BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #162299 przez kasiunia89
Agusiak napisał:

w sumie to sama nie wiem, ale nie ma jeszcze trzech miesięcy a waży 6 kilo i trochę i mierzy 63 cm. Nie wiem czy to dużo czy mało czy normalnie ;) :P

Kochana moj Oliver wazy 6800 :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 5 miesiąc temu #162310 przez kasiunia89
AGUSIAK nie masz suwaczka hmyy wiec mam pytanko?! Kiedy urodzilas?Ile ma twoja malutka? Bo ja Oliverka urodzilam 1 maja a mialam byc kwietniowka hihi 4 dni maluch sie spoznil!!! :laugh:
Opowiadaj czy jest grzeczniutka? Jak ci spi w nocy i wogole...wszystko hehe!!! ;) I ile mleczka wypija(piers czy butle dajesz) :kiss: :kiss:

13 lata 5 miesiąc temu #162424 przez Agusiak
bombel779 przy urodzeniu miała 3450 gram i 55 cm.

kasiunia89 Olivierek słodziutki i przystojniak z niego :)

Paulinka (odpukać) jest naprawdę kochanym maluszkiem, płacze tylko jak jest głodna, ma mokro lub gdy coś ją bardzo zaboli,np w brzuszku, ale to też zapłacze jak poczuje ból, uspokoję ją i jest spokój :)
Piersią karmiłam może trochę ponad tydzień, może nawet dwa, a potem już tylko butla.
Mała pije Bebilon Pepti i zagęszczam jej nutritonem bo ulewała dosyś sporo.
A urodziłam 10 maja więc moja córcia jest 9 dni młodsza od Olivierka :)

Ściskam mocno Was i Wasze Maluszki :kiss: :kiss:

13 lata 5 miesiąc temu #162433 przez kasiunia89
Nio ja tez jakos karmilam ok 2-3 tygodnie jakos tak a zas tylko butla! :) Dzisiaj wlasnie mleczko zmienilam na humane predzej dawalam mu milupe! Wypija mi 120ml i tez od dzisiaj zaczelam zageszczac nutritonem..kolezanka z pl mi przywiozla! daje na 120ml 2 miareczki a ty ile?! a i wiesz wydaje mi sie ze ten nutriton tez syci troche te mleko bo maly mi nie pil dzis co 3 godz a co 4 hehe :) a twoja malutka jak spi w nocy i co ile ci pije!!!!?

13 lata 5 miesiąc temu #162542 przez Agusiak
Kasiunia moja juz od dluzszego czasu wypija 150 ml i je co 3 godziny a czasem co 2,5. Wieczorem ostatni raz je ok 22 a spi do 6.30, 7 a czasem 8. Ale wszystkie dzieciaczki sa inne.

13 lata 5 miesiąc temu #162575 przez kasiunia89
To w sumie jak moj Oliver tylko nie te nocki hehe! A sciaglam sobie te ksiazke! Poczytam puzniej :)Jak bede miala chwilke czasu! hehehe :woohoo:
A dalam dzis malemu cherbatke w nocy jak sie obudzil i napil sie a styrczylo mu to ino na godzinke puzniej bekkk takze szybko zrobilam mleko! hmyyyy chyba zele co?!

13 lata 4 miesiąc temu #164426 przez Agusiak
Hej dziewczynki :)

My wczoraj pogoniliśmy "diabełka" czyli mieliśmy chrzciny Córy :)

oto kilka fotek :)

Załączniki:

13 lata 4 miesiąc temu #164428 przez Agusiak
Załączniki:

13 lata 4 miesiąc temu #164429 przez Agusiak

13 lata 4 miesiąc temu #164589 przez Agusiak
Załączniki:

13 lata 4 miesiąc temu #164594 przez Agusiak
jestem taka padnięta, że szok, ale na szczęście wszystko pieknie się udało, no może poza pogodą. Dobrze, że Komunia za 8 lat,ale jeszcze Roczek po drodze :laugh:
Paulinka przez całą Mszę była bardzo grzeczna, spała sobie smacznie, dopiero w okolicach polewania główki wodą zaczęła się krzywić, ale dlatego że miała mokrą pieluszkę, ale wytrzymała do powrotu do domku :) Na szczęście był to już praktycznie koniec Mszy :)
Na przyjęciu też grzeczniutka, pospała, pozowała do zdjęć ze wszystkimi i nawe trochę pogadała do gości ;)
Ogólnie impreza się udała, ale cieszę się, że już po wszystkim :) ufffff

13 lata 4 miesiąc temu #164756 przez bombel779
Agusiak ślicznie Twoj aPaulinka wyglądała! :) Taka kochana kruszynka! :) :kiss:

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #166409 przez Joleczka
Hej Kobietki!! Dawno nie zaglądałam bo u mnie dużo się ostatnio działo.
Od 3 tygodni leczę prawdopodobnie wrzody żołądka lub dwunastnicy ( czekam na gastroskopię której bardzo się boję!! ) ból niesamowity zwłaszcza w nocy,nikomu nie zazdroszczę i nie życzę tego!!

Madzia rośnie bardzo powoli, jak przeczytałam ile wasze dzieciątka ważą to byłam w szoku. Agusiak Madzia jest młodsza o 3 dni od Twojej Paulinki a różnica w wadzę jest bardzo duża, trochę się przeraziłam i wystraszyłam. Madzia waży dopiero 4600g. Pani doktor powiedziała mi że bardzo mało przybiera na wadze ale jeszcze nie ma tragedii. Poza tym dostała jakieś uczulenie na buzi i mieliśmy włączoną maść, jeśli uczulenie nie zejdzie to mamy przejść na ten produkt mleko zastępczy nutramigen, bo równo znacznie może to być skaza białkowa ale na szczęście po maści zeszło. Dostałam też probiotyk do małej bo ma problem ze zrobieniem kupki, ale jak na razie muszę jej pomagać, mam nadzieję że to się zmieni!

Z nowości mogę Wam powiedzieć że Magda ma już za sobą tygodniowe wakacje nad jeziorem, które bardzo miło spędziła razem z nami i kuzynkami! Szkoda tylko że pogoda się zepsuła!!

My "diabełka" wygnamy w tym tygodniu w sobotę, mam nadzieję że pogoda dopisze!

Agusiak ja ostatnio też złapałam się na tym że patrzę tęsknym okiem na kobiety w ciąży ale przyznam się Wam bez bicia, że staramy się z mężem już o drugie dziecko, nie ma sensu czekać przynajmniej w moim przypadku gdzie miesiączka może lada moment zniknąć nie wspomnę tu o owulacji.

Pozdrawiam

13 lata 4 miesiąc temu #168693 przez Agusiak
Hej dziewczynki. Ja znowu nie pojade na moj ukochany Przystanek Woodstock :-( juz drugi rok z rzedu,ale mam nadzieje ze za rok uda nam sie pojechac.

13 lata 4 miesiąc temu #169192 przez Gosia_Krupa
Agusiak,nie martw się zdam Ci relację :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka