- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moje dzieci mają mnóstwo książek. Trochę się denerwuję,kiedy Hania niezdecydowana wyrzuca wszystkie z półek,by wybrać trzy ulubione,ale potem sama siebie karcę i cieszę się,że w ogóle lubi książki
No,a Miśko bez bajki nie uśnie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Agi Kuba tez za wiele nie mówi a przy Hani rzekłabym że prawie wcale Hana maa gadułka
Z Kuby teraz straszny niejadek sie zrobił. Ni wiem czy to te przesilenie jesienno-zimowe tak na niego działą czy 5 mu dokuczają.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
A książek też ma całą masę, muszę podobnie jak Sylka wygospodarować na nie większą przestrzeń, ale nie ma się co dziwić bo chrzestna młodej pracuje w bibliotece i zawsze coś fajnego jej przez bibliotekę zamówi do kolekcji
Z resztą moi rodzice to maniacy książek, jest na nie przeznaczony cały jeden pokój więc jest też sporo bajek i książek dla dzieci z naszego dzieciństwa.
Paulina też się popsuła z jedzeniem ale tylko obiadów. Nie da się już nakarmić bo chce tylko sama a jak je sama to się bawi tym jedzeniem i tylko troszkę zje
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
A z jedzeniem to chyba Nasze dzieci się powymieniały i Ama je za Kubę i Paulisię Zjada swój obiad , ode mnie też troszkę podje i jak Tatuś wraca z pracy , to jemu do talerza też się wpycha
Ale swój obiad je sama jak Linka. Dostaje miseczkę i sama nabiera , ale ja tez staram sie jej pomóc i Ona łyżeczką czy widelcem , a ja zaskoczenia też ją karmię Czasami mi się to udaje , a innym razem się buntuje , ze chce sama
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u nas już to nie przejdzie. Kiedyś dawała sobie w ten sposób pomóc ale teraz już nie ma mowyAle swój obiad je sama jak Linka. Dostaje miseczkę i sama nabiera , ale ja tez staram sie jej pomóc i Ona łyżeczką czy widelcem , a ja zaskoczenia też ją karmię Czasami mi się to udaje , a innym razem się buntuje , ze chce sama
Kochana młoda chyba nie ma teraz takiego etapu na książki bo odkąd pamiętam nie dała sobie nic przeczytać. Wyobraź sobie że jako niemowlak taki tylko leżący i patrzący się w sufit też zaczynała się wydzierać jak chciałam coś jej poczytać. Już myślałam że może mój głos jej nie pasi ale innym też się to nie udawało.
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oj to ja mam to szczęście , ze Amelka wybredna nie jest i każdą bajeczkę lubi Oczywiście te krótkie i wiersze
Moja Gwiazdeczka miała dziś kłopoty z zaśnięciem . Ale na szczęście już padła
Ja juz wykąpana , teraz jakaś kolacyjka i tv
Życzę miłego wieczorku
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja też Paulince opowiadam co jest na pokazywanych przez nią obrazkach i staram się rozwinąć temat ale wtedy zabiera książeczkę i sobie idzie. Czasem jak chcę jej opowiedzieć bajkę z głowy, bez książki to macha zaprzeczająco paluszkiem i mówi: " nie nie nie nie nie nie" Mamy serię książeczek "mała dziewczynka" czy jakoś tak i jest książeczka Lila bawi się Lalą to pokazuje wszystko co Lila robi, podsuwam jej tą książkę na każdym kroku i jak zmieniam pieluchę to pokazuje w książeczce strony gdzie Lila zmienia lali pieluchę, a jak chce spać w dzień to często otwiera tam gdzie dziewczynka usypia lalę, bierze kocyk i idzie do wózka
Twardy orzech
Miłego wieczorku i spokojnej nocki
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziś wieczorem dla odmiany zamiast mojego czytania puściłam mu audiobooka i zasnął w ciagu 7min bajki o Rybaku i Złotej Rybce
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sylka ja mam kilka audiobooków , ale lektorzy tak okropni,że słuchać się tego nie da . Muszę kupić jakieś fajne . Parę razy puszczałam Amci z neta , bo tam znalazłam krótkie wierszyki opowiadane przez znanych aktorów.Fajne ciepłe głosy i super intonacja
Agusiaczku Paulisia to twardy orzech , ale każdy taki w końcu mięknie
Wystarczy popatrzeć na moją Amelkę Jeszcze nie dawno tylko pierś ssała i mimo zapasu butelek i smoczków sukcesywnie odmawiała picia z butli , a teraz proszę
Ze spaniem też był 14-sto miesięczny problem , a teraz jest lepiej ... i tak mogłabym wymieniać i wymieniać
My a Ami wyzdrowiałyśmy , a moja Mamcia się pochorowała Teraz Ona ma tego wirusa Dziś chyba juz wracamy do domku
Miłego dzioneczka
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ochodzie bbajke czytala Bylismy u rodzicoow w domu i na wiekszych zakupach. Szwagierka oddala nam nasz fotelik nosidelko i Kuba buja sie w nim ma frajde.
agi bbajke z youtuba puscilam
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
łoooooo a co tu takie puchy?
agi to pewnie świętuje urodziny
Kochana wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, zdrowia i aby wszystko potoczyło się tak jak sobie to zaplanowałaś
My dziś byliśmy na zakupach a potem świętowaliśmy półtora roczku Paulinki
Były prezenty, słodkości, tańce i zabawa
Miłęgo wieczorku
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas dziś piękna pogoda była więc spacerki młoda zaliczyła dwa, najpierw z jednymi dziadkami a potem z drugimi a my mieliśmy chwilkę relaksu
Wracaliśmy dosyć późno od teściów a było tak ciepło na dworze że szok.
A Wam jak minął weekend?
Miłęgo wieczorku
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Faktycznie cisza weekendowa na całego była
Urodziny świętowaliśmy w swoim gronie i bylo bardzo miło Dziękuje za życzenia
Tylko moja Mamcia akurat w moje urodziny rozchorowała sięna maksa . Jeszcze nigdy jej takiej nie widziałam Zaraziła się od Nas . Ale miałam jeszcze antybiotyk , co Ami przepisali na pogotowiu i Mama go wzięła . Jeden dzień czuła się tragicznie i nie miała siły nawet z łóżka wstać , a wczoraj już nóweczka Dziś już do lekarza idzie .
Zresztą my tez jedziemy na kontrolę . Ami zdrowiusieńka , ale mi dalej w zatokach wszystko siedzi i wkurza mnie to strasznie . A wczoraj to mnie oczy tak szczypały , ze nie mogłam nawet na kompa patrzec
Aguś dla Lineczki spóźnione życzonka i buziaki Ale to zleciało !!! I jaki nowy awatarek piękny
Fajnie , ze świętowaliście I Pualiś sobie z dziadkami pobyła
My tak naprawdę pierwszy spacer dopiero w sobotę miałyśmy . Alez Amcia się cieszyła
Wczoraj oczywiście też spacerowaliśmy i popołudniu już do domku pojechaliśmy . Nie wiem w co ręce wsadzić Wczoraj z grubsza ogarnęłam dół , ale dziś generalne porządki
O 17-stej pojechaliśmy jeszcze do tych znajomych co mają Igorka . On ma tyle zabawek i różności , ze to chyba przesada Normalnie wszystko ma . Ami początkowo troszkę przytłoczona była ... i w nocy przeżywała te wszystkie grające , edukacyjne i piszczące zabawki .
Miłego dzionka