BezpiecznaCiaza112023

Rodzimy w marcu 2011

12 lata 11 miesiąc temu #283627 przez justyna84
hej, powiedzcie mi dziewczyny bo maly ma wysypke na calym ciele najwiecej na pleckach karku i szyjce ;) dawalam mu kaszke truskawkowa pierwszy raz i smarowalam go zelem z yohnson-a a na truskawki mial kiedys uczulenie ale to ja wtedy ich duzo zjadlam a on to kaszke zjadl 2 razy .Na nozkach tak nie ma tej wysypki jak na tych pleckach . Jak myslicie z czego to bedzie ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #283655 przez sylka
U nas kaszka kiedyś uczuliła i wyszło na policzakach ale poóźniej ją jadł i było ok eraz wcina truskawki i też nic nie ma. Ponoć kosmeki z yonsona często uczulają i jak ma całe ciało obsypane to obstawiałabym żel bo bardziej na wysypke kontaktową to pasuje

12 lata 11 miesiąc temu #283661 przez justyna84

12 lata 11 miesiąc temu #283665 przez bombel779
Mnie kiedyś yohnson uczulał :P Justyna a Ty musisz smarować małego czy smarujesz tak po prostu?? Bo ja, jeśli nie ma takiej potrzeby, czyli np. Jasiu nie ma suchej skóry nie smaruję go niczym.

Aniołek wrzesień 2013 [*]

12 lata 11 miesiąc temu #283673 przez justyna84
no wlasnei nei musze , tak sie zastanawiam czy wogole to jest konieczne jeszcze :unsure:. Moja kolezanka np. ma poltora roczne dziecko i je jeszcze smaruje :ohmy:

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #283688 przez Monix
Ja np. cały czas smaruje, bo nasza woda jest pozal się Boże... taka twarda :huh: jak wychodzę z wanny to aż mnie wszystko swedzi i ''ciągnie'' a co dopiero skóra małego dziecka :ohmy:

12 lata 11 miesiąc temu #283690 przez sylka
Od dawna po kąpaniu niczym nie smaruję Kubusia, myje go płynem który zarazem nawilża ciało podczas kąpieli

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #283715 przez justyna84
mi pediatraa kazala myc dziecko myslem bambino i tak tez robie no ale przeciez mydlo wysusza nie umiem mu dobrac zadnej oliwki albo balsamu do tej pory robilam mu balsamem z hippa i chyba bede musiala extra do rybnika po niego jechac www.hipp.pl/tce/frame/main/23.htm

12 lata 11 miesiąc temu #283718 przez sylka
Ja uzywam płynu z Hippa myje i nawilża skórę

12 lata 11 miesiąc temu #283744 przez bombel779
Justyna, mydło i woda wysuszają,owszem ale czy aż tak? Czy Oskar ma bardzo suchą skórę? Szorstką? Chropowatą?? Jeśli nie to ja bym proponowała nie smarować go balsamami czy oliwkami codziennie bo w ten sposób przyzwyczajasz tylko jego młodziutką skórę do kosmetyków. A skóra jak się przyzwyczai to później nie będzie prawidłowo funkcjonować BEZ "wspomagaczy".
Dlatego ja nie używam żadnych kosmetyków, nawet kremów na odparzenia. No chyba że zauważę na skórze Jasia jakieś suche placki,albo zaczerwienienia w okolicach dupki.. - to wtedy zapobiegam/leczę ale tak jak nic się nie dzieje to niczego nie stosuję.
Aaaa no i teraz buźkę smaruję tłustym kremem zanim wyjdziemy na dwór, ale też TYLKO wtedy kiedy jest mróz (temp. spadnie poniżej 0).

Ale marginesem mówiąc, Ty używasz oliwki tak??? A próbowałaś balsamów do ciała (Nivea ma b.nawilżający) może na nie Oskar inaczej będzie reagował..?

Aniołek wrzesień 2013 [*]

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #283749 przez justyna84
Bombel w sumie to Oskar nie ma suchej skory ;) Ja mu smarowalam bo myslalam ze tak ma byc conajmniej do roku :blink: na dwor mamy masc z witamina C a na pupe wlasnie nivea ,ale pupe to ja mu musze smarowac bo jak tego nei zrobie to zaraz jest obsypany. Wiesz w sumie to chyba masz racje po co smarowac jak nei trzeba :blink: ;)

12 lata 11 miesiąc temu #283843 przez ifka
Słuchajcie tak jak nasza Biedroneczka Sylvirka mówiła: zabawki w biedronce są tanio :woohoo:

[/url]

12 lata 11 miesiąc temu #283855 przez justysiak83
Ja tak samo jak Bombel niczym nie smaruje, dopiero jak coś się pojawi to reaguje a tak to nie ma potrzeby.
Ifka a fajne te zabawki?

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #283867 przez ifka
Justynka mój J był i mówił.Ogólnie te co na święta były np. po 80-85 zł, teraz sa po 20 i jakieś edukacyjne koleżanka mówiła po 8,10 zł.Emme kupiła zyrafke dla Tolci i pisała,że juniorka zadowolona :woohoo:

[/url]

12 lata 11 miesiąc temu #283874 przez sylka
To muszę skoczyć w turnee po biedronkach :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka