- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
wracajac kupilam S jeszcze 5 par skarpet , malemu w biedronce pizamke w samoloty i rajstopki nie dostalam poscieli w myszke miki ...
a apropo pogody taki wypizd..... masakraaa myslalam ze na mosciem i glowe urwie , niby w lsonu cieplo ale jak zawieje to jak w zimie normalnie ,,
a ze smutnych wiadomosc ,, wlasnie s pojechal a tymek to wyczul i sie kleil do niego ,, pozniej mu na yt piosenke wlaczylam jego a S cichaczem wyszedl..
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
A jak to teraz jest z MOPS musisz im jakoś zgłosić ten powrót do pracy, bo to w końcu dodatkowy dochód. Czy nic się z tym nie robi, tylko przy kolejnym wniosku się zaznacza?
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A może dziewczyny coś podpowiedzą?
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ide sie kimnac poki mlody spi
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Olśniło mnie po czasie że zapłaciłam wczoraj w sklepie dziecięcym kupę kasy a w sumie nic takiego nie kupiłam. Wybierałam rzeczy dla młodej małej a dziadek buszował z Paulinką, ta sobie wybrała jakieś figurki z bajki auta i jakiegoś chłopa, takie malusie. Powiedziałam dobra daj zapłacę za wszystko bo ileż mogą kosztować takie dupiate zabawki. Teraz patrzę na rachunek a każdy cars 9 zł a wybrała ich 3 i ten chłopek 17.99 a to takie małe gówno!!!
Ja pierdziele że też nie spojrzałam ile to kosztuje, aaaaaaaaa
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Aguś a jaki leżaczek w końcu zamówiłaś ? Zadowolona z dotychczasowych zakupów ?
Rożki u mnie średnio się sprawdziły , tzn do przykrywania bardzo i teraz do leżenia na nich , ale tak do noszenia w nich to nie . Mi po Amci 2 zostały i nie kupowałam kolejnych .
No Kochana , ja już jestem czujna na zakupach . Wszystkie te pierdoły z bohaterami z bajek , które są na topie , to kosztują krocie Naciągają ludzi A wiadomo dzieciaki tego chcą i potem albo dym przy kasie , albo dla świetego spokoju rodzice kupują .
Sylka Kuba to rezolutny chłopczyk i nie straszny mu płacz innych dzieci . Swoja drogą super , ze nie popada w zbiorową histerię
Megi szef dziwny człowiek , ale i tacy bywają . Najważniejsze , ze masz to z głowy i teraz spokojnie możesz się ciążą cieszyć
Szkoda , ze Mąż już wyjechał Kiedy znowu wraca ?
A z tym zgłaszaniem , to koniecznie trzeba . Tym bardziej , ze we wrześniu jeszcze się załapiesz na rodzinne , a w październiku już nie , bo będziesz miała dochód z tytułu L4
Ja mam urwanie głowy okropne . Codziennie jeżdżę to tu , to tam i potem czasu mi brakuje na normalne obowiązki .
Dziś byłam z Mają u okulisty . Wszystko super Kolejna wizyta czysto kontrolna jak będzie Majula miała 2 latka
No i na kontroli w patologii noworodka byłam . Anemia ustąpiła , ale żelazo jeszcze mam podawać , zeby całkiem się odbudował poziom żelaza .
Rozwojowo rewelacja Tylko obracanie musimy poćwiczyć , bo Maja nie chce się przewracać . Ale za to robi kilka innych rzeczy
Ja padam na twarz Lekarka mówi , ze u Mai to juz ząbki mogą dawać w pupcię i rzeczywiście ostanie nocki gorsze zdecydowanie , w ciągu dnia sporo marudzenia , kupki nie takie i czekamy co dalej .
Jutro Mamcia przyjeżdża , to mi poprasuje kochana . Ledwo co walczyłam z żelazkiem 2 godziny , a tu kupa narosła straszna
Ja sobie posprzątam i może jakoś spokojnie dzień minie .
A w czwartek znowu poplątany dzień , bo do BB musze jechać . Zebranie w szkole mnie czeka i oczywiście gruby portfel muszę mieć
No nic , ide zaraz się kąpać i odpocząć choć trochę .
Spokojnej nocy
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja niedawno wróciłam, szybka kąpiel młodej , usypianko i mam chwilkę oddechu.
Ale jestem bardzo zadowolona bo w IKEA kupiłam wszystko co miałam na liście i jeszcze jakieś symboliczne duperele bo szykuje mi się kilka wizyt.
Agi ja z Linką miałam jeden rożek ale jak trzeba było go wyprać to brakowało drugiego a nie wiem czemu nie dokupiłam dlatego teraz zamówiłam dodatkowy. U nas super się sprawdzał właśnie przy noszeniu w pierwszych tygodniach bo jakoś dziwnie było mi nosić tak bez niczego takiego delikatnego malucha. No i podczas wizyt gości, nie było mowy żebym komuś dała dziecko bez rożka
Leżaczek zamówiliśmy taki:
agi super, że u Majci okej, że oczka zdrowe i w ogóle tak ładnie się rozwija
Widzę że mama bardzo Ci pomaga, to cudownie bo pomoc teraz na pewno Ci się przyda
Kupiłam też dziś bransoletkę w APART dla siostry z okazji 30stki bo w sobotę jedziemy
Miłego wieczorku
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Agusiu super ten leżaczek i widzę , ze funkcję bujaczka tez ma . FP ma fajne i wytrzymałe rzeczy .
Super , ze zakupy w Ikei takie udane Ja żałuję , ze nie mam bliżej .
I prezent dla siorki kupiony To już pogodzone jesteście ?
U Nas troszkę zawirowań .Mama jednak nie przyjedzie , bo dziś prace zaczyna
Tym sposobem , mam dziś mega zapiernicz . Wczoraj Mężuś robił porządki na strychu , tam było małe śmietnisko i wszystko co komu nie potrzebne , to tam było trzymane . A dodam , ze teściu uważa , ze wszystko sie przyda , szwagier z żoną i synami jak mieszkali na górze , to wcale o porządek nie dbali i zrobili tam niezły syf . Teraz Mężuś tam sprząta , bo wylewkę będzie robił i ocieplał strych , zeby na opał mniej wydać . No i wczoraj jak zaczął sprzątać , to takie zapylenie było , ze pół domu zasyfione mam . Nie wspominając o korytarzy , schodach i dole , bo ze strychu schodził tamtędy i wygląda tam teraz jak po wojnie
Potem prasowanie mnie czeka i gotowanie .
Nie wiem jak się dziś wyrobię biorąc pod uwagę , że Maja marudna .
Miłego dnia
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agi szkoda ze mamy nie bedzie. Sprzatania wspolczuje. Wyobrazam sobie ten syf kurzowy po odgracaniu.
Kuba konczy jesc praowke i zaraz sie zbieramy.
Milego dnia
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agus super zakupy . my mamy lezaczek fp po malym i bardzo sie przydal rozek kupie nowy mam 1 po mlodym i tez sie sprawdzi w szpitalu i w domu bo on mial wage 3300 a wpisali mu kretyni 3640 ....bo ginek mi w karte wpisywal heh ...
Agi przykro ze mamcia nie przyjedzie z checia bym ci poprasowala bo to lubie tylko musisz miec wysoka deske bym sie w pol nei zginala
mialam przeboje wczoraj z usypianiem mlodego w lozeczku ale udalo siep o godzinnej walce i spal ladnie 5:30 juz s zlapal opiernicz ze go bral przez weekend , a mowilam mu nie bierz ,, to on ze go przeniesie, tylko Tymek gdy , wyczul ze on go podnosi , wrzask ,, wystarczylo kilka nid by juz zakodowal ze spi w lozku .. no nic powiedzial S ze juz tak nie zrobi .. powiedzialam mu ze skoro mamy lozko mu kupic to sam musi ladnie spac
my dzis po babcie idziemy do pracki i jeszcze jedna pizamke kupic bo spal dzis w niej i jest super
my mamy taki lezaczek i jest super