BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 4 miesiąc temu #734045 przez sylka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #734319 przez Agusiak
dobry wieczór :)

U nas dziś troszkę pokropiło ale ogólnie bardzo fajny i ciepły dzień. Cieszę się ze pogoda nam dopisała bo przeważnie to leje jak tu jesteśmy :dry:
Jutro do domku, z jednej strony mi szkoda ale z drugiej cieszę się bo jednak mam jeszcze sporo do zrobienia a czas ucieka.

Gosiu mam nadzieję że u Ciebie już lepsze samopoczucie :)

Sylka super, że w przedszkolu tak fajnie poszło :) ależ Wam zazdroszczę :(
Chociaż przyznam że jak zobaczyłam w tv już reklamy jesienne jakiś środków na przeziębienie i pomyślałam o tych zimnych i smętnych dniach to ucieszyłam się że będę mieć Paulineczkę w domu :) Widocznie tak miało być :)

Śpijcie dobrze :)

11 lata 4 miesiąc temu #734665 przez Agusiak
hej my już spakowani zostało tylko jeszcze powrzucać graty do auta i w drogę. Ale planujemy jechać po obiedzie po pogoda śliczna to trzeba wykorzystać.
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #734784 przez sylka
Dziewczyny jestem MEGA DUMNA z mojego synka :D Jak to powiedziały nauczycielki jako jedyne dziecko fajnie się bawił i miał wszystko gdzieś. Nie płakał :D Dzieci zaczęły płakać jedno po drugim a on ustał na środku sali popatrzył na nie i tylko oczy mu sie zaszkliły. Pobiegł po chwili po zabawkę i zaczął sie bawić :D Był sam na godzinkę a my w tym czasie (rodzice) mieliśmy spotkanie z dyrektorką i logopedą. Jak przyszłam na salę bawił się akurat klockami. Dał mi buziaka i wrócił znów do zabawy. Oczywiście musiałam zostać dłuzej bo nie chciał isc do domu :P W nagrodę do domku wróciliśmy autobusem i miał jak zwykle z tego frajdę :)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #735059 przez Gosia_Krupa
Dobry wieczór!

Agusia,ja nie lubię również takich sytuacji. Coś sobie zaplanujesz,a tutaj takie rzeczy i cuduj jak się ogarnąć,co wziąć w takiej sytuacji,a czego nie. Nie dziwię się więc,że się zdenerwowałaś.

Co do Big Shota, o którego pytałaś to jest to taka maszynka tnąco-tłocząca. Oczywiście,żeby przyniosła efekty trzeba jeszcze dokupić do niej wykrojniki,ale pomalutku sobie skompletuję te,jakie mi się podobają :) www.scrappasja.pl/index.php?p6194,big-sh...der-blue-teal-nowosc Na obrazku te kolorowe motylki,serduszka i cała reszta to już gotowe wycięte motywy,a wykrojniki o są między innymi te na dole srebrne.

Ja chwilkę porozmawiałam z mężem wczoraj,poza tym on z Michałkiem. Przyszedł mnie wczoraj przeprosić,ale ogółem to trzeba nad nim popracować. Teraz już chodzi do przedszkola codziennie to dziadkowie nie mają na niego takiego wpływu,co oczywiście nie znaczy,że nie trzeba tego załatwić.

Megi,tak jak Ty nie mogę zrobić,bo muszę tutaj jakoś żyć. To jest mieszkanie,więc mam niemal cały czas kontakt z domownikami. No i jesteśmy na jednej kuchni. Teściowa gotuje dla wszystkich. Wtrącać się specjalnie nie wtrąca,chodzi tylko o niektóre sytuacje,kiedy dzieci są u niej w pokoju. Tak jest super,nie komentuje,nie docina,ale czasami się zachowuje tak jak pisałam.

Przeprowadzka to ostateczność,ale ucierpiał by na tym mąż i zapewne dzieci,które za tatusiem przepadają(a przecież nie o to tutaj chodzi). Oznaczałoby to również zmianę wszystkiego, począwszy od lekarzy(a tutaj mamy ich super)skończywszy na Michałkowej edukacji. Musiałby iść do szkoły. A wolałabym,żeby chodził jeszcze do przedszkola. Takie rozwiązanie to na prawdę ostateczność...

Sylka,Kubuś jest po prostu super :) Nie dziwię się,że jesteś z niego mega dumna. Jak czasami czytam o Kubie to stwierdzam,że moja Hania przy nim to taka dzidzia jeszcze. Dobrze,że nie zdecydowaliśmy się na przedszkole,bo się do niego nie nadaje jeszcze.

Muszę uciekać,dobrej nocki życzę!!!

11 lata 4 miesiąc temu #735091 przez Agusiak

melduję się już z domu :)

Sylka Kubuś to prawdziwy przedszkolak, nie będzie płakał z byle powodu ;)
Super, że tak świetnie sobie radzi bo pewnie Ty też jesteś spokojniejsza :)

Gosia no masz bardzo rozsądne podejście do całej tej sytuacji. Masz rację, przeprowadzka niesie ze sobą ogromne zmiany no i faktycznie to ostateczność.
Mam nadzieję,że wspólnie poradzicie sobie z tą sytuacją :)
A ten big shot to jakaś super sprawa, teraz to dopiero będziesz szaleć z twórczością :)

Ja zrobiłam już dwa prania i leci trzecie, zostanie tylko powiesić. Ale teraz pranie to przyjemność bo już nie trzeba modlić się do pralki by ruszyła, pierze się krócej a pranie wyciągam niemal suche bez dodatkowego wirowania :lol: :lol: A pralka to samsung eco bubble, czy jakoś tak.
Podróż minęła nawet w miarę, babcia z tyłu zabawiała dzieciarnię a ja dostałam siedzenie z przodu ;)
Myślałam jednak że tam padnę bo teściowie jakoś nie używają klimy tylko okna były uchylone :huh: i nawet Paulinka bidulka co chwilę wołała że UPAŁ :S
A dziś u nas na prawdę mocno grzało.
Rodzice wyjechali niedawno na działkę więc zrobiliśmy wymiankę ;)

Lecę odpocząć bo ledwo łażę.
Spokojnej nocki :)

11 lata 4 miesiąc temu #735198 przez agi-p
Dzień dobry :)

Wczoraj już mi czasu brakło na pisanie . Rano pojechałam na badanie z Majeczką .Nawet nie zapłakała na pobieraniu krwi , ale tylko z paluszka miała na szczęście :) Ja to zawsze bardziej przeżywam , niż Ona :P
Potem do Mamy na kawę pojechałam , a po powrocie do domu na szybko obiad robiłam , sprzątałam i prasowałam . Popołudniu nasi przyjaciele wpadli . Fajnie czas zleciał .

Co do chrzcin Aguś , to wstępna data , to 10 listopada . W moje okrągłe urodzinki :P Ale to jeszcze nic pewnego . Póki co tak sobie założyłam .

Gosiu super masz podejście . Chyba rozmowa z Mężem Cię dobrze nastroiła , bo można wyczuć , ze czujesz się lepiej :) Wierzę , ze wszystko się ułoży i Michałek będzie już się fajnie zachowywał . Swoją droga może zareagował tak na powrót do przedszkola ?

Kochana a miałabyś czas , zeby zaproszenia na chrzciny mi zrobić ? Ile za sztukę by wyszło ?

Agusiu i po wczasach :) Ale odpoczęłaś , naładowałaś akumulatory , to teraz pozostają końcowe przygotowania na powitanie Malutkiej :) Nawet ja juz nie mogę się jej doczekać :) :) :) Kolejna królewna w Naszym gronie :)

Dobrze , ze podróż do domu minęła przyzwoicie . A szwagierka to daremna , pomysły ma durne .

Sylka duma Cię słusznie rozpiera :) Kuba to taki "dorosły" dzieciaczek . Cudownie słyszeć pochwały na temat swojego dziecka :)

Oj Kochana co Ty teraz z tym wolnym czasem zrobisz ?
Pewnie początkowo będzie Ci się trudno odnaleźć :P Tak dziwnie pusto w domu będzie :)

Megi super , ze Tymciu tak pokochał przechadzki piesze :) Ale wózek to jednak wygoda chwilami .
Zachcianki Fasolka ma wzorowe :P Mnie to zazwyczaj ciągnęło do śmieciowego jedzenia :P Chociaż i zdrowe zachcianki też miałam .

Ja dziś na spokojnie wszystko sobie robić będę . W zasadzie posprzątane mam wszystko , jedno pranie zrobię i może wyprasuję to co wczoraj wieczorem powiesiłam . Tak to czas poświęcę moim Malusim :)

A jutro umówiliśmy się z przyjaciółmi na piknik lotniczy w BB :) Pogoda ma być , to musimy ją wykorzystać :)

Miłego poranka :)

11 lata 4 miesiąc temu #735220 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

No humor lepszy miałam fakt. Wiadomo,że na świeżo to człowiek roztrzęsiony i nie do końca myśli się logicznie,rozsądnie... No wiecie o co chodzi.

Agi,z miłą chęcią :)

Mąż już ubrany biega,ogarnął już troszkę u nas,a teraz chyba mi robi śniadanie do łóżka :-D

Miłego dnia!

11 lata 4 miesiąc temu #735249 przez Agusiak
dzień dobry :)

Agi super, że mieliście miły dzień ze znajomymi i udanego jutrzejszego pikniku :)
Maja dzielna księżniczka :)

No ja będę mieć "super" weekend, nie dość że nigdzie nie pojedziemy przez popsute auto, to jeszcze T dziś w pracy już siedzi i jutro najprawdopodobniej też idzie :(
Już mi się płakać normalnie chce.
Wczoraj jeszcze rozwaliłam roletę zewnętrzną w tym dużym oknie tarasowym bo było ciemno jak w tyłku i nie zauważyłam że jakiś geniusz postawił przy samej szybie fotel samochodowy młodej, więc roleta opuściła się na ten fotel, mechanizm chodził i chyba się pokrzywiła :(
T zabrał fotel to gruchnęła o ziemię ale dziś nie da się jej zaś w ogóle podnieść :dry:

Noc miałam nawet spoko, ale tak mnie wszystko bolało, brzuch, plecy, stopy, pięty, że nawet nie mogłam się na drugi bok przewrócić.
A na dodatek budziło mnie straszne drętwienie rąk, normalnie zero czucia tylko takie mrowienie i nie mogłam ruszyć rękoma ani zgiąć palców Rano ledwo ubrałam i uczesałam Paulinkę bo nie potrafiłam gumki na włosach zawiązać :( Kurcze dobrze, że w środę wizyta, nie wiem czy nie mam czasem tego jakiegoś zespołu cieśni nadgarstka.

Gosia wiadomo w emocjach na gorąco to się przelewa całe nerwy ale i tak trzeba bo się można wykończyć. Ja także jak wczoraj ochłonęłam to już mi tak nie przeszkadzało że jest syn szwagierki i nawet miło organizowaliśmy dzieciom zabawę :) Np powiedziałam im że mają za zadanie pozbierać wszystkie suche listki z podwórka to tak się prześcigały że dziadek miał pełne wiadro tych liście i niemal wysprzątany pięknie trawnik :lol:

Miłego dnia :)

11 lata 4 miesiąc temu #735302 przez Agusiak

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 4 miesiąc temu #735537 przez Agusiak

My dziś wybraliśmy się do parku bo było zakończenie wakacji dla dzieci i różne atrakcje. Paulinka jednak zarządziła szybką ewakuację bo było dla niej za głośno i nie podobało się to więc długo tam nie zabawiliśmy. No ale faktycznie Pan Yapa tak darł japę że nawet nam trudno było w tym hałasie wytrzymać :huh:
A na dodatek jak wychodziłam z Toi Toi'a to wyrżnęłam orła. Nie zauważyłam że jest spadek, na szczęście podparłam się na rękach. Ma się jeszcze ten refleks :silly: :blink:
Ale ludzie to sobie ładnie musieli pomyśleć, że nie dość że baba w ciąży to jeszcze nawalona :P

Po powrocie T naprawił roletę więc już śmiga i zamówiliśmy pizzę :)

No i na szczęście nie idzie jutro do pracy :lol: :lol:

A Paulinka taka kochaniusia, jak jej opowiedziałam że popsułam roletę to powiedziała NIE KODZI (nie szkodzi) MAMO, NIE KODZI,,, i się przytuliła :kiss: :kiss: skarbuś mój :)

11 lata 4 miesiąc temu #735538 przez Agusiak

My dziś wybraliśmy się do parku bo było zakończenie wakacji dla dzieci i różne atrakcje. Paulinka jednak zarządziła szybką ewakuację bo było dla niej za głośno i nie podobało się to więc długo tam nie zabawiliśmy. No ale faktycznie Pan Yapa tak darł japę że nawet nam trudno było w tym hałasie wytrzymać :huh:
A na dodatek jak wychodziłam z Toi Toi'a to wyrżnęłam orła. Nie zauważyłam że jest spadek, na szczęście podparłam się na rękach. Ma się jeszcze ten refleks :silly: :blink:
Ale ludzie to sobie ładnie musieli pomyśleć, że nie dość że baba w ciąży to jeszcze nawalona :P

Po powrocie T naprawił roletę więc już śmiga i zamówiliśmy pizzę :)

No i na szczęście nie idzie jutro do pracy :lol: :lol:

A Paulinka taka kochaniusia, jak jej opowiedziałam że popsułam roletę to powiedziała NIE KODZI (nie szkodzi) MAMO, NIE KODZI,,, i się przytuliła :kiss: :kiss: skarbuś mój :)

11 lata 4 miesiąc temu #735692 przez Agusiak
dzień dobry :)

wow kobity, tyle moich postów pod rząd? oj nie ładnie.

U nas dziś rano się rozpadało i teraz też jest brzydko.
Mam zamiar dziś przejrzeć małe ubranka po Lince i odłożyć do prania.
Poszukamy też wózka i może zamówimy leżaczek- bujaczek.
Trzeba w końcu z tym ruszyć bo potem się nie ogarniemy ;)
A w końcu dziś już mamy wrzesień :ohmy:

Miłego dnia.

11 lata 4 miesiąc temu #735851 przez megi23
hej hej no wiecie tatus przyjechal to brak czasu wczoraj wyciagnelismy go na zakupy:D maly ma plecak zm yszka miki i bluzke z dl rekawem w samoloty 3 godz bylismy i robilismy wyprawke miloszkowi do skzoly , bo s jest chrzestnym i nie kupujemy nic na dzien dziecka tylko do szkoly robimy wyprawke i za zakupy wyszlo ponad 100 a my placilismy 51 :P , bo jak za min sie zrobilo 30 zl to polowe sie placilo hehe :silly:
dzis bylismy rnao 3 godz na spacerku i padlismy cala 3 :blink: niedawno wstalismy zjedlismy nalesniki po meksykansku :) mielismy isc do babci na wystawie jest ze swoja fundacja ale leje :angry:
my maxymalnei czas 2 4 wykorzystujemy , mnei wieczorem po zebrami tak bolalo ze nie moglam na plasko lezec i oddychac :(

Gosia super ze humorek lepszy i pogadalas z mezem i Michalkiem :)
Agi Majcia jak zawsze dzielna na badaniach :)
Agus no urlop sie skonczyl i powrot do rzeczywistosci , ja jak wroce do S to nie bede wiedziec w co rece wlozyc :P
S mi naprzywozil ubran malego nowe kurtki co poprzychodzily wczesniej , jam u dalam wszystkie letnie . Jutro rano na rentgen z zebem jedzie , potem ja do pracy omg :ohmy: a wieczorem pojde z nim do dentysty 8 wyrwac moze do srody zostanie oby oby :lol:

11 lata 4 miesiąc temu #736001 przez sylka
Dobry wieczór.

U nas też pogoda dzis sie tyci pogorszyła i było chłodniej i pochmurno.

Właśnie spakowałam synka do przedszkola i uszykowałam nam ubrania na rano :)

Agusiak a jakie masz typy wózkowe? Pokaż :)

Megi daj znać po rozmowie w pracy :)

Ja jutro w ciagu dnia bede u szwagierki (mieszka wiza wi przedszkola) wiej jakby T dzwoniła to szybciej będę. Z rana popilnuje Mai i skocze do Biedronki kupic płaszczyk lub parasolke :)

Miłego wieczoru.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka