- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kubie wychodzi lewa 5.
Dzis go zmierzylam i ma 86/87 cm urosl.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Agi,teraz panuje wirus zapalenia krtani,a także zapalenie płuc. Moje dzieciaki miały istatnio zpalenie krtani,tyle że moje łobuzy nigdy nie gorączkują Dlatego zazwyczaj kończy się na inhalacjach i jakimś syropku. U nas też szpital pęka w szwach.
Misiek własnie dzisiaj rano znowu zaczął kaszleć tak krtaniowo. Od razu inhalatot poszedł w ruch. W środę czeka go bal halloweenowy i pierwszy w życiu bal przebierańców. Nie chciałabym żeby go ominęło,bo się bardzo cieszy z tego powodu,wymyśłił sobie strój,a mama stanęła na głowie,żeby go zdobyć(chociaż jeszcze nie jest komletny).
U nas wczoraj wyszedł 12-ty ząbek,górna lewa dwójka. Cała reszta myślę rozłoży się w dłuższym czasie U nas każdy ząb to nieprzespane noce,marudzenie,ból...
No dobra uciekam,bo mam mały poślizg w czasie. Wszystko przez karkę-nic mi dzisiaj nie wychodziło Może przynajmniej włosy się ułożą
Miłej soboty!
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Faktycznie szkarlatyna to paskudztwo straszne.Mam nadzieję , ze Mała da sobie radę .
Jakie to torby sprzedajesz ?
Sylka ile Kubuś ma już ząbków ? Już straciłam rachubę ,bo jemu to mega szybko wychodziły
I mam pytanie ,jaką osłonę podawałaś przy antybiotyku ?Cały czas się zastanawiam czy wprowadzać antybiotyk,ale Mężuś pojedzie i kupi.Nie wiadomo jaka noc nas czeka.
O 15 podałam Amie czopek i zawiesinę , bo miała 39.7 I dopiero po godzinie zaczęła spadać .
Gosia no właśnie te wirusy cholerne wszędzie grasują . Dobrze,że Twoje dzieciaki nie gorączkują przy infekcjach
Powiem Ci , ze u Nas ząbki zazwyczaj wychodzą parami .I zazwyczaj brak apetytu,problemy ze snem i rozdrażnienie temu towarzyszy
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W szpitalu osłonowo dostawał Lacadofil (kapsułki proszek wsypywałąm na łyżeczkę wody) a w domu podawałam te kropelki S-botic.
Jaki macie antybiotyk?
Kubie temp spadała po kilka godzin ok 1 kreskę na 30-60 min. i tylko do 38 rzadko do 37,5 Zreszta wiecie jak było. Panadol w ogóle nie działał po nim nawet temp. rosła i dopiero Ibuprofen zbijał cokolwiek tyci. Niech Amelka duzo wody pije by sie nie odwodniła. U nas wysokoa temp do 40,6 utrzymywał sie 3 dni w domu i ze 4 w szpitalu
Agi włąsnie dobrze jak dziecko gorączkuje bo to oznacza, że organizm walczy z intruzem i nie poddaje sie od razu, brak gorączki często oznacza natychmiastowe osłabienie układu immulogicznego.
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U Nas właśnie też cały czas około 40 stopni .Zbija się trochę i na krótko i znowu powtórka .
Postanowiłam ,ze poczekam do jutra rana ,no chyba ,że w nocy będzie tragicznie . Ale z drugiej strony nie wiem czy jest sens ją męczyć ... może antybiotyk szybciej załatwiłby sprawę .
Ale tak bardzo nie chcę podawać antybiotyku .
Nam kazała podawać czopki paracetamolu 125 i Ibufen w zawiesinie . Już cała głupia jestem .
Antybiotyk dała nam jakiś Ospamox 250 . Pierwszy raz o nim słyszę .
A powiedzcie mi czy po czopkach Wasze maluchy miały takie śmierdzące pierdki ?Ami ma cuchnące strasznie Teraz jeszcze kupkę ciśnie z biedą .Cuchnie w całym domku . Podejrzewam , ze to przez czopki.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Kochana a torby sprzedaję swoje, mam manię kupowania toreb a w niektórych wyszłam tylko raz i leżą w szafie a że robię porządki po postanowił się ich pozbyć
Gosiu udanej zabawy na weselu i gratulacje za ząbka
Zdrówka dla Michałka oby był zdrowiutki i świetnie bawił się na balu
agi osłonowo przy antybiotyku to właśnie Dicoflor się podaje, jest bardzo dobry
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kuba antybiotyk dostał w 5 dobie od wystapienia gorączki bo dopiero wtedy gradło stało sie czerwone i zaraz zmiany na migdałkach wyszły a tak nie wiedzieli skąd tak wysoka temp. bo gardło i osłuchowo czysty mocz tez ok. i byli w kropce. Kuba miał Zinnacef.
Podawał Paaracetamol a jak nie zbije po 3 godz dawka Ibufenu. Kuba po 2 akcjach gdy panadol nie zbił gorączki później w szpitalu tylko Ibuprofen dostawał. MOże też zamiast czopka jeli minęło od poprzedniego 3 godz. podaj Ibufen i zobacz czy szybciej zbije gorączkę. Sam Ibufen można chyba podawac co 6 godzin a na przemiennie z paracetamolem co 3 czy 4 godz.
Ten wasz antybiotyk to zawiesian do picia (samodzielie sie go robi) a Zincef to podobny lek - ta sama gr antybiotyków tylko że jest dożylnie lub w tabletkach. Kubie dali ten bo pic by Ospamoxu nie wypił. chyba jest gorzki z tego co mi lekarz mówił. Z słodkich mieliśmy w domu wcześniej przy anginie chyba Sumamed i ten był słodkawy- też zawiesina do samodielnego przygotowania.
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sylka mi kazała podawać równocześnie i czopek paracetamolu i ibufen w syropie .I tak daję 3 razy dziennie , do tego raz jeszcze mogę dać czopek . Czyli wyjdą 4 czopki i 3 po 5 ml ibufenu .
W ogóle to ta lekarka jakaś dziwna była .
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Najlepiej przykleić go jak Ami zaśnie bo inaczej pewnie go odklei.
Nam też ostatnio przepisała antybiotyk ale go nie podałam, jednak u nas nie była pewna co jest młodej więc wolałam jej nie faszerować tak "na wszelki wypadek".
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sylka na samą myśl podania Amie tego antybiotyku dostaję dreszczy . Już wiem co będzie . Jeszcze jak piszesz , ze jest gorzkawy
A mówiłam tej durnej lekarce , że Amelka ma problemy z wszelkimi lekami... to się znowu posprzeczałyśmy . Wiecie co mi powiedziała? Że jej się słabo robi jak Mamy mówią , że dziecko nie chce pić antybiotyku i że to znaczy ,ze sbie nie radzę!!! Powiedziała mi , ze jestem jej mamą i mam być stanowcza i wyegzekwować to na Amelce!!! Że ją nie obchodzi jak to zrobię , ale musze . Bo to leki i mam słuchac co mówi,albo nie zawracać jej głowy .I na koniec dodała :Rozumie mnie Pani ?
No Mąż mnie hamował i łagodził wszystko,bo bym ją rozszarpała . Idiotka .
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pierwszy raz słyszę by podawano te 2 leki jednocześnie. Nie powinno ich podawać sie jednocześnie jedynie naprzemiennie zachowując odpowiedni odstęp czasowy. Słyszałam to zarówno od pediatry, w szpitalu jak i kiedyś położnej.
Sylka ta lekarka mówiła mi same rzeczy,które pierwszy raz słyszałam !!! Same absurdy .
Chcę ,zeby był już poniedziałek i żebym poszła do Naszego pediatry.
Kurcze nie mogę znaleźć tego S-biotyku na necie.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Badania naukowe jednoznacznie wykazały, że równoczesne stosowanie paracetamolu z innym lekiem z grupy NLPZ, np. ibuprofenem, zwiększa ryzyko uszkodzenia nerek i nasila objawy ich niewydolności. Łączne podanie ibuprofenu z paracetamolem może ponadto wywołać alergię krzyżową, czyli w skrócie mówiąc, objaw uczulenia na oba leki. z www.medonet.pl/zdrowie-na-co-dzien,artyk...nterakcje,index.html
dlatego u nas Kuba miał wenflon i dożylnie lek by go ne stresowac podawaniem antybiotyku 4 razy dzienie.
Ja ez po wizycie w niedziele na pogotowniu w poniedziałęk byłam u rodinnej i po wizycie u niej w ciagu 1 godz. w szpitalu. Wolała nas tam wysłąć niż testowac leki na Kubie.
S-botic www.google.com/imgres?um=1&hl=pl&safe=of...:0,i:104&tx=52&ty=74 Ja kupje u siebie w aptece bez problemu.
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oby nic Amci nie było,bo zabiję tą babę !!!
Nic o 15-stej podałam czopek paracetamolu, to teraz jak będzie potrzeba podam tylko czopek nurofenu . Nie będę jej podawała ani równocześnie obu leków ,ani zawiesiny,bo ją to strasznie stresuje .
Dzięki wielkie Kochana
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa