- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oczywiście,ja szybko bo coś mi smrodem zalatuje
Ja tylko wiem,że dzisiaj jest Św. Anny (i moja Hanuśka ma imieniny),ale to żadne święto tak na prawdę,chyba że w parafii,która jest pod takim wezwaniem.
My już dzisiaj zaliczyliśmy mały wypad do rodzinki Dzieci wycałowane,wyściskane,nasłuchałam się ochów i achów...
Teraz czekamy na telefon,żeby na tą wieś jechać.
Byłam też w Biedronce i kupiłam Michowi nowe kąpielówki(z Zygzakiem),bo te co ma trochę mu się na pupie zmechaciły Na Hanię niestety nie było rozmiarów strojów,a chciałabym jej kupić jeszcze jedne,tym bardziej że ten co ma to jest tyci za duży.
Megi,były fajne z Myszką Miki,ładny kolorek. To stary asortyment,ale w większości Biedronek jeszcze są. Rozumiem Cię z tym Mikim,bo Hania ma tak samo. Wczoraj np. obudziła się w środku nocy z płaczem i mówi "mama,włącz Mikiego". Oszalało mi to dziecko...
Agusia,Agi przedszkole to super sprawa Jak macie możliwość to posyłajcie Ja bym Hanię posłała,ale jak dla mnie ona jeszcze nie jest gotowa Także dopiero za rok.
Uciekam przebrać tego mojego smroda kochanego
Miłego!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Moja sis jest Anna i ma dziś imieniny ale po wczorajszym to nie wiem czego mogłabym jej życzyć bo nic miłego nie przychodzi mi do głowy
No ale chyba wypada, nie?
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sąsiad pali chyba śmieci albo jakieś inne dziadostwo i nie da się oddychać. Upał jak diabli a ja mam przez niego wszystkie okna pozamykane
Zaraz normalnie zadzwonię na policję albo na straż pożarną, że się u niego pali
Jutro przyjeżdża babka po krzesełko do karmienia, specjalnie umówiłam się na sobotę żeby ktoś jeszcze był a i tak wyszło że będziemy same bo rodzice wyjeżdżają a T idzie do roboty
Miłego wieczorku
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Aguniu ja Amelkę zapisuję do żłobka najlepszaniania.com.pl/ , ale tylko na 3 godzinki / 2 razy w tygodniu . Tak , zeby miała kontakt z innymi dziećmi . Niby nie praktykują takich rozwiazań , ze po parę godzinek , wolą normalne zapisy , gdzie dziecko jest cały dzień . Ale dogadałam się z Panią i będe płaciła 9 zł/godz . A i jeszcze musze się zastanowić i pogadać z nią czy może Ami na obiady chodzić i ile by one kosztowały . Ami to tadek niejadek . Nic jeść nie chce , już sił mi brakuje do tego . Wszystkiego próbowałam . Myślę , ze może jak zobaczy , ze inne dzieci pałaszują , to zadziała siła grupy
W żłobku dzieci nie muszą sie same załatwiać . Takie wymogi mają tylko publiczne przedszkola . Karola Igora posyła do przedszkola prywatnego i tam też tego nie wymagają .
Oj mam nadzieję ,ze sprzedaż krzesełka pójdzie bezproblemowo .
Megi jak ja bym miała patrzeć kiedy jakie święto i wtedy nie prać , to przy moich brudzących domownikach chyba bym się nigdy z praniem nie odrobiła
i już widzę, że po strychu bym latała . Piękna pogoda , i najlepiej schnie na polku i pachnei fajnie przy okazji pranie .
Gosiu ale Wy tam korzystacie Fajny ten wypad do rodzinki
Z kąpielówek Michu pewnie zadowolony jak z zygzakiem
Ja mam dziś prawdziwy zlot Do Pauli na noc przyjeżdżają 2 przyjaciółki Teraz ma miejsce i korzysta . A od poniedziałku nei wiem jeszcze na ile będzie u Nas Pauli ciocia hahaha . Są jak siostry i od niemowlaka się przyjaźnią , bo tylko rok różnicy między nimi .
Oprócz tego Mąż musi papowac nasz dach i coś tam jeszcze robić , wiec do pomocy przyjeżdża straszy brat , bedzie teściu i sąsiad i nawet nie wiem kto jeszcze . Musze do sklepu jechac i jakiegoś grilla urządzić .
Zmykam pranie powiesić i dokończyć mycie podłóg .
Miłej soboty
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agusia,
Masz tutaj odpowiedź na pytanie czy to jest to samo imięAnna, Hanna (hebr. חַנָּה hannāh – "łaska") – imię żeńskie pochodzenia hebrajskiego, które tłumaczy się jako "pełna wdzięku, łaski"[1]. W Polsce imię Anna notowane jest od 1229 roku, zaś w formie Hanna – od 1311 roku[2], ze staropolskimi zdrobnieniami: Annusza, Hannula, Hannusza, Anica, Anka, Anuchna, Anula, Anulka, Anusza, Hanc(z)ka, Hania, Haniła(?), Hanka, Hanszka, Hanuchna, Hanula, Hanulka, Hanusza, Hanuszka, Hańka, Janka, Nuchna, Nutka[3]. Nagłosowe h- można wyjaśnić jako przydech przed samogłoską znajdującą się na początku imienia lub jako wyraz wpływów niemieckich[4]. Forma Hanna, jakkolwiek stała się imieniem nadawanym samodzielnie, w dalszym ciągu wraz z pochodnymi formami – również w czasach współczesnych – występuje jako spieszczenie imienia Anna.
Wczoraj wieczorem napisałam posta,ale coś mi się wcisnęło i post poszedł w eter. Nie chciało mi się pisać nowego,z resztą późno też było. Pisałam,że 30st jest,a zegar pokazuje 30st.,a jak byliśmy na wsi to było 37st
Niby fajnie,że gorąco,bo jest prawdziwe lato i wakacje i można iść na basen czy gdzieś nad jeziorko się wybrać,ale taka ilość takich upalnych dni zwyczajnie człowieka wykańcza
Wczoraj na tej wsi Michałek mi się rozpłakał,bo nie chciał jechać do domu. A oni tam akurat żniwa mieli,więc pani gospodarz nie miała za bardzo czasu,ale akurat sobie przerwę zrobili,więc godzinkę posiedzieliśmy Dzieci pobiegały,pobawiły się z pieskami,pojadły śliwek prosto z drzewa...
Jak wróciliśmy poszliśmy jeszcze na 1,5h spacerek nad rzekę i tak dzień minął znowu w oka mgnieniu. Powiem Wam,że nawet nie mam czasu tęsknić a dzieci też nie przejawiają tęsknoty...
Mąż był wczoraj ostatni dzień w pracy i już ma urlop. Teoretycznie oczywiście,bo dzisiaj zabiera się za pokój,a tam jest pracy
Ok,uciekam z Łobuzami na dwór póki idzie jeszcze wytrzymać. Miłego dnia!
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gosia jakieś dziwactwo z tym imieniem Mamy ciotkę Hannę i ona obchodzi imieniny zupełnie innego dnia
Super, że na wsi się dzieciaczkom podobało, ja jak byłam mała to najbardziej cieszyłam się na wyjazdy na wieś. Niestety jak pradziadkowie zmarli to z tamtą rodzinką kontakt się mocno ukrócił.
Kochana uważajcie na te owoce prosto z drzewa. Moja Paulina też na działce jadła wszystko z drzewa i z krzaka ale już nie pozwalam. Siedzę, ostatnio w temacie owsików przez syna szwagiery i oprócz wiadomego źródła zakażenia są nim także nie myta owoce.
Aguś tak myślałam, że teraz u Paulinki w pokoju będzie spory ruch, no ale w końcu jest się teraz gdzie przespać i w ogóle
Niech mąż i reszta uważają na tym dachu bo mają być straszne upały i najgorętszy weekend tego lata.
Ja musiałam mieć mocno rozładowane baterie po zimie ale ogromnie się cieszę każdym takim dniem i nawet upały mi nie przeszkadzają
Udanego grillowania
My dziś na parapetówkę jedziemy ale nie chce mi się bo to w blokach więc będziemy się kisić, no ale jechać trzeba
Miłego dnia dziewczyny
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jestem zadowolona bo mam na ta pościelkę z Tchibo która może w przyszłym tygodniu będzie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
a z milych wiesci spotkalam kolezanke co 2 urodzila chlopca tez i fajnei mi sie rozmawialo
Agus durna baba i rodzina wiesz co bym zrobila wyszla i wyciagnela dziecko a babe zjechala na maksa...
mlody wczoraj clay dzien na bosaka i majtasach biegal z maluchami .. oczyiscie ja tyz i oboje bylismy umorusani hahaha maly padl mi po 19 juz a niech lata posprzatalaismy ogrod nie bedzie nozek parzyl w sandalkach
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mama dzwoniła, ze kupili auto I tak im się fajnie udało, że zostawili swojego opla vectre w rozliczeniu i trochę dopłacili i mają Hondę
Cieszę się po mieli by problem sprzedać tego opla bo to dizel a teraz ropa kosztuje tyle co benzyna więc nikt dizli już nie chce.
Ale już nikt nie będzie brał taty za gliniarza po cywilu bo miał taką vectrę jak u nas tajniaki jeżdżą i często śmiał się jak auta na jego widok zwalniały, tym bardziej że mój tata to przeważnie pod krawatem jest
Teraz czekam aż wrócą żeby zobaczyć to cacko
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Na spotkaniu u znajomych było super, ale ja ogólnie bardzo ich lubię z resztą T także, więc zawsze chętnie ich odwiedzamy
Objedliśmy się, nagadaliśmy i jeszcze na odchodne dostaliśmy wałówkę,hehe śmiejemy się, że jak od cioci wychodzimy
Po powrocie do domu zastaliśmy imprezę, tata z wujem oblewali nowe autko a razem z nimi rządziła Paulina,hehe, oczywiście pod czujnym okiem babci
Teraz T poszedł jeszcze na dól z nimi posiedzieć przy kielichu a ja przeczytałam 3 bajki młodej, która wreszcie poszła spać a ja się relaksuję przy ciachu
A swoją drogą autko jest extra!!!
No i odnalazł się nasz dywan, tata dziś go odebrał więc dzień zaliczam do na prawdę udanych
Miłego wieczorku
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agusia,super,że dywan się znalazł
Co do imienia,skoro funkcjonuje jako osobne imię ma też swoje inne dni w roku,nie tylko 26-go lipca. Ja jak się zastanawiałam nad patronem dla Hańci to wybrałam właśnie św. Annę stąd imieninki będzie obchodzić właśnie w ten dzień
My wczoraj cały dzień w domu siedzieliśmy,na dworze było po prostu strasznie. Nie można było wytrzymać. Jeszcze jak ktoś ma domek i kawałek zieleni to w cieniu można było posiedzieć,ale tak to katastrofa Nawet na basen nie szłam,bo tam nie ma się gdzie schronić przed tym słońcem. Cały czas się człowiek praży,a w wodzie przecież nie będziemy zamoczeni non stop. No i trzeba tam dojść,a to już dla mnie za dużo Oczywiście czasami się przełamuję,ale wczoraj było strasznie i ta droga mnie przerażała,więc się nigdzie nie ruszaliśmy.
Dzisiaj podejrzewam,że będzie to samo. Jest już strasznie gorąco. Wczoraj przed 9 wyszłam z dziećmi do parku na 1,5h,dzisiaj już o tej godzinie był ukrop. No,a poza tym Michałek sobie pospał dzisiaj dłużej,bo Hanula to mi robi tutaj wczesne pobudki,tak ok. 6.20-7.00
No nic,życzę Wam miłej,przyjemnej niedzieli Buziaki
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
Agi super ze autko nowe fajne nasze stoi u mechanika jeszcze ale idzie do odebrania jutro kumpel dal nam oppony zimowe nie wiem bo i sie ze mu je oddamy czy co hehe i za naprawe on zaplaci
nie ma czym oddychac pozniej kolo 16 pojdziemy na ndi zaklikowa , bo chce autkiem pojezdzic
chlodnej niedzieli laseczki
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja ledwo żyję Hania mi o 15 położyła się na podłodze(lubi tak się często kłaść)i usnęła. Obudziłam po godzinie,oczywiście była wielka histeria,ale chciałabym żeby wieczorem poszła spać o przyzwoitej godzinie,bo chciałabym obejrzeć film i poprasować.
Przez to,że siedzimy w domu nudzi nam się troszkę Ale co zrobić jak taki ukrop?! Jutro przed południem przejdziemy się na basen jeżeli będzie pogoda
Michałek znalazł sobie nowe hobby Mieli nasz film ze ślubu i wesela Cieszy mu się japencja i co chwilę powtarza,że to jego bliscy i że ma duuużą rodzinę
Hanula natomiast zobaczyła w telewizorze tatusia i woła i wyciąga rączki,po czym przybiegła do mnie i z żalem "tatuś nie psiyjdzie" Normalnie taka smutna się zrobiła...
Idę pouczyć się trochę angielskiego póki Łobuzy oglądają bajkę
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gosia uczysz się angielskiego?
U nas dziś jak wszędzie straszny upał i oczywiście najlepiej w domu ale Paulinki nie idzie w nim utrzymać. Siedziała więc większość czasu w basenie a wszędzie były rozstawione parasole, które zmieniały swoją pozycję w zależności od tego jak świeciło słońce
Potem wpadli znajomi z córkami i to już w ogóle był szał, heheh ale dzieciaki świetnie się bawiły
Ja ciągle nie mogę wyjść z podziwu jak się młodej mowa w ciągu tygodnia sypnęła i chodzę uchachana na każde jej nowe słowo, a powtórzy już prawie każde
Mówi też już babcia i dziadziuś, a nie baba i dziadzia i w ogóle jest super
Ale się cieszę Jeszcze tylko ten nocnik i będzie całkiem dobrze
Miłego wieczorku