BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 1 miesiąc temu #470635 przez Agusiak
dobry wieczór :)

agi super że u lekarza w porządku :)
To też miałaś przeprawę ze SB w aptece :angry: A mnie za przeproszeniem guzik obchodzi jak ktoś ją traktował kiedy była w ciąży :P :P

Sylka ale mieliście świetną wyprawę do szkoły. Ja też bym z miłą chęcią odbyła taką podróż do przeszłości ale w mojej podstawówce to pewnie już cała kadra nowa bo już za moich czasów byli to leciwi nauczyciele, a do LO może się kiedyś wybiorę albo zorganizujemy z ludźmi z klasy takie "klasowe" odwiedziny :) Mieliśmy w ogólniaku świetną ekipę i bardzo fajnie wspominam tamte lata :) ach..... :blink:

Super że Kubuś tak się wypluskał :)

My też już po kąpieli i Paulisia zasypia w pokoiku. I muszę przyznać że ta pościel z Tchibo jest świetna.
U nas Linka w ogóle nie woła o TV. W sumie nie było żadnych problemów kiedy oglądała bajki a to popiskiwanie podejrzewam że przez zęby bo miało miejsce kilka razy i zawsze potem coś w paszczy znalazłam :laugh: Ja puszczam jej bajki tylko jak muszę iść się umyć żeby się czymś zajęła chwilkę i czasem jak idę wysuszyć włosy, a tak to nie włączamy za to świetnie się bawimy :) Ostatnio odgapiłam pomysł od Sylki i zbudowałam szałas z krzeseł i koca :lol: a tak to rysujemy i chodzimy na spacerki, są też tańce i słuchanie płyt :)

A i Kochane chyba robimy postępy bo dziś tak sobie rozmawiałam z młodą, opowiadam jej jak to fajnie jest bez pieluchy i czy może chce iść na nocniczek. Podbiegła do nocnika, zapytałam czy zdjąć jej pieluszkę, powiedziała że tak no i siedziała z gołym tyłeczkiem na nocniczku chyba z 10 min :ohmy: Co prawda nic nie poleciało ale siedziała, oglądała książeczki, układałyśmy klocki i czesała lalkę :laugh: Może się przekona :)

Miłego wieczorku :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #470642 przez Gosia_Krupa
Agusiak,wydaje mi się,że to nie ważne,bo ewentualna nagroda jest dla przedszkola. Najlepiej głosować na ten,który ma więcej głosów. Dzisiaj z rana akurat "lepszy" był ten,do którego rękę przyłożył mój syncio :blush:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 1 miesiąc temu #470650 przez Agusiak

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 1 miesiąc temu #470684 przez Gosia_Krupa
Agusiak,zrypał się jakiś przekaźnik czy coś,na szczęście to nie taki wielki koszt,ale ja już mam po kurtce :(

Ja też tak sobie myślę,że niedługo już nie będą mnie chcieli,bo za stara będę :(

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #470701 przez Agusiak
Gosia powiem Ci że jak przekaźnik to nawet ja troszkę kojarzę jak T wielokrotnie to robił. I z tego co pamiętam to kupno nowej części to ok 30zł a za robociznę w warsztacie to powinni 5 zł wziąć więc niech się Twój mąż nie da naciągnąć :P

Dziewczyny może już nacie tego bloga ale ja to tak się zaśmiewam jak go czytam że od razu lepiej się robi. Babka ma świetne poczucie humoru ;) Znalazłam link do bloga na słynnej aukcji z wózkiem.

matkasanepid.blox.pl/html

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #470814 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Sylka , ale mieliście super dzionek :) Takie odwiedzinki widać dobre nie tylko dla Ciebie , ale i Kuba się wyszalał :) Fajnie tak wrócić na "stare" śmieci :)
Ale Kubus miał długaśną kąpiel :)

A możesz mi kochana podac link do tego bidonu ??? Wiem , ze już podawałaś , ale nie zapisałam :(

Aguś super ,ze Paulinka poczyniła małe kroczki w stronę nocniczka :) Oby był to początek przygody .
Moja Ami przez ostatnie dni bez pakmpka po domku chodzi ... co chwilę ją wysadzam ,a ta Małpka czasami wstanie i po chwili sika w majtasy :P Woła jak już robi siku :P I tak gonię ze szmatą i z czystymi ciuszkami :P Chyba jednak za wcześnie na odpieluszkowanie :P

A bloga chętnie jutro podczytam :) Aukcja z wózkiem , to faktycznie słynna :P

Uciekam , bo oczy dalej bolą .

Spokojnego wieczorku :)

12 lata 1 miesiąc temu #470886 przez agi-p
Dzień dobry :)

I pochwaliłam wczoraj Amelkę , to dzisiejsza noc przypominała koszmar :P
Ja nie wiem jak można się tyle razy budzić i o 5 rano mieć siłę na psoty :P
Amcia teraz siedzi na nocniku i segreguje bajki i zabawki :P A ja próbuję dojść do siebie ;)

Ok 9 znowu jadę do Bielska . Ami do Mamy , a ja tym razem do endokrynologa ... cały czas jakiś lekarz .

Miłego dzionka :)

12 lata 1 miesiąc temu #470960 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi to trzymam kciuki za wizytę :) Uszy do góry, dobrze że jesteś pod stałą kontrolą a to wszystko jest dla Waszego dobra :)

Miałam jeszcze wczoraj napisać że nie znam bajek z Baby tv bo nie mam tego kanału ale na Disney Jr to dopiero lecą milusie bajeczki. Zero przemocy, tylko edukacja i pomaganie innym, w sumie najstraszniejsza bajka jak dla mnie to Kubuś Puchatek :angry: Np. odcinek z brudem pod łóżkiem Krzysia to jakaś masakra, sama się bałam tych obrzydliwych potworów a co dopiero dziecko.

Dziś w nocy miałam ubaw. Słyszę Linka coś memla, to idę zobaczyć co się dzieję, wchodzę do pokoju, patrze do łóżeczka a ona śpi w najlepsze i się śmieje :lol: :lol: A kamera oczywiście na parterze więc już nie leciałam. Kochana :kiss: :kiss:

Miłego dnia :)

12 lata 1 miesiąc temu #471042 przez sylka
Agi wczesniejszy bidon byl z disney a teraz pije przez slomke z Nuby- fajny bo ma funkcje ze do gory nogami nie kapie z rurki. Jak wejde na lapka podrzuce linki :)

u lekarza bedzie dobrze :)

Kuba dzis wstal o 4 i szlal bawiac sie samochodem do 5.30 ledwo go polozylam. Wstal o 9.

Agusiak niezly ubaw mialas z Linki. Smiesia mala :D

12 lata 1 miesiąc temu #471167 przez Gosia_Krupa
Agusiak,domyślam się jak to musiało wyglądać :D Hania też miała kiedyś taką przygodę. A ja zaspana byłam strasznie,więc dopiero jak zaczęła się tak szczerze głośno śmiać zerwałam się,bo myślałam,że coś się stało,a ona się zaciesza na całego i coś tam mówi...

Hanula ogląda tylko Klub Przyjaciół Myszki Miki,ale Misiek lubi inne bajki z Disney Junior. Baby TV ma siostra,ale muszę powiedzieć,że ani Michałkowi ani Hani ta stacja nie podpasowała,chyba że akurat śpiewali.

Agi,przypomniałaś mi,że muszę się zapisać do lekarza :)

Miłego dzionka!

I przypominam o głosowaniu na SMERFUSIA: akademia-super-przedszkolaka.pl/konkursy/dla-przedszkoli/

12 lata 1 miesiąc temu #471219 przez Agusiak
Sylka no proszę jaki z Kubusia ranny ptaszek dziś był, albo już nie mógł doczekać się aż będzie rano i pobawi się autkiem :) Ale chociaż dobrze że pospał potem do 9 :)

Gosia o kurcze to Was trochę szarpnęło po kieszeni :(
Głoski oddane :)

My już po spacerku i Paulinka śpi. Wczoraj na spacerze zgubiłyśmy smoczek i dziś go odnalazłam na naszej trasie no ale już do śmieci poszedł. A szkoda bo to z firmy MAM a one są naprawdę świetne.

Sylka a Kubuś jest na mleku Gerber? czy jakimś innym?

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #471354 przez sylka
Zrobilam dziś 3 prania odkurzylam mieszkanie, pomylam podlogi wypralam dywan u Kubusia i 1 maly z przedpokoju. Takze z dywanami mam spokój na Świeta, został tylko z duzego pokoju ale oddam go do czyszczenia.

Kuba dziś pierwszy raz od kilku mies zjadł jajecznice, wcześniej nie pokazuj mu nawet. Zjadł też trochę pomidorówki :) Teraz czyta ksiazeczkę w łozeczku i mam nadzieję że zaśnie.

Gosiu ska znam takie niespodziewane wydatki. Też tak mamy :(
Głosiki poszły.

Agusiaczku tak teraz Kuba pije Gerber 3. Podpasowało mu smakowo a mi składem :) Przewertowałam chyba wszystkie pudełka :blink:

Agi kieduś pił z takiego allegro.pl/disney-butelki-i-butelki-niek...a-0-i2772635839.html a teraz mamy taki i naprawdę polecam nuby.com/en/nuby/cups-spouts/9996/ . Tylko kurczę na polskiej str. producenta nie wiedze jego a mamy do z USA
Pije z niego mleko a reszte ze zwykłego kubeczka z uszkami. Niekapków wogole już nie używamy bo ładnie pije i sie nie oblewa :) Takze czy to śniadanie czy kolacja herbatka w zwyklym kubeczku stoi na stoliczku :)

12 lata 1 miesiąc temu #471390 przez Agusiak
Sylka a ile płacisz za opakowanie 350 gram?

Brawo dla Kubusia za jedzonko.

Paulinka wcina jajecznicę ale zawsze coś zostawi a dziś pięknie zjadła zupkę szczawiową z ryżem i jajkiem :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #471422 przez sylka
W Rossmanie opakowanie chyba 12,35 a po zniżce z kartą Rossnę jakoś 11,80 czy 11,90 wychodzi.

Kuba wreście śpi. Spiący był a wojował w łóżeczku ok godz. ale ja twardo go nie wyjmowałąm, sama sie położyłam i udałam że też śpie obserwując co robi.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #471522 przez agi-p
Agusiu wesołą noc miałaś :) Lineczka kochana :)
Smoczka szkoda :( Pamiętam jak to było ze smoczkami Paulinki :P A wtedy nie było tak łatwo z zakupem . W Bielsku nie było jeszcze marketu żadnego,allegro nie znałam i tylko 2 sklepy były. Ceny oczywiście kosmiczne , bo i tak trzeba było kupić ,więc sobie bindowali cenami w górę jak szaleni . Teraz to jest komfort ... każda apteka dobrze zaopatrzona , sklep na sklepie i internet :) :P

Sylka masz szczeście , że Kuba jeszcze zasnął . Ami budzi się po 5-tej i koniec...oka nie zmruży :P
Dzięki za namiary na bidony :) Super ten z nuka . Teraz mamy 3 kubeczki,jeden z nich jest z Nuka i jestem bardzo zadowolona . Szkoda , ze tego bidonu nie ma w PL :(

Gosiu głosy oddane :)
Dobrze , ze usterka naprawiona :) Oby teraz już wszystko działało jak należy .
A do lekarza , to sie zapisz :) Teraz do niektórych specjalistów takie terminy,że szok .

Ja dziś u endo straciłam 2 godziny . Myslałam , ze mnie tam rozniesie . Nie wiem po co rejestrują na godzinę , skoro i tak nikt tego nie przestrzega .
W każdym razie mam zwiększoną dawkę hormonów i wizytę na styczeń .

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka