BezpiecznaCiaza112023

Rodzimy w marcu 2011

12 lata 9 miesiąc temu #326940 przez megi23
bombel779 napisał:

nikita napisał:

wczoraj była chrzestna Ignacego i się pytała co mam mu kupić na chrzciny i powiedziała ze ona żadnych gówien nie będzie kupować tak samo było na gwiazdkę powiedziała ze zabawek mu nie kupi bo on jest jeszcze mały, to kupiła mu 2 dresy a teraz to ja nie wiem co mam jej powiedzieć.

Ja zrobiłam listę prezentów którą wsadziłam do koperty razem z zaproszeniami i kartami na życzenia.
W liście napisałam że zabawek nie chcemy, jak już ktoś chce coś podarować to coś praktyczniejszego np. zestaw naczyń - talerzyk+miseczka+kubeczek+sztućce (są teraz takie piękne kolorowe), karnet na basen z nauką pływania, pianka do pływania, huśtawka, piżamka, wszelkiego rodzaju książeczki... początkowo miałam jeszcze wpisane: basen z piaskownicą i stoliczek z krzesełkami do pokoju, ale stwierdziłam że nie będę miała teraz gdzie tego trzymać więc z tymi akcesoriami się wstrzymałam. T powiedział że piaskownicę i basen kupi Jaśkowi jak się przeprowadzimy do domu, a mebelki do pokoju planuje zasponsorować nam teściowa :lol:

bombel to widze ze myslisz tak jak ja same praktyczne rzeczy moj maly wiekszosc a z tego kustawke juz dostal od tesciowej czeka w Przemyslu na nas piaskownice szwagier zrobi lw tamtym roku z drewna maluchom moj S chcial teraz kupic basen z pilkami malemu ale powiedzialam ze jak zrobi sie cieplej to kupi i na ogrodzie bedzie sie mogl wscikac tak jak /ty nie am gdzie trzymac a zawalic sobie pokoj ....karnet na basen tu nie ma czegos takiego do Janowa bede jezdzic a u siebie normalnie chodzic bo tam sa dla malych dzieci

wlasnie powiem szwagierce zbye pizamke malemu kupila bo chciala cos z ubrania a nie ma powyrasta ze wszystkiego i ostatnio nie bylo...a chrzestny da kaske i mamupic co chce bo niepotrzebnych rzeczy on nie bedzie kupowal..

pulpecja mysle ze sie dostosuje ......ja jak maly odrzucil piers mialam przez 1.5 miesiaca nei chcialamspalac i jakos powoli sama sie spalila

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #326942 przez sylka
Pulpecja ja bym powoli "spalała" pokarm w ten sposób że najpierw podajesz mnije MM i dopajasz piersią. KAsia najje się MM i z piersi będzie mniej piła i po kilku dniach piers przyzwyczai sie do produkcji mniejszej ilości. Odstawienie całkowicie piersi w momencie gdy organizm przyzwyczajony jest do wieczornej produkcji spwoduje wg mnie zastoje a jak tak stopniowo zrobisz unikniesz ich. Co jakiś czas zwiększaj proporcje MM i KAsia zacznie odlatywać po samej butelce a piersi będa przyzwyczajone do mniejszej ilości mleka. Ja tak robiłam po tym jak KUba odrzucił pieś na drzemki i karmiłam wieczorami ale i tak było mu mało i musiałam podać butelkę i nad ranem piersią. Jak masz dużo pokarmu to pij szałwię ona ogranicza produkcję pokarmu. Ja nie musiałam bo i tak od 10-11 mies miałam mniej. Prawdę mówiąc żeby nie to że miałam za mało pokarmu to bym karmiła do dzisiaj :) Mleka jak nacisnę jeszcze tyci poleci ale nic nie boli, piersi miękkie są. KArmiłam jeszcze nad ranem, co jakiś czas a od 1,5 tyg zupełnie nie karmię piersią. Kuba sięnie dopomina piersi, ani nie ciąga za bluzkę.

Cześc

Nikita mamy takie http://img09.allegroimg.pl/photos/oryginal/21/58/62/05/2158620571 a kupowałam u tego sprzedawcy. Buciki w 2-3 dni były. allegro.pl/listing/user.php/run?category=25955&us_id=17584517

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #326944 przez megi23
zamowilam malemu zestaw na roczek oczywiscie niebieski :laugh:

allegro.pl/show_item.php?item=2184439068

wiecie co moj maly wczoraj zrobil pokazywalam na maskotce myszce gdzie ma oczy i nos i pytalam pokaz Tymciu gdzie ma oko on pokazal jedno potem drugie pozniej pytalam gdzie nos to od razu wiedzial bo na mnei czesto pokazuje a i wasy pokazal hehehe moj maly bystrzak :silly:

12 lata 9 miesiąc temu #327034 przez pulpecja
hej :)
ja zaraz wybywam do pracy :( :( :angry:

sylka ja też zamówiłam od tego samego sprzedawcy buciki :) fajnie, jak zdążą dotrzeć w tym tygodniu.

megi mam taki zestawik, ale kupowałam pojedynczo rzeczy :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #327037 przez nikita
Ignaś zasnął przytulony do mnie :lol:
Pulpecja ja spokojnie wytrzymam 12godz bez karmienia i piersi nie robią mi sie twarde, wieczorem dałam mu dwie piersi, rano jedna i nie czuje w tej drugiej jakiegoś dyskomfortu nawet teraz. Tak sie zastanawiam czy wytrzymam do 20 bez karmienia czy laktatorem sobie pomogę chyba ze Ignaś będzie sie domagał przy drugiej drzemce cyca

ja dekoracji nie zamawiam ale będziemy mieli baloniki z helem :lol:

12 lata 9 miesiąc temu #327219 przez justyna84
nikita napisał:

Ignaś zasnął przytulony do mnie :lol:
Pulpecja ja spokojnie wytrzymam 12godz bez karmienia i piersi nie robią mi sie twarde, wieczorem dałam mu dwie piersi, rano jedna i nie czuje w tej drugiej jakiegoś dyskomfortu nawet teraz. Tak sie zastanawiam czy wytrzymam do 20 bez karmienia czy laktatorem sobie pomogę chyba ze Ignaś będzie sie domagał przy drugiej drzemce cyca

ja dekoracji nie zamawiam ale będziemy mieli baloniki z helem :lol:

nikita to bedziecie wszyscy piszczec :laugh:

12 lata 9 miesiąc temu #327238 przez nikita
hehe a co :ohmy: :silly:
druga drzemka tez bez piersi ale musiałam go nosić :ohmy: :ohmy:

12 lata 9 miesiąc temu #327255 przez megi23
hej my juz w domku po spacrku bylismy 1 h w tym spacerek na nozkach po ogrodzie :P najpierw chcial raczkowac jak postawilam oprowadzalam go za raczki to pchal sie do szwagra bo siekiera cial drzewo wzielam go na rece i pzczal do siekiery ze ja chce :silly:
pulpecja ja sie nie chcialam bawic w osobne tylko miec wszystko razem
oecnie Tymcio ucina 2 drzemke bo na spacerze nie chce spac ...dzis jajka nie chcial zrobilamm u jajeice i sama ja zjadlam za to zupke wchlonal jak wstanie ma rybke z warzywami :blink:

12 lata 9 miesiąc temu #327306 przez nikita
eh a ja znów oglądam spacerówki bo juz wiem ze napewno kupie :lol: ale nie wiem jaką, mam 3 typy tylko ze nie chce kupować na allegro wolałabym w sklepie i juz sama nie wiem chyba zrobię losowanie. najlepsze jest to ze tą co jest na pierwszym miejscu to w 4 sklepach nie było tylko tylko na zamówienia a ja chciałabym ja zobaczyć

12 lata 9 miesiąc temu #327317 przez justysiak83
NIkita a jakie masz typy spacerówek?

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #327322 przez nikita
zaraz podam tylko odpalę allegro :lol:
pierwszy ma koleżanka jest bardzo fajny i takiego szukam
allegro.pl/blues-coto-baby-dwie-tacki-w-...cie-i2189046968.html

drugi polecił mi znajomy w sklepie
allegro.pl/wozek-spacerowy-caretero-spac...acz-i2180570733.html

trzeci tez jest fajny ale nic o nim nie wiem
allegro.pl/lekki-wozek-spacerowy-quatro-...cie-i2176611055.html

i miałam jeszcze jeden ale znikł mi :(

12 lata 9 miesiąc temu #327325 przez justysiak83
Oki, czekam. :)
Megi fajny ten zestaw na roczek, ja chyba też taki zamówię. Mój urwis ucina sobie drzemkę. A wczoraj poczytałam że wasze maluchy tak ładnie wszystko wszędzie kładą i się przeraziłam, bo Dominik to człowiek demolka, wszystko wszędzie rozrzuca, rozwala, klockami to tak rzuca że się chować trzeba, a jak kogoś trafi to ma ubaw po pachy :lol: i wszystko wrzuca pod łóżko.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #327329 przez nikita
edytowałam posta
Ignacy tez wszystko rzuca i to tak zamaszyście ze ja siedząc z tylu dostaje nigdy nie wiesz gdzie poleci :silly: :silly:
i co justysiak który byś wzięła :unsure:
a tak wogole to przypomnijcie jakie wy macie spacerówki :unsure:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #327335 przez justysiak83
Wizualnie najbardziej podoba mi się ten quatro, ale zaraz poczytam co tam o nich piszą.
Edit.
Ten pierwszy ma regulowany podnóżek a to jest ważne, żeby małemu nóżki nie wisiały póki jest malutki.
Edit 2.
Ale chyba ten allegro.pl/wozek-spacerowy-caretero-spac...acz-i2180570733.html jest najlepszy, bo ma fajną budkę (dobrze ochroni przed wiatrem, ten quatro ma za płytką moim zdaniem), regulowany podnóżek i wygląda na wygodny.
Ja mam taką sapecrówke allegro.pl/nowosc-wozek-quatro-monza-prz...zka-i2189506320.html kolor pomarańczowo-szary.
Edit 3. Podłuższym zastanowieniu stwierdzam że zdecydowanie ten Caretero.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #327344 przez nikita
dzięki justysiak tylko te kolory takie mdłe masakra
biorę pod uwagę 1 i 2
justysiak a dlaczego nie 1 :unsure:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka