BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #719969 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Woow Paulinka to bardzo ciepłolubna hahaha :) Zdjecia super :) Uprawy wyglądają smakowicie :)
A obrączki szkoda :(

U Nas dzień szybko zleciał . Pracowicie , ale przynajmniej okna w kuchni wymyte i nowe firanki założone . Naklejki wreszcie przykleiłam w salonie i kuchni . Mamcia gołąbków narobiła . No i standardowo sprzątanie , prasowanie itp
Majka w wanience się pluskała . A Ami to ją ubóstwia :) Cały czas przytula i całuje i woła na nią "dzidzi" i inaczej nie chce :P
Dziś Amusia dostała maskotkę Hello Kitty i jej zachwyt był nie do opisania :) Uwielbiam ją taką :P

Teraz już odpoczywam . Siedzę i tylko palcami klikam po klawiaturze , a mokra jestem :(

Miłego wieczorku :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #719998 przez sylka

Mieliśmy fajny intensywny weekend. W sobote odwiedzilismy dziadków męża. Nacieszyli sie małym a on nimi. Dodatkowo poganiał gęsi, kuryindyki i kaczki :P idział i karmił małe prisiaczki, głaskał krowę i mieszał ziarno. Ubaw był po pachy.
W niedzielę bylismy na grillu. Kuba wypluskał sie z basenie i wybawił z rodzeństwem ciotecznym. Opalił się fajnie, tylko dupka biała a tak śniady jest.

Dziś tak jak Megi zaliczyłam zakupy w Biedronce i tym sposobem Kuba ma worek ze spider manem na piżamke do przedszkola a póżniej P kupił mu fartuszek z samolotami by miał do malowania w przedszkolu. Nie wiem czy tam maja jakieś, by nie upaćkał ubranka wiec kupiłam i babcia mu w razie potrzeby nałoży. Musze kupić jeszcze ręczniczki,pościel i kapcie a tak reszta jest już w domku.

Agusiak fajnie że Paula mogłaby iśc już do przedszkola i tak jak mwisz super jakby teraz już poszła i nie kojarzyła faktu przedszkola z pojawieniem sie siostrzyczki.
Oby sprawa z wujkiem poszła jak po maśle i udało sie zalatwić wszystko z przedszkolem :)

Zdjęcia fajowe i jakie duże już pomidorki. Moje dopiero owocują i sa ok 1 cm :P Ale siałam je dopiero w czerwcu :P

Agi to Ami w 7 niebie z powodu maskotki :D Kuba w niedzielę dostał od nas ptaaszka z Angry Birds bo ma fioła na ich punkcie. Wybrał sobie w Tesco :)

Agi napisz ile chcesz sadzonek pomidorków bo tak czekają :) Tylko nie wiem jak je zapakowac :P by nie uległy zniszczeniu.

11 lata 8 miesiąc temu #720063 przez Agusiak
dobry wieczór :)

agi poka pomieszczenia już z naklejkami :lol: :lol:

No ja jeszcze nie wiem co tam by było potrzeba w tym przedszkolu ale dowiemy się na spotkaniu z dyrem bo idziemy 14stego sierpnia, jak już nie będzie miejsc do tej pory, to już trudno, pójdzie od przyszłego roku.

Aguś ze mnie też się leje, chociaż dopiero wzięłam zimny prysznic.

Super, że Ami zadowolona z maskotki :)

Sylka super mieliście weekend :) Fajnie, że Kuba zarobił worek do przedszkola :)

Spokojnej nocki dziewczyny :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #720114 przez agi-p
Dzień dobry :)

Sylka , ale fajowy weekend mieliście :) Uwielbiam takie intensywne weekendy , pod warunkiem , ze są miło spędzone jak u Was :)

Widzę , ze do przedszkola już wyprawka niemal skompletowana . Rany ja jeszcze pamiętam jak Paulince wszystko kupowałam i jak 1 dzień szła . Emocje sięgały zenitu :P A miała 2 lata i 3 miesiące . Szła do normalnego publicznego .Załatwiała się na toaletę już długo sama i pięknie jadła ,więc problemu nie było z przyjęciem . A przyjmowali wtedy dzieci od 3 r.ż . Pauliśka zrobiła takie wrażenie , ze ją przyjęli bez niczego .
A w trakcie chodzenia chcieli ją przepisać do starszej grupy , bo umiała dużo więcej niż rówieśnicy , a nawet niektóre starsze dzieci . Tyle , ze się nie zgodziłam . Potem proponowano mi to jeszcze w 1 klasie , ale też nie wyraziłam zgody .

Kochana nie wiem ile tych pomidorków , poślij wg uznania . Ja nie mam pojęcia jak to popakować :(

Agusiu czyli w przyszłym tyg na rozmowę do przedszkola już idziesz :) Super :) Oby tylko miejsca były .

Ja noc miałam krótką niestety . Ale rano dziewczynki obdzieliły mnie takimi uśmiechami , ze az zmęczenie poszło w cień . Majeczka tak uroczo się uśmiecha :) Te bezzębne uśmiechy sa cudowne :)
Po 8-mej jedziemy na zakupy .Póki jeszcze takiego upału nie ma .

Miłego dzionka :)

11 lata 8 miesiąc temu #720130 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi no Twoja Paulinka to na prawdę wyjątkowa i zdolna dziewczynka, już od dziecka :)

Naklejki prezentują się rewelacyjnie! Sama szukałam takiego białego dmuchawca na ścianę przy której stoi u nas tv ale cholernie drogie te duże naklejki ;)
Ale wyglądają super.

Udanych zakupów :)

My jak zwykle w domku, nawet się nigdzie nie ruszamy, tylko tyleco po podwórku. Potem młodą pewnie do basenu wpuszczę bo już jest mocno ciepło a nie ma jeszcze 8.

A powiedzcie mi czy Wasze maluszki ubierają np same buty?
Bo Paulinka sama ubiera i zakłada tuptusie, a także każde obuwie, które ma na rzepy :)
A najbardziej mnie rozczula jak wieczorem siedzi na skraju swojego łóżeczka, ściąga paputki i chowa je do szuflady, do której ja je zawsze chowam :)

Wczoraj spała mi godzinę na dworze na dużej huśtawce więc dobrze że ją rozłożyliśmy :)

Miłego dnia :)

11 lata 8 miesiąc temu #720154 przez sylka
Agi super ze Paula taka zdolna :)

U Kuby na cale przedszkole beda chyba 4 2,5 latki a grupa z 3 ponoc Kuba ponoc najmlodszy. Mysle ze jak u Twojej Paulinki problemu nie bedzie z moim urwisem i jakos okielzaja jego energie.

Pomieszczenia super sie prezentuja :lol: maly akcent a efekt swietny

Agusiak Kuba raz zdejmie raz nie jak mu sie chce

11 lata 8 miesiąc temu #720283 przez sylka
U nas skwar. Kuba wyszedl na balkon podlac pomidory i zwial po chwili. Pobiegl do kuchni, otworzyl zamrazalnik i przy nim siedzial :D Teraz bawi sie i popija herbatke zielona truskawka ze smietanka a ja pije kawe mrozona.

Obiad juz zrobilam :) Na sniadanie byly nalesniki w soku pomaranczowym. Robilam pierwszy raz i niebo w gebie. Kuba chetnie zjadl.
Chyba teraz ma jakis skok bo sporo je.

Co do wyprawki to musze dac pizamki, posciel- poszewki, kocyk, recznik, kapcie, kubeczek i szczoteczke. Zostal mi zakup reczniczkow i poscieli, kapci. Wszelkie inne rzeczy kupuje przedszkole z kaski za komitet.

11 lata 8 miesiąc temu #720311 przez Agusiak
u nas też skwar, Paulinka siedzi w basenie a ja się huśtam na huśtawce.
Ufff jak gorąco, pufff jak gorąco.

Paulina mnie wykończy, ona normalnie ma motorek w dupie i już mnie to wnerwia, 5 min w basenie i już chce gdzieś lecieć, 5 min tv i już idzie gdzieś indziej, oszaleję z nią, bo muszę za nią latać ciągle- to ją wytrzeć, to założyć pielucha jak idzie do pokoju, to znowu coś. OSZALEJE!!!!!!

11 lata 8 miesiąc temu #720442 przez Agusiak
A tak zasnęła jak poszłam przygrzać zupkę :)
I takie chwile lubię najbardziej ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 8 miesiąc temu #720459 przez megi23
hej laski u nas tez ukrop ja objadlam sie kpytkami i knedlami ze lsiwka mamcia zrobila mlody spiocha juz 2 godz ,, dziwolag poprzestwial godziny drzemek i na lozku ze na musi .. a tak go usypialam ze i sama zasnelam co mi sie nigdy ie zdarza :P
haha biedna Paulisia ... ja tez uwielbiam chwile kiedy spi ..a apropo biegania i motorku tymek tez go ma na placu zabaw w niedziele S za nim latal bo to na scianke wspinaczkowa to na zjezdzalnie od strony zjezdzania chcial na skroty :P to do piaskownicy inne dzieci chodzily a ten biega nie chodzi.. no chyba ze za raczke ale i to chce biegac i mnei naciaga :P
aaa nie mowilam wam w domu mamacia ma 2 tyg kotka lub kocice , bo nie wiemy co to jeszcze i karmimy butelka ze specjalnym mleczkiem co 3 godz .. :silly: czuje sie znowu jak mamusia malego dziecka :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #720468 przez Agusiak
megi a Ty kiedy testujesz?

Wszystko się do mnie klei.

Aguś a Ty też tak może miałaś, czasami takie bóle w okolicach blizny jakby ktoś pociągnął za szwy od środka? Mnie od razu wtedy zgina w pół i muszę potem to miejsce uciskać dłuższą chwilę bo taki nieprzyjemny ból. Pewnie to jakieś tam więzadła tylko nieco gorzej to odczuwam niż za pierwszym razem :S

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #720475 przez sylka
Paula :D

Kuba zjadl zupe zrobilismy wydzieranke tzn ja rwalam a Kuba naklejal pozniej zjadl nalesnika z twarogiem i musem truskawkowym i teraz bawi sie klockami.

Dzis nie spi bo wstal ok 8

Kuba to tez dziecko dynamit. Inne dzieci bawia sie spokojnie w piasku a on posiedzi 5 min i biegnie na drabinki z nich na hustawki i tak po kolei obskoczy caly plac zabaw. A jak jakies dziecko za wolno sie rusza na drabinkach to pogania i zaraz wyprzedza.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #720507 przez Agusiak
Paulina też zjadła zupę i łaskawie poszła do basenu. W ogóle nie wie ostatnio czego sama chce, ale ja wiem że zaczyna mi brakować do niej cierpliwości :S

11 lata 8 miesiąc temu #720575 przez agi-p

Oj cierpliwości Aguś to i mi czasem brakuje . A zobaczysz co będzie jak Malutka się urodzi . Wtedy to chwilami przydałoby się rozdwoić . I mimo , że Ami uwielbia Maję , nie jest ani troszkę zazdrosna i wie , ze muszę w pewnych sytuacjach przerwać np zabawę z Nią i gnać do Majki , to ma takie chwile , ze akurat jak ja karmię Majeczkę równocześnie robiąc inną pilą rzecz , to wtedy zaczyna swoje humory stroić i wrzeszczeć na całe gardło .

A naklejki kupiłam te średnie, na 100 cm . Za dmuchawca dałam 39 zł . Kolory można wybrac jakie się chce :)

A buty ? Ami po domu chodzi boso , nie ma sposobu , zeby ją namówić do papci . Już kupowałam i papcie i tenisówki i euforia na chwilę i zaraz boso chodzi . Nawet skarpety ściąga . Z bólem serca ubiera sandały jak wychodzimy :P Czasami sama , ale zapiąć nie potrafi :P

A z motorkiem w pupce Ami ma to samo . Dobrze , ze basen kupiliśmy na balkon , bo raz , ze na ogrodzie bym nie wysiedziała z nią i Mają , a dwa ona właśnie biega , to basen , to o do pokoju musi lecieć , to bajkę obejrzeć . Co chwilę ma inny pomysł . Dziś się zastanawiałam skąd ma tyle siły :P

Rany , ale Linka zasnęła słodko :) Hahaha :) nie mogę się napatrzeć :)

Mnie blizna wcale nie bolała w ciąży . Nie odczuwałam bólu , ani żadnego dyskomfortu . Ale lekarz mnie ostrzegał , ze coś takiego może mieć miejsce , ponieważ macica się rozciąga i zrosty tez mogą przeszkadzać .

Megi , to milusiej zabawy z kotkiem :) A jak Tymek reaguje ?

Sylka czyli dziś naleśnikowy dzień mieliście :) A te z sosem pomarańczowym , to normalnie robiłaś czy jakiś specjalny przepis ?

U Nas dziś temp okropne , pewnie jak i u Was . Dziś było najcieplej z ostatnich dni . Amka z tysiąc razy w basenie była . Ja też troszkę się popluskałam .
Wysprzątałam wszystko , Mamcia paszteciki z mięsem i pieczarkami zrobiła i objadłam się jak nie powiem kto :P

Mężuś taki biedny wrócił z pracy . Upał dał się mu dziś bardzo we znaki :( nie dość , ze spaloną twarz ma , to jeszcze wycieńczony :(

Majosek dziś spała dużo , wolała upał przespać . Ale w sypialni wentylator włączałam , zeby jej się przyjemniej spało .

Uciekam , miłej nocki :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #720599 przez sylka
Agi na maśle skarmelizowałam cukier i nastepnie dolałam soku pomarańczowego i trochę soku z cytryny po chwili dodałam naleśniki złożone w trójkąty. Wyszły fajnie oblepione skarmelizowanym sokiem ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka