BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 4 miesiąc temu #715026 przez sylka
Wiec piszę w skrócie jak minał nam pobyt :) Było super sporo ludzi w domku, wiec było zabawnie i Kuba miał sporo cioc i wujków. Co wieczór ogniska :D Kuba od rana do wieczora na świeżym powietrzu. Tuż przy domku las a w dole tory kolejowe (domek na górce) - Kuba podziwiał pociagi, tuz za nimi jezioro.
Pogoda może nas do końca nie rozpieśiła bo poczatkowo było chłodnawo ale na szczeście nie padało. Kuba w ciagu dnia miał 2 godz drzemki z racji ciągłego pęd po podwórku :D A wieczorami gdy zasypiał ja szłam na ognisko i co raz do niego zerkałąm czy spi. Zaliczylismy wycieczkę pociągiem zabawy w jeziorze. Ulkubiona zabawą było łapanie kotów i ich głaskanie oraz zrywanie warzyw i owoców z ogrodu. Nie obce były nam spacery po lesie :)Ogólnie miło wspominam pobyt u teściów mojej siostry. Szwagier ma fajnych braci za którymi Kuba przepada. Nikogo sie nie wstydził czy to sąsiadów z domków obok czy rodziny szwagra.

Mąż spisał sie na medal z malowaniem. Pokoik jak dla mnie cudo :) Wypucował om tak ze jak przyjechałam nic nie musiaąłm robic. Wszystkko lśniło, ani grama kurzu czy pyłu. Każe pomieszczenie sprzatnięte, pranie zrobone :) tylko w lodówce swiatło wiec zrobilismy zakupy :D

Kuba pokojem zachwycony. Zaliczył już spanie na wersalce bez upaku :)

Agi Majeczka dzielna dziewczynka A Ami to jak Hania,w basenie jak ryba w wodzie. Gratulacje la Ami za picie mleka z kubeczka : Przyszła i jej pora i prosze jak łanie poszło. Ślicznie Agus się prezentujesz na fotkach :D

Zjęcia Pauli plażowiczki i gospodyni czadowe :D Agusiak śliczny brzusio już masz.

Gosiu super że uał się wypda na basen :)

Gratulacje la prawie opieluchowanego Tymka :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #715030 przez Agusiak
Sylka super, że już jesteś :)
Pokaż nam tu fotki :lol:
Fajnie, że mężuś się tam dobrze spisał :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #715037 przez sylka
Aguś zgrywam a mam ponad 400 to musze wybrac

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #715122 przez agi-p
Dzień dobry :)

Gosiu u Was w domku też zmiany będą :) Oby Mężowi robota szła szybko i sprawnie :)

Fajnie , ze a wsi się podobało :) Kurcze mam wrażenie , ze niedługo to zwierzaczki dzieci tylko w telewizji lub w zoo będą oglądały . U Nas niby wieś , a ludzie zwierząt już wcale nie hodują .

U Nas identyczne upały :( Jak dla mnie tez za ciepło i źle się przez to czuję .

Uwielbiam oglądać weselne filmy :) Michu ma radochę i wcale się nie dziwię . Szkoda tylko,ze Hanusia się zasmuciła przez to .

Oj z tym angielskim to podziwiam . Ja to nie mam smykałki do języków :( I czasu , zeby się podszkolić odpowiednio . A w domu to juz wcale nawet mobilizacji nie mam .

Aguś dobrze , ze z tym krzesełkiem poszło bezproblemowo :) A co do ich dzieciątka to słów mi brak . Ludzie są tak bezmyślni i beztroscy , ze mi się to w głowie nie mieści . Nie wiem jak tak można . W zyciu bym tak nie postąpiła .

Super , że rodzice autko wymienili :)

I fajnie , ze parapetówka taka udana i z wałówką wróciliście :) I jeszcze imprezka w domu po powrocie :) Wesoło .

Woow i piszesz , ze dywan się odnalazł .... wreszcie ! A czy jakoś Wam zrekompensowali tą sytuację ?

Jakby mi Ami mówić zaczęła , to ja bym padła z zachwytu . Na to czekam bardziej niz na odpieluchowanie :P Jeszcze raz wielkie brawa dla Paulinki :)

Megi dobrze , ze już po awanturze :P Ale ja też uważam , ze czasami jest potrzebna konkretna wymiana zdań :)

Sylka , ale fajnie , ze już jesteś . Swoją drogą ten czas to upływa za szybko ...ledwo co wyjeżdżaliście :P

Fotek obejrzeć nie dam rady :(

Rewelacyjnie , ze urlop tak bardzo sie udał :) Dla Kuby musiała to być niesamowita frajda :) Atrakcji miał ogrom , zainteresowanie innych i wiecej do szczęścia to mu nic potrzebne nie było .
A pogoda ... może i dobrze , ze nie było takiego ukropu ,bo większość dnia w domu byscie spędzili .

A Mąż kochany , ze tak wszystko wypucował :) No i pokoik Kuby zrobił tak jak Wam sie marzyło :)

My w sobotę wylądowaliśmy u znajomych na grillu . Wczoraj pojechaliśmy rano nad zaporę niedaleko Nas . Ale długo nie wytrzymaliśmy . Raz , ze duchota potworna i nie chciałam męczyć dziewczynek , dwa zbliżała się pora ich drzemki , a trzy na tej duchocie to źle sie czuję .

Popoludniu pojechaliśmy kupić Amelce basenik na balkon i był to strzał w 10 . Niby płytki , tak żeby mogła w nim sama siedzieć , a ja mogę ją doglądac nawet z doskoku , ale mimo płytkości i Paula i Mężus dupki moczyli :P

Po zakupach zawiozłam Męża z dziewczynkami na basen , a sama z Mają do Mamy pojechałam .

Wizyta przyjaciółek Pauli minęła wesoło . Faje dziewczynki z nich . Grały na gitarze Mężusia , śpiewały i ogólnie spokojnie było . Co prawda późnym wieczorem kilka razy musiałam je wyciszać , bo Amelkę budziły wygłupami , ale zaproszone zostały ponownie :P
Dziś przyjeżdża Kasia do Pauli i nawet nie wiemy ile zostanie :)
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Kurcze podobno dzisiejszy dzień ma być najgorętszym z ostatnich . Padnę chyba . A Mężowi to współczuję pracy na dachu dzisiaj :(

Miłego dnia :)

11 lata 4 miesiąc temu #715171 przez sylka
Czesc u nas tez upalnie teraz juz 28 st

Agi to pokombinuje w wolnej chwilli ze zdjeciami a teraz zmykam nastawiac pranie.

fajnie ze wypaie wam udal a Ami ma nowy basen

11 lata 4 miesiąc temu #715195 przez Agusiak
dzień dobry :)

Sylka ja też nie mogę obejrzeć zdjęć, od razu przekierowuje mnie na moją pocztę gmail.

Aguś, super, że wypad nad zaporę udany ale faktycznie temperatury takie że lepiej nigdzie nie wychodzić. Szczególnie przestrzegają małe dzieci i osoby starsze.
My też mieliśmy się wybrać do Złotego Potoku ale odwołaliśmy wyjazd bo patelnia straszna i na górze, na termometrze za oknem w słońcu było 51 stopni :ohmy: :ohmy: Ja nie mogłam uwierzyć jak nam mama powiedziała ale rzeczywiście jeszcze 4 stopnie i brakłoby skali.
Na dole w cieniu na tarasie mieliśmy 36 stopni :ohmy: :ohmy:
Dzisiaj ma być tak samo a od jutra już drastyczne ochłodzenie do dwudziestu kilku stopni.

Super ten basenik ma Amcia i już widać plusy tego balkoniku :)

U nas nocka była ciężka, zaduch straszny i mimo otwartych okien na przestrzał powietrze stało. Ze wszystkich się lało, Paulinka non stop się budziła i marudziła.
Teraz latam w podkoszulku bez rękawów męża i siedzimy w domu, ale młoda ciągle marudzi że chce na dwór, a tu już taki upał :( I nie mogę jej przetłumaczyć ,że na razie musimy w domku posiedzieć.

Aguś, a z tym dywanem to nawet nie wiem bo nie spytałam, ale wątpię żeby jakoś to zrekompensowali. Okazało się, że ktoś z rodziny pewnych ludzi odebrał ten nasz dywan, no ale nie wiedział jak tamten ich wyglądał, zawiózł im do domu, rozłożył i tyle. A tamci Państwo byli na wakacjach. Dopiero jak Pani która tam sprząta przyszła to stwierdziła że to nie ten dywan no i to zgłosiła ;)
Ważne że mamy nasz ;)

Miłego dnia ;)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #715246 przez sylka
Wrzucam ponowinie :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #715249 przez Agusiak
Sylka pokoik bardzo fajny :) Kolorowo i masa zabawek jak w przedszkolu :)
Też mamy ten duży blok z Lidla :)
A powiedz, Kubuś już śpi na tej kanapie chętnie?
Mąż się faktycznie spisał, a najważniejsze to że po wszystkim posprzątał :lol:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #715255 przez sylka
Tak Kubuś śpi na niej i zaowolony jest :)

11 lata 4 miesiąc temu #715257 przez agi-p
Aguś , ale numer z tym dywanem :P grunt,że go odzyskaliście :)

Oby ochłodzenie o którym piszesz nastąpiło .

Sylka rzeczywiście pokój Kuby świetnie się prezentuje :) Kuba pewnie nie chce z niego wychodzić :)
Chociaż Ami zachwyt pokojem miała chyba na 2 dni :P teraz wszędzie jej pełno , a najbardziej lubi u Pauli przebywać :P
Nadal kto przychodzi , to ma obowiązkową wycieczkę do pokoju Amusi , bo zaraz od wejścia się chwali i zachwyca :P

Ja cały dom już wysprzątałam , łącznie z balkonem i dołem . Pranie powiesiłam na balkonie , ale zaraz po tym prysznic musiałam brać , bo lało się ze mnie ciurkiem .
Zostało mi jeszcze obiad zrobić , ale to później .
Co prawda patrzy na mnie góra ciuchów do prasowania , ale dziś sobie to daruje . Za gorąco jest .

Ami ma już kąpiel w basenie za sobą :) Zrobiłam jej tam cień , ale mimo to jednak za ciepło . Po drzemce będzie mogła spokojnie siedziec już w basenie . Słońce ok południa przechodzi na druga str domu i na tej części balkonu cień będzie :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #715260 przez sylka
Agi a chwalilaś sie już domkiem?

Kuba lubi pokoik pokazuje autka na scianie :) zreszta ja też lubie w pokoiku przebywać :)

11 lata 4 miesiąc temu #715267 przez Agusiak
Sylka tak, teraz widzę fotki ;)
Zdjęcia super, piękne widoki, widać że wyjazd bardzo udany i atrakcji nie brakowało :)

Paulina też lubi pokazywać swój pokoik. Wczoraj siedzimy z tymi znajomymi a młoda z Ulą (4 latka) poszły do salonu się bawić. Nagle patrzę a bramka jest otwarta i jak wyprułam za dziewczynami to złapałam je już u nas na górze. Szły sobie schodami jakby nigdy nic, dyskutując w najlepsze. Linka zaprowadziła koleżankę do pokoju i zaczęła wszystko jej pokazywać, opowiadając gdzie co ma. Uśmiałam się po pachy,hehe.

Sylka agi wysyłała nam fotki na fb więc pewnie Tobie też je podeśle :)

11 lata 4 miesiąc temu #715274 przez agi-p
Sylka zaraz Ci fotki na FB poślę :)

A Wasze rewelacyjne :) Widoczki cudne , Kuba to na każdym zdjęciu widać zachwycony . Czuł się tam chyba bardzo dobrze :) Ogród mieliście świetny :)
A Wy z siostrą to laseczki :)

Agusiu czyli Paulinka już samodzielna dziewczynka :)

11 lata 4 miesiąc temu #715287 przez Agusiak
agi-p napisał:

Agusiu czyli Paulinka już samodzielna dziewczynka :)

Kochana aż strach się bać ;) :laugh:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #715298 przez megi23
laski ja ledwo oddycham odrzucilo mnie od kawy i dzis pilam zbozowa :P w pokoju mam saune mlody na ogrod chcial plakal musielismy drzwi na klucz zamknac bo juz sam je otwiera :blink: poszedl spac , ale jak dlugo tego nie wiem .. nie da sie wysiedziec ....

bylismy wczoraj na dni zaklikowa iii porazka zadnej atrakcji dla dzieci w wieku Tymka mlody wrocil z kolejna myszka miki ma juz 3 jak zobaczyl ile ich tam jest to tylko wolal maaaaa no i S smial ze nie mial wyjcia :silly: ale ta bedzie do wozka przyczepiona, ja zjadlam gofra o ile to ja chcialam nie kto inny hehe i sie zapchalam pozniej loda i juz bez kolacji ide spac;) aaa ide jutro plywac nad zalew dzis sie kapali i dzieci plywaly jest oddzielone plytka od glebszejNo nie odpuszcze bo juz sie wcale nie wykapie nie mam stroju.. Ale co tam grunt ze mlody w nowym kolku poplywa.. :Dw sumie i tak czuje sie jak wieloryb:D
zrobilam liste co zapakowac iod jutra zaczynam dzis powinno byc auto albo jutro :)
Agi super ze wypadzic sie udal a i chlodzenie fajne na balkoniku :)
Agus fajnie ze Linka sie bawila z kolezanka :)

teraz musze mlodego na stojaka nauczyc sikac by na spacerach bylo jak .. bo jak na plac zabaw zn ocnikiem lazic?? :P
chlodnego dnia :)

Agi Ty suchcielcu :lol: mamy taki sam rower jak Ami tylko zielony i Tymek tylko na nim chce jezdzic musze go umyc i zabieram do mamci :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka