BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #179492 przez MlodaMama
PROSZĘ NIE ZAŚMIECAĆ FORUM! JEST STOSOWNY WĄTEK Z PROŚBA O GŁOSY.
www.zapytajpolozna.pl/forum/czas-relaksu...k/Page-4.html#179523
^^MODERATOR

[url=[url=http://

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu #179927 przez Agusiak
my jesteśmy po szczepieniu. Paulinka się oczywiście rozdarła na całe gardziołko ale dostała herbatkę i potem zasnęła w aucie. Waży 7,8 kg i mierzy 70 cm. Lekarka powiedziała że jest ogólnie duża ale nic nie mówiła że zbyt wiele waży. Przepisała nam czopki Viburcol na moją prośbę bo czasem jak się rozedrze to już brak mi pomysłów co jeszcze można by zrobić. Wygląda to na kolki, ale kurcze wcześniej nie miewała w ogóle a teraz po trzecim miesiącu by miała? nie wiem, ale pewnie to możliwe. Nadal pozostajemy na Bebilonie Pepti do ok szóstego miesiąca.

Idę lulać malutką bo marudna bidulka.

13 lata 4 miesiąc temu #180218 przez Agusiak
witam się sobotnio :)

Ja się wczoraj ze swoim T tak pokłóciłam,że razem z małą spałyśmy na dole w salonie (na szczęście mam tu łóżeczko turystyczne) a on na górze w sypialni. Ale wiecie co, jakoś mam to w nosie. No chyba zły objaw, co....?

Najgorsze, że wieczorem mamy gości i będzie trzeba udawać, że wszystko OK, a ja nie z tych co robią dobrą minę do złej gry. Jak mi coś nie pasi to od razu po mnie widać. Będę się musiała więc sporo namęczyć i jeszcze na dodatek teraz dom ogarnąć :angry: ghrrrrr

Miłego weekendu :kiss: :kiss:

13 lata 4 miesiąc temu #180223 przez bombel779
Ojj Agusiak doskonale Cię rozumiem bo ja też nie umiem a przede wszystkim nie lubię udawać i robić dobrą minę :dry: więc wszystko po mnie zawsze widać,obojętnie czy się raduję,czy smucę czy złoszczę.. widać to jak rysę na szklę :huh: :P
Dlatego np. nie lubię spotykać się z teściami :P ;) :D Żeby nie psuć nastroju muszę się nieźle namęczyć :P hehe

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 4 miesiąc temu #180275 przez Agusiak
mój T ma taką dobrą stronę, że nerwy wyładowuje w pracy fizycznej i właśnie popełnij będzińską masakrę kosiarką elektryczną i wreszcie mam skoszony pięknie trawnik :laugh:
Może jeszcze troszkę go powk.... to więcej rzeczy porobi ;)

13 lata 4 miesiąc temu #180278 przez bombel779
Agusiak napisał:

Może jeszcze troszkę go powk.... to więcej rzeczy porobi ;)

Hahaha może posprząta mieszkanie i Ty będziesz mieć luz ? :P ;) :D

13 lata 4 miesiąc temu #180310 przez Agusiak
hahahaha, a teraz mój mężu pisze do mnie karteczki, że niby to się do mnie nie oddzywa, hehehe. Kocham Go bardzo mocno, tego mojego "pierdołę" :lol: ;)

13 lata 4 miesiąc temu #180403 przez Agusiak
no i goście już poszli, to była taka krótka wizyta, typowo żeby zobaczyć małą.
Pani W na moją wiadomość, że karmię małą mlekiem modyfikowanym, zrobiła taką minę jakbym jej podstawiła obsraną pieluchę pod nos. Musiałam się powstrzymywać żeby nie wybuchnąć śmiechem, tak mnie rozbawiła ta jej wykrzywiona gęba. Jak jeszcze raz ktoś zapyta mnie o karmienie to powiem, że mała je już normalnie kanapki i to co my!!!! Wtedy mogą mieć dopiero ciekawe miny :angry: :angry:

13 lata 4 miesiąc temu #180417 przez sylka
Powiedz że nie karmisz powietrzem żyje :D

13 lata 4 miesiąc temu #180551 przez Agusiak
sylka masz rację, zapytam ze zdziwieniem: " a to dzieci trzeba karmić...?"

a tak w ogóle to dzień dobry wszystkim :)

Jeszcze Wam napiszę, że Pani W powiedziała mi, że ja nie mam dziecka, bo w ogóle nie jest do mnie podobne, i że jak troszkę odpocznę to żebym sobie zrobiła swoje dziecko. Kobita jest coś koło 50tki, bo to tacy starsi troszkę znajomi. Ten Pan pracuje z moim T.

Udanej niedzieli Mamusie :kiss: :kiss:

13 lata 4 miesiąc temu #180561 przez bombel779
Ojj Agusiak nawet nie będę komentować słów Pani W bo to chyba nie ma sensu,powiedziałabym zapewne to co już dawno wiesz.. :dry: :P

13 lata 4 miesiąc temu #181077 przez Agusiak
hej mamusie!!

mam pytanko.
Otóż od kiedy można wozić dziecko w spacerówce, ale nie parasolce tylko tej od kompletu z wózka 3w1? Chodzi mi o pozycję całkiem na płasko, ale jednak w spacerówce. Otóż moja gondola ma wewnątrz 71 cm długości, a moja córa 70 i jak wyprostuje nóżki to się nie mieści.
A na dodatek strasznie się rozpycha rączkami i nóżkami na boki jakby próbowała rozepchać gondolkę ;) Nie wiem czy ją jeszcze przetrzymać w tej gondoli, w końcu jeszcze jakoś tam wchodzi ;) :silly:
Wozimy się wózeczkiem Espiro GTX i kurcze wydawało mi się, że on ma jedną z większych gondoli.
Czekam na Wasze opinie i rady :)
Pozdrawiam :kiss:

13 lata 4 miesiąc temu #181080 przez bombel779
Agusiak ja przerzuciłam się na spacerókę ( z wózka 3w1) jak Jaś skończył 4mies. ale to tylko dlatego że w gondoli nie lubił jeździć i zawsze płakał :dry: Pierwszych kilka dni jeździł z oparciem rozłożonym na płasko,ale później zaczęło mu to znowu przeszkadzać -bo nic nie widział. I teraz jeździmy z oparciem lekko podniesionym (na najniższym szczebelku)
Gdyby tak nie krzyczał to jeździłabym możliwie długo w gondoli,ale.... :S A koro Paulinka się nie mieści w gondoli to nie ma sensu jej męczyć,myślę że spokojnie możecie się przerzucić na spacerówkę,oparcie dać na płasko i będzie ok :)

13 lata 4 miesiąc temu #181084 przez Agusiak
w sumie o nic mi tak nie chodzi jak o te bioderka. Miała lekką dysplazję stawu w obydwóch, już na szczęście jest w porządku i nie musimy szeroko pieluchować, ale zalecana jest pozycja z szeroko rozłożonymi nóżkami, a niestety w tej gondolce nie może już swobodnie rozłożyć nóżek na boki więc siłą rzeczy ma je prawie wyprostowane. W takim razie chyba jednak przerzucę się na tą spacerówkę :)
Nie sądziłam, że tak wcześnie, no ale...

Dzięki z odp :kiss:

13 lata 3 miesiąc temu #181368 przez Agusiak
dzień dobry mamusie, witam się wtorkowo :)

Wczoraj wieczorem miałam wizytę teściów, ale było nawet całkiem sympatycznie, chyba mój T z nią rozmawiał, bo zadzwoniła wcześniej i zapytała jakich używamy pieluch i kupiła takie jakie chcieliśmy ;)
Za to w ten weekend mają nas odwiedzić tam na działce i bardzo się tym spinam, bo o ile parę godzin jestem w stanie znieść to całego weekendu z nimi raczej już nie :angry:

Kurcze obejrzałam przed chwilą na HBO polski film dokumentalny "Już jestem" o zapłodnieniu in vitro o dylematach surogatek i o ludziach których jedynym pragnieniem jest mieć dziecko.
Poryczałam się jak jednej pani udało się zajść w ciążę a potem ok 9 tyg.na badaniu okazało się, że nie widać bijącego serduszka i skierowano ją na zabieg oczyszczenia ;( coś strasznego.
Przypomniało się jak ja po zobaczeniu dwóch kresek na teście zaraz umówiłam się na wizytę, ale było jeszcze bardzo wcześnie i lekarz powiedział, że owszem jest pęcherzyk ciążowy, ale nie widać jeszcze zarodka i kazał mi przyjść za 10 dni. Ja jak to ja oczywiście po powrocie do domu wpisałam w google "nie widać zarodka" i tyle się naczytałam o ciążach bezzarodkowych że ciągle ryczałam i to były najdłuższe i najgorsze 10 dni w tej ciąży. Na szczęście na kolejnej wizycie pan dr przekrzywił monitor w moją stronę i pokazał mi migający punkcik- serduszko mojego maleństwa :) Dopiero wtedy powiadomiliśmy rodziców i innych bliskich :)
A teraz ten "migający punkcik" śpiocha sobie smacznie w łóżeczku a ja czekam na moją bliską koleżankę, gdyż ma nas odwiedzić :)

Buziaki dla Was Kochane Mamusie :kiss: :kiss:
Mamy ogromne szczęście, że mamy nasze dzieciaczki :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka