BezpiecznaCiaza112023

Rodzimy w marcu 2011

12 lata 11 miesiąc temu #299856 przez arturek
a jak go posadzisz to cos leci??:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #299857 przez pulpecja
arturek szczerze...to nie mamy systemu nocniczkowego z racji różnych godzin mojej pracy. zawsze sadzamy Kasię przed kąpielą, a w ciągu dnia tak na wyczucie, kiedy wiemy (ja albo babcie), że to czas,że może zrobić siusiu. no i w sumie siusiu jest zawsze...kupka niestety tak jak u Oskarka :P Kasia zrobiła tylko raz eee do nocniczka :) :blink:

12 lata 11 miesiąc temu #299872 przez Sikoreczka
U nas tydzień sukcesów :) w tym tyg zaczełam dawać Kubie mleczko z butli ale jak tylko poczuł smak to było bleeeee więc zaczełam dosypywać mu kaszki i pił najpierw 30 ml, później 100 a teraz 150-180 wypija na noc :) dodatkowo dzięki temu że ma już pełny brzuszek to tylko pare łyków cyca pociągnie i nie zasypia przy cycu!!! Od 3 dni odkładam go po jedzonku i Kuba bez płaczu bez wstawania i kręcenia po 5-10 min zasypia. SUKCES :) :) :)
Wogóle w tym tyg pięnie ułożył nam się plan jedzenia drzemek i zasypiania. Odkąd Kuba zasypia u siebie dużo lepiej śpi (budzi się tylko o 12.30 ale 2 zazy pociągnie cyca odkładam go i zasypia) i później o 6.30 je cyca no i śpi do ok 8. Byłoby cudownie gdyby jeszcze polubił jedzenie obiadków :( bo niestety obiadki Kubie jakoś kiepsko idą... dwa dni zje ładnie... później pare dni po kilka łyżeczek....

12 lata 11 miesiąc temu #299878 przez arturek
Sikoreczka napisał:

U nas tydzień sukcesów :) w tym tyg zaczełam dawać Kubie mleczko z butli ale jak tylko poczuł smak to było bleeeee więc zaczełam dosypywać mu kaszki i pił najpierw 30 ml, później 100 a teraz 150-180 wypija na noc :) dodatkowo dzięki temu że ma już pełny brzuszek to tylko pare łyków cyca pociągnie i nie zasypia przy cycu!!! Od 3 dni odkładam go po jedzonku i Kuba bez płaczu bez wstawania i kręcenia po 5-10 min zasypia. SUKCES :) :) :)
Wogóle w tym tyg pięnie ułożył nam się plan jedzenia drzemek i zasypiania. Odkąd Kuba zasypia u siebie dużo lepiej śpi (budzi się tylko o 12.30 ale 2 zazy pociągnie cyca odkładam go i zasypia) i później o 6.30 je cyca no i śpi do ok 8. Byłoby cudownie gdyby jeszcze polubił jedzenie obiadków :( bo niestety obiadki Kubie jakoś kiepsko idą... dwa dni zje ładnie... później pare dni po kilka łyżeczek....

SZCZERZE ZAZDROSZCZE!

12 lata 11 miesiąc temu #299880 przez pulpecja
Sikoreczka pięknie :) Brawo dla Kubusia :) :)

dziewczynki podobają się Wam - wzór 1 ??

allegro.pl/show_item.php?item=2095460810...ff8bd2d8f4e849d8f130

12 lata 11 miesiąc temu #299882 przez Sikoreczka
Arturek do środy myślałam że to niemożliwe.... a jednak się udało... więc głowa go góry i próbuj a napewno też odniesiecie sukces

12 lata 11 miesiąc temu #299883 przez nikita
sikoreczka to super, Ignaś tez mi nie chciał pic z butelki mleczka i teraz robię mu 120 lub 150 dosypuje jedną miarkę kaszki 7zbóz i wypije wszystko i jeszcze jednego cyca ale niestety wszystkie drzemki i zasypianie nocne jest przy cycu :( :(
a na nocnik sadzam tylko wieczorem przed kąpielą ale muszę sie poprawić i w dzień tez go sadzać :silly:

12 lata 11 miesiąc temu #299884 przez arturek
Puplecja mnie sie podoba nr 1 i 6

12 lata 11 miesiąc temu #299888 przez nikita
pulpecja zaproszenia 1 i 6 sa ładne a ja chyba zrobię o ile zrobię to ze zdjęciem małego zawsze to jakaś pamiątka a moja mama to wszystko zbiera z narodzin chrzcin kalendarz itd :lol:

12 lata 11 miesiąc temu #299889 przez Sikoreczka
nikita napisał:

sikoreczka to super, Ignaś tez mi nie chciał pic z butelki mleczka i teraz robię mu 120 lub 150 dosypuje jedną miarkę kaszki 7zbóz i wypije wszystko i jeszcze jednego cyca ale niestety wszystkie drzemki i zasypianie nocne jest przy cycu :( :(
a na nocnik sadzam tylko wieczorem przed kąpielą ale muszę sie poprawić i w dzień tez go sadzać :silly:

Nikita ja na 150 sypie 2 - 3 miarki :) więc robie bardziej syte

Puplecja zaproszenie bardzo ładne tylko to z w czcionce strasznie niewyraźne

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #299890 przez arturek
Sikoreczka napisał:

Arturek do środy myślałam że to niemożliwe.... a jednak się udało... więc głowa go góry i próbuj a napewno też odniesiecie sukces

sikoreczka a powiedz mi prosze jaki miałas system? i jak ci sie to udało?

Nikita czy ty pisałas kilka stron wczesniej ze macie szorstka skóre na ramionach? i czym smarujecie?jak maścia?

12 lata 11 miesiąc temu #299894 przez karotka18
justyna84 napisał:

Wiecie co Oskar ma uczulenie na calym ciele ;) nei mam juz do tego sily :( .Jakies chrostki placki suche na nozkach pleckach brzuchu no i najgorsze ze na twarzy nie mam ojecia od czego :( zrobilam diete nei pomogla .Na dodatek sie to zawalilam bo chyba na twarzy pogorszylo sie dlatego bo mu dalam poszewke prana w zwyklym proszku dzisiaj sie kaplam ;) . Dermatolog mi nie chciala wypisac testow z krwi :angry: bo stwierdzila zen ie moze i poslala mnie do pediatry , nei wiem jaka to jest ruznica :angry: . chyba musze isc do alergologa . to jest jakas paranoja ;)

czesc :)

z tego co mi sie wydaje to na testy alergiczne powinien dac skierowanie alergolog a nie pediatra on nie jest od tego tak mi sie wydaje

12 lata 11 miesiąc temu #299896 przez nikita
tak artutrk smaruje bepanthenem ale nie wiem czy to pomoże zobaczę jak będzie sie powiększać to pójdę do lekarza z tym, oby nie

12 lata 11 miesiąc temu #299897 przez arturek
nikita napisał:

tak artutrk smaruje bepanthenem ale nie wiem czy to pomoże zobaczę jak będzie sie powiększać to pójdę do lekarza z tym, oby nie

ale zauwazyłas ze ma to po nabiale?

12 lata 11 miesiąc temu #299900 przez nikita
wyczuwałam juz wcześniej takie zmiany ale delikatne a teraz ma większe i całkiem możliwe ze to po nabiale bo dawałam mu danonka i owoce z jogurtem

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka