BezpiecznaCiaza112023

Rodzimy w marcu 2011

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #299903 przez Sikoreczka
arturek napisał:

Sikoreczka napisał:

Arturek do środy myślałam że to niemożliwe.... a jednak się udało... więc głowa go góry i próbuj a napewno też odniesiecie sukces

sikoreczka a powiedz mi prosze jaki miałas system? i jak ci sie to udało?

Arturek najpierw postanowiłam sobie że chce karmić Kube tylko do roczku a że skończył 10 mieś pomyślałam że najwyższy czas nauczyć go pić mleczko z butli... i tak na wieczór raz drugi próbowałam dać mu mleczko ale było beee więc do mleczka dosypałam mu kaszki i wygłodniały zjadł jednego dnia troszke a później coraz to więcej. Teraz wypija ok 150 :) Tylko że ja nie daje mu butli jak już zasypia tylko ok 19tej jak się bawimy. Później ok 20.15 mycie i o 21 zasypiamy. I daje mu cyca z tym że jest najedzony po kaszce więc tylko troszke wypija i już nie chce więc odkładam go do łóżeczka gasze światło siadam na swoim łóżku i czekam aż zaśnie. Aaaaa i koniecznie musi grać karuzelka. Muzyczka się kończy Kuba zasypia.

A to mój króliczek :)
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #299909 przez nikita

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

idę spać spokojnej nocki do jutra :)
Załączniki:

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #299927 przez bombel779
Justyna Jasiek też mnie czasem klepie po twarzy czy głowie ale ja nie odbieram tego jako oznakę złośliwości tylko jako okazywanie uczuć :) nasze dzieciaczki są jeszcze małe a więc nie mają jeszcze takiego wyczucia ;) chcąc nas pogłaskać za mocno machną ręką i dostajemy plaskacza :P
Jasiek mi tak czasem wali po głowie jak chcę sobie trochę podrzemać, a on akurat chce się ze mną bawić :) klepie mnie po głowie jakby mówił -Ej wstawaj już!Weź mnie na ręce! :P ;) :D
Ale jak mnie Jasiek też potrafi całować!!! :lol: i ściskać :lol: to moje! :P :D :D

Zamówiliśmy wczoraj rower na urodziny :)

Aniołek wrzesień 2013 [*]
Załączniki:

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #299929 przez nikita
dzień dobry ja dzisiaj pierwsza az nie mogę w to uwierzyć
Noc masakryczna od 1 do 3 płacz! położył sie a ja cichutko odeszłam położyłam się i znów bek i tak w kolko az wkoncu dałam mu cyca i zasnął na dobre :silly:
i tak jak przypuszczałam rano nie mial najmniejszego zamiaru wstać o 7 ale niestety lajf is brutal i mama go obudziła :lol: bo tak to by spal do 10 i odsypiał sobie nockę

edit
bombel pierwszy :ohmy: :ohmy:
a ja sie ciągle zastanawiam co na urodziny mają goście kupić bo rowerek i jezdzik juz ma a chciałam kaskę żeby zrobić mu plac zabaw na lato ale mówią ze to za wcześnie i sama nie wiem macie jakieś pomysły :unsure:

12 lata 11 miesiąc temu #299944 przez sylka
Nikita Huśtawka i piaskownica czy konik w sam raz będą wiadomo na drabinki poczeka :)

Bombel Rowerek fajny, ale juz to wcześniej mówiłam :)

Kuba tez lubi oglądać swój album. Dziś rano posadziłam go na nocnik zrobił trochę soisiu. Myslę ok. juz koniec zszedł ja chwytam za chusteczkę a ten cudak nalał mi na stojaka na dywan. No i z rana załatwił mi troche pracy nad dywanem. chyba zaczne go sadzać w łazience :P tyle że tam trudniej zając jego uwagę by nie schodził z nocnika. Czy wasze maluchy chętnie siedzą na nocnikach?, KUba po chwili chce uciekać i musze go zajmować komórką.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #299947 przez olka
Witajcie! :) :kiss:
Bombelu, rowerek super :) taki typowo "chłopacki" - jak mówi moja córcia :blink:
Sikoreczka i Nikita - Wasze chłopaki słodziaki :kiss: :kiss:
Sikoreczka, cieszę się, że Kubuś tak sobie wszystko ładnie ustawił :)
Pulpecju, zaproszenie nr 1 najładniejsze :) takie słodkie... :cheer:

a u nas znowu sukces mleczny :woohoo: :woohoo: Jasiek wczoraj przed snem wypił 180 ml mleczka i dziś po przebudzeniu to samo :woohoo: :woohoo:

EDIT

Ja z nocniczkowaniem jeszcze trochę poczekam :) nawet nie mam nocniczka... a rowerek chyba kupimy na wiosnę po urodzinkach Jasia :)
U nas Jasiek lubi zasypiać przy pozytywce, która gra mu melodię "Panie Janie", dostał ją od koleżanki gdy się urodził i właściwie do dziś używamy :laugh: karuzelkę już jakiś czas temu schowaliśmy, bo Jasiek odpowiednio się nią zajmował i w sumie mógłby sobie zrobić nią krzywdę, gdyż za mocno ciągnął pałąk na którym wisiała

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13548

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #299952 przez ifka
dzień dobry:)

U nas dziś -23 :ohmy: :dry: .Wobraźcie sobie,że mam szron pod oknem od wewnątrz i ta para co mi się skrapla na oknie cała zamarzła, więc mam "kodowe okna" :angry: :huh: .

Pulpecja zaproszenie nr 1 świetne-takie kolorowe :woohoo: :) :) .
Wszystkie nowe fotki dzieciaczków rewelacyjne.Rosną jak na drożdżach a jak nam się pozmieniały :woohoo: :kiss: :kiss: .

EDIT

Wiecie co, w weekend byliśmy u dwóch rówiesniczek Lusiowych i wyszło na to,że jest największa :ohmy: .W sumie to się cieszę :lol: .Pierwsza miała sporo większy brzuszek od Lenki :laugh: , a druga wyższa, ale przyglądając się tak ogólnie, to Lusia to taka "konkret dziewczynka" :lol: .Jutro zobaczymy jak to wagowo wygląda, ale niie sądzę by było jakoś dużo. Chodzi mi bardziej o budowę ciałka-taka masywana się wydaje :woohoo: .Cieszę się ,bo taka kruszynka się urodziła a teraz tak ładnie wygląda, póki człowiek nie ma okazji skonfrontować z jakąś rówieśniczką to tak nie widać.Obydwie dziewczynki już świetnie chodzą, ale żadna się nigdzie nie wespnie, mają jeszcze problem z opanowaniem tej umiejętności.A jak Luśka zaczeła u nich w domach wchodzić na wysokie łóżka to otwierali oczy ze zdumienia :lol: hihihhi

My nocniczka jeszcze nie posiadamy :side:

Gratki za zębolki, kroczki, nocniczkowe osiągnięcia i picie z butli :) :kiss: :kiss: :lol:

[/url]

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #299963 przez olka
hej ifka :kiss: :kiss:
wyobraź sobie, że u mnie w oknie sypialni na dole od kilku dni skrapla się woda tworząc spory sopel lodu :angry: :angry: :angry: P. zrobił dziś zdjęcie i zgłosi do spółdzielni, bo to k***wa przez nieszczelne okno wszystko :angry: :angry: :angry: no żeby sopel lodu robił się w mieszkaniu, które ma 2 lata to już żenada :angry: :angry:

ja też chyba jutro wybiorę się do przychodni żeby zważyć Jaśka :) o ile auto nam odpali, bo dziś P. musiał jechać do pracy autobusem... :S :S

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #299967 przez bombel779
U mnie w końcu wyjaśniła się sprawa urodzin Jasia - moi dziadkowie nie będą mogli przyjechać :( tak więc nie musimy robić imprezy w lokalu. Zaprosimy gości normalnie do domu, a żeby nie było ciasno zrobimy Jaśkowi 2 imprezy -jednego dnia przyjedzie moja familia, a drugiego familia T.
Zamówiłam już sobie lukier plastyczny i zestaw do dekoracji :) inspirację na tort już mam :) pytanie tylko czy uda mi się "to" ładnie zrobić? :)
Zaproszenia też będę sama robić, nawet już zaczęłam :) jak skończę to wam pokaże co wymyśliłam :D

olka napisał:

ja też chyba jutro wybiorę się do przychodni żeby zważyć Jaśka :) o ile auto nam odpali, bo dziś P. musiał jechać do pracy autobusem... :S :S

Mi w sob. nie odpaliło :( musiałam jechać rupieciem T które w sumie też ledwo dojechało do celu :ohmy: A po drodze ile aut na poboczach stało!!!! Niech te mrozy się już skończą!

Aniołek wrzesień 2013 [*]

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #299971 przez ifka
hej Oluś, hej Bombel :kiss: :kiss:
nic mi nie mów, bo na samą myśl o spółdzielni nóż mi sie w kieszeni otwiera :angry: :angry: .

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

[/url]

12 lata 11 miesiąc temu #299976 przez Monix
Hej Dziewczynki :) Ja właśnie siedzę i spijam kawkę ;)
Jeżu, ale mnie ta zima już dobija :angry: Mam jej serdecznie dość... Nienawidzę zimna brrr... Samochód mi odpukać odpala, choć z pewnym trudem można powiedzieć :huh: Ale ogarnia póki co.

olka fotki Nadii nowe mam, ale nie wiem kiedy wstawię :P Muszę weny dostać hi hi :blink:

Moje dziecko dziś zjadło na śniadanie aż jedną kromeczkę chleba z... dżemem malinowym :S Ja już nie wiem co mam jej dawać na śniadania, żeby zjadła ze smakiem :( :huh:

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #299977 przez olka
bombel779 napisał:

Zaproszenia też będę sama robić, nawet już zaczęłam :) jak skończę to wam pokaże co wymyśliłam :D

bombel, koniecznie nam pokaż :laugh:
A tej mroźnej zimy to i ja mam dosyć :angry: :angry: miałam nadzieję, że będzie tak łagodna jak na początku, a tu takie temperatury, że nigdzie się nie chce wychodzić... :S :S :S

EDIT
dziewczynki, przeglądam niektóre wątki na forum i mam do Was prośbę: Czy któraś z Was ma może link do konkursu który odbył się około 2 miesiące temu? tutaj o nim piszecie www.zapytajpolozna.pl/72-konkursy/228062...yslicie/Page-11.html , ale przez trudności forumowe nie mogę znaleźć tego wątku z konkursem fotograficznym, a bardzo mnie ciekawi, kto zwyciężył... :unsure: jakoś przez natłok obowiązków wcześniej tego nie sprawdziłam a teraz chętnie zerknę kto jest zwycięzcą... POMOŻECIE??? :silly: :)

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #300000 przez sylka
Sikoreczka i Ola super że chłopaki się spisują
Pulpecja mi też podobają się zaproszenia nr 1.

edit.
Monix my dziś na śniadanie jedliśmy nalesniczki z dzemem truskawkowym.

Ifka z tym szczepieniem to nie prawda. chodzi o to e czas ujawniania się autyzmu u dzieci "wychodzi" akurat w okresie 12-18 mies i zbiega się z czasem podania tego szczepienia. Nie ma naukowych potwierdzeń na zwicek szczepienia z autyzmem. Ostatnio rozmawiałyśmy sobie z dziewczynami z bloga na ten temat na fb. Swojego czasu szukałam informacji o tym szczepieniu, czytaam rózne publikacje i mówiły że nie ma zwiazku a na wszelakich forach wypisywano że ma to związek.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #300002 przez megi23
hej laski bombel my kupujemy tylko ze niebieski chce :)a jak nie to wezme ten czerwony co Ty

ja tez nie cierpie zimy brr

a my bedziemy robi 2 imprezy jedna tu druga tam u mojej mamy bo ona nie ma jak przyjechacza duzo spraw w fundacji i naszymi zwierzakami nie ma co robic a placic za hotel to woli kaske malemu dac :)
moj dzis spal do 3 potem go wzielam do lozka ale cwaniak wczoraj nie chcial nam zaspac mysmy chcieli kapitana ameryke dokonczyc i co widzial tv zrywal sie poznj zalsonilismy nasza koldra wysoko to on siadl nie widzi wzial reke koldre na dol S sie wkurzyl wylaczyl calkiem tv maly sie wtuil we mnie i za 10 min odplynal :silly: pozniej S go podstepem do lozeczka dal :lol:

a oto z dzisiejszego siusiania fotka :silly:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

i apropo sazania maly sie przyzwyczail ze rano go sadzam nic mu nie daje no chyba ze tv wlacze ale jak sie wypina to wiem ze nic nie chce i pozniej sadzam :)
Załączniki:

12 lata 11 miesiąc temu #300006 przez olka
sylka, zerkniesz w mojego poprzedniego posta? :unsure: :blink: pomożesz? :) :unsure:
megi, Tymcio ma słodką minkę :kiss: :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka