BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 1 miesiąc temu #469757 przez Agusiak
Sylka ja codziennie jakieś cv wysyłam ale echo :(
Jednak Ty masz konkretny zawód i doświadczenie więc z pewnością o wiele szybciej coś znajdziesz, czego z całego serca Ci życzę :) :kiss:

Gosia a Ty jesteś po jakich studiach?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #469760 przez Gosia_Krupa
Agusiak,geografia,ale nie chcę pracować w szkole,już nie :( Swego czasu starałam się o pracę w szkole(głównie w gimnazjum),ale okazało się,że i tu trzeba mieć wejścia :(

12 lata 1 miesiąc temu #469764 przez sylka
Gosiu niestety jak wszędzie :huh: :dry:

Agusiaczku i Ty coś znajdziesz :kiss: głowa do góry może dłużej poczekasz a trafisz taka fuchę że hej :lol: I później powiesz że warto było czekać.

12 lata 1 miesiąc temu #469784 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Agusiaczku wysłałam Ci 2 wiadomości,odczytaj sobie . Nie wiem czy pomogłam .

Ale fajne spotkanko Ci się szykuje :) Ja już niestety nie utrzymuję kontaktu z dziewczynami ze szpitala . Żałuję bardzo , ale takie życie .
Cieszę sie , ze mam Was tutaj :)

Idę kolacyjkę robić :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #469786 przez Agusiak
Gosia wiem że pewnie już podobnie jak ja próbowałaś "wszędzie" ale może spróbuj dowiedzieć się o pracę w firmie geodezyjnej. Wiem że kiedyś u nas chyba była taka oferta dla osób po geografii....

Aguś bardzo Ci dziękuję, już Ci odpisałam i tej firmie także :)
Ja też się cieszę że Was tu mam, w sumie to zwracam się do Was z każdą sprawą :lol: :lol:

agi smacznej kolacji :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #469791 przez sylka
Agi smacznego :)

12 lata 1 miesiąc temu #469831 przez agi-p
Dziękuję Dziewczynki :) Właśnie sobie jem :P Musiałam się troszkę zmusić , bo wcale głodna nie jestem . No ale jak nie zjem , to cukier mi niebezpiecznie spadnie .I tym oto sposobem ... dupa rośnie :P

12 lata 1 miesiąc temu #469832 przez Agusiak
Dziewczyny tu są fajne promocje na Pampersy Active Baby w różnych sklepach :)
promobaby.pl/kategoria-pieluchy.html

12 lata 1 miesiąc temu #469948 przez agi-p
Dzień dobry :)

Ta noc była zdecydowanie najlepszą nocą Amelki :)Tylko2 razy się obudziła :) A teraz już świruje :)

Ja dziś jadę do diabetologa .Posiedzę troszkę i Mamci i wrócę popołudniu .

Miłego dnia Kochane :)

12 lata 1 miesiąc temu #469979 przez Agusiak
dzień dobry :)

oooo to gratki dla Amisi, pięknie spała, może to początek trwałych zmian :)
Powodzenia u lekarza :)

A co Ci powiedział gin o tabletkach dla ciężarnych, jakie masz brać?

Sylka jak się miewa Kubuś bez TV, spokojniejszy jest?
Ja zauważyłam że jak młoda nie ogląda TV to mniej mi popiskuje w nocy i spokojniej śpi, dziś się jedynie przebudziła po 3 i 5 ale to chyba dlatego że się przesikała :silly: Przesikała Pampersa Active :ohmy: :P

Udanego dnia dziewczynki :) :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #470094 przez Agusiak
Wróciłyśmy właśnie ze spacerku.
U nas w niektórych miejscach jest tak, że na chodniku ścieżka rowerowa jest namalowana od strony ulicy a kilka metrów dalej już od strony domków. Nie wiem co to za genialna metoda, a dodam że ulica jest bardzo ruchliwa bo to jest taki dłuższy, prosty odcinek bez świateł, skrzyżowań i innych przeszkód i przeważnie każdy nadrabia na tym odcinku stracony czas w korkach i krótko mówiąc nieźle
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
.
No więc przechodzę z wózkiem obok przystanku i wysiadają ludzie. Jedna babka jakoś się tak miota i nagle podchodzi do nas i pyta czy się nie obrażę jak mi coś powie :ohmy: (i tu już był jej błąd,hahaha)
SB- stara baba
JA!

SB- Czy widzi Pani że idzie po ścieżce rowerowej pomalowanej na CZERWONO?
JA- Widzę ale nic mnie to nie obchodzi, nie będę szła z dzieckiem od strony ulicy, bo jeżdżą jak wariaci i nie jeden zahaczył już o chodnik :angry: :angry:
SB- Tak ,tam ma Pani rację ale to proszę uważać bo Ci rowerzyści też jeżdżą jak szaleńcy.
JA- Mają dzwonki, to będą dzwonić!!!!
SB- Oh oh dobrze, dobrze przecież się zapytałam czy się Pani nie obrazi
JA- Nie obraziłam się :angry: :angry: (tu mordercze spojrzenie)
SB poszła.

A druga sprawa jest taka że w miejscu gdzie zatrzymuje się autobus i wysiadają pasażerowie jest akurat ścieżka dla pieszych więc żeby nie wjechać w nich wózkiem siłą rzeczy musiałabym i tak zjechać na ścieżkę rowerową. No co za durna baba :angry: :angry:

Nosz....i to już za przeproszeniem nie pierwszy staruch który z nudów szuka zaczepki, tylko kiedyś trafią na jakiegoś zbója co nie będzie dyskutował tylko właduje dzidę i pójdzie. Ostatnio właśnie jeden dziadek pyskował coś do grupy mężczyzn których prawdę mówiąc ja omijałabym szerokim łukiem. Ciekawe jak to się dla niego skończyło :dry:

12 lata 1 miesiąc temu #470211 przez Gosia_Krupa
Witam się pięknego słonecznego dzionka!

U nas na prawdę cudownie,tylko mroźnie dlatego wróciłyśmy z Hańcią ze spaceru jak wymalowane :blink: Noski i policzki przyróżowione :) No,a teraz kluska już śpi z Miśkami,dobrze,że na 3 się skończyło.

Agusiak,ja też strasznie nie lubię takich ludzi,chociaż ja to zawsze jestem grzeczna,no niestety nie potrafię odszczekać. Ja to bym się dała żywcem pożreć czasami :( No nie wiem,może jeszcze kiedyś się nauczę w pewnych sytuacjach...

Przypominam o głosowaniu :) akademia-super-przedszkolaka.pl/konkursy/dla-przedszkoli/

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #470219 przez Agusiak
Gosia ja też kiedyś nie umiałam, ale potem przyszedł taki moment że się nauczyłam i to aż za bardzo a to też nie jest dobrze.

Wiesz są takie sytuacje gdzie przyznaję komuś rację i dziękuję za zwrócenie uwagi ale nie wówczas gdy komuś się nudzi i szuka zaczepki.

Gosia głosiki 3 oddane. A to nie ma znaczenie na który Smerfusiowy obrazek głosujemy?

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #470472 przez agi-p
Witam :)

Agus witaminki kupuję Falvit dla kobiet,ale nie specjalnie dla cieżarnych . Porównałam z farmaceutką ich skład z tym dla cieżarnych i karmiących i nie ma wielkich różnic . Przyjmuję dodatkowo wapń , k.foliowy irutinacee i jest ok :)

U diabetologa spoko ,tylko musze zacząć insulinę wbijać w boczki , bo brzuszek już nie bardzo się nadaje :P

Agulka ,ale macie tam rozwiązania :P Spokojnie na spacer wyjść nie można . I jeszcze te SB !!!
Ja ostatnio miałam starcie w aptece z jedną taką :P Stałam w kolejce jak każdy i jedna Pani dojrzała ,ze w ciąży jestem i żebym bez kolejki podeszła do okienka .No ale jedna SB tak się oburzyła , ze zaczeła jakieś wykłady robić , że jak ona w ciąży chodziła , to nigdzie fory nie dostawała itp... ale mnie wk...iła .

U Nas dziś też mroźnie, ale słonecznie :) Zaraz jak przyjechałyśmy do domku ,to wypakowałam tylko zakupy i wybrałyśmy się na spacerek :) Krótki,ale był :)
Teraz kończe na szybko obiadek dla Mężunia , a Ami szaleje :)

EDITTT...

Gosiu głosiki oddane :)

A co do tv ,to ja nie zauważyłam , żeby Ami zachowywała się inaczej przez to , ze nie ogląda bajek . Żadnej zmiany . I dzisiaj puszczałam jej na nowo . Nie leci tv cały dzień . Dozuję jej oglądanie , troszkę rano i popołudniu .Uwielbia oglądac . Na Baby tv lecą bajeczki dostosowane do wieku maluszków ,wiec absolutnie nic drastycznego tam nie ma .

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #470541 przez sylka
ja tylko na chwile bo Kuba jeszcze dzis nie spal. P jeszcze w pracy a ja bawie sie z mlodym.

Razem ze znajoma odwiedzilysmy dzis nasza wychowawczynie dobbre 10 lat nas nie widziala. Poplotkowalysmy w jej klasie. Szkola jaka teraz nowoczesna i wypasiona - szok :lol: Kuba eexxtra warunkki bedzie mial :) milo bylo jak moi nauczyciele poznawali i zagadywali. Kuba mial frajde rysujac po tablicy i ganiajac sie z corka kolezanki po korytarzach i w .szatni. Oczywiscie dzieci duza furore zrobily. Napewno jeszcze tam prz tym bardziej ze to 5 min od naszego bloku.

Co do tv mega wielkiej zmiany nie widze. Troche spokojniejszy i grzeczniejszy. Czasem jak chce by wieczorem mu wlaczyc klub przyjaciol myszki miki to obejrzy 2 odcinki i starczy. A tak caly dzien bez tv mamy . Bawimy sie czytamy ganiamy sie

EDIT:
Kapałam KUbuska 46 min tak szalał w wodzie po pachy :D Wypił mleko nawet mnie nie zawołał tylko bidon położył obok siebie i odleciał o 19 :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka