BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 1 miesiąc temu #456898 przez Agusiak
o rany magi ale Tymek wielki jest :ohmy: :ohmy:
Dobrze, że nie połknął tej gumy od smoczka bo nie wiem czy by ją tak po prostu wykupkał, ale może...

To widzę że u wszystkich dzieciaczków zęby atakują. Oby nie umęczyły zbytnio.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #456904 przez megi23
ja taki kombinezon wczoraj kupilam maemu od tego kolegi :) teraz czapke musze dobrac rekawizki i szalik lub polgolf
dodam ze nowka coccordillo:D a dalam 50 zl :lol:
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #456908 przez agi-p
Dzień dobry :)

Sylka mam nadzieję , ze z terminem nie będziesz miała problemu . Kurcze ciekawe od czego Ci się to zrobiło.Dobrze,ze chociaż Cię tonie boli . Daj znac jak będziesz już coś wiedziała .

Kuba faktycznie duży chłopak :)
Ja jutro zmierzę Amelkę , ale wagę znam ,ma 10.5kg . Lekarka z pogotowia nie chciała mi uwierzyć . Stwierdziła ,ze AMina pewno ma więcej!!!Mówię jej ,ze co rano sie ważymy i znam wagę swojego dziecka. Do tego wagę mam dobrą , bo waży idealnie jak ta w szpitalu . Ale i tak stwierdziła , ze na bank więcej Ami waży !!! To głupie babsko.

Agusiaczku ja uwielbiam świąteczne filmy :) :) :) Już nie mogę się świąt doczekać :) Amecia już taka rozumna i będzie bosko :)
Dziś pokazałam jej śnieg przez okno ,to była bardzo zdziwiona i patrzyła zaskoczona :)

Kozłowska ja mam i strzykawki i kubeczki i łyżeczki do podawania leków ,ale Ami nie chce z niczego przyjmowac :(
A co do prywatnych wizyt domowych ,to kasa nie ma żadnego znaczenia . Zapłaciłabym i 200 zł byle mój lekarz przyjechał. My zmieniliśmy ośrodek całkiem niedawno i jestem bardzo zadowolona z pediatry .Jest rewelacyjny .Tylko jakoś nie pomyslałam,żeby poprosić o jego nr komórki :( Jutro sie do niego wybieram,to wezmę numer i umówię się z nim ,ze jakby coś się działo ,to będę dzwoniła .

Megi woow to Tymek już duży chłopak :) I całe szczęście ,że kawałek smoczka jednak się znalazł :)

Amelka już o 21-szej zaczęła na nowo gorączkować .Noc była okropna ,prawie oka nie zmrużyłam :( Ami się męczyła,stękała,płakała i wierciła . Już się boi jak tylko jej pampersa zmieniam,że to czopek i ucieka biedulka :(
Rano miała tez wysoką gorączkę i była strasznie osłabiona.
Zrobiłam jej grysik,ale zwymiotowała po kilku łyżeczkach. Wykąpaliśmy ją w chłodnej wodzie i poczuła się lepiej :)
Ale teraz jest super. Bawi się , zjadła kanapeczke , co prawda z samym masłem,ale i tak to sukces :)

Antybiotyku nadal nie podałam :) Jakoś się przemęczymy jeszcze tą nocke ,a jutro pojedziemy do Naszego pediatry .Jak On zadecyduje,żeby wprowadzić antybiotyk,to podam. Jemu ufam.Ale od razu poproszę o inny antybiotyk,a ten będzie leżał w szafce .
Od tej gorączki znowu porobiły się Amelce zimy na ustach :(

Miłej niedzieli :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #456923 przez Agusiak
agi to noc mieliście jednak nie ciekawą ale dobrze że teraz jest chociaż lepiej.
Ja też muszę na najbliższej wizycie poprosić lekarkę o numer do niej i zapytać o płatną wizytę w razie potrzeby. Także jestem z niej super zadowolona i z całej przychodni ale niestety nie ze szpitala do którego podlega na dyżurach po 18 i w święta. Wolałabym te baby tam omijać szerokim łukiem. Nasza sąsiadka, dwa domy obok jest bardzo dobrym i wziętym pediatrą ale jakoś tak głupio mi się wbić do niej :silly: Ale może przy okazji zapytam czy w razie czego możemy do niej zapukać :blink:

A u nas od wczoraj pali się w kominku i jest super milutko i cieplutko :lol: :lol:

A jutro wizyta w Urzędzie Pracy...

12 lata 1 miesiąc temu #456941 przez agi-p
Agusiu oj zazdroszczę tego kominka :) zawsze mi się marzył ...na samą myśl o tym klimaciku i ciepełku to mi się milusio robi :)

Kochana jak masz pediatrę pod nosem ,tonie wahaj się i idź do niej w razie czego .Chciałabym mieć blisko takiego lekarza .

12 lata 1 miesiąc temu #456953 przez megi23
ja bym sie juz dawno wbijala i tyle :silly: ja u S mam prywatnego tez zalatwionego co w nocy mi przyjedzie do dziecka bo tamten z przychodni laske robi buc..

12 lata 1 miesiąc temu #456956 przez Agusiak
w ogóle tu u nas na ulicy i na sąsiednich to dużo jest lekarzy którzy mają w domach prywatne gabinety: dentyści, neurolodzy, ginekolożka :)

12 lata 1 miesiąc temu #456959 przez Gosia_Krupa
Witajcie dziewczęta :)

Nasza pediatra to zazwyczaj daje coś zamiast antybiotyków,chyba że stan jest poważniejszy to tak.
U nas najczęściej inhalacje i daje mi receptę na antybiotyk,ale mówi w jakim przypadku mam ją wykupić,zazwyczaj jednak idzie do śmieci,bo jest polepszenie :)

A z tą temp. to właśnie organizm się nie broni. Zaróno jedno jak i drugie miało chyba z raz temperaturę,ale taką niedużą i po syropie przeciwgorączkowym niemal natychmiast spadła i nie wróciła.

Kominek... ach... taki klimat już wprowadziłyście,a to jeszcze 2 miechy do Świąt... A zastanawiałyscie się już może nad prezentami?

Jeżeli chodzi o śnieg to u nas ani płątka,za to piękne słońce i dość ciepło,chociaż czuć mroźne powietrze z północy.
Jak tylko Hańka wstanie no i mama z tatą(tata już śpi,a mamie oczy się same zamykają)to obowiązkowo długi spcerek :)

Wesele udane :) Potańczyliśmy,pośmialiśmy się... Młodzi zadbali o wszystkie Maluchy,których było całkiem sporo i zamówili klownów. Dzieciaczki miały osobną salkę,gdzie były zabawy,robienie zwierzątek z baloników,profesjonalne malowanie twarzy(na prawdę profesjonalne!)i takie tam inne,co by się nie nudziły. Swoją imprę miały do 21.45 :)Superaśnie,aż szkoda że Misiek musiał zostać w domu,bo Hania to jeszcze za malutka,pewnie by się trochę bała.

12 lata 1 miesiąc temu #456962 przez agi-p
Aguś czyli w razie "W" macie blisko pomoc :)
A u Nas w sąsiedztwie i to nawet bliskim ... Teściowa zmora :P
Ale w sumie tez nie mam źle , bo jakby mi ciśnienie zaczęło spadać gwałtownie , to jeden rzut okiem w str jej domu i ciśnienie w górę hahaha :P Albo nawet wizyta 5minutowa i już jestem postawiona na nogi ;)

12 lata 1 miesiąc temu #456968 przez Agusiak
agi hahaha ale mnie rozbawiłaś :laugh: :laugh: Dobre, dobre :)

Gosia czyli wesele udane :)
Rzeczywiście fajnie młodzi pomyśleli z tą salą dla dzieciaczków :)
Dzieci miały masę atrakcji i zajęcie a rodzice mogli się chwilę spokojnie pobawić i coś zjeść. Świetna sprawa :)

No ja o prezentach już myślę i powoli zaczynam je kupować bo troszkę tego będzie a i tak będą to tylko bardzo symboliczne prezenty :)

12 lata 1 miesiąc temu #456970 przez Gosia_Krupa
Agusiak,ja też myślę o bardziej symbolicznych prezentach,ale nie mam jeszcze pomysłów :( Podziel się,może coś podpatrzę ;)

12 lata 1 miesiąc temu #456982 przez sylka
Gosia fajnie że wesele udane :)

U nas zaliczony spacerek i zabawy na sniegu :)

Ja mam już pomysły na prezenty tylko dla sisotrzenicy męża nie 4 latka i nie mam pomysłu co jej kupić :P

12 lata 1 miesiąc temu #456985 przez agi-p
Gosia Państwo Młodzi zachowali się super.Nie spotkałam się z czymś takim .Fajnie ,ze wesele udane i dobrze się bawiliście :)

Ja o prezentach dopiero pomału zaczynam myśleć . Oczywiście miałam się tym zająć już dawno ,ale jak co roku nic z tego nie wyszło . Wiecznie inne wydatki .
A prezentów trochę porobić trzeba ...
Musze się rozejrzeć co , gdzie jest i co komu by sie przydało .
Z Mężusiem raczej znowu zrobimy sobie praktyczny prezent :P A pod choinkę damy coś symbolicznie . Nowy Stół z krzesłami chcemy kupić, więc na to pójdzie pewnie ze 2 tyś .

12 lata 1 miesiąc temu #456987 przez megi23
ja mam pomysl na S chrzesniaka na Tymcia jeszcze nie mam :D
u nas pada snieg :D jutro lece czapke rekawiczki i szalik rano kupic :P
jak wstanie Tymcio to idziemy na spacer moze napada sporo do tego czasu :D

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #456995 przez Agusiak
Gosia dla wszystkich dzieciaków w najbliższej rodzinie czyli trójki łącznie z naszą niunią kupiliśmy takie tablice wodne do rysowania, ale w sumie tylko dlatego że była promocja i były po 10zł a teraz patrzę na tą stroną i są znowu po 34 zł :dry:

www.weltbild.pl/czarodziejska-tablica-aqua_p10991602.html

chociaż Paulinka chyba dostanie ją na Mikołaja a pod choinkę coś takiego :)
allegro.pl/kuchnia-piekarnik-akcesoria-d...-sm-i2726444041.html

a dla reszty to będą naprawdę drobiazgi, zgodne z zainteresowaniami danej osoby a przynajmniej tak się zawsze staramy robić :)
Dla teściowej mam taki kalendarz gospodyni domu. Jest uniwersalny, i można w nim zapisać raz na zawsze wszystkie ważne daty o których trzeba pamiętać, przepisy itp:
allegro.pl/kalendarz-pani-domu-i2745340253.html
Sama mam ten kalendarz i bardzo sobie chwalę :)

dla teścia pewnie coś do gitary, mojemu tacie coś na ryby, mamie może jakiś zestaw lakierów do paznokci bo ostatnio zaczęła je malować na starość, hahah i tego typu drobiazgi :)
A my z T sobie kupimy podobnie jak agi coś praktycznego do codziennego użytku :)
A naszym siostrom i szwagrom nic nie kupujemy, jedynie dzieciom, tak ustaliliśmy :)

Gosia a masz jakieś fotki z wesela?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka