BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 2 miesiąc temu #463095 przez Agusiak
Moje dzielne dziewczyny :kiss: :kiss:
Nastawienie to połowa sukcesu :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #463117 przez sylka
duszonka wyszla smakowita, zaraz chyba troche zjem ;)

12 lata 2 miesiąc temu #463127 przez agi-p
Wszystkie dzielne jesteśmy :)

Sylka podrzuć troszkę duszonek :)

Ja uciekam na "Lekarzy" :)

Miłego wieczorku i spokojnej nocy :)

12 lata 2 miesiąc temu #463133 przez sylka
agi z chęcią daj znac ile chcesz ;) dodalam do niej papryki w proszku i troche koncentratu pomidorowego

12 lata 2 miesiąc temu #463271 przez agi-p
Dzień dobry :)

Sylka do duszonek można dodawać co się komu uzna :) Ja już jadłam z takimi cudami,że szok :) Każdy ma inny gust kulinarny i robi pod siebie :)

Coś się dziś nie wyspałam . Głowa mnie boli . Niedobrze mi nawet było , ale już zjadłam i mi się poprawiło :)

Ami wcina bułę , a niedawno jadła 2 śniadanko i kakao piła :) Apetyt się rozkręcił na maxa :)

Dziś jeszcze siedzimy w domku , ale jutro już wyjdziemy na krótki spacer .

Miłego poranka :)

12 lata 2 miesiąc temu #463280 przez Agusiak
dobry wtorkowy :)

A ja dzisiaj jestem super wyspana, wstałyśmy z Paulisią o 7.30 :)

Ale pogoda jest bardzo smętna i ponura, jest ciemno w skutek czego i tak bym cały czas spała lub jadła, a że spać w dzień nie lubię więc pozostaje jedzenie :silly: :laugh: :dry:
Zaraz młodej zaserwuję paróweczki a sobie kawkę :)

Sylka tak jak agi pisze do duszonek co kto woli :)

Miłego dnia z rana :) :)

12 lata 2 miesiąc temu #463339 przez agi-p
Agusiu to Ci się udało z tym spaniem :P

A mnie juz wszyscy atakują z pytaniami co kupić Amci na mikołaja :( A ja sama nie wiem co jej kupię .
Koleżanka zaproponowała coś takiego
allegro.pl/fisher-price-moja-zdolna-tore...252-i2755210852.html
Ale wydaje mi się to trochę bezsensowne . Mało co mówi ta torebeczka , a te akcesoria to zwykłe badziewia .
Macie jakieś pomysły ??? Może macie w domku fajne zabawki ??? Najlepiej coś gadającego czy grającego ...może to zajmie Ami na dłużej :P
Myślałam też o gadającym odkurzaczu .

12 lata 2 miesiąc temu #463345 przez Agusiak
Aguś Paulki nie interesują żadne gadające czy śpiewające zabawki :) W ogóle jej to nie rusza.
No od nas na Mikołaja dostanie tą tablicę a pod choinkę tą kuchnię, chyba że coś się pozmienia.
No akurat u nas na tapecie są wszelkie urządzenia do malowania, rysowania i bazgrania no i ewentualnie do grania, dlatego myślimy też o kupnie jakiś organków lub cymbałków :)

A ten odkurzacz to fajny jakiś?

12 lata 2 miesiąc temu #463372 przez agi-p
Nad kuchnią to też myślę .Właśnie pod choinkę . Tylko zastanawiam sie czy jeszcze nie za mała jest .
Tablicę dostanie na mikołaja . Coś takiego allegro.pl/drewniana-tablica-magnetyczna...nna-i2767987483.html

A ten odkurzacz to nie jakis specjalny .. taki gadający allegro.pl/playskool-nowy-gadajacy-odkur...ier-i2761140522.html . Igorek go ma i na chwilę się nim zajęła , ale chyba szkoda mi tyle kasy , zeby leżał i był nie używany .

Już nie mam pomysłu . Ostatnio co nie dostanie , to jest na chwilę i leży i kurz zbiera .
Muszę chyba jechać gdzieś do marketu i pooglądac co tam mają .

12 lata 2 miesiąc temu #463393 przez Agusiak
Aguś ten odkurzacz się nie wyświetla :(

A mój T choruje ostatnio na te narzędzia bo widział je w sklepie i mówi że fajne, one właśnie gadają :)
allegro.pl/fisher-price-maniek-zlota-rac...128-i2755641028.html

12 lata 2 miesiąc temu #463460 przez agi-p
Niedawno zamawiałam tą skrzynkę :P Igorkowi właśnie na prośbę jego rodziców . Fajna , ale nie aż taka superowa . Te narzędzia małe . Skrzynka śpiewa , narzędzia poruszają się w rytm muzyki , ale jakiegoś szału nie ma . Już chyba lepiej kupić osobno te narzędzia . Wtedy każde coś tam śpiewa i są większe .A w tym zestawie , to one nic nie robią , tylko wsadzone w tą skrzynkę się poruszają .

12 lata 2 miesiąc temu #463477 przez Agusiak
a no widzisz to dobrze wiedzieć :)
Ale wiesz co roku i przy każdej innej okazji kiedy trzeba kupić dziecku prezent jest ten sam problem. Niby tyle jest tych zabawek, ale większość jest totalnie bez sensu. Np ja z FP nic nie kupuję bo ceny mają kosmiczne a te zabawki na prawdę nic nie robią. Kiedyś chciałam kupić z FP skrzynkę pocztową ale taka beznadzieja że szok,powie ze 3 słowa na krzyż, zaśpiewa jedną piosenkę i po zabawie i tak jest z większością. Tak naprawdę to nie ma fajnych zabawek ,ale to może też my zbyt wiele od zabawek wymagamy.
Już się nie mogę doczekać jak młoda zacznie bawić się lalkami to Barbie pójdą w ruch i inne akcesoria, oczywiście jak będzie chciała się tym bawić :P

12 lata 2 miesiąc temu #463497 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

Agi,ta torebka fajnie wygląda,ale gdyby te poszczególne przedmioty miały jakieś dodatkowe funkcje to byłaby lepsza,a tak płacisz taką kasę za nic specjalnego :/

U nas Mikołaja nie ma,tak zarządziliśmy z mężem już dawno temu i się tego trzymamy. Omijamy 6-go grudnia(poza mężem,bo on musi myśleć nad prezentem urodzinowym dla mnie)i skupiamy się nad Gwiazdką.

Hanula "skrzywdziła" jedną tablicę-znikopis,więc myślę nad tą wodną "od Agusiaka".

A jeżeli chodzi o zabawki gadające u nas też nie robią na Hani specjalnie wrażenia. Za to takie zagłuszacze już bardziej. Jakiś czas temu(spory) kupiliśmy Hani coś takiego: allegro.pl/bajeczne-cymbalki-z-mloteczki...856-i2708917934.html . Kiedyś bawiła się tym u kuzynki,bardzo namiętnie,więc postanowiłam jej to kupić i muszę powiedzieć,że od miesięcy się tym bawi. Albo gra paluszkami,albo wali młoteczkiem,albo wciska i wyciąga te piłeczki.

Agusiak,właśnie FP przesadza strasznie. My w sumie też nie mamy ich zabawek,chyba tylko jedną którą dostał Misiek,a którą teraz bawi się Hania i mamy wózeczek-pchacz,którym akurat Hania bardzo lubi się bawić(ale tutaj cena nie była jakaś bardzo wygórowana). Poza tym widziałam niemal identyczne przedmioty innych całkiem nieznanych firm,o połowę tańsze,a jakością nie odbiegające od FP.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #463570 przez Agusiak
Gosia ja nie wyobrażam sobie że moglibyśmy zrezygnować z Mikołaja. Zawsze każdy coś znajdzie pod poduszką lub w innym miejscu, chociażby właśnie czekoladowego Mikołaja :)
W zeszłym roku młoda była jeszcze za mała ale w tym mój tata przebierze się za Mikołaja i może nawet zaprosimy kuzynów Linki i rozda im przygotowane przez rodziców prezenty :P

Ja też muszę główkować nad prezentem dla męża bo 6.12 ma urodzinki :)

agi a może coś do kąpieli?
allegro.pl/smily-kwiatek-z-konewka-do-ka...iek-i2751282778.html

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #463612 przez megi23
no przeszedl dol to moge napisac S wyjechal to 2 dni mialam dola a wtedy weny nie mam do pisania dzis byl okulista sie naczekalismy bo mamcia zapomniala nazwiska podac pielegniarce mamy krople robione kupic i 3 razy dziennie po 4 krople i za 4 dni do kontroli w piatek na 9:30 w jedna strone taxi jechalismy bo lalo ale potem slonce i maly zaliczyl dlugii spacerek nie wiedzialam ze on tak ladnie za raczke potrafi isc ... nioslam go tylko na przejsciach bo mu ie nie spieszylo i sie ogladal by sie kierowcy nie wkurzali obecnie zjadl i spi a raczej padl hehe
yy juz wstal i siedzi mi na kolanach

my na ikolaja malemu klocki kupimy z wadera lubimy te firme bo jest solidna ma wywrotke z wiaderkiem i koparko ladowrke i na jego rzucanie toczenie i cuda wyrabianie wytrzymala jeszcze cos chce mu do kupic do klockow

cos takiego tylko moze mnie elementow bym caly dzien ich nie sprzatala u mnei jest przecena na 60 zl to jak S przyjedzie to kupimy
allegro.pl/nowosc-wader-klocki-od-12-m-1...nus-i2766860134.html

jeszcze chcialam jakis sorter mu kupic bo ma manie wkladania wyjmowania klockow ale oczywiscie mam mega dylemat moze polecacie cos ??

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka