BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 4 miesiąc temu #716523 przez Agusiak
no u nas jeszcze młoda nie literuje ale powtórzy już niemal każde słowo. I właśnie też tak ma że w niektórych słowach wymawia ładnie np R a w innych nie. Ale to przyjdzie z czasem.
Tworzy już proste zdania takie np jak:
- ja sama nie, mamo pomuś( pomóż)
- moja mamusia to Aga
- to jest mój dom
- babusiu chodź ze mną tam
- chce babić (bawić) się
- mamo daj danie (danie- obiad :))
- daj piciu
i wiele innych zależnych od sytuacji :) Cieszę się ogromnie :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #716621 przez agi-p
Aguś rany !!!Paulinka to juz pięknie mówi :) Ale Wam fajnie :) Zazdroszczę każdego słóweczka i zdania :) A jak to musi bajecznie brzmieć :)
Mądrala mała :) Przed Amelką słodyczy też ukryć się nie da :P Ostatnio co jedziemy do biedronki , to jak tylko usłyszy , to zaraz się ubiera i krzyczy "aaaaa jaja kiti ":) Tylko w biedronce sa jajka niespodzianki z hello kitty , które uwielbia :)

Sylka dobrze , ze usg się udało .Kuba kochaniutki :) Stan zapalny mam i ja :( I zresztą ja z tarczycą mam jaja i większość przypadłości . W listopadzie mam mieć kolejne usg i najpewniej następną biopsję , zeby skontrolować te guzy .

Ale fajnie , ze i Kuba się rozgadał :) Brawo dla Niego :)

Czyli tylko Amcia została z tych mówiących po chińsku :( niby ma jeszcze troszkę czasu ,ale coraz bardziej się martwimy . Do września ma czas , potem logopeda .

Upał się znowu zrobił . Byłam na spacerku z Małymi , teraz śpią , a ja sprzątam . Rano wyprasowałam sobie wszystko i teraz mycie podłóg zostało .

11 lata 4 miesiąc temu #716628 przez Agusiak
Agusia nic się nie martw, ja nie nigdy nie wierzyłam jak ktoś mi mówił że z dnia na dzień może się rozkręcić, ale przekonałam się sama. To stało się w przeciągu jednego tygodnia jak tak ruszyła i teraz dużo powtarza, i w ogóle.
Także cierpliwie poczekaj na ten Wasz moment :)

Współczuję problemów z tarczycą :(

Paulina dziś przyszła do kuchni, stanęła przy lodówce i niemal krzycząc powiedziała MAMO CHCE LODA! A ja co powiedziałaś? a ona CHCE LODA :P
Afera zrobiła się jak jej powiedziałam że nie ma lodów, była mama histeria ale na szczęście jej przeszło.
Dzwoniłam do T żeby kupił jakieś słodkości to siądziemy wieczorkiem z rodzicami z okazji rocznicy bo nic specjalnie nie szykujemy ;) Może te okrągłe będziemy huczniej obchodzić ;)

Myślę o takim domku dla Paulinki, jako prezent od dzidka, ale nie wiem czy mąż mi pozwoli na taki wydatek :/
beta.zabawkowicz.pl/zabawka/3147,domek-d...go-od-qelements.html

11 lata 4 miesiąc temu #716670 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

Stwierdziłam z rana,że pieluchy się kończą i na jutro już nie będzie. Ubrałam Łobuzy,Michałka zaprowadziłam do brata,a z Hanią poszłam do Biedronki,ale w sumie przeszłam obok i wróciłam. Musiałabym z pół godziny czekać żeby wejść,bo tyle woodstockowiczów. A to dosyć wcześnie było. Ale najwyraźniej pociągi przyjechały i ludziska robiły zakupy na zaś. Będę musiała iść pod wieczór jak się trochę przerzedzi.

Siostrzenica jutro przyjeżdża ok. południa,więc chyba zostawię jej Hanię,a z Michem się przejadę na Woodstock. W jedną stronę może autobusem się uda,a z powrotem najwyżej z buta.
Ale to jeszcze zobaczymy.

Mówiłam,że jak Wasze dzieciaczki zaczną mówić to na całego. U nas było pomału,po słowie,potem po dwóch,teraz już długie zdania. Nie widać aż takich wielkich skoków.

Agusia,Paulinka jest słodka z "moja mamusia to Aga". Moja Hańcia nie wie jak jej mama na imię :(

Hanula jest na etapie: "mama,cesz sie pobujać?"(jak zobaczy w oddali huśtawkę) albo "mama,cesz spóbować?"(oczywiście też jak ma na coś ochotę :lol: ) Pyta się o wszystko,czy chcę to czy tamto,czy spać czy na spacer itp. I jak Michałek jej dokucza to krzyczy na całego "zostaw".

Sylka,mąż zrobił sufit,bo pokazały się pęknięcia(jak to często w blokach). Wyglądał nawet fajnie,ale rano cały odpadł :( Nie wiem czy za gorąco czy jak,bo zrobiony był jak się należy :( I takie mamy zawsze przeboje. Wcześniej jak tapetował to w ogóle tapeta nie chciała się przykleić,a nie była tania i klej był z wyższej półki. Ile on się nerwów najadł... A teraz to. Dobrze,że przynajmniej tapeta łatwo się przykleiła i w dodatku się podoba :)

Uciekam,bo dziecko mnie woła. Miłego dnia!

11 lata 4 miesiąc temu #716714 przez sylka
Agi Kuba też mówi po chińsku, ale co jakiś czas mu sie coś wymknie. Za to tak jak mówiłam każy wyraz przeliteruje i powtózy lepiej lub gorzej. Stwierdzilismy ze takie literowanie słowa przed powtórzeniem przez niego całego bezie dobrym ćwiczeniem. Ja też się martwię, ale wiem że słuch jest ok i neurologicznie takze i po prostu leniuszek z niego. W paździrniku znów mamy auiologa bo dr chce zobaczyć czy coś ruszyło się z mową. Liczę że w przedszkolu wśró zieci też coś się ruszy.

Powiedź mi skąd stan zapalny? czy on pozostaje na stałe czy to chwilowe. czytałam że jest ich kilka kategorii i sa pewne obiawy. W sumie ja bółu żadnego nie odczuwałam. Zobaczę co powie mi endo w sierpniu. U mnie na szczęście guzków brak.

Zaliczylismy zabawy na świeżym powietrzu i Kuba od 30 min sobie smacznie śpi a ja w tym czasie zrobiłam sosik pieczarkowy :)

11 lata 4 miesiąc temu #716723 przez Agusiak
Gosia no wyobrażam sobie że tacy woodstockowicze to spore utrudnienie dla mieszkańców :blink:
Swoją drogą też muszę kupić pieluchy, wczoraj tych naszych HH nie było w kerfurze i T kupił w Lidlu takie za 6 zł chyba 12szt czy jakoś ale są bardzo fajne.

Sylka syn szwagierki będzie miał we wrześniu 3 lata i też mówi pojedyncze słowa i nic poza tym, więc nie ma się co martwić. Na pewno w przedszkolu ruszy :)

11 lata 4 miesiąc temu #716725 przez sylka
Kuba mówi z imion ala, ola, ela i aga i buba na siebie :P
Mojego i meza nie wymówi ale jak zapytam gzie konkretna os jest np na zjęciu po imieniu to wskaże każdego czy to mnie, meża czy nasze rodzeństwo i swoich braci i siostry cioteczne.

11 lata 4 miesiąc temu #716731 przez Agusiak
u nas młoda te proste imiona tez mówi, np babcia Ewa, dziadek Adam, ale już Bożena i Andrzej nie powie, na tatę mówi Tom :lol: , ciocia Asia, ciocia Ania (bo takie ciocie zna) na mnie Aga a na siebie PauliMa albo Apulina, hahaha :silly: :lol:

11 lata 4 miesiąc temu #716922 przez sylka
niedawno wrocilam z Kuba z plazy. O 17 wyciagnela mnie przyjaciolka. Kuba sie wyszalal i wytarzal w piasku.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #717006 przez Agusiak
dobry wieczór :)

My bardzo miło spędziliśmy dzień, posiedzieliśmy też z rodzicami przy ciachu :)
Pochwalę się jakie piękne kwiaty dostałam od mężusia, bo byłam nimi zachwycona :lol:
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Wieści o zachowku tez w miarę pozytywne, ale się nie napalam dopóki sprawa nie dobiegnie końca. Miłego wieczorku.

:) :) :) :)
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #717022 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Aguniu zagapiłam się i od razu przepraszam :P Składam Wam najlepsze rocznicowe życzonka :) Obyście trwali razem tak jak do tej pory , oby każdy dzień jeszcze bardziej cementował Waszą rodzinkę , żeby dzieci były ciągłym źródłem radości i dumy , i żeby między Wami stale iskrzyło :) STO LAT :)

Prezent od Malutkiej wymyśliłaś rewelacyjny . Paulisia byłaby bardzo zadowolona :) My podobny kupiliśmy Naszej Pauli pod choinkę jak miała 5 lat :)

Gosiu czyli woodstockowicze troszeczkę utrudniają Wam funkcjonowanie :P

Kurcze z tymi remontami , to macie faktycznie przeboje . Byle juz wszystko było ok .

Sylka Kuba przynajmniej literuje , a to już dużo :) Ja również liczę , że w żłobku Ami się rozgada .

Co do tarczycy ja mam autoimmunologiczne zapalenie tarczycy , czyli przewlekłe , zwane chorobą Hashimoto . Mój organizm zwraca się przeciw sobie . U mnie prawdopodobnie genetycznie się to przyplątało . Uaktywniło przy osłabieniu organizmu , albo zaraz po 1 porodzie . Nie jest to uleczalne i całe życie będę hormony przyjmowała . W hashimoto leczy się skutki , a nie przyczyny schorzenia .

Mąż dziś wcześniej z pracy wrócił i wziął sie za koszenie trawy na ogrodzie . To pieroństwo rośnie jak szalone :P
Potem pojechaliśmy do sklepu , apteki i wreszcie kupiłam nowy odkurzacz :) Poprzedni miałam tylko pół roku , ale zaćwiczyli go przy remoncie . Teraz mam mocniejszy i wydaje się być fajowy :P
Popołudniu przyjechali nasi przyjaciele i miło spędziliśmy czas :)

Teraz już tylko odpoczywam :)

Miłego wieczorku :)

11 lata 4 miesiąc temu #717025 przez agi-p
Agusiak napisał:

dobry wieczór :)

My bardzo miło spędziliśmy dzień, posiedzieliśmy też z rodzicami przy ciachu :)
Pochwalę się jakie piękne kwiaty dostałam od mężusia, bo byłam nimi zachwycona :lol:

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Wieści o zachowku tez w miarę pozytywne, ale się nie napalam dopóki sprawa nie dobiegnie końca. Miłego wieczorku.

:) :) :) :)

Czyli same dobre wieści :) Kwiaty prześliczne :) Spisał sie Mężuś :)

11 lata 4 miesiąc temu #717067 przez Agusiak
agi super że macie nowy odkurzacz, nie ma to jak dobra pomoc przy sprzątaniu :)
Zapomniałam napisać że masz rewelacyjny awatarek :)

A i dziękujemy bardzo za życzenia :)

agi ten domek bardzo mi się podoba, bo jest w sumie z materiału, wszystko jest nadrukowane więc młoda mi niczego nie pochłonie swoją paszczą i co najważniejsze jak się nie będzie bawić to go złożę i wrzucę na szafę ;)
No i mężuś się także nim zachwycił i mogę go spokojnie zamówić :lol: :lol:
Poczekamy tylko na jakieś wolniejsze pieniążki :)

11 lata 4 miesiąc temu #717139 przez megi23
hej laski podczytuje was ale brak sil na pisanie wczoraj po 21 dowiedzialam sie ze auto nie zrobione i sie .. zalamalam .. :( bo w piatek do mamy mam jechac .. jutro bede wiedziec czy zrobione bo cos innego poszl oi nie wie czy nie da do kolegi do diagnostyki ... ale S powiedzial ze szwagierka da nam swojego golfa do poniedzialku bo S chcial wtedy wracac , najwyzej wezme najpotrzebniejsze rzeczy .. z tym to bedzie problem :P a 15 mi S dowiezie jak nie naszym to szwagierki autkiem :laugh: a dzis caly dzien zajety zostalam na lsuzbie , obiad ugotowala i wszystkim smakowal .. :silly: bo szwagierka ze srednim pojechala do logpedy i wrocili na 15 dopiero , przy okazji pranie , sprzatnelam jej kuchnie , umylam naczynie swoje i jej i zrobilam na zime salatke do sloikow , ale jutro bede pasteryzowac :) S dzis wyplate przyniosl :P :lol: .. jak to powiedzial ze bez pieniedzy mnei u mamci nie zostawi , zebym sie nie martwila :woohoo:

Agus wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy . kolejnych wspolnych lat i szybkiego porodu .. a kwiaty cudowne :laugh:
Agus prezent sliczny ach i och i super ze mozesz zamowic :)
Gosiu wspolczuje remontu ja jak pomysle ze ta plesn mi moze na zime wylezc .. to mnie trafia :angry:
wiecie co troche sie wkurzylam ale ciut , bo jak wroce od mamci to kupuje mlodemu duzee lozko , jak przystoi na duzego chlopca :) zdewastowane lozeczko zostanie u mamy juz ... a tesciowa lata po sklepach i szuka za mnie :S i tak kupie jakie ja chce .. yy nawet zdjecia im robi :P

wczoraj tez S przyszedl i powiedzial ze kobieta , ktora pracuje u nich w firmie ma do wynajecia mieszkanie 50 m kwadratowych , 2 pokoje z kuchani , lazienka ale .. w Nisku .. S by musial dojezdzac do pracy i w sumie nie chce duzo bo 300 zl .. ale tam bym juz w ogole pomocy nie miala od nikogo .. a szwagierka codziennie by nie dojezdzala . i pewnie bysmy nie odlozyli tyle co chcemy ... chodz bym bardzo chcisala sie uwolnic od tesciowej to od szwagierki i szwagra nie .. bo z kim bym kawe pila?? :silly:

Agi super ze masz nowy odkurzac .. moze dluzej posluzy :blink:

11 lata 4 miesiąc temu #717172 przez agi-p
Dzień dobry :)

Aguś , dzięki za komplement :) Avatarku wieki nie zmieniałam :P

Super , ze domek przypadł Mężowi do gustu . Ale Linka będzie miała frajdę :)

Megi czyli miałaś typowo gospodarczy dzień :) Tyle sprzątania , gotowania i zaprawiania :)

Autkiem się nie przejmuj .Skoro jest możliwość pożyczenia , to najważniejsze , ze masz się czym dostać do Mamy :) Jestem pewna , ze naprawią i będzie ok .

Mówisz , ze teściowa ogląda łózka dla Tymka ? Może kupić chce :P Niech ogląda , zdjecia robi , może chce się czuć potrzebna . Ty i tak sobie kupisz jakie Wam będzie się podobało , a tymczasem niech sobie chodzi i fotografuje , a nóż wynajdzie jakieś fajne :)

Oj Tobie to nie dogodzi :P Tu byś chciała mieć oddzielne mieszkanie , a tu szwagra i szwagierkę na wyciągnięcie ręki . Ja tam bym szła na swoje :) I za taką cenę ??? super :)

Kolejny dzionek zaczyna się pięknym słońcem za oknem . Praży mi w plecy . Ami juz po śniadanku , teraz kończy piękne arcydzieło :P Uwielbia w pokoju Pauli siedziec przy biurku i rysowac , malować i w ogóle przebywać :P
Jeszcze jak tam Paula i Kasia są i z nią zagadują , to jest w 7 niebie .

Uciekam , bo Maja już się niecierpliwi w huśtawce :)

Miłego poranka :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka