BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #708204 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

Kolejny piękny dzień,a my kolejny taki dzień spędzimy w domu :( Ale jeszcze z dwa dni i myślę,że wyjdziemy. U Hanuśki chyba był fałszywy alarm,no chyba że ten syrop pomógł,bo nie ma już prawie w ogóle wysypki :) Ale żeby nie było to zostaniemy jeszcze w domku. Groźne to nie jest,ale bardzo zaraźliwe :(

Agusia,miałam Ci wczoraj pokazać,bo Ci się te sówki podobają :) Mi z resztą też :)
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Agi,Twoje księżniczki cudne,z resztą jak zawsze. Ami to w ogóle ma wrodzony urok,że podejrzewam co by nie zrobiła to wygląda jak aniołek :) I super są takie wylegiwanki we "wspólnym" łóżku :) Moja Hania niestety nie z tych. Nie dość,że w innym łóżku niż swoje się nie położy to za bardzo nie lubi się wylegiwać. Michałek to już co innego. Ten to nam się lubi pakować do łóżka z rana i trochę się poprzytulać :)

Filmik przejrzałam i może być. Trochę się wygłupiała Hańcia i to słychać,ale nie jest zły. Poza tym na pamiątkę lepszy taki niż żaden :) Szkoda by nie mieć nic,kiedy ona codziennie chodzi po domu i śpiewa. I każe przy tym śpiewać całej reszcie. Ostatnio nawet postawiła na kanapie wózek i oświadczyła "teraz wózek będzie śpiewać" :lol:

A tutaj karteczka,którą wczoraj zrobiłam :) Widziałam ją kiedyś gdzieś w necie i bardzo mi sie podobała. Szybciutko rozrysowałam sobie wszystko w Corelu,zaznaczyłam gdzie muszę ciąć,gdzie bigować i już na przyszłość będę miała,gdybym kiedyś jeszcze chciała się za taką zabrać :)
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #708216 przez Agusiak
Gosia fajne, a co to, etui na komórkę?

Ja mam zamiar odgapić od mamy lipcowej bo zrobiła piękne sowy z papieru włożyła do ramek z IKEA i powiesiła nad łóżeczkiem dziecka. Super to wygląda tylko mi pewnie te sówki tak nie wyjdą :(
Ale wczoraj skończyłam kopertę do której zbieramy kasę na rzeczy dla drugiej młodej i jestem dumna z wózia, który sama zrobiła :)

Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #708226 przez Gosia_Krupa
Tak myślałam,że nie dam rady edytować przed czyimś postem,ale to nic :)

Agusia,wózek wprost profesjonalny :) Z resztą koperta w całości prezentuje się równie ładnie jak sam wózeczek czy sówka :)

Tak,to był pokrowiec na komórkę. Niestety na moją poprzednią :( Ta jest jednak większa i się już nie mieści :( Chciałam zrobić nowy,ale nie mam materiałów. Poza tym nie wiem czy nie lepszy byłby taki bardziej profesjonalny.

Agusia,daj mi tu linka na te sowy w ramkach,poproszę. Ja już raczej nie zaglądam na inne wątki.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #708235 przez Agusiak
Gosia proszę bardzo, ja sobie jej bloga zapisałam w zakładkach żeby nie szukać jak już będę robić te sowy, mam nadzieję że nie będzie mi miałą za złe ;)
nasze9miesiecyyy.blogspot.com/2013/07/w-koncu-mamy-sowki.html

Hania super śpiewa no a Twoja kartka to jak zawsze mistrzostwo :)

a na necie znalazłam jeszcze taką metodę na sówkę
galeriapapieru.blogspot.com/2012/04/krop-po-kroku-sowka.html

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #708390 przez Gosia_Krupa
Agusia,dzięki :) Może też się kiedyś skuszę :) Bo te sówki są przeurocze :)

Ja właśnie siadłam do Hani albumu. Staram się robić po troszkę,bo co nadgoniłam to potem znowu w plecy :( I w takim tempie to ja nigdy nie skończę :(

W ogóle teraz to ja wielu rzeczy żałuję :( Chociaż jak się zabierałam za ten album to wielu materiałów jeszcze nie było :( Dlatego jest jaki jest,ale to i tak dużo :) Mnie się nawet podoba i mam nadzieję,że tej mojej trzpiotce też się kiedyś spodoba :)

Hanuśka trochę pomagała babci przy ciastkach na skwarkach :S a teraz ogląda co? No oczywiście Klub Przyjaciół Myszki Miki! Nie w głowie jej sen. W ogóle często w dzień nie śpi,tylko jak jest bardzo zmęczona. Generalnie to zrezygnowała i ja też z drzemki popołudniowej.

A tutaj moja mała kuchareczka
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #708736 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Agusiu niedługo będziesz miała takie dwie Perełki i Ty będziesz nam tu foteczki pokazywała :)
Swoją drogą miałaś rację , że siostrzyczki , to siostrzyczki :)

A badanie kału robiłaś raz ? Karola teraz to przerabiała , bo w przedszkolu wyszło , ze kilkoro dzieci ma owsiki . Musiała Igorka kupkę 3 razy oddawać do badania i zaświadczenie donieść do przedszkola .

Kochana Ty to skrywałaś ten talent zupełnie niepotrzebnie !!! Rewelacyjnie wyszła Ci ta koperta :)

Gosiu Ami z Majuśką chętnie się kładzie do łóżka . Przytula ją , całuje i opowiada jej . Jak Maja macha rączkami i ją przypadkowo dotknie np w policzek , to Amelka jest zachwycona :)
Myśli, ze Majula jej cacy cacy robi :)

Filmik jutro rano obejrzę , bo na tym kompie mi nie odtwarza .
Ale foteczki cud malinka . Hanusia to pomocnica pierwsza klasa :)

Kartka prześliczna :) Bardzo mi się podoba :)

Ufff dziś było strasznie upalnie . Rano pojechałyśmy na zakupy, potem na plac zabaw . Następnie Ami na drzemkę , a my do roboty :P
Popołudniu jeszcze spacerek i upału mam dość . Teraz jest cudnie , przyjemnie chłodno :)

Pomyłam teraz podłogi w całym domu i powiem Wam , ze duzy metraż w takich sytuacjach bywa uciążliwy haha :)

Spokojnej nocy :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #708820 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Gosia super ta kuchareczka :)

agi no duży metraż ma swoje plusy i minusy ;)

Kupkę robiliśmy raz na owsiki i ogólnie na pasożyty. Mówiłam, że czytałam o 3 próbkach ale ona powiedziała, że robią to jakąś tam metodą i wystarczy jedna. Nie upierałam się bo nic nie zaobserwowałam z objawów a jedynie chciałam zrobić tak profilaktycznie bo od urodzenia nie miała badanej :)

A to moja dzisiejsza sówka ale kolory nie takie jak w rzeczywistości:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Miłego wieczorku :)
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #708963 przez agi-p
Dzień dobry :)

Agusiu sówka świetna :) Oj będą miały dziewczynki pokoik marzenie :)

A ja dziś rano jadę znowu do BB.Najpierw z Mają na pobranie krewki , a potem do diabetologa .

Amelcia właśnie śniadanko kończy , a Maja już się niecierpliwi o swoje :P znikam nakarmić Maluszka .

Miłego dzionka :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #709034 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi powodzenia w BB :)

Kochana te sowy robię nad łóżeczko dla drugiej młodej, będzie na razie ze mną spała w drugim pokoju. No ale już mi się te moje nie podobają i pewnie skoczy się tak że zamówię jakieś naklejki :dry:

U nas od rana upał, nawet na dole w domu już czuć a tu przeważnie jest najchłodniej.
Dzisiaj w nocy to ja się męczyłam i spać nie mogłam bo tak mnie te poślady bolały, ze nie mogłam ani spać na plecach, ani na bokach ani siedzieć, no a chodzić po pokoju mi się nie chciało :P Na dodatek wczoraj kilka razy mocniej zakuło mnie w "pusi"( tak mówi Paulinka na te okolice ;)) Rany byle do tej cholernej wizytę w środę to się pożalę chociaż :blink: :silly:

Miłego dnia kochane :)

aha zapomniała a już wczoraj miałam Wam pisać. Otóż moja sis jest z tych bardziej eko i wczoraj normalnie mnie zabiła jak powiedziała czego używa zamiast podpasek i tamponów. Otóż takie cuda jak kubeczek menstruacyjny. Siorka pieje nad nim i zadowolona jest jak nigdy. Mówi, że ma święty spokój, nic jej w nocy nie wycieka a wierci się i kręci i ogólnie bardzo poleca. A ona tampony to od dzwona stosowała a to ponoć jest proste w aplikacji. Kurcze ja poczytałam i nie wiem czy bym się zdecydowała, ale kto wie... ;)
ekokobieta.com.pl/product-pol-7-Mooncup-rozmiar-A.html

a tu strona z fajnymi rzeczami chociaż nie tanimi :dry:
www.pakamera.pl/dla-dziecka-0-1863.htm

11 lata 5 miesiąc temu #709213 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

Agusia,rany,ja nawet nie wiedziałam,że coś takiego jest :ohmy:

Ja już jestem w połowie spakowana :) Jeszcze takie drobne rzeczy mi zostały. Auto będzie wypakowane po brzegi,bo przecież na 2 tyg. jadę. Z powrotem też pewnie na raty będziemy wracać,bo Michałka rower i Hani wózek(w razie"w") są już dawno w Kostrzynie. Mąż wróci z pracy,coś przekąsi i jedziemy :) Jestem taka podekscytowana :) Mnóstwo pracy mnie tam czeka,bo w domu za bardzo mama dużo nie robi,więc generalne porządki mnie czekają,ale sporo czasu mam,więc jakoś sobie poradzę :) Funfela najlepsiejsza też przyjeżdża z córcią to będę miała z kim na spacery chodzić :)

Ok,idę! Miłego!

11 lata 5 miesiąc temu #709271 przez Agusiak
dziewczyny u nas taka patelnia że nie idzie na dworze wysiedzieć. Wyszłam z młodą ale trochę się pohuśtałyśmy i uciekłyśmy do domu bo chyba bym tam zeszła :(

Gosia udanego wyjazdu :)

11 lata 5 miesiąc temu #709507 przez Agusiak
hej wieczorkiem :)

Paulinkę upały chyba też wymęczyły bo zarządziła kąpanie już przed 19 a teraz śpiocha w łóżeczku :) Ciekawe o której się obudzi?

Ja czekam na T bo pojechał po jakieś smakołyki i będziemy oglądać TV, oby tylko coś się znalazło ciekawego ;)

Miłego wieczorku :)

11 lata 5 miesiąc temu #709610 przez megi23
o jejku ale naprodukowalyscie tak w skrocie napisze co u nas bo musimy z mezem popracowac :silly:

sikanie tfu tfu by nie zapeszyc do przodu wynik 1 para majtek mokra tesciowej sie zsikal :pa tak ladnie na nocnik siadal.. Wynioslam go na ogrod i tez tam sikal.. Za jakis czas na stojaco chce go uczyc..
Odebralam tez wyniki malego i od razu pojechalam z nimi do lekarza sa ok tylko IEG calkowite nie stanowi wyznacznika jest w normie ale moze to nie oznaczac ze jest ok... Jak mu wroci katar i dusznosci,to mam dawac leki co dawalam,narazie mam je odstaw
apropo upalow ja umieram doslownie poce sie na buzi ze ledwo widze .. i nie nosze okularow wtedy bo mi zjezdzaja .... :P
poczytalam was troche .. nie mam czasu na nic ostatnio
jutro S mnei na zkaupy bierze ma mi radio do autak upic bo naszego pionieera sprzedal z autem .. na bylam zla :P
padam dzis ....wiec nie wiem czy cos z pracowanka bedzie .. no moze s mnei jakosc zacheci :silly:
spokojnejn j nocki

11 lata 5 miesiąc temu #709691 przez sylka
Dobry wieczór :)

NIe nadrobię o czym pisałycie.

Dziś zaliczylismy z mężem zakupy w związku z remontem pokoju Kubuśka. Agusiak taką lampe kupilismy allegro.pl/kanlux-brendi-el-4i-scienna-s...owa-i3405154612.html FAjna bo można regulować pod dowolnym kątem ramiona od lini prostej aż po kąt jak na zdj. gółwnym aukcji.
Kończe własnie pakowanie.

11 lata 5 miesiąc temu #709729 przez Agusiak
dziewczynki mam nadzieję że u mnie nie zaczyna się jakaś bezsenność :(
Jest 2 w nocy- nad ranem a ja się tylko przekręcam z boku na bok i za nic nie mogę zasnąć :(

Sylka lampa fajna, ja muszę pojeździć i pooglądać na żywo.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka