BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 2 miesiąc temu #466747 przez Gosia_Krupa
Sylka,ja wychodzę z założenia,że lepiej kolejna książka niż zabawka :)

Moje dzieci mają mnóstwo książek. Trochę się denerwuję,kiedy Hania niezdecydowana wyrzuca wszystkie z półek,by wybrać trzy ulubione,ale potem sama siebie karcę i cieszę się,że w ogóle lubi książki :)
No,a Miśko bez bajki nie uśnie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #466754 przez sylka
Kuba uwielbia ksiażeczki. W sume ja zawsze mu kupuje je zamiast zabawek ;P a zabawki prawie wszystkie sa prezentami :)

Agi Kuba tez za wiele nie mówi a przy Hani rzekłabym że prawie wcale :P Hana maa gadułka :kiss:

Z Kuby teraz straszny niejadek sie zrobił. Ni wiem czy to te przesilenie jesienno-zimowe tak na niego działą czy 5 mu dokuczają.

12 lata 2 miesiąc temu #466823 przez Agusiak
Zazdroszczę Wam tego czytania książeczek :( Mam jednak szczerą nadzieję że kiedyś mojej niuni też się odmieni i chętnie posłucha bajeczek.

A książek też ma całą masę, muszę podobnie jak Sylka wygospodarować na nie większą przestrzeń, ale nie ma się co dziwić bo chrzestna młodej pracuje w bibliotece i zawsze coś fajnego jej przez bibliotekę zamówi do kolekcji :)
Z resztą moi rodzice to maniacy książek, jest na nie przeznaczony cały jeden pokój więc jest też sporo bajek i książek dla dzieci z naszego dzieciństwa.

Paulina też się popsuła z jedzeniem ale tylko obiadów. Nie da się już nakarmić bo chce tylko sama a jak je sama to się bawi tym jedzeniem i tylko troszkę zje :angry:

12 lata 2 miesiąc temu #466855 przez agi-p
Agusiu Lineczka zapewne jeszcze będzie pochłaniała bajeczki tonami :) Pewnie ma teraz taki etap :P

A z jedzeniem to chyba Nasze dzieci się powymieniały i Ama je za Kubę i Paulisię :) Zjada swój obiad , ode mnie też troszkę podje i jak Tatuś wraca z pracy , to jemu do talerza też się wpycha :P
Ale swój obiad je sama jak Linka. Dostaje miseczkę i sama nabiera , ale ja tez staram sie jej pomóc i Ona łyżeczką czy widelcem , a ja zaskoczenia też ją karmię :P Czasami mi się to udaje , a innym razem się buntuje , ze chce sama :P

12 lata 2 miesiąc temu #466884 przez Agusiak
agi-p napisał:

Ale swój obiad je sama jak Linka. Dostaje miseczkę i sama nabiera , ale ja tez staram sie jej pomóc i Ona łyżeczką czy widelcem , a ja zaskoczenia też ją karmię :P Czasami mi się to udaje , a innym razem się buntuje , ze chce sama :P

u nas już to nie przejdzie. Kiedyś dawała sobie w ten sposób pomóc ale teraz już nie ma mowy :)

Kochana młoda chyba nie ma teraz takiego etapu na książki bo odkąd pamiętam nie dała sobie nic przeczytać. Wyobraź sobie że jako niemowlak taki tylko leżący i patrzący się w sufit też zaczynała się wydzierać jak chciałam coś jej poczytać. Już myślałam że może mój głos jej nie pasi ale innym też się to nie udawało.

12 lata 2 miesiąc temu #467004 przez Gosia_Krupa
Agusiak,Hania nie posiedzi,żebym jej czytała. Ona tak szybko przewraca strony,że nie ma mowy. Ale np otwiera bajeczkę i mówi mi co widzi,a ja jej zaraz szybko coś wymyślam,że tutaj przybiegł piesek,że poznał motylka i takie tam. No,a ulubione Hańci umiem na pamięć,więc ona pomału przewraca(bo te jakoś wolniej idą),a ja recytuję,bo to akurat wiersze: Samochwała,Zosia Samosia,Okulary,Idzie Grześ z naciskiem na pierwsze trzy. Misiek z kolei tolerował tylko jedną bajkę:"Traktor Tadka" z jakieś 1,5 roku,dopóki nie zaczął na dobre interesować się autami. Kupowaliśmy mu serię "Mały chłopiec",inne nie interesowały go za bardzo,dopiero gdzieś ok.2 roku rozszerzył swoją bibliografię,ale raczej oglądał,chyba że były to bajki kilkuzdaniowe,no a potem to mogliśmy czytać godzinami :) Więc pewnie Paulinka też się przekona,tym bardziej,że jak piszesz dziadkowie lubią i macie ten pokój(też bym taki chciała)...

12 lata 2 miesiąc temu #467048 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Oj to ja mam to szczęście , ze Amelka wybredna nie jest i każdą bajeczkę lubi :) Oczywiście te krótkie i wiersze :)

Moja Gwiazdeczka miała dziś kłopoty z zaśnięciem . Ale na szczęście już padła :P
Ja juz wykąpana , teraz jakaś kolacyjka i tv :)

Życzę miłego wieczorku :)

12 lata 2 miesiąc temu #467105 przez Agusiak
Gosiu oby było tak jak piszesz :)
Ja też Paulince opowiadam co jest na pokazywanych przez nią obrazkach i staram się rozwinąć temat ale wtedy zabiera książeczkę i sobie idzie. Czasem jak chcę jej opowiedzieć bajkę z głowy, bez książki to macha zaprzeczająco paluszkiem i mówi: " nie nie nie nie nie nie" :P :P Mamy serię książeczek "mała dziewczynka" czy jakoś tak i jest książeczka Lila bawi się Lalą to pokazuje wszystko co Lila robi, podsuwam jej tą książkę na każdym kroku i jak zmieniam pieluchę to pokazuje w książeczce strony gdzie Lila zmienia lali pieluchę, a jak chce spać w dzień to często otwiera tam gdzie dziewczynka usypia lalę, bierze kocyk i idzie do wózka :)
Twardy orzech :silly:

Miłego wieczorku i spokojnej nocki :)

12 lata 2 miesiąc temu #467134 przez sylka
Kuba ma ksiązeczki wszelkiego rodzaju zaczynajc na takich z mojego dzieciństwa kończac na tych z elementami grajacymi.

Dziś wieczorem dla odmiany zamiast mojego czytania puściłam mu audiobooka i zasnął w ciagu 7min bajki o Rybaku i Złotej Rybce :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #467188 przez agi-p
Dobry dzień Kochane :)

Sylka ja mam kilka audiobooków , ale lektorzy tak okropni,że słuchać się tego nie da . Muszę kupić jakieś fajne . Parę razy puszczałam Amci z neta , bo tam znalazłam krótkie wierszyki opowiadane przez znanych aktorów.Fajne ciepłe głosy i super intonacja :)

Agusiaczku Paulisia to twardy orzech , ale każdy taki w końcu mięknie :P
Wystarczy popatrzeć na moją Amelkę :P Jeszcze nie dawno tylko pierś ssała i mimo zapasu butelek i smoczków sukcesywnie odmawiała picia z butli , a teraz proszę :)
Ze spaniem też był 14-sto miesięczny problem , a teraz jest lepiej ... i tak mogłabym wymieniać i wymieniać :P

My a Ami wyzdrowiałyśmy , a moja Mamcia się pochorowała :( Teraz Ona ma tego wirusa :( Dziś chyba juz wracamy do domku :P

Miłego dzioneczka :)

12 lata 2 miesiąc temu #467518 przez sylka
nam dzis dzien minal na jezdzie. Kuba nawet chcial bym mu w sam
ochodzie bbajke czytala Bylismy u rodzicoow w domu i na wiekszych zakupach. Szwagierka oddala nam nasz fotelik nosidelko i Kuba buja sie w nim ;) ma frajde.

agi bbajke z youtuba puscilam :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #467529 przez Agusiak
Dobry :)

łoooooo a co tu takie puchy?

agi to pewnie świętuje urodziny :P :P
Kochana wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, zdrowia i aby wszystko potoczyło się tak jak sobie to zaplanowałaś :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

My dziś byliśmy na zakupach a potem świętowaliśmy półtora roczku Paulinki :lol: :lol:
Były prezenty, słodkości, tańce i zabawa :laugh:

Miłęgo wieczorku :)

12 lata 2 miesiąc temu #467551 przez sylka
agi zdrowka dla mamy:

12 lata 2 miesiąc temu #467990 przez Agusiak
hej

U nas dziś piękna pogoda była więc spacerki młoda zaliczyła dwa, najpierw z jednymi dziadkami a potem z drugimi a my mieliśmy chwilkę relaksu :P :P
Wracaliśmy dosyć późno od teściów a było tak ciepło na dworze że szok.

A Wam jak minął weekend?

Miłęgo wieczorku :)

12 lata 1 miesiąc temu #468095 przez agi-p
Dzień dobry :)

Faktycznie cisza weekendowa na całego była :P

Urodziny świętowaliśmy w swoim gronie i bylo bardzo miło :) Dziękuje za życzenia :kiss: :)

Tylko moja Mamcia akurat w moje urodziny rozchorowała sięna maksa . Jeszcze nigdy jej takiej nie widziałam :( Zaraziła się od Nas . Ale miałam jeszcze antybiotyk , co Ami przepisali na pogotowiu i Mama go wzięła . Jeden dzień czuła się tragicznie i nie miała siły nawet z łóżka wstać , a wczoraj już nóweczka :) Dziś już do lekarza idzie .

Zresztą my tez jedziemy na kontrolę . Ami zdrowiusieńka , ale mi dalej w zatokach wszystko siedzi i wkurza mnie to strasznie . A wczoraj to mnie oczy tak szczypały , ze nie mogłam nawet na kompa patrzec :P

Aguś dla Lineczki spóźnione życzonka i buziaki :kiss: Ale to zleciało !!! I jaki nowy awatarek piękny :)
Fajnie , ze świętowaliście :) I Pualiś sobie z dziadkami pobyła :)

My tak naprawdę pierwszy spacer dopiero w sobotę miałyśmy . Alez Amcia się cieszyła :)
Wczoraj oczywiście też spacerowaliśmy i popołudniu już do domku pojechaliśmy . Nie wiem w co ręce wsadzić :P Wczoraj z grubsza ogarnęłam dół , ale dziś generalne porządki :P

O 17-stej pojechaliśmy jeszcze do tych znajomych co mają Igorka . On ma tyle zabawek i różności , ze to chyba przesada :P Normalnie wszystko ma . Ami początkowo troszkę przytłoczona była ... i w nocy przeżywała te wszystkie grające , edukacyjne i piszczące zabawki .

Miłego dzionka :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka