BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 2 miesiąc temu #464567 przez Agusiak
Gosiu jaki śliczny mały Michaś :lol: :lol: :lol: Boski jest i w ogóle to ładne bardzo dzieciaczki Wam wychodzą :) Gosiu Twój synuś nadal jest kochany tylko przechodzi pewne etapy w swoim rozwoju które nam dorosłym mniej lub bardziej się podobają. Nas to wszystkie czeka w niedalekiej przyszłości ale mam ogromną nadzieję być już wówczas w pracy hahaha :lol: :silly: :P

agi super, że u dentysty było znośnie oby kolejne wizyty także były bezbolesne bo ząbki trzeba w ciąży wszystkie wyleczyć :)

No Roxy podwórko też dobrze robi, jest teraz taka wybiegana, nabrała też mięśni a nie tłuszczu. Nie wiem czy to ta rasa ma takie predyspozycje ale jak widuję labradory to przeważnie straszne kluseczki więc dobrze że Fado będzie miał możliwość ciągłego ruchu.
Pamiętam jak mieszkaliśmy w starym mieszkaniu to Roxy przeważnie jadła i spała przez większość dnia, budząc się jedynie na spacerki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #464713 przez agi-p
Agusiu masz racje ... większość labradorów to takie flaczki , spasione i ogłupione . O Naszego mocno dbamy :) I na spacerki chodzimy i jedzonka mu pilnujemy i dbamy,żeby miał odpowiednią ilość ruchu . Mam nadzieję , że nie będzie takim kluskiem . To wszystko dla jego dobra . Nie chcę , zeby mu stawy siadały .

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #464734 przez sylka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Michaś wygladał bosko i jakie włoski :lol: Mój miał tylko irokeza na głowie :D

Zdrówka dla PAulinki oby karar przeszedł szybko i dla HAni też bo chyba dobrze przeczytałam ze też bidulka ma. Buziaki :kiss: :kiss:

Agi super ze u dentysty już wszystko załatwione teraz jeszcze chyba niedługo wizyta u gina :)

12 lata 2 miesiąc temu #464749 przez Agusiak

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aguś a Ty masz wizytę już jutro :lol: Trzymam kciuki żeby były jajeczka :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #464817 przez sylka

Agi i ja 3mam kciuki za jajeczka

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #464847 przez agi-p

Oj tak Kochane :) Jutro wizyta :) Na 14-stą :) Wszyscy wyczekują co też to badanie pokaże :P Ja tam wcale bym nie płakała , jakby jajeczka się nie pojawiły :P Taka trzecia Księżniczka mile widziana :)

12 lata 2 miesiąc temu #464914 przez Agusiak
U nas na szczęście młoda nie pije jeszcze z kubka tylko cały czas z niekapka więc ani się nie cofamy ani nie idziemy na przód, hahaha ale dobrze jej z tym to nie będę na siłę przyspieszać. Już dawno słyszałam o tym ustawieniu języczka od naszej pediatry i dużo też czytałam. Ale zwróciłam ostatnio znajomej uwagę bo jej 3 letnia córcia ciągle pije mleko z butelki ze smoczkiem i właśnie strasznie niewyraźnie mówi, tak ciamka. No i jej powiedziałam że dziecko w tym wieku już z pewnością nie powinno pić przez smoczek ale co ona z tą wiedzą zrobiła to nie wiem.

Z ty tv to uważam jak agi. U nas niestety dużo jest tv ale podobnie jak u agi bardziej jest to słuchowisko bo np układamy klocki lub kolorujemy a bajka leci w tle.
Żona kuzyna zaś twierdzi że bajki bardzo pomogły się Amelce rozwinąć z mową bo ruszyła na całego i powtarza to co w nich jest, dużo rozpoznaje i mówi pięknymi zdaniami.

Ale mam nadzieję że u Was rady dr sprawdzą się i podziałają :)
A ja właśnie miałam kupić młodej takiego dziecięcego lapka co wygląda jak dorosły i nawet ma myszkę :silly:

12 lata 2 miesiąc temu #464915 przez sylka

w sumie dla dziewczynki masz ubranka po Amelce to wydatek mniejszy nizbys teraz kompletowala dla synka ,

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #464920 przez Agusiak
agi kurcze ja mam przeczucie ale nie powiem dopóki się nie potwierdzi :P :P
Ale jestem taka podekscytowana jakbym to ja miała poznać płeć swojej fasolki, hahaha.
Kochana mam ogromną prośbę żebyś mi dała znać na kom. zaraz po wizycie nawet jeśli nie poznasz jeszcze jutro płci, bo nie wytrzymam do momentu aż dotrzesz na forum. Możesz to dla mnie zrobić? :lol: :lol: :P

12 lata 2 miesiąc temu #464936 przez sylka
agusiak a Ty mi cynka na kom :lol:

wg. Psycholog tv nawet w tle zaburza komunikacje z dzieckiem bo mimowolnie je rozprasza. Zobacze jak to u nas wyjdzie

12 lata 2 miesiąc temu #465006 przez Agusiak
sylka napisał:

wg. Psycholog tv nawet w tle zaburza komunikacje z dzieckiem bo mimowolnie je rozprasza. Zobacze jak to u nas wyjdzie

no jest w tym chyba racja bo czasem młoda się tak zapatrzy że nic do niej nie dociera :dry:
We wszystkim musi być umiar ale zawsze lepiej bez tv niż czas przed tv ale nie zawsze się da...

12 lata 2 miesiąc temu #465098 przez agi-p
Kochane pewnie , ze dam znać :) Napisze do Agusiaczka , bo do Ciebie Sylka nie mam nr :P

Wszyscy po kolei wróżą nam Chłopaka , ale zobaczymy .Będą jaja , jak jutro sie nie dowiemy , bo sie na Nas wypnie pupcią :P
Po Amci wcale nie mam tak dużo rzeczy , dopiero od czasu jak wiem , ze w ciąży jestem to zostawiam . Wcześniejsze rozdałam lub sprzedałam :P

Co do picia z normalnego kubka , to poczyniłyśmy kilka prób , ale jeszcze nie czas :P :P :P Amcia bardzo chętnie próbuje , ale wychodzi jej to średnio , zeby nie napisac , ze źle hahaha :) Tak zachłannie chwyta i przechyla szklankę , ze woda ląduje na niej :P
Ale za to świetnie operuje juz widelcem :) I ostatnio Agus pisałaś , ze Lineczka tak pienie wszystko odnosi jak zje i też nauczyłam tego Amelkę ;) Tylko bardzo nie chetnie rozstaje sie z talerzem :P Mogłaby jeść i jeść :P

Sylka fajnie , ze pierwszy dzionek bez tv zleciał tak dobrze :)
Ja od jutra zacznę Amci ograniczać seanse :P Chociaż w domku ajkoś łatwiej by mi to szło .

12 lata 2 miesiąc temu #465140 przez Agusiak
Oczywiście dam znać Sylce jak tylko dostanę smska od Ciebie agi :)

Super, że Amisia nauczyła się odnosić rzeczy po jedzonku :)

Dzisiaj Paulinka tak szalała po południu z dziadkami że padła zaraz po kąpieli :silly:
Ale śmiechu było co niemiara, tańce, hulanki, swawole, hahaha :lol: Dziadki wykończeni a ich piętro lekko zdemolowane :blink: Ale radość dziecka bezcenna :lol:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #465146 przez Gosia_Krupa
Sylka,super,że wizyta ok i wszystko jest dobrze.

My nie oglądamy telewizji,chyba,że jak dzieci śpią. Czasem Misiek w weekend jakąś dłuższą bajkę,a Hania ogląda jeden odcinek Klubu Przyjaciół Myszki Miki na dzień,a jak ma zły humor to czasem rano i wieczorem. U nas jest gorzej z komputerem,bo ten mój mały trzpiot chciałoby wiecznie słuchać i oglądać teledyski piosenek dla dzieci śpiewając i tańcząc przy tym. Staram jej się to ograniczać,bo zaczyna przeginać. Ja sama siedzę przy kompie jak Hania śpi,a TV to tylko rano DDTVN,ale wtedy najczęściej Hania idzie pobawić się z babcią.

Agusiak jak już dostaniesz eska to napisz tutaj :)

Agi,no zobaczymy co też Ci gin tam wypatrzy,tzn. nie Tobie :silly: no,wiesz o co chodzi.

A ja w końcu zamówiłam rzeczy potrzebne mi do tortu dla Micha. Mam tylko nadzieję,że zostaną dobrze wykorzystane :blush:

A jeżeli chodzi o picie z kubeczka to ja nie wiem czy Hania potrafi,bo jednego dnia pije ładnie,a innego jakby robiła to pierwszy raz.

12 lata 2 miesiąc temu #465361 przez agi-p
Dzień dobry :)

Dzionek zaczęłyśmy dziś o 5:30 , co dowodzi , ze moja Amelka już całkiem wyzdrowiała :P Przywitałą mnie próbą wydłubania mi oka i wdzięcznym "Mamooo" :)

Agusiak to urok dziadków na miejscu :) Dzieciaki czasami się z nimi wyszaleją na maksa :) i dobrze to wszystkim robi :)

Gosia super , ze rzezcy na tort juz zamówione :) Mogę sie założyć , ze będzie ładniejszy i smaczniejszy niż niejeden w cukierni . Widząc Twoje zdolnosci , to amsz artystyczną duszę . Ja nie miałabym cierpliwości to tego .

U Nas jeszcze tv nie włączony :P A Ami je śniadanko ...kolejne . I to wyjątkowo :P Kanapeczki na pokrojone w małe kawałeczki i je je widelcem :P Ale grunt , ze zjada , i to ilosci jak an nią ogromniaste :P

Miłego poranka :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka