pierwszezabki.pl/037/037105982.png?5329

13 lata 11 miesiąc temu #56240 przez justi
No ja mam dopiero termin na 26luty a Wy?

13 lata 11 miesiąc temu #56254 przez Amelia
Karolinka ja to samo czuję co Ty brzuch mnie pobolewa skurcze mam częste, ale mnie to skurcze juz od dawna dokuczają,do tego boję sie chodzic bo mam wrazenie że ze mnie cos wyleci, a do tego rano pojawiło sie plamienie,na razie spokój ale brzuch to czuje jak balon, a wcale nie mam duzy,termin mam na 16 LUTEGO,a do tego dzidzius strasznie szaleje cały dzień, jakby przeczuwał że i ja sie niepokoje.

15.02.2011r. - Nasz kochany KAROLECZEK jest już z Nami !

13 lata 11 miesiąc temu #56257 przez Czincza
Ja mam termin na 11.02 :)

Nie mamy jeszcze wszystkiego... czekamy na śruby, żeby skręcić do końca łóżeczko, musimy materac zamówić, trzeba po wanienkę pójść, nie mamy jeszcze przewijaka, torba do szpitala nie do końca spakowana, ale co tam... ja chcę na porodówkę ;)

Mały szaleje w brzuchu... i niech mi ktoś powie, że pod koniec Maleństwa nie mają już miejsca...
Rozmawiałam dzisiaj z mamą i powiedziałam Jej, że czuję, że po terminie urodzę, bo jeszcze latam po urzędach, bankach, załatwiam, mam sporo sił... ale Mamcia sprowadziła mnie na ziemię i powiedziała, że to w każdej chwili może mnie "dopaść", więc już sama nie wiem.

Maluszek przeciąga się strasznie, ale dzisiaj pozwolił mi zjeść cały obiad :)

Ciągnie mi już brzuch w dół, czasami jest twardy... Trochę pobolewa, ale skurczy nie wyczuwam jako takich..

Zobaczymy jak długo to potrwa :) Ale specjalnie nie czekam na ten dzień... Myślę o nim, ale co zrobić :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka