BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 5 miesiąc temu #460387 przez agi-p
Dzień dobry :)

Oj robicie smaka tymi żelkami :) Jak tylko odzyskam apetyt ,to zaopatrzę sie . Ja uwielbiam Haribo :) Tych o których piszecie nie jadłam,ale co tam...wypróbuję i je :)

Przepisy podam później ... teraz nie mam głowy .

Ale czuję się dziś już lepiej troszkę . A najważniejsze ,że Ami od wczoraj nie gorączkowała :) I nawet zaczęła leki przyjmować ...normalnie same sukcesy :)

No i dzisiaj jedziemy do mojej Mamci na kilka dni .Mam leżeć i wypoczywac, a w domku mi to wcale nie wychodzi :P Mężuś zadzwonił do mojej Mamci i postanowili jednogłośnie , że trzeba mnie wywieź :P No konspiranci :P Mama stwierdziła ,ze już Ona mnie dopilnuje :P

Miłego dzionka Kochane :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #460454 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi cieszę się że już macie lepsze samopoczucie a najważniejsze że Ami nie ma gorączki :)
To mówisz że mężuś znowu Cię do mamci wywozi, heheh :blink: :P No ale to dla Twojego i dzidziusiowego dobra a gdzie Ci będzie lepiej niż u mamy :)

Ja też najbardziej lubię Haribo żelki ale z Lidla nie są specjalnie dobre więc może jednak nie kupuj. My je kupiliśmy tylko ze względu na wczorajszy święto duchów bo były w temacie :blink: ale już ich raczej więcej nie kupimy :P

Ja zrobiłam pranie młodej, teraz piorę koce i potem jeszcze jedno pranko kocyków bo się nazbierało :) Muszę też za przykładem agi uprać kiedyś pluszaki Linki bo aż się o to proszą ;)

U nas leje, my dziś odpuszczamy odwiedzanie grobów bo jak zwykle w ten dzień wyjeżdża na drogę większość debili którzy tylko dwa razy w roku jadą autem na 1 listopada i na Boże Narodzenie i już w radio mówią o masie wypadów, iluś ofiarach śmiertelnych i dużej liczbie pijanych idiotów :angry: :angry: Jedynie moi rodzice dziś objadą część cmentarzy bo trochę ich mamy a my pojeździmy w weekend.

Miłęgo dnia :)

12 lata 5 miesiąc temu #460456 przez agi-p
Ja na groby pojade dopiero w przyszłym tygodniu .Dzisiaj jedynie Mężuś z Paulą i moja Mamcią pojadą ,a my z Ami w domku zostaniemy.

No pluszaki trzeba co jakiś czas prać niestety i temu ich nie lubię :P Jak widzę,że ktoś w prezencie przynosi nam kolejnego miśka ,to szału dostaję :P
Niby kochane i przyjemne przytulaski, ale tyle z nimi roboty :P

Jedziemy już , więc uciekam.Pojawię się najpewniej jutro dopiero .Musze kupić doładowanie do neta do Mamci , a dziś raczej nigdzie go nie dostanę .

Udanego dzionka :)

12 lata 5 miesiąc temu #460712 przez Agusiak
dobry piątkowy :)

Noc mielimy koszmarną, a raczej ja miałam :P Młoda memlotała coś przez pół nocy, budziła się coś jej nie pasowało, a T chrapał :angry:
Jestem niewyspana ale ratuję się kawą, a ok 11 przybędzie do nas siorka ma.

Miłego dnia :laugh:

12 lata 5 miesiąc temu #460771 przez Gosia_Krupa
Witam się i ja :)

Agusiak,u nas noce ostatnio też są straszne :( Coś mi się wydaje,że jakiś ząb jest na zakręcie,bo w dzień Hanula też jest dość marudna.

My też wczoraj nigdzie nie wychodziliśmy,bo pogoda po prostu katastrofa,a Hańka ma gile do pasa :(

Teraz Kluska musi swój rytuał przeddrzemkowy odbębnić,czyli Boogie Woogie,Cukierki,Mydło i mnóstwo innych,bo muszę powiedzieć,że się rozhulała :D Słuchanie już teraz nie ogranicza się tylko do mydła i szczotki,ale innych piosenek. A przy tym macha rączkami nad głową lub klaszcze jak pajacyk :) Słodka jest strasznie,tylko szkoda,że mogłaby tak non stop :( Nic nie można zrobić,bo ona wieczne przed monitorem :(

No i odkryła nową zabawę ;) Wcześniej niekoniecznie miała na nią ochotę,a teraz krzyczy"Misiaś" i ciągnie go za rękę do kuchni i mówi "naniaste" czyli "kółko graniaste". Zawsze w kuchni i z tatusiem i Miśkiem :) Ach... Moje urwisy kochane...

Agi (nie musisz odpowiadać,bo to trochę chyba prywatne pytanie)a powiedz mi,Wy mieszkacie na swoim czy wynajmujecie?

12 lata 5 miesiąc temu #460845 przez sylka
Dzien dobry :)

Wczoraj mieliśmy wizytowy dzień. Odwiedziny grobów ze str. meża i rodzinki z jego str. Młody sie wyszalałm wycałował wszystkich. Prababcia zadowolona z odwiedzin prawnuka bo widziała go jak miał jakieś 6-7 mies :) Dziś już siedzimy w domku :D a jutro ruszamy w moje strony i do mojej rodzinki.

12 lata 5 miesiąc temu #460932 przez agi-p
Dzień dobry Kochane moje :)

Agusiaczku mam nadzieję , że ta nocka jednorazowo taka kiepska . Kawka zapewne postawiła Cię na nogi :)

Gosia Kochana ta Twoja Hańcia , taka mądra już :) Słodki aniołek :) I taka ślicznota z Niej , jak laleczka :)
A co do Naszego domku , to dopiero przed Nami cała procedura przepisywania . I Nasz domek i duży dom teściów , jest na Teścia . Mąż ma 3 braci , ale domy i działkę Teść chce przepisać na Nas i najmłodszego syna,reszta się ma zrzec . Tym sposobem My mielibyśmy większą część , a Marek górę dużego domu . Ja dążę do tego , zeby to wszystko było załatwione najdalej w przyszłym roku . Nie życzę nikomu smierci , ale wiecie jak to bywa , jak już sie komuś umrze . Potem wszyscy nagle coś zaczynają utrudniać itp ...
Mieszkamy tu niespełna 2 lata , wcześniej wynajmowaliśmy i płaciliśmy 1200 miesięcznie , więc teraz odczuwamy niesamowitą ulgę :)

Sylka , ale fajny dzień za Wami :) Oj prabababcia musiała mieć uciechę :) I Kuba w swoim żywiole był :) :) :)

Z dobrych wieści , to Amelka ma się juz prawie dobrze :) Nie gorączkuje juz wcale , apetyt jej powraca i jeszcze tylko ten katar . Nawet leki zaczęła przyjmować !!!
Ja troszkę gorzej :( Czuję się jeszcze gorzej niż przed antybiotykiem :( Mam nadzieję , ze to chwilowe i jutro poczuje się lepiej .
U Mamci zostajemy do niedzieli :)
I uwielbiam tu być :) Smaku nadal nie czuję i zapachu też , ale Mamcia mi serwuje dziś pizzę , bo wie , ze kocham :)

Miłego popołudnia :)

12 lata 5 miesiąc temu #461123 przez Agusiak
Dobry wieczór :)

Sylka to fajny mieliście wczoraj dzień bo miłe spotkania i super że Kubuś odwiedził prababcię :)

agi ogromnie się cieszę że Ami już niemal zdrowiutka i mam nadzieję że Tobie też zacznie choroba przechodzić.

Ja też jestem zdania że wszystkie sprawy urzędowe trzeba załatwiać jak najszybciej bo nigdy nie wiadomo co komu pisane a z takich niewyjaśnionych sytuacji to potem tylko problemy są.
Widzę że mieszkacie w domku prawie tyle co my u rodziców :)
My przeprowadziliśmy się jak byłam prawie w 9 miesiącu ciąży i pamiętam że miałam takiego powera że biegałam z torbami, najpierw ze starego mieszkania, potem tu w domu, składałam z T meble, potem sprzątałam i wszyscy na mnie krzyczeli a ja po prostu dobrze się czułam i musiałam to sobie porobić i to jak najszybciej. Nie znoszę jak robota się ciągnie :P :P

Nam dzień minął b. miło, odwiedzinki siostry bardzo udane a potem pojechaliśmy jeszcze do szwagierki do sklepu i Linka znowu zarobiła kilka ubranek :)
No i super wiadomość dnia to taka że ta moja koleżanka z sądu urodziła dziś Oliwię :lol: :lol: Baaaaardzo się cieszę :)

Miłego wieczorku Kochane :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #461135 przez sylka
Z tymi sprawami szczególnie spadkowymi racja zawsze najlepiej załątwiać za życia darczyńcó bo później każdy chce coś sobie skubnąc.

Dziś odwiedziliśmy groby mojej cioci i pradziadka. Kuba zadowolony obserwował znicze :)

Wczoraj z wujkiem grał nawet w piłkarzyki i zgadnijcie kto wygrywał :lol: ;) :P

Agusiak gratulacje dla znajomej ;)

Kuba wczoraj dostał fajnego bekającego misia :silly: :lol:

12 lata 5 miesiąc temu #461149 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Agusiaczku my się przeprowadzaliśmy końcem lutego 2011 . Też miałam powera i chciałam wszystko robić . Oczywiscie z każdej strony opieprz zbierałam , ale co tam :P
Efekt ciszył ogromnie :)

Gratulacje dla koleżanki :) Dobrze , ze Oliwka wstrzymała się ten jeden dzień i nie urodziła się 1.11 :P
Ale i tak w przyszłości z daty będzie niezbyt zadowolona :P Ja też jestem z listopada i zawsze wkurzało mnie ,że wszyscy koledzy i koleżanki już świętowali urodziny , a ja tyle czekać musiałam ;) I większość fajnie w lecie świętowała , gdy pogoda rozpieszczała , a ja w tej szarudze :P

Super , ze Lineczka znowu się obłowiła :) Chyba ma podobnie jak moje dziewczyny , ciuchów wiecej niż my z Mężusiem razem wzieci :P

Sylka założę się , ze wygrał Kubusiek :) Znając go , to inaczej być nie mogło :P

Ja objadałam się pizzą :) Chociaż smaku nie czułam , to jestem szczęśliwa hahaha :)

I szukam teraz jakiś ciuchów ciążowych , bo już "powyrastałam" z wiekszości :P

Miłego wieczorku :)

12 lata 5 miesiąc temu #461170 przez sylka
Agi zgadłaś :D Machał jak szalony tymi uchwytami :)

Kuba tez ma więcej ubrań niż my razem wzięci i wiecej szaf potrzebuje :D

Super że Amelka już lepiej się czuja mam nadzieję że i Tobie sie poprawi.

Kuba mega marudny jakiś i słaby apetyt ma w sumie tylko melko chetnie pije i kakao. Ta 5 daje mu do wiwatu chyba. Jutro podam mu z pół dawki Panadolu moze będzie spokojniejszy i mniej marudny.

12 lata 5 miesiąc temu #461180 przez Agusiak
agi a my przeprowadziliśmy się od marca, malowaliśmy i przewoziliśmy mniej potrzebne rzeczy, ale z meblami i z całą resztą zamieszkaliśmy jakoś na początku kwietnia 2011 więc w sumie zdążyliśmy w ostatniej chwili :)
Aguś właśnie wiem że koleżance się udało że nie 1.11 rodziła ale w sumie 2.11 to też niezbyt fajnie :P :P No ale natura nie wybiera i nie ma się wpływu na to kiedy maluszek zechce wyjść.
Ja jestem zaś ze stycznia i bardzo sobie chwalę tą porę na świętowanie :lol: :lol:

Pizza mniam :laugh: Mężuś planuje dla nas pizzę na jutro i już nie mogę się doczekać :)
Jutro też odwiedzimy część grobów a w niedzielę resztę :)

Jak znajdziesz jakieś ubranka to koniecznie się pochwal, z miłą chęcią pooglądam sobie :laugh: :laugh:

Lecę na Rodzinkę.pl :) :)

12 lata 5 miesiąc temu #461220 przez agi-p
Kubie 5 dają popalić , a Amci 3 . Dziś zauważyłam , ze lewa dolna trójeczka już pomału sie przebijać będzie . Już na dziąsełku białe bąbelki .

Aguś ja groby odpuszczam . Nigdy nie lubiłam jakoś specjalnie chodzenia po cmentarzu , teraz jeszcze ta choroba . Mężus z Paulą i moją Mamcią byli wczoraj , a ja pojadę w przyszlym tygodniu .

Za ubraniami muszę się chyba wybrać do komisu z rzeczami dzieciecymi . Mamy tu taki jeden , ogromniasty i mają tam wszystko dla niemowląt , starszych dzieci i odzież ciażową :) Może uda się coś tam kupić . W poprzedniej ciąży wydałam majątek na ciuchy ciążowe , bo tylko w H&M I C&A kupowałam , teraz może uda się coś taniej kupić :)

12 lata 5 miesiąc temu #461227 przez Agusiak
no u nas też trójki dają popalić. Dolna prawa już jest widoczna z boku dziąsła ale nie wiem kiedy się przebije.

agi super że macie u siebie taki komis. U nas niestety nie ma takich w miarę porządnych. Są labo typowe sklepy z używaną odzieżą ale tam przyznam szczerze nie bywam bo raz poszliśmy i nic nie było porządnego i jakoś się zraziłam i jest jeden komis o którym mi wiadomo ale też niespecjalne są tam rzeczy.

Ja zaś lubię w to święto poodwiedzać groby bliskich :) Jest taki jedyny w swoim rodzaju klimat którego nie ma w tych miejscach przez cały rok.

12 lata 5 miesiąc temu #461265 przez Agusiak
dzień dobry :)

My już wyspane, jeszcze tylko mężuś sobie leżakuje :)

Miłego dnia :) :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka