- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Tworzy już proste zdania takie np jak:
- ja sama nie, mamo pomuś( pomóż)
- moja mamusia to Aga
- to jest mój dom
- babusiu chodź ze mną tam
- chce babić (bawić) się
- mamo daj danie (danie- obiad )
- daj piciu
i wiele innych zależnych od sytuacji Cieszę się ogromnie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Mądrala mała Przed Amelką słodyczy też ukryć się nie da Ostatnio co jedziemy do biedronki , to jak tylko usłyszy , to zaraz się ubiera i krzyczy "aaaaa jaja kiti " Tylko w biedronce sa jajka niespodzianki z hello kitty , które uwielbia
Sylka dobrze , ze usg się udało .Kuba kochaniutki Stan zapalny mam i ja I zresztą ja z tarczycą mam jaja i większość przypadłości . W listopadzie mam mieć kolejne usg i najpewniej następną biopsję , zeby skontrolować te guzy .
Ale fajnie , ze i Kuba się rozgadał Brawo dla Niego
Czyli tylko Amcia została z tych mówiących po chińsku niby ma jeszcze troszkę czasu ,ale coraz bardziej się martwimy . Do września ma czas , potem logopeda .
Upał się znowu zrobił . Byłam na spacerku z Małymi , teraz śpią , a ja sprzątam . Rano wyprasowałam sobie wszystko i teraz mycie podłóg zostało .
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Także cierpliwie poczekaj na ten Wasz moment
Współczuję problemów z tarczycą
Paulina dziś przyszła do kuchni, stanęła przy lodówce i niemal krzycząc powiedziała MAMO CHCE LODA! A ja co powiedziałaś? a ona CHCE LODA
Afera zrobiła się jak jej powiedziałam że nie ma lodów, była mama histeria ale na szczęście jej przeszło.
Dzwoniłam do T żeby kupił jakieś słodkości to siądziemy wieczorkiem z rodzicami z okazji rocznicy bo nic specjalnie nie szykujemy Może te okrągłe będziemy huczniej obchodzić
Myślę o takim domku dla Paulinki, jako prezent od dzidka, ale nie wiem czy mąż mi pozwoli na taki wydatek :/
beta.zabawkowicz.pl/zabawka/3147,domek-d...go-od-qelements.html
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Stwierdziłam z rana,że pieluchy się kończą i na jutro już nie będzie. Ubrałam Łobuzy,Michałka zaprowadziłam do brata,a z Hanią poszłam do Biedronki,ale w sumie przeszłam obok i wróciłam. Musiałabym z pół godziny czekać żeby wejść,bo tyle woodstockowiczów. A to dosyć wcześnie było. Ale najwyraźniej pociągi przyjechały i ludziska robiły zakupy na zaś. Będę musiała iść pod wieczór jak się trochę przerzedzi.
Siostrzenica jutro przyjeżdża ok. południa,więc chyba zostawię jej Hanię,a z Michem się przejadę na Woodstock. W jedną stronę może autobusem się uda,a z powrotem najwyżej z buta.
Ale to jeszcze zobaczymy.
Mówiłam,że jak Wasze dzieciaczki zaczną mówić to na całego. U nas było pomału,po słowie,potem po dwóch,teraz już długie zdania. Nie widać aż takich wielkich skoków.
Agusia,Paulinka jest słodka z "moja mamusia to Aga". Moja Hańcia nie wie jak jej mama na imię
Hanula jest na etapie: "mama,cesz sie pobujać?"(jak zobaczy w oddali huśtawkę) albo "mama,cesz spóbować?"(oczywiście też jak ma na coś ochotę ) Pyta się o wszystko,czy chcę to czy tamto,czy spać czy na spacer itp. I jak Michałek jej dokucza to krzyczy na całego "zostaw".
Sylka,mąż zrobił sufit,bo pokazały się pęknięcia(jak to często w blokach). Wyglądał nawet fajnie,ale rano cały odpadł Nie wiem czy za gorąco czy jak,bo zrobiony był jak się należy I takie mamy zawsze przeboje. Wcześniej jak tapetował to w ogóle tapeta nie chciała się przykleić,a nie była tania i klej był z wyższej półki. Ile on się nerwów najadł... A teraz to. Dobrze,że przynajmniej tapeta łatwo się przykleiła i w dodatku się podoba
Uciekam,bo dziecko mnie woła. Miłego dnia!
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Powiedź mi skąd stan zapalny? czy on pozostaje na stałe czy to chwilowe. czytałam że jest ich kilka kategorii i sa pewne obiawy. W sumie ja bółu żadnego nie odczuwałam. Zobaczę co powie mi endo w sierpniu. U mnie na szczęście guzków brak.
Zaliczylismy zabawy na świeżym powietrzu i Kuba od 30 min sobie smacznie śpi a ja w tym czasie zrobiłam sosik pieczarkowy
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Swoją drogą też muszę kupić pieluchy, wczoraj tych naszych HH nie było w kerfurze i T kupił w Lidlu takie za 6 zł chyba 12szt czy jakoś ale są bardzo fajne.
Sylka syn szwagierki będzie miał we wrześniu 3 lata i też mówi pojedyncze słowa i nic poza tym, więc nie ma się co martwić. Na pewno w przedszkolu ruszy
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mojego i meza nie wymówi ale jak zapytam gzie konkretna os jest np na zjęciu po imieniu to wskaże każdego czy to mnie, meża czy nasze rodzeństwo i swoich braci i siostry cioteczne.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My bardzo miło spędziliśmy dzień, posiedzieliśmy też z rodzicami przy ciachu
Pochwalę się jakie piękne kwiaty dostałam od mężusia, bo byłam nimi zachwycona
Wieści o zachowku tez w miarę pozytywne, ale się nie napalam dopóki sprawa nie dobiegnie końca. Miłego wieczorku.
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aguniu zagapiłam się i od razu przepraszam Składam Wam najlepsze rocznicowe życzonka Obyście trwali razem tak jak do tej pory , oby każdy dzień jeszcze bardziej cementował Waszą rodzinkę , żeby dzieci były ciągłym źródłem radości i dumy , i żeby między Wami stale iskrzyło STO LAT
Prezent od Malutkiej wymyśliłaś rewelacyjny . Paulisia byłaby bardzo zadowolona My podobny kupiliśmy Naszej Pauli pod choinkę jak miała 5 lat
Gosiu czyli woodstockowicze troszeczkę utrudniają Wam funkcjonowanie
Kurcze z tymi remontami , to macie faktycznie przeboje . Byle juz wszystko było ok .
Sylka Kuba przynajmniej literuje , a to już dużo Ja również liczę , że w żłobku Ami się rozgada .
Co do tarczycy ja mam autoimmunologiczne zapalenie tarczycy , czyli przewlekłe , zwane chorobą Hashimoto . Mój organizm zwraca się przeciw sobie . U mnie prawdopodobnie genetycznie się to przyplątało . Uaktywniło przy osłabieniu organizmu , albo zaraz po 1 porodzie . Nie jest to uleczalne i całe życie będę hormony przyjmowała . W hashimoto leczy się skutki , a nie przyczyny schorzenia .
Mąż dziś wcześniej z pracy wrócił i wziął sie za koszenie trawy na ogrodzie . To pieroństwo rośnie jak szalone
Potem pojechaliśmy do sklepu , apteki i wreszcie kupiłam nowy odkurzacz Poprzedni miałam tylko pół roku , ale zaćwiczyli go przy remoncie . Teraz mam mocniejszy i wydaje się być fajowy
Popołudniu przyjechali nasi przyjaciele i miło spędziliśmy czas
Teraz już tylko odpoczywam
Miłego wieczorku
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dobry wieczór
My bardzo miło spędziliśmy dzień, posiedzieliśmy też z rodzicami przy ciachu
Pochwalę się jakie piękne kwiaty dostałam od mężusia, bo byłam nimi zachwycona
Wieści o zachowku tez w miarę pozytywne, ale się nie napalam dopóki sprawa nie dobiegnie końca. Miłego wieczorku.
Czyli same dobre wieści Kwiaty prześliczne Spisał sie Mężuś
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zapomniałam napisać że masz rewelacyjny awatarek
A i dziękujemy bardzo za życzenia
agi ten domek bardzo mi się podoba, bo jest w sumie z materiału, wszystko jest nadrukowane więc młoda mi niczego nie pochłonie swoją paszczą i co najważniejsze jak się nie będzie bawić to go złożę i wrzucę na szafę
No i mężuś się także nim zachwycił i mogę go spokojnie zamówić
Poczekamy tylko na jakieś wolniejsze pieniążki
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
Agus wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy . kolejnych wspolnych lat i szybkiego porodu .. a kwiaty cudowne
Agus prezent sliczny ach i och i super ze mozesz zamowic
Gosiu wspolczuje remontu ja jak pomysle ze ta plesn mi moze na zime wylezc .. to mnie trafia
wiecie co troche sie wkurzylam ale ciut , bo jak wroce od mamci to kupuje mlodemu duzee lozko , jak przystoi na duzego chlopca zdewastowane lozeczko zostanie u mamy juz ... a tesciowa lata po sklepach i szuka za mnie i tak kupie jakie ja chce .. yy nawet zdjecia im robi
wczoraj tez S przyszedl i powiedzial ze kobieta , ktora pracuje u nich w firmie ma do wynajecia mieszkanie 50 m kwadratowych , 2 pokoje z kuchani , lazienka ale .. w Nisku .. S by musial dojezdzac do pracy i w sumie nie chce duzo bo 300 zl .. ale tam bym juz w ogole pomocy nie miala od nikogo .. a szwagierka codziennie by nie dojezdzala . i pewnie bysmy nie odlozyli tyle co chcemy ... chodz bym bardzo chcisala sie uwolnic od tesciowej to od szwagierki i szwagra nie .. bo z kim bym kawe pila??
Agi super ze masz nowy odkurzac .. moze dluzej posluzy
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aguś , dzięki za komplement Avatarku wieki nie zmieniałam
Super , ze domek przypadł Mężowi do gustu . Ale Linka będzie miała frajdę
Megi czyli miałaś typowo gospodarczy dzień Tyle sprzątania , gotowania i zaprawiania
Autkiem się nie przejmuj .Skoro jest możliwość pożyczenia , to najważniejsze , ze masz się czym dostać do Mamy Jestem pewna , ze naprawią i będzie ok .
Mówisz , ze teściowa ogląda łózka dla Tymka ? Może kupić chce Niech ogląda , zdjecia robi , może chce się czuć potrzebna . Ty i tak sobie kupisz jakie Wam będzie się podobało , a tymczasem niech sobie chodzi i fotografuje , a nóż wynajdzie jakieś fajne
Oj Tobie to nie dogodzi Tu byś chciała mieć oddzielne mieszkanie , a tu szwagra i szwagierkę na wyciągnięcie ręki . Ja tam bym szła na swoje I za taką cenę ??? super
Kolejny dzionek zaczyna się pięknym słońcem za oknem . Praży mi w plecy . Ami juz po śniadanku , teraz kończy piękne arcydzieło Uwielbia w pokoju Pauli siedziec przy biurku i rysowac , malować i w ogóle przebywać
Jeszcze jak tam Paula i Kasia są i z nią zagadują , to jest w 7 niebie .
Uciekam , bo Maja już się niecierpliwi w huśtawce
Miłego poranka