BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 2 miesiąc temu #463617 przez Agusiak
no z Wadera też mamy sporo rzeczy, klocki są rewelacyjne i młoda je uwielbia, też muszę dokupić jeden zestaw bo tych już nam mało no i też czasem gdzieś giną. Mamy też dużą ciężarówę w której młoda czasem jeździ i inne autka :)

A wiecie że fabryka zabawek Wadera jest u nas w Dąbrowie Górniczej :P :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #463622 przez sylka
Kuba na gwiazdkę od nas i mojej siosrty dostanie sanki. Od moich rodzicó wielki wóz strażacki t=który jeżdzi, wydaje sygnały i leje wodą. Od chrzestnego skrzynkę z narzedziami allegro.pl/fisher-price-maniek-zlota-rac...128-i2755641028.html bo uwielobia MAńka :)

Kuba najchętniej bawi się ksiażeczkami, Muzyczna skrzynką pocztową- kupiliśmu mu w zeszłym roku na Boze Narodzenie allegro.pl/fisher-price-muzyczna-skrzynk...639-i2749365852.html lub klockami, autkami tonka, naklejkami, rysowaniem i śrubokrętami :) Skrzynka to był strzał w 10 spiewa chyba 3 piosenki, mówi sporo wyrarzeń (głownie przciwieństw) i Kuba do dziś się nią bawi. Chętnie bawi sie też helikopterem z Vtecha allegro.pl/vtech-helikopter-do-cyferek-i...odz-i2737075236.html świeci gra piosenki, wypowiada zdania, rozponaje kolory. Mamy jeszcze taką kostkę i ona też zajmowała sporo czasu allegro.pl/interaktywna-kostka-edukacyjn...806-i2740353753.html
Wcześniej często bawił sie stoliczkiem edukacyjnym allegro.pl/fisher-price-stoliczek-dwujez...ier-i2761633740.html i kosiarką allegro.pl/mzk-rezolutna-kosiarka-fisher-price-i2729542075.html . Teraz kilka dni temu znów na tapecie jest stoliczek.
Plus zabawek z FP jest taki z są bardzo solidnie wykonane i nie do zdarcia. Kuba często nimi rzucał czy mu spadały jak sięgał z regału a nie sa poobijane i połamane.

Teraz chętnie bawi się rónież autkami Tonka.

Na Mikołajki w zeszłym roku kupowałam mu aparat z fp i czasem i teraz nim sie bawi lub bierze na spacer allegro.pl/fisher-price-gadajacy-aparat-...-wa-i2702528217.html .

Co do sorterów to mamy 2. GArnuszek- klocuszek i grającego i świecacego żólwia szafka.pl/c877245-grajacy-zolw-sorter.html .

Zaliczyliśmy dziś spacer w mżawce a jak zaczęło padać skoczyliśmy doi sklepu na bułeczki i do domku. Kuba zasnął w czasie konsumpcji bułeczki :silly: wyjątkowo wcześnie bo o 12.20 :)

12 lata 2 miesiąc temu #463658 przez Agusiak
ja uważam że za tą cenę taka skrzynka na listy to gruba przesada, ale jak tylko dziecko chce się nią bawić to super, bo o to chodzi. U nas młodej to nie interesuje, jej kuzynka Amelka ma chyba wszystkie zabawki z FP i jak tam jesteśmy to Paulina się nimi w ogóle nie bawi, woli klocki i lalki. W sumie to ona wcale nie bawi się zabawkami, najbardziej lubi szklanki, sztućce i garnki ale te prawdziwe. Śmieję się że kupię jej zestaw garów emalia Olkusz i będzie mieć zabawę na całego :P :P

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #463669 przez sylka
Skrzynkę kupiłam akurat dużo taniej niż stoi na all :) wiec sie opłacał zakup bo Kuba nią sie bawi. Najlepszą zabawa w zeszłym roku było otwieranie i zamykanie jej i wkładnaie listów i wszystkiego po kolei. Wiedziałam że mu sie spodoba bo miał wtedy manięna otwieranie i chowanie rzeczy.

Teraz najchętniej to klocki, kredki, farby itp. dlatego w tym roku nie kupuję zabawki tylko sanki :)

I tak ma sporo tych zabawek bo zawsze coś dostanie a to na urodzony a to na Świeta czy jak siostra przyjedzie

12 lata 2 miesiąc temu #463672 przez Gosia_Krupa
Agusiak,u nas w domach nie było tego zwyczaju. Dla mnie to było normalne i nie czułam się jakoś pokrzywdzona jak dzieci opowiadały co znalazły pod poduszką. Mój mąż też źle tego nie wspomina. Moje rodzeństwo zapoczątkowało taką tradycję w swoich domach,a my nie. Nie wiem,może jak dzieciaki będą bardziej kumate(chociaż Misiek już jest)to może wprowadzimy taką tradycję,ale raczej nie sądzę.

Wader super sprawa,my mamy wywrotkę,zabawki do piasku i garaż piętrowy wraz z ulicami(można składać na różne sposoby i różne zestawy do siebie pasują),klocki oddaliśmy bo moje dzieciaki bawią się Lego Duplo(fajna rzecz,ale diabelsko drogie,nawet używane). Sanki to super prezent,no ale my już mamy(Michu dostał właśnie pod choinkę).

A teraz pytanie:
Wiecie może czym można zastąpić barwniki spożywcze? Tylko niczym płynnym,bo rozrzedzą mi masę i nie zabarwią tak ładnie jak sztuczne. Z kolei te kupne mnie przerażają tymi swoimi E-trochę się naczytałam.Chociaż potrzeba ich nie dużo do barwienia,ale wolałabym bardziej naturalnie. Trochę się jednak boję,że zaszkodzą :( a muszę koniecznie coś wymyślić do tortu dla Michałka.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #463682 przez sylka
Gosiu, Pomarańczowy np. kurumą, brąz- kakao, sok z buraków na czerwono, sok ze szpinaku zieleń

Masz jakiś sprawdzony przepis na wykonanie lukru plastycznego.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #463706 przez Gosia_Krupa
Sylka,no właśnie nie :( Robiłam ten z żelatyną,ale zapach... nigdy więcej. I właśnie próbowałam barwić sokiem malinowym jak gdzieś wyczytałam,ale straszna papka mi wyszła,a lukier ledwo się zabarwił. Robiłam też wieki temu z pianek,ale te z kolei strasznie się kleiły,a po podsypaniu cukrem pudrem ładnie się formowały,ale jak na mój gust masa raczej nie nadawała się do lepienia figurek(możliwe,że to ja robiłam coś źle). Do obłożenia tortu jak najbardziej,ale do formowania figur przestrzennych niekoniecznie. Tak więc żeby nie cudować,nie denerwować się zdecydowałam się na kupny biały lukier(wydaje mi się najmniej chemiczny,ale może się mylę?). Smak niezły,formuje się ekstra i figurki łatwo skleić w całość. Tylko kolory...

Jeszcze jedno. Bo o tej kurkumie myślałam,tylko czy nie zmieni mi ona za bardzo smaku lukru?

12 lata 2 miesiąc temu #463710 przez sylka
Na kilka dni moze zostaw ją odsypana sama w spodeczku by wywietrzała

12 lata 2 miesiąc temu #463712 przez Gosia_Krupa
Chyba spróbuję tak zrobić :) Dzięki za pomysł,bo pewnie bym na to nie wpadła :dry: A jak coś to przecież nikt tych figurek jeść nie musi,bo samego tortu nie będę obkładać lukrem,jedynie figurki z niego będą.

12 lata 2 miesiąc temu #463733 przez sylka
Też mam juz pomysł na tort tylko potrzebuję sporo czerwonego lukru i chyba kupię gotowy :P

12 lata 2 miesiąc temu #463771 przez Agusiak
Sylka jaki? :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #463806 przez sylka
Agusiak napisał:

Sylka jaki? :lol:

Zobaczysz w lutym :lol: - jak mi wyjdzie :silly:

12 lata 2 miesiąc temu #463816 przez agi-p
O rany ... tych zabawek to cała masa :P
FP mają ceny zawrotne tak jak piszecie , ale faktem jest tez to co pisała Sylka , ze są nie do zajechania .
Mamy co prawda tylko 2 zabawki , ale są niezniszczalne :P

zaciekawiła mnie ta interaktywna kostka ... przyglądnę się jej . Ostatnio w przychodni Ami dopadła taką drewnianą i się nią bawiła :)
I pooglądam jakieś akcesoria muzyczne :)
Ten Kwiatek do kąpieli ciekawy , ale pod prysznic się nie nadaje . Mało miejsca .

Jeśli chodzi o barwienie , to nie pomogę . Totalnie się na tym nie znam . Zawsze kupuję gotowe torty :( Teraz mi aż głupio , bo Wy tu tak pichcicie i sie staracie ...a ja :P

12 lata 2 miesiąc temu #463828 przez Agusiak
agi-p napisał:

Zawsze kupuję gotowe torty :( Teraz mi aż głupio , bo Wy tu tak pichcicie i sie staracie ...a ja :P

no szczególnie ja, hahahaha :lol: :P :P Torty zawsze ze sprawdzonej cukierni lądują na stole :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #463829 przez sylka
Agi kostkę Kuba dostał na święta gra, świeci, można w nią uderzać :) przekładac koraliki bardzo fajna tylko wkurza mnie jak ustawi na maxa mikrofon i ten telewizorek obok bo wtedy nieprzyjemnie piszczy :P Sporo melodyjek jest + odgłosy codzinnych zajeć przy zmiane obrazków i uderzaniu w kuleczki.

w zeszłym roku na roczek kupowałam tort a teraz sama zrobię. Siostra przyleci wcześniej spojrzy na mojego wiercipiętę a ja będę miala czas na zabawę masą :)

Na Święta i na co dzien zawsze sama wszystko piekę :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka