BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 1 miesiąc temu #458456 przez Agusiak
agi no właśnie nie wiem jak to z tymi okularami będzie w praktyce. Ja nigdy nie używałam bo nie lubię ale T gdzieś wyczytał że takie maluchy lepiej żeby miały a jak już zobaczył te w decathlonie to musiał je mieć :lol: :silly: A cena też fajna bo niecałe 10 zł więc wzięliśmy na wszelkie wypadek :)
A Paulinka oczywiście w sklepie świetnie się bawiła na trampolinie tej z siatką i nie szło jej stamtąd wyciągnąć, uciekała żeby jej nie dosięgnąć i już myślałam że któreś z nas będzie musiało tam po nią wchodzić ale jakoś wylazła po dobroci :P :P :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #458458 przez agi-p
To kiedy się na basen wybieracie ? Koniecznie musicie foteczki porobić :)

Hahaha chciałabym widzieć Paulinkę w akcji na tej trampolinie :)

12 lata 1 miesiąc temu #458474 przez Agusiak
agi-p napisał:

To kiedy się na basen wybieracie ? Koniecznie musicie foteczki porobić :)

No właśnie o to jest pytanie ;)
Na razie kompletujemy akcesoria i niedługo chcielibyśmy się wybrać, może w przyszłym tygodniu. Ale mam jeden poważny problem a mianowicie jak ja młodej włosy wysuszę jak on nie cierpi suszarek? :( A pogoda taka że niestety ale włoski trzeba będzie dobrze osuszyć.
No ale pójdziem to uwidjem, jak to mówią :)

12 lata 1 miesiąc temu #458489 przez agi-p
No właśnie :)
A czepek ? Chociaż ja tak nie cierpiałam czepków , ze na samą mysl dostaje nerwicy :P I zawsze i tak włosy mokre miałam :P

My jak wychodzimy z basenu , to zawsze zostajemy jeszcze jakiś czas w kawiarni basenowej .Żeby właśnie uniknąć wychodzenia od razu na pole . No i koniecznie czapa i kaptur .

No ale Ami , to ma 3 piórka na krzyż . A z Paulą nigdy nie było problemów z suszeniem włosów . Ale zabierałam swoją suszarkę , bo tymi basenowymi to godzinę można suszyć , a i tak włosy mokre :P

12 lata 1 miesiąc temu #458501 przez Agusiak
Aguś ja też zawsze zabieram swoją suszarkę bo nie ma mowy żebym wysuszyła włosy tymi basenowymi "dmuchawkami".
Czepek tak jak piszesz, nie zdaje egzaminu bo włosy i tak mokre. Kaptur i czapa to wiadomo ale i tak musi mieć dokładnie wysuszone włoski bo nie ma co ryzykować zwłaszcza o tej porze roku.
Zrobimy kilka prób w domu taką małą, cichszą suszarką bo ta moja to głośna strasznie i łeb może urwać :P no i zobaczymy. Jak się nie uda to niestety ale przez zimę sami pochodzimy się popluskać :blink: :S

12 lata 1 miesiąc temu #458602 przez sylka
Agi życzę zdrówka dla Ciebie i Ami. Syrop prenalen brałam w ciaży i pomógł.

Agusiak jak pomysła na basen jest to musicie iść :)

Dziś ide go gina zobaczymy czego sie dowiem.

12 lata 1 miesiąc temu #458657 przez agi-p
Aguś dokładnie spróbuj Linkę w domu przekonać do suszarki . Ami nienawidzi :P Do niedawna na sam dźwięk suszarki wyła w niebo głosy . Teraz jest lepiej , ale jak skieruję na nią strumień ciepła , to afera nie z tej ziemi :P

Sylka powodzenia u Gina :) Daj znać .

Ja zaraz idę Amisie ułożyć do drzemki i sama do łóżka się wybieram . Czuję się tragicznie :(

12 lata 1 miesiąc temu #458779 przez Agusiak
ja najprawdopodobniej idę w poniedziałek na to USG tarczycy ale to będę jeszcze tam dzwonić no i pod warunkiem że T będzie miał urlop bo tam tylko rano robią USG.
A T musi jeszcze raz prześwietlić kręgosłup bo nic go ta noga nie przestaje boleć a wszyscy lekarze upierają się że to od kręgosłupa a ja się pytam czemu nie prześwietlić do jasnej cholery tej nogi w tym miejscu co boli ?? :ohmy: :ohmy: No i jak się prześwietli to dostanie skierowanie do neurologa.

agi odpoczywajcie i kurujcie się kobietki :kiss: :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #458860 przez sylka
Wróciłam od gina. Okazało sie że mam podwyższoną prolaktynę i stąd najprawdopodobniej problemy z brakiem @. Mam przez 3 mies. 18-27 dc brac 2 x dziennie Luteinę i po 3 mies. odstawić i sprawdzić jak będzie jak znów brak to na ponowna wizytę sie umówić.

12 lata 1 miesiąc temu #458978 przez agi-p
Sylka dobrze , ze już coś wiadomo . Oby lutelina pomogła . Nawet nie wiedziałam , ze Ona ma tez takie działanie .

Agusiu to nieciekawe, ze Męzusiowi bol nadal się utrzymuje . Rzeczywiście dziwne , ze nogi nie chcą prześwietlić !!! To idźcie jak najszybciej na to prześwietlenie , żeby do neurologa się zapisac . Pewnie też terminy odległe będa :(

Ami znowu gorączkuje :( Teraz ma 39.5 stopnia . Dałam jej paracetamol w syropie . Jak do czwartku się nie polepszy , to ide znowu do lekarza . Przecież nie mogę jej stale p/gorączkowych podawac .

12 lata 1 miesiąc temu #458992 przez Agusiak
agi T ma prześwietlenie w poniedziałek o 8.30 więc jak zdjęcie byłoby na drugi dzień to w środę lekarz.

Kurcze biedna Ami, a który dzień ma już tą gorączkę taką wysoką?
Faktycznie jak nie przejdzie to lekarz obowiązkowo niech coś działa, może ten wenflon jak Sylka pisała i jednak jakiś antybiotyk?
Dawaj znać jak się czuje i utulaj od forumowej ciotki :kiss: :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #459012 przez sylka
Dokładnie Agi idź jak sie nie zmieni.

Luteina to sztuczny progesteron, który ma budowę identyczną z naturalnym progesteronem wydzielanym przez jajniki :) W ciązy progesteron pomaga ją utrzymac a w przypadku jej braku odpowiada z pojawienie sie @, gdyz wydzielany jest przez ciałko żółte w II fazie cyklu .
Ja najprawdopodoniej mam zaburzona faze lutealną.

Agusiak mąz to sie teraz ma. Nacierpi sie :( Moze poszkaj neurologa prywatnego który ma podpisaną umowe z NFZ.

12 lata 1 miesiąc temu #459024 przez Agusiak
Kochane jak tylko będzie skierowanie to mamy neurologa w świetnej przychodni gdzie chodzę do ginki, tam jest na NFZ i na szczęście nie czeka się długo bo teściowa była. A jak się okaże że na koniec roku już nie ma miejsc to pójdziemy tym razem do niego ale prywatnie, wtedy zawsze jest miejsce :)

Sylka dobrze że lekarka znalazła przyczynę i rozpoczęła właściwe leczenie. Trzymam kciuki za regularną @ :)

12 lata 1 miesiąc temu #459030 przez sylka
Mam nadzieję że Luteina pomoże. Ginka zaskoczona była że bez stymulacji zaszłam w ciaże ;)

12 lata 1 miesiąc temu #459073 przez agi-p
Aguś to super , ze masz taką przychodnię i ze z terminami nie ma problemu . U Nas z tym jest odwieczny problem . Do wszystkich lekarzy kolejki masakryczne !!!

Sylka no właśnie ... Kuba to istny cud w takim razie :) Mam nadzieję , ze luteina wszystko wyrówna :)

A gorączkuje Amcia od piątku :( Od niedzieli jest lepiej , bo przez dzień udaje się zbić gorączkę i nawet Ama się bawi i psoci . A piątek i sobotę to leżała plackiem z gorączką nie do zbicia :(
Zobaczymy co do czwartku się wydarzy .
Teraz to ma kumulację , bo i trójki atakują i katar splywa do gardła :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka