BezpiecznaCiaza112023

Rodzimy w marcu 2011

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #327356 przez ifka
a ja się przywitam.....Witojcie kochane :kiss: :kiss: , do pisania brak natchnienia przez cały dzień.
Moja Lenka jest dziś tak nie dobra :angry: :S ,wkurza mnie jak nie wiem a do tego wciąż ma ten katar.Bylam z nią wczoraj u lekarza,żby ja osluchowo sprawdziła i wszystko ok.Ma sam katar.W razie czego pediatra przepisała nam Eurespal, gdyby pojawił się kaszel czy gorączka , ale jak poczytałam jak dzieci na niego reagują :ohmy: ,to receptę odłozyłam na bok i z konieczności jedynie wykupię.Stosowała, któraś z Was dziewczynki ten Eurespal albo jego odpowiedni Pulneo, o którym tez różnie piszą :huh: :ohmy: .No i ze soba tez poszłam wczoraj do lekarza,bo od ostatków wyleczyc się nie mogę :angry: :dry: .Dalej gardło zawalone i kaszel :angry: :angry: .Jeden atybiotyk wybrałam i odrobinę lepiej,ale najgorsze zostało. Teraz jestem na drugim-zobaczymy.

Pulpecja my mamy identyczne kapciuszki z Befado :).Doszły Wam ozdóbki do włosków. NAsze dotarły i są.......cuuudne!!!!! :lol:

Megi
te butki co pokazałaś sa super.

Justynka to znaczy,że mój zięciunio to człowiek demolka będzie :ohmy: :laugh: :kiss: .

Karolek jesli chodzi o mleczko to u Lenki z tym różnie. Raz pije jak szalona a innym razem ledwo 60 ml wypija.Najczęściej pije mniej mleka przy ząbkowaniu.

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #327367 przez justyna84

12 lata 9 miesiąc temu #327400 przez pulpecja
ifka napisał:

Pulpecja my mamy identyczne kapciuszki z Befado :).Doszły Wam ozdóbki do włosków. NAsze dotarły i są.......cuuudne!!!!! :lol:

tak, wczoraj przyszły pocztą :) Babka ma piękne zdolności :) Niestety Kasia od razu ściąga opaskę mimo, że jest malusieńka i nie powinna jej czuć ale spineczki się trzymają :)

Może macie już dość, bo co chwilkę ktoś o to pyta, ale jak wygląda Wasze menu godzinowo, bo nie wiem jak teraz Kasi pozmieniać wieczorne jedzonko skoro nie pije piersi :(

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #327426 przez sylka
Ifka KUba pił kiedyś Pulneo ale mu nie smakował. Pomógł jednak

nikita co do spacerówki to ja mam Baby design Sprint allegro.pl/wozek-spacerowy-baby-design-s...owy-i2179595297.html tylko inną kolorystykę bo kupowany w zeszłym roku.

12 lata 9 miesiąc temu #327429 przez olka
hej hej :kiss:

u nas dziś super dzień, bo Jasiek w poludnie zrobił sam dwa kroczki :woohoo: przemieścił się od ławy do stolika z TV :) niestety nie widziałam tego, bo byłam w pracy :dry: ale P.od razu do mnie napisał
pulpecyjko, u mnie po odstawieniu od piersi Jasia (a było to pod koniec listopada) do tej pory jak przycisnę pierś to leci pokarm ;) ale to ponoć normalne, przez kilka miesięcy może się jeszcze pokarm utrzymywać. Na szczęście nie powoduje to u mnie jakiegoś dyskomfortu :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13548

12 lata 9 miesiąc temu #327452 przez ifka
justyna84 napisał:

Ifka wrzucisz jeszcze raz ten przepis na jablecznik bo sobie go nei odpisalam a bym chciala zrobic :unsure: :)

proszę :) tu link:

kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=1068

a tu przepis gdyby link nie działał:
Składniki:
- 2 kg jabłek,
- kostka margaryny,
- ok 3 szkl. mąki,
- ok. 0,5 szkl. cukru,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1 jajko,
- cynamon.

Jak przyrządzić?
Margarynę posiekać nożem, dosypać mąkę i dalej siekać aż zrobią się drobne wiórki. Dodać proszek, cukier i jajko. Zagnieść.
Ciasto podzielić na mniejszą i większą połowę :o) Większą częścią wylepić blachę (taką dużą, spód i brzegi). Podziurawić widelcem.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce. Jeśli są zbyt soczyste to odcisnąć. Wyłożyć połowę jabłek na ciasto, posypać odrobiną cukru i cynamonem. Wyłożyć drugą część jabłek i przykryć rozwałkowaną resztą ciasta. Zlepić brzegi, nakłuć widelcem na całej powierzchni.
Piec ok. godz w temp. 180 - 200 st. C.

Pulpecja u nas spineczki również się trzymają :) .Cale szczęście ich nie ściąga :blink:

Oluś buźki dla Jasia za kroczkowe postępy :woohoo: :kiss: :kiss: :kiss:

[/url]

12 lata 9 miesiąc temu #327454 przez ifka
sylka napisał:

Ifka KUba pił kiedyś Pulneo ale mu nie smakował. Pomógł jednak

Własnie czytałam,że oba syropy sa niedobre. U wielu dzieci powodują ponoc wymioty. :angry:

[/url]

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #327465 przez nikita
a ja byłam w sklepie u znajomego i ma moje wózki obydwa które rozważam ii co najlepsze ma moją kolorystykę jutro jedziemy z Ignasiem i kupujemy tylko nie wiem jeszcze który hi hi
Sylka wózek bardzo fajny ale dla mnie za drogi :(

12 lata 9 miesiąc temu #327531 przez megi23
ifka butki super ale numeracja kosmiczna i nie ma na Tymka wlansiem ysle czy kupowac wysokie butki ma te ze smyka ma byc juz cieplo w sobote 15 stopni to mam dylemat czy kupowac takie wysokie czy na jesien dopiero :unsure:
nikita ja tez mam dylemat ze spacerowka narazie sie wstrzymalam mam u siebie komis tam sa tanie spacerowki zob :unsure: cze jak do mamci wyjade czy kupie tutaj wol nasz taran mimo ze ciezki ale lekko sie prowadzi i wygodny jest :)

Olcia gratuluje kroczkow Jasiowi :kiss: :kiss:
moj jest na etapie pol na pol pol lazi pol raczkuje ale wiecej lazi jak bylam na spacerze i zostalam na ogrodzie to stal przy wozku a za chwile chcial raczowac :silly:

12 lata 9 miesiąc temu #327544 przez pulpecja
Jasiu gratulacje kroczków :lol: :kiss:

Kasia jeszcze nie chodzi samodzielnie, myślę, że jeszcze to trochę potrwa zanim zacznie :laugh:

zamówiłam właśnie komplecik pościeli, który bombel i ifka mają (i może ktoś jeszcze ale nie pamiętam), a wybrałam taki niebieski:
Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #327545 przez megi23
jaki slodkii superancki ja tez musze malemu jakis komplet kupic bo nie ma :)

pulpecja mozesz podac linka :)

12 lata 9 miesiąc temu #327549 przez pulpecja

12 lata 9 miesiąc temu #327556 przez megi23
thx :kiss: teraz bede miec dylemat ktory kubus puchatek :silly:

12 lata 9 miesiąc temu #327567 przez sylka
Jasiu gratuluję kroczków :D

12 lata 9 miesiąc temu #327573 przez megi23
Sylka Ty masz poduszke klin moze ???

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka