BezpiecznaCiaza112023

Rodzimy w marcu 2011

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #283273 przez sylka
jak nie ma wiatru to chyba -10 do -15 jak silny wiatr to -5 do -10 o ile dpbrze pamiętam z tym wiatrem

U mnie na 2 p. termometr wskazuje -3 czyli gdzieś z -4,5 jest :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #283274 przez ifka
hej dziołszki :) :kiss: .

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A powaznie, to dziś już lepiej jest, piję wapno i biorę leki tabl.na alergię.

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Mój zięciuniu jaki zadowolony na spacerku ;) .Katarek niech idzie jak najszybciej w cholerkę :kiss: :kiss: .

Lenka troszkę lepiej pije mleczko, wszystkie zębole juz się przebiły.Ale nadal się slini, oby to nie nastepne juz :ohmy: .My chcemy odpocząc.
Powiem Wam,że wczoraj byłam tak zmęczona chyba,że dziś rano za chiny nie mogłam sobie przypomnmiec o której i jak wzięłam Lenkę do siebie :ohmy: :S.Nie sądziłam,ze to możliwe :ohmy: .

Sylvirka,ale się uchichrałam z tego kodu kreskowego :lol: .

Sylka bez komentarza pozostawię sprawę z tym endokrynologiem. My podobna sytuacja , bo jeździliśmy z ELnka do kardiologa do Sz-na i okazało się,że tej poradni już tam nie ma i lekarki też :ohmy: :angry: .

Melcia czasem trezba być asertywnym i powiedzieć "nie" ,bo niektórzy ludzie często wykorzystują dobroć innych i później wchodza nam na głowę :huh: :angry: :S

Z tą temp. to przy wietrze -4, -5 tak jak Sylka pisała.

U n as 3 na plusie i zero śniegu, pochmurno :huh: :dry:

[/url]

12 lata 11 miesiąc temu #283275 przez sylka
Mamy kolejnego ząbka dolną 2 :D:D właśnie zobaczyłam

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #283277 przez justysiak83
Ifka a wiesz co, Dominik mówi stanowcze nie mleku z butelki, nawet przez sen nie ma mowy,mleko może być, ale z kasza i na gęsto tak że łyżka stoi, bo jak mi chociaż troche wypłynie z buzi to od razu robi brrrrrrrrrrrrrrr i wszystko ląduje na ubranku :lol: w ciągu dnia to nie kłopo karmic go łyżeczką ale najgorzej wieczorem bo jest już mocno zmęczony i łyżeczka też mi nie pasuje a o butelce mowy nie ma.
Edit.
Sylka gratuacje z powodu ząbka, a u nas nadal tylko 2... no chyba już mu nigdy nie urosną. :angry:

12 lata 11 miesiąc temu #283280 przez sylka
justysiak to cięzka sprawa, męczące na dłuższą metę

12 lata 11 miesiąc temu #283281 przez justysiak83
Ifka a mogłabyś napisać w jakich godzinach karmisz małą i co jej dajesz?

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #283282 przez ifka
Sylka gratki zębolkowe :woohoo: :kiss:

Justynka u nas to chyba w połączeniu z ząbkowaniem ten awers mleczny jest. Tylko,że u nas problem tego typu,że nawet łżeczką nie przejdzie :angry: :dry: .A piciu Domiś pije z kubalka czy butelki?
U nas z butli to nie ma mowy :ohmy: nie ruszy picia, jedynie kubek i..... nie niekapek - te sa beee....tylko zwykły :S :P :)

Matko,żeby tylko Dominikowi nie zwaliły się wszystkie na raz te zęby :ohmy: :dry:

Edit
Jeśli chodzi o nasz rozkład jedzonkowy,to:
7-8 (najczęsciej 8) 150 ml MM + 3 miarki kaszki ryżowej
11 - 2 sniadanko 200-220ml MM + 4 miarki kaszki zbożowej
14 - obiadek
18 podwieczorek (kisielek, kaszka z owocami, owoc-banana, jabłuszko, gruszka; serek i owoce, albo słoiczek deserowy)
21 - mleczko na noc 200-220 ml MM + 4 miarki kaszki zbożowej

najlepsza zabawka u nas od kilku dni: opakowanie z chusteczkami do dooopki :ohmy: :lol:

[/url]

12 lata 11 miesiąc temu #283289 przez sylka
justysiak na stronie bebiko można popisać na czacie z konsultantem na temat diety dziecka :) niedawnoo romawiałam by się upewnić ze to co daję i w jakiś iościach jest ok no i mamy dobry jadłospis :) Może napisz tam

12 lata 11 miesiąc temu #283291 przez ifka
o widzisz sylka super pomysl nam dałas, wchodze na stronkę często a o tym nie pomyślałam :)

[/url]

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #283292 przez bombel779
Pulpeciu aż mi się łezka zakręciła w oku :(
A powiedz mi kochana, bo ja nigdy tego nie robiłam - jak się przekazuje % podatku to pobierają go tylko w bieżącym roku czy corocznie??
Jak T wróci z pracy to sprzedam mu temat i dam Ci znać! :kiss:

justysiak83 napisał:

Dobra zmieniam temat, piękna pogoda u nasn\, słoneczko święci i -7 :ohmy: do ile stopni można wychodzić na dwór z dziećmi?

Na "chwilę" zawsze można wyjść. Niskie temp. są dobre bo hartują dzieci.

Aniołek wrzesień 2013 [*]

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #283295 przez justysiak83
Sylka super sprawa, ja tez na strone zaglądam a to mi nie przyszło do głowy :kiss: :lol: dzięki,
Ifka, Dominik z niekapka nie pije, picie pije z butli, nie umiem go nauczyć z tego niekapka pić... probowałam juz z milion razy i nic.

12 lata 11 miesiąc temu #283299 przez ifka
hehehe Justynka u nas tez niekapki 3 czy 4 przerobione i żaden nie podpasował :S .Pozostał zwykły i pieluszka podkładana pod brodę podczas picia :silly:

[/url]

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #283346 przez sylka
bombel779 napisał:

Pulpeciu aż mi się łezka zakręciła w oku :(
A powiedz mi kochana, bo ja nigdy tego nie robiłam - jak się przekazuje % podatku to pobierają go tylko w bieżącym roku czy corocznie??
Jak T wróci z pracy to sprzedam mu temat i dam Ci znać! :kiss:

Bombel odpowiem za Pulpecje jeśli nie masz nic przeciwki :P :D robić można to corocznie jak nie wskażesz odbiorcy to ten Twój 1% zasila budżet państwa a tak zawsze ktoś może skorzystać. W picie 36 czy 37 w zalezności który rozliczas zaznaczasz odpowiednie pozycje i tam wpisujesz wyliczoną kwote jego podatku , krs i nazwisko i imie osoby odarowanej lub nazwę fundacji. Jesli wypełniasz pit za pomoca specjalnego programu to niektóre z nich mająjuż w tym miejscu wpisaną jakąś fundację :)

ifka u nas pudełko z chusteczkami to też najlepsza zabawka i spinacze do prania. Oststnio także gryzienie rogu stołu (młody odrywa zabezpieczenie a już mgcną taśmą przykleiliśmy :P na super glu nie bedę przecież kleić) Mój pies nie gryzł stolu jak był szczeniakiem a dziecko to robi :P gryzaki nie idą mu to wybrał stół

12 lata 11 miesiąc temu #283350 przez sylwira1721
halo wpadlam powiedziec tylko ze teraz Ivka cie doskonale rozumiem z nocnymi pobudkami Lenki !!
Tobi od 3 w nocy co 10 min plakal i musialam go nosic :( a wszystko przez jego katar ktory nie zszedl mu do konca i on biedak nie mogl lezec bo sie dusil, nie mogl oddychac :( tak wiec od 3 w nocy jestem na nogach a tu jeszcze druga zmiana mnie czeka :(

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #283365 przez ifka
Sylvirka i Tobi :kiss: :kiss: :kiss: .Współczuję Wam żuczki :kiss: .Może zrób tak,zeby miał wyżej główkę jak spi-u nas pomagało.

U nas dzis tak jak pisałam nawet nie wiem, kiedy Lenkę wziełam do nas :ohmy: .Myslę,że to już z przemęczenia.Ostatnio same nieprzespane nocki :huh: .Ale mamy mały przełom o 11 na 2 sniadanie 210 MM z kaszka wypite :woohoo:.I co njaważniejsze 5 miarek MM to juz trójka a tylko 2 dwójki,więc chyba sie przyjeło smakowo to nastepne mleko "junior" :)

Moja Lenka wyciaga chusteczkę z opakowania i labo zaraz do buzi :ohmy: albo czyści podłogę :lol: .

Kubus mały gryzel :lol: :lol: też sobie sprzęt do ostrzenia zębów na mame znalazł :lol: :laugh: .
Lenka wyciąga takie listewki zabezpieczające,które mamy na dole przy drzwiach szafy połózone,żeby nie przesuwała:gryzie je i macha nimi jak świetlnym mieczem :lol: :ohmy: :silly: .

[/url]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka