BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 2 miesiąc temu #462165 przez agi-p
Agusiu ja też robie w zimie w piekarniku :) Wiadomo , ze już tak pysznie nie smakują i tego klimatu nie ma , ale dobra i taka namiastka :)

Ja najbardziej lubię swoje duszonki :P Może to nie fajnie brzmi , ale tak jest :P Każdy robi troszkę inaczej , dodaje jakieś inne warzywa czy przyprawy . Każde na swój sposób są dobre , ale te które robię sama , są dokładnie takie jak lubię ;) Ale fajnie tak skosztować też czegoś innego .

Agusiu powodzenia na usg i na rtg Mężowi . Oby wszystko się wyjaśniło i możliwe było rozpoczęcie konkretnego leczenia .

I dziękuję Kochana za gratulacje :) Ja sama jestem mile zaskoczona :) A moja Paulisia , która mi ogromnie kibicowała , też powtarzała , ze jest pewna , ze wygram :P Niby zupełnie bez stronniczo :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #462173 przez Agusiak
Ja najbardziej lubię duszonki mojego taty :P :P
T także robi pyszne, ale musiałam wywalczyć u niego dodawanie buraka bo u nich robiło się bez buraka a ja bez buraka nie zjem :P :P

Agusiu ja mam USG jednak jutro. Dziś tam nie gdzie chciałam jechać nie przyjmują a w inne dni tylko rano więc umówiłam się gdzie indziej, idę jutro na 16.15 i to 20 zł taniej :silly: A co najważniejsze tą przychodnie mam niemalże pod nosem więc pójdę spacerkiem a tamta była w innym mieście. Daleko się szuka a blisko się ma :laugh:

Powodzenia u dentysty :)

12 lata 2 miesiąc temu #462176 przez sylka
U mnie też leje.

To dziś macie dzień medyczny. Oby wasze badania i Twojego męża Agusiak wyszły dobrze.

Duszonek nie znam :P Można je robić normalnie w kuchni na kuchence bo podwórkiem i kociołkiem nie dysponuje ;) Jesli tak to poproszę o przepis :)

12 lata 2 miesiąc temu #462306 przez aniamaj133
Witajcie Mamusie!

Wieki całe, mam nadzieję, że jeszcze coś tam mnie pamiętacie:)
Niesteyt zycie zawodowe, dom, rodzina i masa innych spraw zaprzątnęły moje zycie w stu procentach, brak czasu dla siebie, ale pewnie znacie ten emat doskonale.
Co u Was? Nawet nie pamiętam kiedy ostatnio się z Wami kontaktowałam;/
Zuzia rośnie jak na drożdzach, chociaż należy do tych drobniejszych, waży niecałe 11kg - moja mała dziewczynka... włoski trzy na krzyż, ale widac ich już co raz więcej za to żabków mamy wysyp;/ Nestety te ostatnie wychodzą bardzo boleśnie;(
Dziś deszczowy smutny dzien spędzamy w domu na wspólnej zabawie. Porzuciłam wszystkie obowiązki na rzecz wspólnie spędzonego czasu;)
Kochane Mamy jakich wózeczków spacerowych uzywacie? Jeśli oczywiscie jeszcze korzystacie? Ja zwróciłam do sklepu już dwa wózki i teraz szukam czegos odpowiedniego a za razem na dłuzej niz pare miesiecy. Co polecacie?

Pozdrawiam Was cieplutko!

12 lata 2 miesiąc temu #462371 przez Agusiak
aniamaj133 kogóż moje oczy widzą :P :laugh:

Kochana super, że u Was wszystko dobrze i na pewno masz masę obowiązków i mało czasu ale zaglądaj czasem do nas i koniecznie pokaż na Zuzię :)
Aniu ja ma taki wózeczek i jest z niego bardzo ale to bardzo zadowolona, minusem jest mały kosz i trudny dostęp do niego ale ja praktycznie go nie używam.
Ale nie wiem jak się sprawdzi zimą bo jest to typowa spacerówka ma malutkich kółkach

allegro.pl/wozek-spacerowy-lira-4-euro-c...ati-i2734645031.html

Powodzenia w wyborze i daj znać na jaki wózek się zdecydowałaś :)
No to czekamy na zdjęcia Zuzieńki :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #462382 przez sylka
Animaj witaj ja używam już sporadyczni, praktycznie tylko na spacer połaczony z zakupami Baby design sprint. Ma on duże koła i nawet w zime na odśnieżonym chodniku daał radę. Jestem bardzo z nigo zadowolona. Kupując zależało mi by wózek był w miarę lekki, miał duze koła i pojemny kosz.
allegro.pl/wozek-spacerowy-baby-design-s...012-i2766770374.html
Tu dokładne zdjęcia allegro.pl/wozek-baby-design-sprint-i2767133660.html
Na forum jest wątek o spacerówkach :)

12 lata 2 miesiąc temu #462395 przez aniamaj133
Ładne te Wasze wózeczki, zastanawiałam sie miedzy innymi własnie nad nimi. Ten SPRINT super bo jest duzy i pewnie da sie go prowadzic jedna reka natomiast wiem, że sporo miejsca zajmie w bagażniku i to jest zdecydowanym minusem, bo jednak często podrózuję z wózeczkiem. Lira kusi lecz nie wiadomo jak zachowa się zimą, która tuż tuż;)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #462399 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

My już z Hańcią zaliczyłyśmy spacerek. Co prawda niedługi,bo 40min,ale po południu jadę na zumbę,a Hania ostatnio różnie śpi i mogę potem już nie zdążyć z nią wyjść :( Wczoraj np.na spacer poszliśmy dopiero po 15 :/ Teraz Hanula smacznie śpi a ja robię to i owo,ale zaraz wezmę się za album Hani,więc będzie moje,a nie tylko pranie,prasowanie itp. :D

Jeżeli chodzi o duszonki to ja też tego nie znałam. My robimy różne potrawy w takim garnczku i mówimy na to po prostu kociołek ;) Ostatnio robiliśmy gulasz po meksykańsku... O,a wygląda to tak:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #462404 przez Agusiak
Jak nie będzie specjalnie wielkich zasp to pewnie da radę a jak będzie bardzo dużo śniegu to dają radę i to z ledwością wózki na pompowanych kołach tylko. Z resztą na duży śnieg mamy sanki :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #462407 przez sylka
U nas na duży wysyp beda takze sanki :)
Wózek zjamuje troche miejsca w bagazniku ale zdecydowanie mniej niż stelaż od wózka na pompowanych kołach typu 3w1, gdzie jeszcze dochodzi oddzielnie położone siedzisko spacerówki.

Gosiu pochwal się później efektami pracy przy albumie :)

12 lata 2 miesiąc temu #462409 przez Agusiak
Sylka przepis na duszonki :)

składniki:

ziemniaki,
buraki,
marchewka,
cebula,
kiełbasa,
boczek,
pieprz,
sól,
liść laurowy,
ziele angielskie,
smalec,
kapusta biała-liście (na spód i wierzch garnka).

przyrządzanie:

wszystko pokroić w plastry i układać w garnku warstwami. Na sam dół garnka kładzie się liście kapusty potem boczek (lub skórę z boczku), następnie ziemniaki, solimy pieprzymy,dajemy liść laurowy (2,3), ziele angielskie ok 5 sztuk. Potem kładziemy marchewkę, cebulę, boczek, buraki, kiełbasę i znowu ziemniaki i tak aż do wykorzystania składników. Każdą warstwę przyprawiamy jak na początku a liść laurowy i ziele angielskie co drugą warstwę :laugh: :laugh:
Mam nadzieję że coś z tego zrozumiesz :P W razie pytań pisz to mój T odpowie :lol: :lol:
Duży gar duszonek robi się na gazie mniej więcej 45 min ale to musisz spr. czy ziemniaki u góry są miękkie. Jeśli te u góry są już miękkie to te na dole są już także dobre (uduszone) :)

12 lata 2 miesiąc temu #462418 przez sylka
Będę musiała wypróbować :) Zalewa się to troche wodą? Bo w garku to troche inaczej musze zrobic niż w kociołku na palenisku ;)

12 lata 2 miesiąc temu #462420 przez Gosia_Krupa
Agusiak,widzisz,u nas o czymś takim nie słyszano,ale przepis niemal identyko :) też coś takiego robiliśmy. I oczywiście jest mniamniuśne :silly:

Sylka ok...

12 lata 2 miesiąc temu #462426 przez Agusiak
nie nie zalewa się wodą, tłuszcz wytopi się z kiełbas i boczku no i smalec też swoje zrobi że nie przypali się. Jak T wróci bo pojechał na pocztę to spytam gdzie dokładnie ten smalec dać ale kojarzy mi się że albo na sam dół albo na górę. Na pewno Ci napiszę :)
To jest taki nasz przepis od pokoleń, haha ale co kraj to obyczaj i tak jak pisała agi niektórzy robią inaczej :)

agi czekamy na Twój przepis bo ciekawa jestem jak Ty to robisz? :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu #462434 przez agi-p
Aniamaj fajnie , ze się odezwałaś :) I Zuzia wcale nie taka drobniutka ;) Moja Ami waży 10 kg , a każdy mówi, ze to klucha .
Co do wózeczka , to my mamy ten sam co Agusia . Jestem z niego w 100% zadowolona . Jest świetny , łatwo się go prowadzi i jest mega wytrzymały :)
A o zimę się nie martwię . Wyciągniemy sanki i damy radę :)

Agusiu a buraka to kroisz w paski czy w ćwiartki ??? Ja w zyciu takich duszonek nie jadłam z burakiem , a bardzo chętnie skosztuję :) Ja jeszcze dodaję do tych składników , które wymieniłaś kapustę pokrojoną , A tak to resztę skłądników mamy identycznych :)

Sylka a Ty dla Kuby wózek głęboki też miałaś Baby Design ??? Właśnie ostatnio je oglądałam i też je biorę pod uwagę :) Te nowe modele takie zgrabniutkie sa .

Gosia ale pyszności sobie serwujecie :) Taki gulasz po meksykańsku to chętnie z kociołka bym zjadła :) A z Mężusia jaki kucharz !!! No no :)
Udanej zumby :)

Agusiu a jak tam rtg Męża ??? Coś już wiadomo ???

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka