BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 4 miesiąc temu #713927 przez Gosia_Krupa
Hello!

Oczywiście,ja szybko bo coś mi smrodem zalatuje :(

Ja tylko wiem,że dzisiaj jest Św. Anny (i moja Hanuśka ma imieniny),ale to żadne święto tak na prawdę,chyba że w parafii,która jest pod takim wezwaniem.

My już dzisiaj zaliczyliśmy mały wypad do rodzinki :) Dzieci wycałowane,wyściskane,nasłuchałam się ochów i achów... :blush:

Teraz czekamy na telefon,żeby na tą wieś jechać.

Byłam też w Biedronce i kupiłam Michowi nowe kąpielówki(z Zygzakiem),bo te co ma trochę mu się na pupie zmechaciły :( Na Hanię niestety nie było rozmiarów strojów,a chciałabym jej kupić jeszcze jedne,tym bardziej że ten co ma to jest tyci za duży.

Megi,były fajne z Myszką Miki,ładny kolorek. To stary asortyment,ale w większości Biedronek jeszcze są. Rozumiem Cię z tym Mikim,bo Hania ma tak samo. Wczoraj np. obudziła się w środku nocy z płaczem i mówi "mama,włącz Mikiego". Oszalało mi to dziecko...

Agusia,Agi przedszkole to super sprawa :) Jak macie możliwość to posyłajcie :) Ja bym Hanię posłała,ale jak dla mnie ona jeszcze nie jest gotowa :( Także dopiero za rok.

Uciekam przebrać tego mojego smroda kochanego :silly:

Miłego!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #713964 przez Agusiak
Gosia a to Hania to jest to samo imię co Ania?

Moja sis jest Anna i ma dziś imieniny ale po wczorajszym to nie wiem czego mogłabym jej życzyć bo nic miłego nie przychodzi mi do głowy :dry: :S
No ale chyba wypada, nie?

11 lata 4 miesiąc temu #714151 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Sąsiad pali chyba śmieci albo jakieś inne dziadostwo i nie da się oddychać. Upał jak diabli a ja mam przez niego wszystkie okna pozamykane :angry:
Zaraz normalnie zadzwonię na policję albo na straż pożarną, że się u niego pali :angry: :angry:

Jutro przyjeżdża babka po krzesełko do karmienia, specjalnie umówiłam się na sobotę żeby ktoś jeszcze był a i tak wyszło że będziemy same bo rodzice wyjeżdżają a T idzie do roboty :huh:

Miłego wieczorku :)

11 lata 4 miesiąc temu #714345 przez agi-p
Dzień dobry :)

Aguniu ja Amelkę zapisuję do żłobka najlepszaniania.com.pl/ , ale tylko na 3 godzinki / 2 razy w tygodniu . Tak , zeby miała kontakt z innymi dziećmi . Niby nie praktykują takich rozwiazań , ze po parę godzinek , wolą normalne zapisy , gdzie dziecko jest cały dzień . Ale dogadałam się z Panią i będe płaciła 9 zł/godz . A i jeszcze musze się zastanowić i pogadać z nią czy może Ami na obiady chodzić i ile by one kosztowały . Ami to tadek niejadek . Nic jeść nie chce , już sił mi brakuje do tego . Wszystkiego próbowałam . Myślę , ze może jak zobaczy , ze inne dzieci pałaszują , to zadziała siła grupy :) :) :)
W żłobku dzieci nie muszą sie same załatwiać . Takie wymogi mają tylko publiczne przedszkola . Karola Igora posyła do przedszkola prywatnego i tam też tego nie wymagają .

Oj mam nadzieję ,ze sprzedaż krzesełka pójdzie bezproblemowo .

Megi jak ja bym miała patrzeć kiedy jakie święto i wtedy nie prać , to przy moich brudzących domownikach chyba bym się nigdy z praniem nie odrobiła :P
i już widzę, że po strychu bym latała . Piękna pogoda , i najlepiej schnie na polku i pachnei fajnie przy okazji pranie .

Gosiu ale Wy tam korzystacie :) Fajny ten wypad do rodzinki :)

Z kąpielówek Michu pewnie zadowolony jak z zygzakiem :)

Ja mam dziś prawdziwy zlot :P Do Pauli na noc przyjeżdżają 2 przyjaciółki :) Teraz ma miejsce i korzysta . A od poniedziałku nei wiem jeszcze na ile będzie u Nas Pauli ciocia hahaha . Są jak siostry i od niemowlaka się przyjaźnią , bo tylko rok różnicy między nimi .
Oprócz tego Mąż musi papowac nasz dach i coś tam jeszcze robić , wiec do pomocy przyjeżdża straszy brat , bedzie teściu i sąsiad i nawet nie wiem kto jeszcze . Musze do sklepu jechac i jakiegoś grilla urządzić .

Zmykam pranie powiesić i dokończyć mycie podłóg .

Miłej soboty :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #714363 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry w upalny sobotni poranek!

Agusia,

Anna, Hanna (hebr. חַנָּה hannāh – "łaska") – imię żeńskie pochodzenia hebrajskiego, które tłumaczy się jako "pełna wdzięku, łaski"[1]. W Polsce imię Anna notowane jest od 1229 roku, zaś w formie Hanna – od 1311 roku[2], ze staropolskimi zdrobnieniami: Annusza, Hannula, Hannusza, Anica, Anka, Anuchna, Anula, Anulka, Anusza, Hanc(z)ka, Hania, Haniła(?), Hanka, Hanszka, Hanuchna, Hanula, Hanulka, Hanusza, Hanuszka, Hańka, Janka, Nuchna, Nutka[3]. Nagłosowe h- można wyjaśnić jako przydech przed samogłoską znajdującą się na początku imienia lub jako wyraz wpływów niemieckich[4]. Forma Hanna, jakkolwiek stała się imieniem nadawanym samodzielnie, w dalszym ciągu wraz z pochodnymi formami – również w czasach współczesnych – występuje jako spieszczenie imienia Anna.

Masz tutaj odpowiedź na pytanie czy to jest to samo imię :)

Wczoraj wieczorem napisałam posta,ale coś mi się wcisnęło i post poszedł w eter. Nie chciało mi się pisać nowego,z resztą późno też było. Pisałam,że 30st jest,a zegar pokazuje 30st.,a jak byliśmy na wsi to było 37st :(

Niby fajnie,że gorąco,bo jest prawdziwe lato i wakacje i można iść na basen czy gdzieś nad jeziorko się wybrać,ale taka ilość takich upalnych dni zwyczajnie człowieka wykańcza :dry:

Wczoraj na tej wsi Michałek mi się rozpłakał,bo nie chciał jechać do domu. A oni tam akurat żniwa mieli,więc pani gospodarz nie miała za bardzo czasu,ale akurat sobie przerwę zrobili,więc godzinkę posiedzieliśmy :) Dzieci pobiegały,pobawiły się z pieskami,pojadły śliwek prosto z drzewa...

Jak wróciliśmy poszliśmy jeszcze na 1,5h spacerek nad rzekę i tak dzień minął znowu w oka mgnieniu. Powiem Wam,że nawet nie mam czasu tęsknić :dry: a dzieci też nie przejawiają tęsknoty...

Mąż był wczoraj ostatni dzień w pracy i już ma urlop. Teoretycznie oczywiście,bo dzisiaj zabiera się za pokój,a tam jest pracy :ohmy:

Ok,uciekam z Łobuzami na dwór póki idzie jeszcze wytrzymać. Miłego dnia!

11 lata 4 miesiąc temu #714374 przez Agusiak
dzień dobry :)

Gosia jakieś dziwactwo z tym imieniem :P Mamy ciotkę Hannę i ona obchodzi imieniny zupełnie innego dnia ;)

Super, że na wsi się dzieciaczkom podobało, ja jak byłam mała to najbardziej cieszyłam się na wyjazdy na wieś. Niestety jak pradziadkowie zmarli to z tamtą rodzinką kontakt się mocno ukrócił.
Kochana uważajcie na te owoce prosto z drzewa. Moja Paulina też na działce jadła wszystko z drzewa i z krzaka ale już nie pozwalam. Siedzę, ostatnio w temacie owsików przez syna szwagiery i oprócz wiadomego źródła zakażenia są nim także nie myta owoce.

Aguś tak myślałam, że teraz u Paulinki w pokoju będzie spory ruch, no ale w końcu jest się teraz gdzie przespać i w ogóle :)
Niech mąż i reszta uważają na tym dachu bo mają być straszne upały i najgorętszy weekend tego lata.
Ja musiałam mieć mocno rozładowane baterie po zimie ale ogromnie się cieszę każdym takim dniem i nawet upały mi nie przeszkadzają :)
Udanego grillowania :)

My dziś na parapetówkę jedziemy ale nie chce mi się bo to w blokach więc będziemy się kisić, no ale jechać trzeba :)

Miłego dnia dziewczyny :)

11 lata 4 miesiąc temu #714425 przez Agusiak
okej, przyjechali, krzesełko zabrali, zapłacili i pojechali :)
Jestem zadowolona bo mam na ta pościelkę z Tchibo która może w przyszłym tygodniu będzie :)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

11 lata 4 miesiąc temu #714438 przez megi23
gosiu kupilam mu kapielowki w miki juz wczesniej :P
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

a z milych wiesci spotkalam kolezanke co 2 urodzila chlopca tez :) i fajnei mi sie rozmawialo :)
Agus durna baba i rodzina wiesz co bym zrobila wyszla i wyciagnela dziecko a babe zjechala na maksa... :angry:
mlody wczoraj clay dzien na bosaka i majtasach biegal z maluchami .. oczyiscie ja tyz i oboje bylismy umorusani hahaha maly padl mi po 19 juz :silly: a niech lata posprzatalaismy ogrod nie bedzie nozek parzyl w sandalkach :P

11 lata 4 miesiąc temu #714467 przez Agusiak
megi no współczuję, ale powiem Ci, że ja wczoraj też się z moim T pożarłam. Nie wytrzymałam i wybuchnęłam, tez zaczęłam się wydzierać, i padło kilka nieprzyjemnych słów, ale od czasu do czasu to oczyszcza atmosferę. Dziś jest spoko, śmiejemy się i w ogóle, ale czasem tak mam że ja widzę, że coś nie dociera po dobroci to "drę gumiora" :P :P

Mama dzwoniła, ze kupili auto :lol: I tak im się fajnie udało, że zostawili swojego opla vectre w rozliczeniu i trochę dopłacili i mają Hondę :)
Cieszę się po mieli by problem sprzedać tego opla bo to dizel a teraz ropa kosztuje tyle co benzyna więc nikt dizli już nie chce.
Ale już nikt nie będzie brał taty za gliniarza po cywilu bo miał taką vectrę jak u nas tajniaki jeżdżą i często śmiał się jak auta na jego widok zwalniały, tym bardziej że mój tata to przeważnie pod krawatem jest :)

Teraz czekam aż wrócą żeby zobaczyć to cacko :blink:

11 lata 4 miesiąc temu #714695 przez Agusiak

Na spotkaniu u znajomych było super, ale ja ogólnie bardzo ich lubię z resztą T także, więc zawsze chętnie ich odwiedzamy :)
Objedliśmy się, nagadaliśmy i jeszcze na odchodne dostaliśmy wałówkę,hehe :lol: śmiejemy się, że jak od cioci wychodzimy :blink:

Po powrocie do domu zastaliśmy imprezę, tata z wujem oblewali nowe autko a razem z nimi rządziła Paulina,hehe, oczywiście pod czujnym okiem babci ;)
Teraz T poszedł jeszcze na dól z nimi posiedzieć przy kielichu a ja przeczytałam 3 bajki młodej, która wreszcie poszła spać a ja się relaksuję przy ciachu :)
A swoją drogą autko jest extra!!! :lol: :lol:

No i odnalazł się nasz dywan, tata dziś go odebrał :) więc dzień zaliczam do na prawdę udanych :)

11 lata 4 miesiąc temu #714825 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

Agusia,super,że dywan się znalazł :D

Co do imienia,skoro funkcjonuje jako osobne imię ma też swoje inne dni w roku,nie tylko 26-go lipca. Ja jak się zastanawiałam nad patronem dla Hańci to wybrałam właśnie św. Annę stąd imieninki będzie obchodzić właśnie w ten dzień :)

My wczoraj cały dzień w domu siedzieliśmy,na dworze było po prostu strasznie. Nie można było wytrzymać. Jeszcze jak ktoś ma domek i kawałek zieleni to w cieniu można było posiedzieć,ale tak to katastrofa :( Nawet na basen nie szłam,bo tam nie ma się gdzie schronić przed tym słońcem. Cały czas się człowiek praży,a w wodzie przecież nie będziemy zamoczeni non stop. No i trzeba tam dojść,a to już dla mnie za dużo :( Oczywiście czasami się przełamuję,ale wczoraj było strasznie i ta droga mnie przerażała,więc się nigdzie nie ruszaliśmy.

Dzisiaj podejrzewam,że będzie to samo. Jest już strasznie gorąco. Wczoraj przed 9 wyszłam z dziećmi do parku na 1,5h,dzisiaj już o tej godzinie był ukrop. No,a poza tym Michałek sobie pospał dzisiaj dłużej,bo Hanula to mi robi tutaj wczesne pobudki,tak ok. 6.20-7.00

No nic,życzę Wam miłej,przyjemnej niedzieli :) Buziaki :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #714841 przez megi23
hello no oczyscilo to atmosfere .. ja dzis spac nie moglam psy sasiadki jape dalry , ze s wstawal i okno zamykal , bo malego mi prawie zbudzily ,, a gdy juz zasypialam mlody z wrzaskiem wstal , S go do lozka wzial , probowal 2 razy przenies niby spal i nagle oczy otwieral i jeczal ze ze mna nie jest , efekt ja po wstaniu rannym jak walec by mnei przejechal , biodro i plecy bolaly a te 2 spiochy wyspane :P
Agi super ze autko nowe fajne :) nasze stoi u mechanika jeszcze ale idzie do odebrania jutro :silly: kumpel dal nam oppony zimowe nie wiem bo i sie ze mu je oddamy czy co hehe i za naprawe on zaplaci :lol:
nie ma czym oddychac pozniej kolo 16 pojdziemy na ndi zaklikowa , bo chce autkiem pojezdzic ;)
chlodnej niedzieli laseczki :silly:

11 lata 4 miesiąc temu #714893 przez sylka
Hej :) jestem na chwile wczoraj po 22 dotarlismy do domu. Jak znajde chwile napisze wiecej, pokaze fotki z pobytu i pokoik :) bo maz sie spisal na medal

11 lata 4 miesiąc temu #714947 przez Gosia_Krupa
Sylka,nie wiem jak dziewczyny,ale ja jestem bardzo ciekawa fotek pokoiku Kuby jak i samego Kubula :lol:

Ja ledwo żyję :( Hania mi o 15 położyła się na podłodze(lubi tak się często kłaść)i usnęła. Obudziłam po godzinie,oczywiście była wielka histeria,ale chciałabym żeby wieczorem poszła spać o przyzwoitej godzinie,bo chciałabym obejrzeć film i poprasować.

Przez to,że siedzimy w domu nudzi nam się troszkę :( Ale co zrobić jak taki ukrop?! Jutro przed południem przejdziemy się na basen jeżeli będzie pogoda :)

Michałek znalazł sobie nowe hobby :silly: Mieli nasz film ze ślubu i wesela :lol: Cieszy mu się japencja :woohoo: i co chwilę powtarza,że to jego bliscy i że ma duuużą rodzinę :lol:

Hanula natomiast zobaczyła w telewizorze tatusia i woła i wyciąga rączki,po czym przybiegła do mnie i z żalem "tatuś nie psiyjdzie" :( Normalnie taka smutna się zrobiła...

Idę pouczyć się trochę angielskiego póki Łobuzy oglądają bajkę

11 lata 4 miesiąc temu #714997 przez Agusiak

Gosia uczysz się angielskiego? :)

U nas dziś jak wszędzie straszny upał i oczywiście najlepiej w domu ale Paulinki nie idzie w nim utrzymać. Siedziała więc większość czasu w basenie a wszędzie były rozstawione parasole, które zmieniały swoją pozycję w zależności od tego jak świeciło słońce :)
Potem wpadli znajomi z córkami i to już w ogóle był szał, heheh ale dzieciaki świetnie się bawiły :)

Ja ciągle nie mogę wyjść z podziwu jak się młodej mowa w ciągu tygodnia sypnęła i chodzę uchachana na każde jej nowe słowo, a powtórzy już prawie każde :lol:
Mówi też już babcia i dziadziuś, a nie baba i dziadzia i w ogóle jest super :lol:
Ale się cieszę :lol: Jeszcze tylko ten nocnik i będzie całkiem dobrze :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka