BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 4 miesiąc temu #170484 przez bombel779
Nie przejmuj się głupim gadaniem!! Założę się że mówią tak ludzie którzy w życiu nie mieli cesarki!

Aniołek wrzesień 2013 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu #170774 przez Agusiak
bombel779 dokładnie tak jak piszesz :)

Mam pytanie do zarządzających to stronką. Czy jest w planach zrobienie czegoś z tym portalem, żeby nie wyskakiwał ciągle ERROR, albo żeby stronka nie ładowała się "pół godziny"??
To jest jakaś masakra normalnie, podnosi ciśnienie do granic możliwości.

pozdrawiam

13 lata 4 miesiąc temu #171003 przez Agusiak
a kiedy mogę zacząć zagęszczać dziecku mleczko np jedną łyżeczką kaszki? Kurcze moja już zjada 180 ml a i tak ledwo wytrzymuje te 3 godz, zaczem je co 2,5 al to jest minimalny odstęp pomiędzy posiłkami przy mm. Cały czas jest taka jakby niedojedzona. Nie wiem sama bo ona nie ma jeszcze 3 miesięcy ale wydaje mi się, że samo mleko nie jest dla niej sycące.
Będę u lekarza 10 sierpnia to oczywiście spytam.

13 lata 4 miesiąc temu #171129 przez bombel779
Agusiak napisał:

a kiedy mogę zacząć zagęszczać dziecku mleczko np jedną łyżeczką kaszki?

Gluten można wprowadzać w 5mies. -dzieciom karmionym naturalnie i w 6mies. dzieciom karmionym sztucznie.
Ale jeśli uważasz że Twoje dziecko nie najada się samą piersią to powiedz o tym swojemu lekarzowi może zezwoli Ci na wcześniejsze wprowadzanie nowych produktów.

13 lata 4 miesiąc temu #171168 przez Agusiak
Paulinka praktycznie od poczatku jest na mm. Zapytam lekarki ale wstrzymam sie z tym podawaniem kaszki do mleka bo to zdecydowanie za wczesnie. Podaje jej wode ale troche wypije i nie chce. No nic zobaczymy. Bombelku dzieki za odp :-)

13 lata 4 miesiąc temu #171195 przez bombel779
Nie ma sprawy ;) Ale faktycznie jak na 3mies. dziecko 180ml to całkiem sporo :) A jak przybiera na wadze,miesięcznie?

13 lata 4 miesiąc temu #171482 przez Agusiak
bombel779 nie wiem ile przybiera miesięcznie, ale lekarka mówi, że dobrze przybiera.
Czytałam wczoraj o jakimś skoku apetytu i może to było to, bo dzisiaj już jadła normalnie, a nawet mniej niż zazwyczaj. A w ogóle to straszna się z niej ostatnio maruda robi, trzeba ją zabawiać, usypiać, na łapkach nosić, mały terrorysta.

13 lata 4 miesiąc temu #172257 przez bombel779
Agusiak może tak być,dorośli też przecież miewają czasem skoki apetytu ;) raz jedzą mniej raz więcej ;)
Mój Jasiek jakoś tak dziwnie w zeszłym mies.jadł,martwiłam się że mało ale okazało się że przybrał prawie 1kg w ciągu całego mies. czyli tak samo jak zawsze,od początku przybiera 1kg/mies. także uspokoiłam się ;)

13 lata 4 miesiąc temu #173349 przez Gosia_Krupa
Agusiak,no chciałam specjalnie dla Ciebie wkleić fotę spod sceny ale komóra mi szwankuje :dry: Przesyłam zatem pozytywne emocje z nocki :)

13 lata 4 miesiąc temu #173396 przez Agusiak
jej Gosiu dziękuję za pozytywne emocje i że pamiętałaś :kiss:
życzę dalszej udanej zabawy :)

13 lata 4 miesiąc temu #173747 przez aniamaj133
Cześć Dziewczynki!
Przepraszam za nieobecność.
Zepsuł się nam modem i już ponad miesiąc czekamy na jego zwrot.
Obiecuje, że wróce jak tylko będę miała stały dostęp do internetu!

Ściskam!

13 lata 4 miesiąc temu #173773 przez aniamaj133
Prześledziłam już tematy, które mnie ominęły.
Agusiak sama nie wiem jak to będzie wyglądać z tym drugim porodem i kiedy można ponowanie zacząć starać się o dziecko.. Każdy mówi co innego.
Przez ostatnie dni leżałam plackiem mając 40-41 st temperatury i kontaktowałam się z trzema lekarzami. Pierwszy stwierdził, że powinnam karmić dziecko normalnie, drugi mówił o odciąganiu mleka i przegotowywaniu go, a trzeci zalecił mleko modyfikowane.
Przez to całe odciąganie zrobiły mi się zastoje mleka w piersiach. Boli bardzo, masuje je i rozgrzewam. Dzisiaj przystawiłam Zuzie do piersi, mam nadzieje,że ona coś pomoże. Widocznie laktator nie ściągał równomiernie.
Co do spożywania przez mała posiłków karmiąc ją butelką zauważyłam, że wypija 60ml ale co godzine...;/ Niestety nie potrafi najeść się raz, a porządnie.

13 lata 4 miesiąc temu #173849 przez bombel779
aniamaj laktator nie opróżnie wszystkich kanalików,tak więc odciągając pokarm wskazane jest aby raz na jakiś czas zrobić to ręcznie.
A na zastoje i zapalenia zbawienna jest KAPUSTA! :) Zimna,z lodówki,roztłuczone liście bądź po prostu pogniecione ;) tak żeby wypuściły soki!Rób sobie takie okłady.Ja miewając tego typu problemy zakładałam sportowy stanik,pod niego wkładałam kilka liści kapusty i tak paradowałam po mieszkaniu ;) Oprócz tego dobrze jest przystawiać dziecko jak najczęściej,bo nic innego nie ściągnie lepiej pokarmu niż ono ;)

13 lata 4 miesiąc temu #173939 przez Agusiak
aniamaj133 miło Cię znowu czytać :) a już czułam się jak samotny lokator naszego wątku, którego na szczęście od czasu do czasu odwiedzą miłe koleżanki z innych wątków ;)

Ja dzisiaj zakupiłam "torbę mamy" z firmy Baby Ono, bo moja torba od wózka jest niezbyt fajna i praktyczna, i muszę przyznać, że jestem z niej mega zadowolona. Jest ładna, pojemna, funkcjonalna, ma fajne akcesoria, sporo kieszeni, przegródek i pasków do których można coś przypiąć, np termosik z butelką :)

Nie wiem też jak w Waszych miastach, ale skoro to jest sieciówka to pewnie wszędzie jest tak samo, ale u nas w sklepie Coccodrillo są bardzo duże obniżki. Pojechałam tam ostatnio z mężem i nakupowaliśmy masę pięknych ubranek za fajne pieniądze :)

No i ze względu na Paulinę musieliśmy z mężem kupić sporo większe autko, z którego się cieszę bo jest naprawdę pojemne i wygodne, ale jest mi też smutno bo musimy sprzedać naszego ukochanego trabanta, którego mąż osobiście składał i malował prawie cały rok ;) Jest śliczny i mega pozytywny, jak nim jechaliśmy to ludziska nam machali i uśmiechali się :) Jeden motor też mężu sprzedał bo potrzebna była kasak, ale na szczęśie został jeszcze mój motor i nie dam go sprzedać :P

Pozdrawiam :)

13 lata 4 miesiąc temu #173945 przez bombel779
Agusiak my też przymierzamy się wymiany do (mojego ukochanego) autka na większe :)

A co to za torba,masz jakieś zdjęcie,może link?? Bo też zastanawiam się nad nową :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka