BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 2 miesiąc temu #463847 przez agi-p
Aguś to chociaż my dwie idziemy na łatwiznę :P
Ja mam kiepski piekarnik i z pieczeniem u mnie ciężko . Zresztą gotować potrafię i nawet lubię, ale pieczenie jakoś nigdy mnie nie pociągało . Mam na swoim koncie kilka wypieków , ale to zwykłe ciasta , nic wyjątkowego czy skomplikowanego .No i zawsze wolałam kupić w sprawdzonej cukierni kilka rodzajów ciast i zjeść ze smakiem po kawałku każdego , niż jeść na siłę jeden rodzaj .

Sylka to urodzinki Kuby będa wyjątkowe :) I fajnie , ze siostra już wcześniej przyleci :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #463873 przez sylka
Robimy je tydz. wcześniej ze względu na siostrę i szwagra a że chrzestna to musi być :)

12 lata 2 miesiąc temu #464033 przez Agusiak

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aguś mi się jeszcze takie coś dziś spodobało i jak moja siostra jej nie kupi dla młodej to my kupimy :)

allegro.pl/fisher-price-dora-na-kazdy-dz...463-i2750671559.html

allegro.pl/fisher-price-dora-pachnaca-la...24h-i2755192203.html

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #464056 przez sylka
agi-p napisał:

Sylka to urodzinki Kuby będa wyjątkowe :) I fajnie , ze siostra już wcześniej przyleci :)

Pierwszy raz ktoś z mojej str bedzie bo tak wszyscy porozrzucani po świecie.

Agusiak jeśli mi sie dobrze wydaje to Ta dora jest z serii jak postać MAńka z FP i sa to bardzo małe laleczki chyba z 20-25 cm.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #464081 przez Agusiak
Na aukcji jest podane że ma 23 cm, to niewiele ale jest taka sympatyczna a te większe są ponad 100zł :(

A i zapomniałam napisać że moja tarczyca jest piękna i zdrowa...jupi :)

12 lata 2 miesiąc temu #464082 przez sylka
Super wiadomość :)

12 lata 2 miesiąc temu #464136 przez Gosia_Krupa
Agusiak,super :)

Ja na roczek i 2-gie urodziny Michałka robiłam tort,w zeszłym roku robiła szwagierka(bo chciała),a na Hani roczek robili mi na zamówienie. No,a teraz już będę robić sama,przynajmniej tak myślę :D

Agi,kiedyś pytałaś o łóżko. My zamawialiśmy tutaj: www.pietrus.pl/ Łóżko fajne,szkoda tylko że musieliśmy je wtedy zamówić,bo teraz poprosiłabym szwagra żeby zrobił :(
My mamy 160x80,bo stwierdziliśmy,że Miśkowi na dwa lata kupować nie będziemy. Ale ostatnio i tak ładuje nam się do łóżka przez co się nie wysypiam :(

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #464147 przez agi-p
Dobry wieczór :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Laleczka fajna , ale rzeczywiście mała troszkę .
Mnie już dziś oczy bolą od przeglądania tych wszystkich stron z zabawkami :( Najprościej będzie jak pojadę do sklepu , pooglądam sobie co jest , wybiorę coś i potem tylko na necie sprawdzę jaka cena . Inaczej ogłupieje :P

Gosiu dzięki za info o łóżkach :) Pooglądam zaraz :) Mam pewne typy , ale rozmiarowo mniejszego niż Ty kupować na pewno nie będę . Taki wymiar wydaje mi się najlepszy :)

Mężuś przed chwilą pojechał do domku :( Fajnie , ze był , ale żałuję że już pojechał :( Musi jeszcze w piecyku rozpalić i Fadusia nakarmić .
No i wczoraj i dziś robili z Teściem budę dla Fadulka . Jutro dokończą i będzie miał niezłą chatkę :) Ocieploną :) Byle tylko ja zaakceptował .

Jutro idę w końcu do dentysty :P Tym razem kazałam sobie zapisać na karteczce na którą mam wizytę :P
A w czwartek ginekolog :)

EDITT..

Agusiu zapomniałam napisać , ze bardzo sie ciesze , ze z tarczycą wszystko dobrze :) Super wiadomość :)

Miłego wieczorku :)

12 lata 2 miesiąc temu #464261 przez Agusiak
Aguś czyli Fado idzie do budy? Czy tylko mu robicie żeby miał w ciągu dnia i pod Waszą nieobecność?
U nas Roxy w budzie i pierwszej zimy było mi bardzo ciężko jak ona była tam na dworze :(
Ale jej się podobało bo mogła biegać do woli a jak było bardzo mroźno to lądowała w przedsionku albo w garażu, a budę też ma ocieplaną, a w tym roku tata dorobił jej jeszcze werandę zadaszoną więc ma wypasioną chatę :silly:

Dobranoc dziewczynki, spijcie smacznie :) :)

12 lata 2 miesiąc temu #464317 przez agi-p
Dzień dobry :)

Aguś Fado będzie miał budę na takie dni jak teraz , zeby mógł się schronić jak zacznie padać lub wiać . No i jak Nas nie ma .
Na noc i tak idzie do Nas do przedpokoju i jak zimno bardzo też go zabieramy .
Buda jest potrzebna , będzie mi lepiej jak będę wiedziała , ze nie moknie i nie marznie :)

Ja zaraz zmykam do dentysty :P Oby tylko obyło się bez bólu :P
A jutro na te warsztaty :) Jest już wystarczająca ilosć chętnych :)

Miłego poranka :)

12 lata 2 miesiąc temu #464346 przez Agusiak
dzień dobry :)

Buda rzeczywiście jest bardzo potrzebna ale myślałam że Faduś jest u Was całkiem domowym psem i w domku siedzi :)

Dziś ma przyjechać koleś z ubezpieczenia do samochodu. Zobaczymy.

Kurcze Paulisia mi większość nocy tak strasznie kaszlała że w ogóle nie spałam. Nie wiem czy to ten katar jej spływa bo słyszę że ma katar ale nic nie da się odciągnąć jedynie jak kichnie to gile lecą. Więc skoro nie wychodzi na zewnątrz to może spływa do środka i stąd ten kaszel. Podałam jej na noc Lipomal ale czekam bo jeśli miałaby się zarazić od mojej mamy to już by się zaraziła. Ale gorączki nie ma. Dziś siedzimy w domku bo strasznie wieje.

agi powodzenia u dentysty i super że macie grupę na jutrzejsze warsztaty :)

Miłego dnia :)

12 lata 2 miesiąc temu #464410 przez Gosia_Krupa
Agusiak,biedna Linka :( Hania też miała tak nie raz,że strasznie jej katar przeszkadzał,bo spływał jej i męczył ją kaszel. Trochę pomagało podłożenie pod materac czegoś,żeby główkę miała wyżej.
W dzień jak jej leci z noska to wydmuchuje w chusteczkę,a jak katar jest duży to dodatkowo ściągamy jej fridą rano i wieczorem. Ale ostatnio wystarcza tylko dmuchanie,chyba wie,że jak nie wydmucha nosa to w ruch pójdzie frida.

Agi,powodzenia u dentysty. Ja też bym musiała się wybrać,bo aż wstyd się przyznać,kiedy byłam ostatni raz :(

12 lata 2 miesiąc temu #464445 przez Agusiak
Gosia_Krupa napisał:

Agusiak,biedna Linka :( Hania też miała tak nie raz,że strasznie jej katar przeszkadzał,bo spływał jej i męczył ją kaszel. Trochę pomagało podłożenie pod materac czegoś,żeby główkę miała wyżej.
W dzień jak jej leci z noska to wydmuchuje w chusteczkę,a jak katar jest duży to dodatkowo ściągamy jej fridą rano i wieczorem. Ale ostatnio wystarcza tylko dmuchanie,chyba wie,że jak nie wydmucha nosa to w ruch pójdzie frida.

Gosiu u nas dokładnie jest tak samo. Ale jak dmucha to też nie wiele jest. My używamy odciągacza glutków Marimer. A pod łóżeczko ma podłożone grubaśne książki :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #464456 przez Gosia_Krupa
No,u nas nie jest źle na szczęście. Oby Paulince przeszło jak 2najszybciej.

Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #464472 przez agi-p
Aguś Fado miał być domowym psiakiem , ale jego rozmiary i sierść zmieniły moje plany :P No i Mężuś od początku chciał , zęby Fadi na polu więcej przebywał . Dla Fada jest to lepsze rozwiązanie . W domu tylko by spał i taki flaczek by sie z niego zrobił . A na ogrodzie i popsoci i pobiega :) Co prawda doprowadza Nasz ogródek do ruiny , ale mam nadzieję , zę wyrośnie :P

Biedna Paulisia :( Amelce też tak sie zaczęło ... katarek spływał jej do gardła i drażnił je. Mam nadzieję , ze Lince szybko to przejdzie , a przynajmniej , ze będzie wypróżniała nosek i tym sposobem nie będzie jej tam za wiele zalegało . U Nas problem z dmuchaniem nosa , nie wspominając o czyszczeniu .

U dentysty było ok . Ze dwa razy zabolało odrobinę ,ale zaraz dentystka przerywała . I oczywiście bez znieczulenia bym nawet na fotel nie siadła :P Ja nie wiem jak mój Mężus leczy zęby bez znieczulenia ??? :P
Czekają mnie jeszcze kolejne wizyty , ale zmierzamy ku końcowi leczenia :)

Zaraz na drzemeczkę się wybieramy :)
A pogoda paskudna ... pada i wieje przeraźliwie :(

EDITTT ...
Gosiu jaki Michałek boski !!!! I takie włoski miał w wieku 11 mieisęcy ???? no zazdroszczę :) Ale normalnie przystojniaczek słodki z niego :) Wygląda na tym zdjęciu jak laleczka :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka