BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #731837 przez sylka
ja wczoraj kupilam Kubie kaloszki cale ocieplane polarem i extra pumpy . Nabytki z uzywaka :) a spodnie nowe :D

Dzis dokupilam reczniki do raczek z Biedronki i mam wszystko do przedszkola. Na jesien i zime tez juz wszystko procz butow zimowych :D

Agusiak dzieki za cynk z gazetka. Zdjecia jak zwykle fajowskie. Rosniesz pieknie kochana.kiedy wracacie do domku?

Agi jak zwykle w ruchu :D i ze znajomymi. Super ze wypad sie udal i czeka was kolejny. Kuba ma sie dobrze i nie moze doczekac sie przedszkola. Uskutecznia jazde na rowerku biegowym z podniesionym nogami i fajnie mu idzie.

Wczoraj jak co tydz.? Zaliczylismy roddzinny spacer i lody :)

Gosiu po fotkach widac ze Was wypad udany :D a tapeta bardzo ladna

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #732031 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Agusiu pięknie wyglądacie z Maleńką :) Niezłe lokum sobie zrobiła :) Brzuszek już pokaźny , chyba większy niż przy Paulince ?

Oj i widzę drewienko wokół , więc pewnie świetnie się tam czujesz :)

Gazetkę oglądałam i też będe polować na kilka rzeczy :)

Sylka Kuba zapewne stylowo będzie wyglądał :) Pumpy są ekstra .

Zakupy pełną parą ruszyły . I nawet na zimę już przygotowani jesteście ! Woow :)

Ja dziś cały dzień z moimi Małymi spędziłam w domku . Wiatrzysko okropne było i nawet na moment nie wyszłyśmy .
Wykąpałam i uśpiłam Dziewczynki i teraz siedzę sama czekając na Mężusia i Paulę .
Prosto po pracy Mężuś wpadł do domku , rozpalił w piecu i pojechał do mojej Mamci zagruntować ściany . Jutro będzie jej malował pokój .

Majeczka dziś bardzo niespokojna była :( Tak nerwowo pcha rączki do buzi , ślini się na potęgę i marudzi , jakby jej ząbki dokuczały . A sprawdzałam i nic nie ma na widoku .
Marcheweczkę i jabłuszko pokochała od pierwszej łyżeczki ,a dziś brokuł pierwszy raz dostała i jednak nie spotkał się z entuzjazmem :P Idzie w odstawkę póki co :P

A Amelka zdrapała dziś całego strupka z czoła i przyszła po mnie i zaprowadziła mnie , zebym "Ała" z ziemi zabrała hahaha :P

Dobrej nocki :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu #732093 przez sylka
Agi to Majeczka juz ząbkuje :) w sumie może troche zejdzie zanim coś się przebije :)
Super że rozszerzanie diety idzie ładnie :)

Ami agentka :D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 7 miesiąc temu #732114 przez Agusiak
dobry wieczór :)

dziękuję kochane za miłe słowa, jesteście wspaniałe :kiss: :kiss:
Aguś brzuś większy niż z Linką to już dawno miałam, haha, mam obecnie jakieś 126 cm w brzuchu :ohmy:

megi i jak udało się kupić ręczniki?

agi może to ząbki ale pamiętam jak młoda miała 4 miesiące i te same objawy co Majcia, jarałam się że to zęby a czekaliśmy na nie potem jeszcze niemal pól roku :S
Ale może u Was to faktycznie już TO :)
Aguś grzejecie już w domku że mężuś w piecu palił czy macie też wodę w ten sposób ogrzewaną?

No u nas tu wszystko w drewnie i to moje ulubione miejsce na ziemi :lol: :lol:

Sylka super, że Kubuś taki obkupiony i w pełnej gotowości do przedszkola :)
Zdjęcie w marynarce rzuca na kolana, przystojniak :lol: :blush:
Młoda też tu na biegowym śmiga i coraz fajniej jej to wychodzi :)
A wracamy do domku w piątek ze względu na to popsute auto :(

u nas dziś dzień gospodarczy, T robił kompoty na zimę dla Paulinki i tyle gotował tego wszystkiego że chyba trzeba będzie po butlę z gazem nową skoczyć :silly:
Czas troszkę odpocząć.

Spokojnej nocki, spijcie dobrze :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #732219 przez agi-p
Witam z rana :)

Mój dzień tak szybko się zaczyna , że wydaje mi się , że już środek dnia :P

Sylka Kuba to model jakich mało :) Rewelacyjnie prezentuje się w tej marynarce . Będzie wyglądał szałowo :)

Kochana a powiedz mi ma może szwagierka znowu jakieś ciuszki po Mai ?
Ja zamawiam przez all , bo na zakupy coś mało czasu mam .

Agusiu ten Twój Mężuś to chodzący ideał :) Jakby tak mój zabrał się za przetwory , to chyba by mi oczy wyszły ze zdumienia :P

A co do palenia w piecu , to w domu jeszcze nie grzejemy . Na ciepłą wodę trzeba przepalić .

Powiem Wam , że z tymi zębami , to nie taka szybka sprawa . Amelia miała identycznie , a pierwszy ząbek pojawił się w 8 mies . Tak więc prawdopodobnie czeka nas powtórka z "rozrywki" i Majusia będzie się męczyła bardzo zanim zobaczymy ząbka .

Zaraz biorę się za sprzątanie ,zeby lenia wygonić :P Mam już stos prasowania przygotowany . A tak tego nie lubię . Znowu wieje potwornie , więc przed drzemką zapewne nie wyjdziemy na spacer .

Miłego poranka :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #732228 przez megi23
hej laski nasz dzien sie zaczal od 6 :30 i mimo ze u drzemki skrocilam i klade o 21 dalej wstaje wiec to po prostu ranny ptaszek ale bajka niech wstaje a on krzyczy mama up up i musze to polo wlaczac i leci po nocnik wtedy :P
Sylwia Kubus lsicznie wyglada w marynarce przystojniak niezly z niego jest

Agus doopa wuszla z recznikow bo opona mi sie przebila tzn detka i co musialam opone sciagnac dentke do wody dac i znalazlam cholere a zeby nie zamawiac iczekac nie wiadomo ile zanioslam do mamci kolegi i na dzis powinna byc jesuu ja bez wozka jak bez reki bo jutro do okulisty musimy isc a to za daleko na nozki i poza tym zakupy dobrze sie w niego pcha :) mialam juz nowy kupic s by sie zgodzil no ale mi szkoda troche jak mlody wiecej na nogach drepta juz :P dzis pojdziemy polowac :)

ja sie zaloze ze moj tesc tez juz przepala jak u nich chlodno w domach szybko sie wyziebia...bo tu u mamy latam na krotko i balkon mam otwarty
Apropo przetworow moj papryke mial w sobote robic on lubi przetwory robic lub mi pomaga my jak narazie mamy kompoty z truskawek , truskawki mam zamrozone , jagody , ogorki w musztardziee , zwykle i papryka bedzie i chyba tyle , szwagierka cos tam innego robila jeszcze to jak cos mi da :)

powiem wam ze moje dziecko samo daje zakroplic oczka dawniej musielismy go trzymac teraz sam wskakuje na lozko mowie chodz oczka zakroplimy to leci tylko musze troszke mu otworzyc ale potem buziaka dostaje i sie cieszy uff bo myslalam ze sasiedzi znowu beda go slyszec :silly:
oby do piatku tatus przyjedzie do nas z wyplata :lol:
milego dnia

11 lata 7 miesiąc temu #732266 przez sylka
Hej ja tylko na chwile

Agi napisz jaki rozmiar. Caly czas cos sprzedaje to zapytam czy ma.

Kubie pierwsze 2 zabki wyszly jak mial 5,5 mies a dawaly mu znac od 3 mies. Oby Mai gladko wyszly.

Z przetworow robilam dzemy soki i mrozilam swieeze owoce

Jutro bede ciocia :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #732281 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi powodzenia w prasowaniu :)
Ja na razie o tym nie myślę ale po powrocie to nie będę wiedziała w co ręce włożyć ;)

megi ale niefart z tym wózkiem. Swoją drogą ja nie pamiętam kiedy wózek pchałam ;)
Młoda już wszędzie na nogach nawet długie trasy. No ale jakbym musiała zakupy robić to pewnie byłoby mi o wiele wygodniej z wózkiem.

No mężuś uwielbia takie domowe przetwory a tu działa na całego bo mamy wszystko z ogródka no i woda jest tu rewelacyjnie czysta bo źródlana ze studni głębinowej :)
W sumie tylko brzoskwinie kupiliśmy a tak to jabłka, maliny, gruszki i cała reszta z ogrodu :)
Dzisiaj rano robię śniadanko, mówię do T że nie ma pomidorków i za chwilkę już miałam z naszych upraw :lol: :lol: Super sprawa :)

agi u nas nie wieje ale jest zdecydowanie chłodno.

A to jeszcze młoda pod płotem ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #732383 przez megi23
Agi super zdjecie mlodej i je ogorasa :)

skonczylo sie na tym ze zamowilam nowe detki ta jest tak zniszczona ze masakra i co kolega zalatal 1 dziure ale juz innych nie szukal a ja znalazlam 2 jeszcze , zaraz mama wroci z pracy podskocze do rowerowego kupie latke i sama skleje :P

Sylwia to super ze bedziesz znowu ciocia :)

11 lata 7 miesiąc temu #732765 przez Gosia_Krupa
Hej dziewczynki!

U mnie ogólne zmęczenie materiału :( Drugi dzień mam mega doła :(

Nie mam w ogóle czasu odkąd Hania nie śpi w dzień :( Zdecydowanie nie należy do dzieci,które się spokojnie pobawią chociaż przez chwilę :(

Ale do rzeczy,nie będę się Wam tu wyżalać.

Agi,widzę,że tutaj pytałaś o tą płytę...

Sylka,fota super,Kuba ustawił się jak prawdziwy model :) I marynarka ekstra :)

Super,że ciocią zostaniesz. Ja już raczej nie mam na to szans. No chyba,że taką ciocią daleką(od kuzynki np.) lub przybraną(od koleżanki). Ewentualnie i chyba najszybciej ciocią babcią,bo dzieci rodzeństwa są już dorosłe.

My dzisiaj mamy względny luz wieczorem :) Michałka z przedszkola odebrała ciocia,zabrała do kina na "Samoloty" i do siebie na noc. Przymknęłam oko i pozwoliłam nie iść Michałkowi jutro do przedszkola. Niech sobie posiedzą razem,bo rzadko się widują. Michu na pewno będzie zadowolony :) Z resztą chyba już jest :)

Megi,czekamy na wieści :)

Agusia,wyglądasz bardzo ładnie :) Aż normalnie by się chciało mieć taki brzuszek z zawartością :) Jednak ja bym nerwowo nie dała rady :(
Paulinka jak zwykle ślicznie na zdjęciach wychodzi,zawsze uśmiechnięta :) Widać,że to wesołe dziecię :) Moja Hania nie dość,że nie da sobie zrobić zdjęcia to jeszcze jak się jakieś uda cyknąć to pełna powaga.

Zmykam do mycia i dla relaksu chyba sobie zagram w Simsy :) Życzę miłego wieczorku i spokojnej nocy!

11 lata 7 miesiąc temu #732836 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Gosiu super, że Michu taki fajny dzień będzie miał (już ma) i spędza go z ciocią :)

Współczuję szczerze jeśli Hania nie pobawi się nawet chwilki sama :(
Linka na szczęście bez problemu zajmie się sobą, czasem przybiegnie żeby coś pokazać ale ogólnie jak widzi że coś robię czy jestem zajęta to nie przeszkadza i ładnie się bawi.
Mam jakieś przeczucia że z drugą młodą może być zupełnie inaczej :silly: ale to okaże się w praniu ;)

Gosia żal nam się tutaj jak tylko masz potrzebę i ochotę do pisania o tym :kiss: :kiss:

U nas dziś dalsza produkcja kompotów i tak jak przewidywałam skończyła się butla z gazem i rano T musi jechać wymienić.

megi czekamy jutro na wieści :lol:

Spokojnej nocki, śpijcie dobrze :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #732954 przez agi-p
Dzień dobry :)

Agusiu Linka jest urocza . Powala mnie na kolana z tymi swoimi uśmieszkami i ogórem . Żeby tak Amelka mi pięknie jadła warzywka . Cudna ta Twoja córeczka .

I chyba dobre masz przeczucia co do charakteru drugiej Małej :P U mnie póki co sprawdza się zamienność dzieci , tzn Paula była aniołem , Amelka to wiadomo demonek od urodzenia , a Majeczka spokojniejsza i to dużo od Amki :) Z czego niezmiernie się ciesze , bo druga Ami mogłaby mnie wykończyć hahaha :P
Chociaż narzekac teraz nie mogę,bo Ami coraz grzeczniejsza a i sama pięknie się sobą zajmuje :)

Woow , ile rzeczy zaprawiacie :) W zimie nie odczujecie braku niektórych warzyw i owoców :)

Sylka wielkie gratulacje Ciociu :) Pochwal się kto się urodził :) Cudnie :)

Co do rozmiaru , to tak na 74 . Jak szwagierka wystawia na all , to jakiegoś linka mi podeślij :)

Megi Tymcio coraz bardziej dorosły , skoro oczka bez problemu kropi :) Całe szczęście , bo sporo stresu wam odpada :)

A z tym wózkiem to dobrze , ze Tymek bez problemu w nim podróżuje . Teraz na pewno to wygodniejsze dla Ciebie .

Daj szybko znać co tam u lekarza :)

Gosiu z tym angielskim to zgłupiałam jak zobaczyłam ile tego jest :P Chyba na początek kupię "Rozumienie ze słuchu.... " . A jak się przyjmie i spodoba , to pozostałe kupię . Niby ten mega pakiet się opłaca najbardziej , ale tyle kasy utopić nie chcę w razie jakby Mężowi to nie szło .

Michałek miał super dzień . Fajnie , ze tak masz możliwość , zeby poszedł do kogoś z rodzinki na noc :) Dzielny chłopak z niego .

A Hania , no cóż ... dzieci różne sa . Z Michałkiem miałaś spokojniej , to teraz pomęczyć się musisz widocznie .
Mam nadzieję , ze jednak Hanula w najbliższym czasie troszkę się usamodzielni i zacznie zajmować sobą. Odpoczęłabyś trochę i doły by Cię tak nie dopadały .

Ja wczoraj mimo gorszego samopoczucia wyprasowałam wszystko co mogłam .Dziś jeszcze parę rzeczy , które wczoraj jeszcze mokre były . Wykorzystałam też Paulę i pomogła mi w górnych szafkach porządek robić .Po przeprowadzce , to wszystko tak pochowałam , ze nie wiedziałam już sama gdzie co mam . Przy okazji powyciągałam dla Mai kilka ciuszków :) Jak dziś pamiętam jak je chowałam , bo wydawały mi się ogromniaste , a tu już dobre będą :)

Chyba dziś też daruję sobie wyjście z domu . Nie czuję się super , a nie chcę ryzykować przeziębienia .

Mąż znowu po pracy do moje Mamci jedzie działać z pokojem . Niby pokój nie duży , a wszystko się sypie . Miało iść szybko , a tu się przeciąga z przyczyn nie zależnych od niego :(

Miłego dnia :)

11 lata 7 miesiąc temu #732963 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry z rana!

Hania niby umie się zabawić,ale lubi jak ktoś się z nią bawi,więc co chwilę przychodzi,ciągnie mnie do zabawy,wręcza zabawki i zwyczajnie nie ma sensu,żebym zabierała się za coś swojego,bo za bardzo nie lubię robić na raty i przerywać sobie. Czasami wciągnie do zabawy kogoś innego z domowników,ale wolę już sama się z nią pobawić niż potem słuchać,że się dzieckiem nie zajmuję,że tylko "ktoś" się z Hanią bawi i temu podobne.

Agi,ja mam ten program na dwóch płytach(Ale mamy go już spory szmat czasu)i cykl nauki jest taki,że najpierw masz rozumienie ze słuchu,potem chyba wybór tłumaczenia,potem samemu się wpisuje tłumaczenie na podstawie angielskiego słówka i odwrotnie. Do każdego jest przykładowe zdanie. Są testy i gry słowne. Może te nowsze są bardziej rozbudowane i dlatego tak podzielone.

Zmykam,bo właśnie mnie Hanka do zabawy ciągnie. I tak super,że dała mi tutaj skrobnąć :-)

Miłego dnia życzę!

11 lata 7 miesiąc temu #733060 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi współczuję że remont u mamy się przeciąga, ale skąd ja to znam :dry:
Chyba jeszcze nigdy żaden remont nie skończył się na zaplanowanych z góry pracach i w terminie tylko zawsze coś wyjdzie w praniu.

Majcia rośnie jak na drożdżach więc nic dziwnego że już w te duże ubranka będziesz ją ubierać :)

No powiem Wam, że nie mogę na młodą narzekać, bo chociaż teraz jej troszkę folgujemy i zjada lizaki od nimm 2 a jak jesteśmy w mieście to lodzik obowiązkowo, jednak inne posiłki też ładnie je. Ogórki uwielbia bo kwaśne, a malin brakło nam do kompotów bo miała z tatą zrywać do garnuszka a młoda wrzucała prosto do brzuszka :lol: :P I tylko woła żeby iść z nią na ogród po MANINKI, albo JABŁUSIO :laugh: :kiss:

Podziwiam Was za ten angielski, ja mam na razie dosyć nauki, ale nie powiem bo przeszła mi myśl przez głowę o jakieś rocznej szkole lub podyplomówce. Ale to nie teraz.

Gosia miałam się Ciebie już któryś raz pytać co to ten big coś tam co kupiłaś? Coś chyba do tworzenia Twoich dzieł tak?

U nas dziś od rana słoneczko. T zawiózł butlę do wsi na wymianę ale będzie dopiero po 15 bo wszyscy w pracy :dry: Więc dziś będzie późny obiad. A wszystko przez mojego durnego wujka któremu dziadkowie pożyczyli stad drugą butlę bo były dwie a on ją gdzieś stracił dziad głupi :angry: :angry:

Miłego dnia :)

11 lata 7 miesiąc temu #733071 przez megi23
hej laski

my juz w domu musialam Tymcia zbudzic bo autobusem jechalismy do okulisty ladnie na nogach od przystanku szedl ale w poczekalni czarno masakra bylismy 2 i juz sie niecierpliwil az zakonnica mu cukierka czekoladowego dala je a za chwile nas wola. Na szybko go wycieralam dal sie zbadac komputerowo ale tym swiatelkiem nie i wada ma juz mala +0,75 i +1 powiedzial ze gdyby nie zez nie musialby okularow nosic dalej mamy probowac by wlozyl , za rok kontrol to teraz ja jeszcze na 15:40 do gina.Mlody wracal juz na nogach cale 3 km przeszedl grzecznie za raczke;)
pozniej mamcia wezmie go do parku czekamy na detki i czapeczke maja dzisiaj byc :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka