- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
galko klamka z kluczykiem jest juz nam nikt nie przeskzodzi rano
kurde ja nzowu lazilam za czapka wiosenna i nie ma same jakeis dla noworodkow i bylam e exlusive sklepie no nic zostaj jeszcze jedne to jutro pojde o kosztach lekow mi nie mowcie bo ja miesiecznie majatek wydaje ...
o kurcze moze ja kupie mniej mi miejsca na strychu zajmie
ja jak wroce w tyg zrobie porzadek z letnimi , leza na strychu , sandalki mamy maly dostal nowe reeboka i adidasa od kuzyna
Gosia masz talent
a o pracy tez nie mowcie .. zeby nie zapeszac ruszyla robota u s idzie na 7 wraca 0 20 , ale nas nie ma to niech chodzi , gorzej jest jak jestesmy bo nieraz mi do 22 pracowal i widzial go maly w sobote popoludniu bo tez lazi .. i 1.5 dnia dla nas .. ale jak Sylwia powiedziala cos za cos.. zobaczymy jak znajde tam prace to bedzie jak nie to zostane z malym w domu
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Zdolna bestia jesteś Sama bym chyba takich kwiatków nigdy nie zrobiła
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
A z tym awatarkiem to wiem że to zależy też od przeglądarki. Ja też zmieniłam na zuch dziewczyną to przez Explorera było go widać dopiero niedawno a przez foxa był od razu widoczny.
My pojechaliśmy na zakupy i kupiłam Paulince sukienkę na lato w h&m może to przywoła ciepłą pogodę. Rozejrzałam się też za prezentem dla Amelki no ale skoro nie jedziemy w niedzielę to kupimy dopiero jak będziemy kiedyś jechać.
A wiecie, wchodzi jakaś nowa marka kosmetyków, nie reklamują się nigdzie a jedynie robią bezpośrednią reklamę w marketach. Perfumy za 150 zł kupujesz w cenie 70 zł i dostajesz inne kosmetyki tej firmy gratis
Skusiłam się bo mieli zapach z białym piżmem który uwielbiam i poszukuję go w perfumach i dostałam szampon, krem do rąk, krem do twarzy i balsam do ciała A zapach ładny i długo się utrzymuje
Marka nazywa się VIP COSMETICS
Głowa mi pęka, zaraz kąpiel Linki i spanko
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agusiak super ze zakupy udane, a firmy od perfum nie znam
Mam pytanko czy u Was tez brak w Rossmanie mleka Gerber?
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sylka,ja nie powiem,bo wieki nie byłam w Rossmannie,ale widziałam ostatnio w Lidlu,a mąż kupował w Kauflandzie.
Agusia,jejciu,jakie super zakupy
Ja byłam wczoraj w H&M popatrzeć za spinkami i normalnie te piękne letnie sukienki,kolory radosne,słoneczne,zielenie... Większość rzeczy letnich,które jeszcze niedawno wisiały na wieszaku "promocja" zniknęły,zostało tylko kilka Głupia byłam,bo jakiś czas temu wisiały super spodnie lniane,białe takie na lato za 10 czy 20 zł,teraz już ich nie ma
Jutro mąż idzie do pracy. Jak to stwierdził,musi mu się zwrócić za książki(które mu wczoraj kupiłam). Mógł iść w niedzielę to oddał ten dzień koledze,bo mu jutro nie pasowało. Dobroć dobrocią,ale kasy nam potrzeba a taka niedziela,choćby dwie godziny,jest więcej warta niż 8 godzin w sobotę Trudno,zrobił jak zrobił... a to oznacza: jutro mnie zabierają do psychiatryka sobota z dwójką dzieci,sama z całą resztą chorych domowników
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A wiecie w h&m powiedziałam że ta sukienka jest na prezent i dostałam tą fajową tekturkową torbę z rączką, haha
Gosiu oj doskonale Cię rozumiem, ja też nie lubię ja T idzie w weekend do pracy a ja od rana jestem z rodzicami chociaż ostatnio już jakoś mniej mi to przeszkadza. Z resztą teraz i tak T ma wolne weekendy bo firma nie ma na nadgodziny i tyle. Ach Ci prywaciarze
Kochana nie przejmuj się tak tą kartką, na pewno będzie super taka jaka wyjdzie
Sylka my też od jakiegoś czasu kupujemy mleko w Lidlu.
Miłego wieczorku
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Ale tu produkcja Ciężko nadrobić .
Agusiu co do mojego macierzyńskiego , to wyobraź sobie , ze niestety się nie załapałam . A dlatego , ze przebywam na wychowawczym Kobiety , które rodzą w trakcie urlopu wychowawczego maja zasiłek macierzyński skrócony o 2 tygodnie I właśnie tych 2 tyg mi zabrakło POLSKA !!!
Super , ze zapisaliście się na te warsztaty Ja byłam zadowolona , mimo że połowa wiedzy zbędna i dobra tylko w teorii A prezenciki fajne były
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Kosmetyki VIP u Nas sa sprzedawane juz od dawna w marketach . Czasami to aż zbyt nachalnie te dziewczyny atakują przechodniów Ale super , ze Tobie udało sie kupić ulubiony zapach i jesteś zadowolona
Sylka super , ze Kuba sam chce się inhalować
A z tymi workami próżniowymi to świetny pomysł . Ja cały czas mam za mało miejsca i wkurzam się strasznie . Chyba czas pomyśleć o takim rozwiązaniu
Mleka Gerber u Nas już od grudnia nie ma Tzn 1 i 2 jest tylko . I jak pytałam , to mówią , ze prawdopodobnie już nie będzie . Szkoda , bo z tą kartą zawsze taniej było . A i bez niej to mieli najniższą cenę .
Gosiu z tą organizacją przy dzieciach to masz rację Ja mam wrażenie , że jakoś sprawniej mi wszystko idzie Ale ja w sumie zawsze tak miałam , ze im więcej obowiązków mialam , tym lepiej sobie radziłam i czasu miałam sporo
A Pamiątka Komunii cudowna Ale miałaś super pomysł . Mała będzie zachwycona I taka oryginalna jest
Megi a na allegro czapki szukałaś ?
Ale Ci zazdroszczę tych spacerków ! Będąc w ciąży wyobrażałam sobie jak to fajnie będzie wyjść rano na spacer z dziewczynkami . Cały czas miałam w głowie jak to z Amcią wychodziłam non stop na spacerki . Myślałam , ze urodze w kwietniu , czyli już wiosna będzie . A tu klops do potęgi ... urodziłam w zimnym marcu , a i kwiecień nie napawa optymizmem i ciepłem .
Amelka dziś o 1 się obudziła i nie chciała spać sama na górze Wylądowała u Nas w łózku . W sumie u mojej Mamci spała ze mna w łóżku i teraz jej ciężko się odzwyczaić . No nic ...potrzeba czasu .
Mężus tez w pracy , dobrze że chociaż niedziele ma wolne Dziś mam w planie prasowanie . Zebrało mi się trochę zaległości Naszych i pranie Ami i Mai . Rany jak ja nie lubię prasowac Na samą myśl o tym gorącu i tej kupie prania słabo mi
Potem tylko obiad zrobię i na dziś to koniec
Miłego poranka
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aguś kurcze ja nadal nie rozumiem. Wiem, że na wychowawczym jest krótszy urlop ale czy to nie jest tak że zaczynasz normalnie jak każdy a po prostu na końcu zamiast mieć np. do 28 grudnia to masz do 14? nie rozumiem ale jak już pisałam w tym kraju nie rozumiem większości przepisów Tak czy siak jest to zwykłe świństwo!!!
Współczuję prasowania, ja też nie lubię a już zwłaszcza tej drobnicy
Ami na pewno znowu przyzwyczai się do swojego łóżeczka ale potrzebuje czasu
Mówisz że u Was już od dawna te kosmetyki są ? no popatrz jacy my zacofani, heheh
Aguś a powiedz jak Ty się czujesz, jak rana po cięciu? Matko jak czytam co Ty już w domu wyprawiasz to nie mogę uwierzyć Ja to byłam jak staruszka i nic nie mogłam robić, tylko dużo leżałam i cierpiałam, hahah Ty masz jakieś nadludzkie siły
Może w przyszłym tygodniu wyjdziecie na spacerek bo ma być już cieplej. OBY!!!
Paulina na szczęście przespała całą noc, kaszel jej nie męczył po zawiesinie co bardzo mnie cieszy :)Teraz troszkę kaszle ale noc była spokojna.
Miłego dnia Kochane i całego weekendu
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mi brak slow do tego panstwa naszego ...
Agus ty to Robocop jestes ja po porodzie ledwo zylam nawet podniesienie Tymcia mi sprawialo bol
apropo Rossmana , jak pojechalam na zakupy we wtorek z s nic nie bylo zadnego mleka nia Hipp normalnei pustki tylko chyba bebilon
Agusiak dobrze ze Lince lepiej u nas brak kaszlu i koncowka katarku .. ale kazala mi wychodzic igo dotleniac
u nas dzis znowu fajna pogoda wiec spacerek bedzie , moze na pilki pojdziemy
kurcze ja bylam ostatnio w h%m i nic nie bylo na chlopca a na dziewczynki oczy moglam tam zostawic , S smial ze zamiast po polkach z ubraniami dla chlopcow lazilam tam gdzie dziewczynki i ogladalam sukienusie
Agi czapki szukalam on musi mierzyc czapki ... ma wielki lep
oj Gosi wspolczuje moj wczoraj wrocil o 22 a poszedl na 7 rano , ale jak nas nie ma oze na cala noc isc jak chce , jak bedziemy to nie ma mowy i dzis na 5 szedl no ale nam kasa potrzebna , bo teraz przeglad auta i ubezpieczenie .. i komunia w maju ...
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
I mam nadzieję , ze z tą poprawą pogody masz rację Licze na to
A macierzyński zaczynam w dniu porodu a kończe właśnie 2 tyg wcześniej ... 20 sierpnia No cóż , szkoda , ale przecież się nie zabiję . Pójdę dalej na wychowawczy , a potem wrócę do pracy Kasiorki mniej będzie znowu , ale przeżyjemy .
Kochana ja miałam mega cieżkie pierwsze dni . Czułam się tragicznie , zdecydowanie najgorzej z wszystkich cięć . Ale lekarze mówili , że miałam ciężką sytuację w brzuchu i mieli problemy z wydobyciem Mai i potem z zszyciem mnie . Pękałam im i musieli się natrudzić . Dlatego przez pierwsze 6 dni cierpiałam . Ale odmawiałam przyjmowania leków p/bólowych . Cały czas chcieli mi ketonal podawać , bo mówili,że to nieludzkie tak cierpieć . Ale ja chciałam karmić i bałam się , ze do pokarmu to przejdzie i nie brałam leków .
Teraz już ruszam się normalnie , w zasadzie jak tylko Majusię wyjęli z inkubatorka to we mnie siły wstąpiły i wszystkie dolegliwości mi minęły Czasami jak się zapomnę i szybko wstanę , niefortunnie usiądę czy uderzę się w brzuch to boli .No i Amelki nie moge podnosić Skóra brzucha jest jak flak ... wisi mi opona jak ze stara nie wiem kiedy mi to minie i czy w ogóle
Megi czyli u Was noc nie za ciekawa . Tymuś zaborczy się zrobił Dzieciaki lubią jak z nimi śpimy . Ale masz rację , to taka przejściowa faza ...niech mija szybko
Hahaha uśmiałam się z wielkiego łba Na pewno nie jest tak źle
Jak mi sie marzy wypad so sklepu na zakupy Tak czytam , ze chodzicie po sklepach i aż mi żal . Nie wiem kiedy ja się wybiorę .
Nic idę położyć Ami i spróbuję też odpocząć
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
megi powiem Ci że ja wczoraj w h&m to tylko mężusiowi pokazywałam jakie super ubranka są dla chłopców, hahaha. Dla dziewczynek owszem są sukienki ale takie szmatki troszkę i ta co kupiliśmy też taka do latania. A dla chłopców widziałam świetne spodnie i takie koszule z krótkim rękawem i krawatami, bombowe Chcę Paulinie jeszcze tam kupić takie butki coś jak balerinki żeby miała lekkie do sukienek czy spódniczek.
Noc faktycznie przebojową mieliście
Aguś, rany Ciebie to powinni ozłocić. Ja to na początku w szpitalu też karmiłam a żarłam wszystko co mi dawali, ketonal w zastrzykach dostawałam i jeszcze chodziłam się upominać jak mnie bolało Nie mogłam złapać oddechu i długo nie mogłam się wyprostować, chodziłam jak staruszka, jeszcze mi tylko balkonika brakowało. Rehabilitantkę dostałam i uczyła mnie chodzić i to ona kazała mi się wyprostować. Koszmar to był...
Odpoczywaj ile się tylko da
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja bylam w h7m we wtorek i nic nie mieli fajnego
Agi wpsolczuje bolu ...
ja wzielam tylko w 1 dzien tabletke przecibolowa ale maly mnei wewnatrz rozerwal , popekalam i nacieli mnie po sama
u mnei dzis slonce ludzie widze slonce musialam malemu zaluzje zaslonic by go nie razilo podczas snu . A apropo spaia mi w sumei dobrze sie z nim spi jak sie na mnei nie kladzie przynajmniej mam sie do kogo tulic jak S nie ma w poblizu
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja już mam "wolne" Posprzątałam chałupę,ogarnęłam siebie i dzieci,położyłam Hanię spać,a Miśka wygoniłam na "poszukiwanie skarbu" z babcią. Wyciągnął mapę,którą mu kiedyś narysowałam i szwendają się z babcią po domu Hanuśka może spokojnie pospać,a ja usiąść i odpocząć po sprzątaniu.
Megi,no my niestety mamy dzień mniej dla siebie przez to,że Rafał poszedł dziś do pracy. I sama z dziećmi jestem i całe sprzątanie na mojej głowie było,ale poradziłam sobie. Jak Hania w stanie to wezmę ich na spacer,bo jakoś tak ładnie wygląda za oknem Szkoda,że sami pójdziemy,no ale co zrobić?! My też mamy komunię w maju(na szczęście prezent już kupiliśmy),potem dwie 18-tki i możliwe,że wesele. O przeglądzie,ubezpieczeniu itp. to ja już nie chcę myśleć,bo tylko na to ponad 2 tys. pójdą
Wychodzi na to,że jednogłośnie stwierdzamy,że H&M to najlepszy sklep. Dostaniesz tam łaszki dla dziewczynek i dla chłopców
Agi,super,że ta sobie radzisz. Ja nie wiem co to znaczy ból po cc,wiem tylko co znaczy bolesny poród Chociaż przy Miśku podobnie jak Megi byłam nacinana,porozrywana,szyli mnie godzinę,goiłam się pół roku. Nie mogłam swobodnie siedzieć,chodzić przez długi czas,nie wspominając już o współżyciu,bo to po tych 6 m-cach było bolesne Ale przynajmniej super mnie zszyli Nawet blizny nie mam
I wiecie co,nie mam kataru Jakoś tak chyba porannie mi z nosa leciało,a potem już spokój i nadal ok
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
agi hadkor z Ciebie. Taka wyscigowka Grunt ze sobie radzis.
Po porodzie po 5 godz bylam juz na nogach a rano smigalam jak ta lala Nacinali mnie i mialam kilka szwow, ktore ciagnely i przeszkadzaly mi przed samym zdjeciem. To byly najgorsze dni . Jak je zdjeli to ulga na calego.
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
na komunie wiemy co chcemy kupic aparat cyfrowy z karta pamieci i futeralem :)S ostantio chodzil i ogladal . bo dominis jedzie nad morze z dziadkami w czerwcu to mu sie przyda a my odpoczniemy od tesciowej tydzien
tymek mi sie obrazil od kilku ndi na zupe nie chce , dzis rosolem pogardzil , moze karkowke zje bo mamcia wlasnie piecze ..
niewyrazne bo z telefonu :0