- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Ja najbardziej lubię swoje duszonki Może to nie fajnie brzmi , ale tak jest Każdy robi troszkę inaczej , dodaje jakieś inne warzywa czy przyprawy . Każde na swój sposób są dobre , ale te które robię sama , są dokładnie takie jak lubię Ale fajnie tak skosztować też czegoś innego .
Agusiu powodzenia na usg i na rtg Mężowi . Oby wszystko się wyjaśniło i możliwe było rozpoczęcie konkretnego leczenia .
I dziękuję Kochana za gratulacje Ja sama jestem mile zaskoczona A moja Paulisia , która mi ogromnie kibicowała , też powtarzała , ze jest pewna , ze wygram Niby zupełnie bez stronniczo
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
T także robi pyszne, ale musiałam wywalczyć u niego dodawanie buraka bo u nich robiło się bez buraka a ja bez buraka nie zjem
Agusiu ja mam USG jednak jutro. Dziś tam nie gdzie chciałam jechać nie przyjmują a w inne dni tylko rano więc umówiłam się gdzie indziej, idę jutro na 16.15 i to 20 zł taniej A co najważniejsze tą przychodnie mam niemalże pod nosem więc pójdę spacerkiem a tamta była w innym mieście. Daleko się szuka a blisko się ma
Powodzenia u dentysty
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
To dziś macie dzień medyczny. Oby wasze badania i Twojego męża Agusiak wyszły dobrze.
Duszonek nie znam Można je robić normalnie w kuchni na kuchence bo podwórkiem i kociołkiem nie dysponuje Jesli tak to poproszę o przepis
- aniamaj133
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
Wieki całe, mam nadzieję, że jeszcze coś tam mnie pamiętacie:)
Niesteyt zycie zawodowe, dom, rodzina i masa innych spraw zaprzątnęły moje zycie w stu procentach, brak czasu dla siebie, ale pewnie znacie ten emat doskonale.
Co u Was? Nawet nie pamiętam kiedy ostatnio się z Wami kontaktowałam;/
Zuzia rośnie jak na drożdzach, chociaż należy do tych drobniejszych, waży niecałe 11kg - moja mała dziewczynka... włoski trzy na krzyż, ale widac ich już co raz więcej za to żabków mamy wysyp;/ Nestety te ostatnie wychodzą bardzo boleśnie;(
Dziś deszczowy smutny dzien spędzamy w domu na wspólnej zabawie. Porzuciłam wszystkie obowiązki na rzecz wspólnie spędzonego czasu;)
Kochane Mamy jakich wózeczków spacerowych uzywacie? Jeśli oczywiscie jeszcze korzystacie? Ja zwróciłam do sklepu już dwa wózki i teraz szukam czegos odpowiedniego a za razem na dłuzej niz pare miesiecy. Co polecacie?
Pozdrawiam Was cieplutko!
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kochana super, że u Was wszystko dobrze i na pewno masz masę obowiązków i mało czasu ale zaglądaj czasem do nas i koniecznie pokaż na Zuzię
Aniu ja ma taki wózeczek i jest z niego bardzo ale to bardzo zadowolona, minusem jest mały kosz i trudny dostęp do niego ale ja praktycznie go nie używam.
Ale nie wiem jak się sprawdzi zimą bo jest to typowa spacerówka ma malutkich kółkach
allegro.pl/wozek-spacerowy-lira-4-euro-c...ati-i2734645031.html
Powodzenia w wyborze i daj znać na jaki wózek się zdecydowałaś
No to czekamy na zdjęcia Zuzieńki
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
allegro.pl/wozek-spacerowy-baby-design-s...012-i2766770374.html
Tu dokładne zdjęcia allegro.pl/wozek-baby-design-sprint-i2767133660.html
Na forum jest wątek o spacerówkach
- aniamaj133
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My już z Hańcią zaliczyłyśmy spacerek. Co prawda niedługi,bo 40min,ale po południu jadę na zumbę,a Hania ostatnio różnie śpi i mogę potem już nie zdążyć z nią wyjść Wczoraj np.na spacer poszliśmy dopiero po 15 :/ Teraz Hanula smacznie śpi a ja robię to i owo,ale zaraz wezmę się za album Hani,więc będzie moje,a nie tylko pranie,prasowanie itp.
Jeżeli chodzi o duszonki to ja też tego nie znałam. My robimy różne potrawy w takim garnczku i mówimy na to po prostu kociołek Ostatnio robiliśmy gulasz po meksykańsku... O,a wygląda to tak:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wózek zjamuje troche miejsca w bagazniku ale zdecydowanie mniej niż stelaż od wózka na pompowanych kołach typu 3w1, gdzie jeszcze dochodzi oddzielnie położone siedzisko spacerówki.
Gosiu pochwal się później efektami pracy przy albumie
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
składniki:
ziemniaki,
buraki,
marchewka,
cebula,
kiełbasa,
boczek,
pieprz,
sól,
liść laurowy,
ziele angielskie,
smalec,
kapusta biała-liście (na spód i wierzch garnka).
przyrządzanie:
wszystko pokroić w plastry i układać w garnku warstwami. Na sam dół garnka kładzie się liście kapusty potem boczek (lub skórę z boczku), następnie ziemniaki, solimy pieprzymy,dajemy liść laurowy (2,3), ziele angielskie ok 5 sztuk. Potem kładziemy marchewkę, cebulę, boczek, buraki, kiełbasę i znowu ziemniaki i tak aż do wykorzystania składników. Każdą warstwę przyprawiamy jak na początku a liść laurowy i ziele angielskie co drugą warstwę
Mam nadzieję że coś z tego zrozumiesz W razie pytań pisz to mój T odpowie
Duży gar duszonek robi się na gazie mniej więcej 45 min ale to musisz spr. czy ziemniaki u góry są miękkie. Jeśli te u góry są już miękkie to te na dole są już także dobre (uduszone)
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sylka ok...
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
To jest taki nasz przepis od pokoleń, haha ale co kraj to obyczaj i tak jak pisała agi niektórzy robią inaczej
agi czekamy na Twój przepis bo ciekawa jestem jak Ty to robisz?
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Co do wózeczka , to my mamy ten sam co Agusia . Jestem z niego w 100% zadowolona . Jest świetny , łatwo się go prowadzi i jest mega wytrzymały
A o zimę się nie martwię . Wyciągniemy sanki i damy radę
Agusiu a buraka to kroisz w paski czy w ćwiartki ??? Ja w zyciu takich duszonek nie jadłam z burakiem , a bardzo chętnie skosztuję Ja jeszcze dodaję do tych składników , które wymieniłaś kapustę pokrojoną , A tak to resztę skłądników mamy identycznych
Sylka a Ty dla Kuby wózek głęboki też miałaś Baby Design ??? Właśnie ostatnio je oglądałam i też je biorę pod uwagę Te nowe modele takie zgrabniutkie sa .
Gosia ale pyszności sobie serwujecie Taki gulasz po meksykańsku to chętnie z kociołka bym zjadła A z Mężusia jaki kucharz !!! No no
Udanej zumby
Agusiu a jak tam rtg Męża ??? Coś już wiadomo ???