BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 1 miesiąc temu #457313 przez sylka
Kuba nawet o dziwo nie zapłakał przy zakładaniu a jak pytała m gdzie ma zegareczek to pokazywał z reszta jak u mnie później zobaczył to pokazywał gdzie on miał. Żzeby nie wyrwał miał go zabandazowanego. Lepsze było to niż antybiotyk którym by pluł i nie brał wcale dawki.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #457321 przez agi-p
Oczywiscie masz rację .Jak będzie konieczny antybiotyk,to od razu powiem ,ze Amelia go zażywać nie bedzie.
Jak dla mnie ,to powinny być leki dla dzieci w formie kropli jak np witD.Skondensowana dawka i tyle .A nie jakieś głupie zawiesiny i inne .
A Igorek , ten synek od mojej koleżanki ...to mały lekoman :P Karola mówi ,ze on wszystkie leki i w każdej ilości może pić .Nawet te ohydne :P Sam pokazuje ,zeby mu dać !!!

12 lata 1 miesiąc temu #457341 przez sylka
hhaha cudak mały :)

12 lata 1 miesiąc temu #457356 przez agi-p
no straszny cudak :P Teraz miał rękę rozwaloną i szyć mu musieli.Dumny z ręką zabandażowaną chodził i jeszcze bardziej dokazywał ,ale kolejnych porcji leków przestrzegał bardziej niż jego Mama :P Sam się dopominał :P Ale przynajmniej nei mają problemu z podawaniem leków.

Amelka to jednak bardzo charakterna !!! Od początku mocno zaznaczała swoją indywidualność i tak jest do dzisiaj . Gorzej jak Maja tez taka będzie ... wyląduje w domu wariatów jeszcze przed 30-stką ;)

Ale Ami śpi już 20min,wiec idę pod prysznic .

Spokojnej nocy :)

12 lata 1 miesiąc temu #457390 przez Agusiak
dzień dobry
zdecydowanie nie lubię zmiany czasy :angry: :angry:
Nawet jak młodą przetrzymam to i tak wstanie o nowej 6 :angry:

agi daj znać jak będziecie po lekarzu.
Sylka fryzurka fajna.

Ja dziś będę pewnie dopiero wieczorkiem bo troszkę dziś spraw mam.
Trzymajcie się i do spisania :) :)

12 lata 1 miesiąc temu #457423 przez agi-p
Dzień dobry :)

Agusiu powodzenia dzisiaj .Mam nadzieję,ze uda się wszystko pozałatwiać :)

My przez tą chorobę mamy wszystko poprzewracane do góry nogami,wiec zmiana czasu nie specjalnie Nas dotknęła.
Noc okropna ...spaliśmy może ze 2 godziny w sumie .Ale przynajmniej Ami mleczko piła 3razy po 60 ml.
Rano zaapliokowałam jej czopek ,bo gorączka rosła i teraz nawet humorek odzyskała :) Właśnie wcina bułeczkę z serkiem topionym :)
Do lekarza jedziemy ok 11-12.Zależy jak mój Tata dojedzie po Nas .

Miłego dnia :)

12 lata 1 miesiąc temu #457762 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

Za oknem piękne słońce,ale pewnie
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
na maksa :( Ale i tak pójdziemy na spacer. Miałam jechać dzisiaj do miasta skompletować Miśkowi strój,ale zadzwoniła szwagierka,że ma dla niego nowy strój,całościowy(taki kombinezon) także nie muszę. Ale zumba odwołana :( i teraz czekać tydzień,potem znowu się zmacham jakbym przez rok się w ogóle nie ruszała :(

Agi,daj znać po wizycie.

Agusiak,dla mnie ta zmiana jest straszna,nie mówiąc już o tym,ze jest zupełnie bez sensu :/ Moje dzieci na szczęście chodzą spać i wstają na nowy czas. Jakoś się przestawili. No,chyba że to było takie jednorazowe. Oby nie! Misiek to nawet dzisiaj sam się obudził :) a potem mamę ;)

Hanula wsunęła jajecznicę z pomidorem,wypiła herbatę i kima już 1,5 godz. Mam czas dla siebie :) czyli wypierz,powieś,wyprasuj :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #457787 przez sylka
U nas -2 st fajna pogoda lekki mrozek. Kuba zanął mi w drodze powrotnej od szwagierki :P Wczoraj włozyłam mu do wózka ciepły śpiwoerk i młod o 12.30 jak nigdy odleciał. Przeniosłam go do łóżeczka rozebrałam i dalej śpi :)

Gosiu super żr masz już strój dla MIsia, koniecznie pochwal sie zdjęciami :)

Agi jak po wizycie u lekarza?

Kuba zmiany praktycznie nie odczuł dzis wstał po 7 czyli tak jak zwykle. Wczoraj za to wcześniej poszedł spać :)

12 lata 1 miesiąc temu #457893 przez agi-p
Dziewczyny U Nas zima na całego i drogowcy jak zwykle zaskoczeni !!! Pauli nie dojedzie nawet do domku,bo autobusy stoją w korkach , ślizgają się wszyscy , a główna droga do Nas całkiem zamknięta !!! No absurd jakiś . Mój Tata chciał ją nawet przywieź ,ale nie da się :P
Dobrze , ze Mamcia blisko , to przejęła Paulę i do jutra Linka tam zostaje . Musze tylko do wychowawczyni zadzwonić i zgłosić ,ze ksiażek i zeszytów nie będzie miała .

U Lekarza spoko.Nagadałam na tą lekarkę , ale jak zobaczył jej nazwisko,to od razu powiedział,że to wredne babsko .
W każdym razie był w szoku , ze Ami tak walczy z tym wirusem bez antybiotyku . Gardło ma rzeczywiście zaczerwienione , ale bez nalotów . Osłuchowo czysta . Katar jej spływa , dziś jest już bardzo gesty i on dodatkowo drażni gardełko .
Do tego trójki wychodzą i one też się przyczyniają do gorszego samopoczucia i goraczki .
W sumie , to nie dał żadnych leków . Tylko sól morska do noska ,wit C i dużo picia .
Rozmawialiśmy na temat jej awersji do leków , i powiedział że jest taka grupa dzieci i trzeba nad tym pracować , bo będzie tylko cieżej . Ami uparta strasznie . Większość dzieci jak płacze , to ma otwartą buzię i wtedy lekarz moze zaglądnąć spokojnie do gardła . A Amelka płacze i ma zaciśniete zęby :P Normalnie aparatka z niej :P
Ale lekarz Nas uspokoił :) I dodał otuchy .
Zapytałam czy są jakieś syropki,które mogalbym jej spokojnie podawać , żeby były słodziutkie i ją przekonały do picia . Dał mi dwa , ale Amelka uparie odmawia ich przyjmowania i pluje nimi na odległość .

Do lekarza pojechałam jednak z Mężusiem , bo wrócił z pracy wcześniej .

Gosia Ty to faktycznie masz dar... jak zobaczyłam kartkę , którą sama zrobiłaś , to wooow . Sama taką chętnie bym dostała :)
I super , ze Misio ma już stój :) Pewnie jest przejęty i już doczekac się nie może balu :)

Sylka dobrze , z eten śpiworek wyciągnęłaś , bo zimno jak cholera :P I jaki Kuba kochany,...zasnal sobie i nic mu nie robiło,że go przenosiłaś i przebierałaś ... rozbrajający :)

Agusiu mam nadzieję , że wszystko sobie załatwiłaś :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #458008 przez sylka
dziś zaliczyliśmy fryzjera tzn. Kubus i ja :D U niego kosmetyczne zmiany u mnie wieksze :) Mój mały męzczyzna oczywiście jak zwykle ładnie sam siedział na fotelu i czarował wszystkich uśmiechem.

Agi ciesze się że nalotów w gardełku nie ma :) KUba tez z tych co plują i zaciskają zeby zaczał tak od ostatniej chooby. Wcześniej jakoś szło sie dogadać :blink:

12 lata 1 miesiąc temu #458010 przez agi-p
No to Kochana ,teraz czekamy na foteczki :) Koniecznie nam się pochwal metamorfozą i swoją i Kuby :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #458013 przez sylka
Kuby to jutro :) a swoją wyśle ci na fb :P Właśnie wysłałąm :)

12 lata 1 miesiąc temu #458031 przez Agusiak
Gosia_Krupa napisał:

Hanula wsunęła jajecznicę z pomidorem,wypiła herbatę i kima już 1,5 godz. Mam czas dla siebie :) czyli wypierz,powieś,wyprasuj :lol:

uśmiałam się z tego "czasu dla siebie" no ale tak to właśnie u nas wygląda a już szczególnie przy dwójce dzieciaczków :)
Fajnie że szwagierka ma strój dla Michałka, już się nie mogę doczekać na jego zdjęć :laugh:
Przykro mi z powodu odwołanej zumby :(

agi ale jaja z tymi autobusami i że Paulinka aż musiała u babci zostać a jutro do szkoły bez podręczników pójdzie :ohmy: :ohmy: No ale co się dziwić przecież w ogóle w żadnej prognozie pogody nie zapowiadano śniegu :blink: :S Nie chcę nikogo obrażać ale barany z tych drogowców takie że aż szkoda gadać :angry: Oczywiście nie jest to wina tych co muszą wyjechać i odśnieżyć ale szefów którzy są idiotami i oszczędzają na wszystkich i wszystkim bo muszą synowi lub córce chałupę wybudować :angry: :angry:
Super, że u Ami obeszło się bez antybiotyki i że nie ma konieczności go teraz wprowadzać.
Jak już tyle ładnie walczyła to teraz już będzie z górki :) Duuuuużo zdrówka dla naszego dzielnego pacjenta :)

U nas popołudniem zaczął bardzo sypać śnieg i jest pięknie biało ale też okropnie ślisko.
Byliśmy w Decathlonie i kupiliśmy młodej te śniegowce, rękawiczki takie ciepłe do kombinezonu na sanki, a oprócz tego okulary ba basen i klapeczki :)
agi jakby nie udało Wam się nigdzie kupić śniegowców dla Ami to w Decathlonie te nasze są od rozmiaru 18-19 i są też inne fajowe także w małych rozmiarach :)
Przyszedł dziś ten jeździk młodej i jest świetny :lol: :lol: Na początku trochę nie wiedziała co ma z nim robić ale teraz już śmiga :)

W UP oczywiście wielka dooopa, następne spotkanie 31 stycznia :(
Oferty są w sumie bardziej dla facetów a powiedziano mi że na pracę biurową to nie ma co specjalnie liczyć bo ludzie się "zabijają" i często nawet nie mają jeszcze danej oferty w systemie a już przychodzą osoby się o nią pytać i zgłaszać swoją aplikację.
Ale pogadałam sobie z panem urzędnikiem o motorach bo okazało się że to motocyklista :)

Sylka pokaż fryzurkę :)

Miłego wieczorku :)

12 lata 1 miesiąc temu #458133 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Sylka dzięki za zdjęcie :) Wyglądasz superowo ...normalnie laseczka jak sie patrzy . Mi taka fryzurka by nie pasowała,bo mam buzię jak pączek ,ale Tobie pasuje idealnie :) Niby tylko fryzura , a jak odmienić potrafi :)
A jak Twoi Mężczyźni zareagowali ?

Agus szkoda , ze w UP nie udało się z pracą .Tak się zastanawiam czy oni w ogóle komuś prace znaleźli ? Ja nikogo nie znam :P
Dzięki Kochana za info o śniegowcach . Jak tylko Ami wydobrzeje to pojedziemy na zakupy . Teraz już żartów nie ma .U Nas też nasypało dzisiaj tyle śniegu,że świata nie widac :P
Ale już na Wszystkich Świętych zapowiadają ocieplenie ...i jak tu być zdrowym ???

Oj to teraz czekamy na kolejny kolaż :) Lineczki na nowym jeździku :)

Rozmawiałam z wychowawczynią Pauli i powiedziała ,że usprawiedliwi ją przed nauczycielami.Pauliś już chciała w razie draki zgłosić "nie przygotowanie" i braki zadania ,ale przecież ma zadania odrobione,tyle że książki i zeszyty w domu.Nie jej wina ,że Drogowcy jak co roku zaskoczeni zimą :P

Amisia zasneła jak Aniołek po kąpieli. Jeszcze dziś śpi z Nami.Ma taki katar ,ze wiecznie kicha i z noska jej leci .Do tego spływa jej to do gardełka i drażni je do tego stopnia ,ze ją naciąga . Wolimy ją mieć na oku . Wypiła 50 ml mleczka,wiec pewnie szybko zgłodnieje .

Miłego wieczorku :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #458146 przez sylka
P. się śmiał przed wyjsciem że jak brzydko bede wyglądała to będzie musiał żone wymienić. Na szczęscie nie musi bo mu sie podoba. Pierwszy raz w życiu mam tak krótkie włosy. Kuba patrzył z zaciekawieniem jak przytulał sie do mnie i dawał buziaka po moim powrocie :)
Powiem Wam że podoba mi sie te ściecie :)

Agi Ty masz buzię jak pączek? z której str? bo ja nie widze :) Bardzo ładna z Ciebie kobitka

Teraz w Lidlu maja byc też śniegowce dla dzieci te nieprzemakalne :)

P. poszedł kąpać Kubuśka, bo trochę kiełków ma jeszcze po ścinaniu na sobie.

Z tymi drogowcami to co roku ta sama draka i spiewka. Dobrze że wychowawczyni usprawiedliwi Paulę :)Jej winy w tym nie ma by marnowała sobie "nieprzygotowanie"

Agusiak w UP to chyba jeszcze nikomu pracy nie znaleźloi nie licząc zapewne jakiejś fizycznej np. w budowlance.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka