BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 4 miesiąc temu #738779 przez Agusiak
Sylka to do której Kuba jest w przedszkolu? do 15 tak?
Ale obiadów tam już nie tylko w domu?

U mnie ziemniaki na gazie pyrkają i też obiadek niebawem :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #738861 przez sylka
Odebralam Kubusia. Bawil sie akurat z kolega torem dla autek. Dal mi buzi i szybko pobiegl pozegnac sie z kolega. Mowil ze idzie i mama jest :D Kurcze jak to fajnie wygladalo.

Agusiak je 3 posilki: sniadanie 8.30 obiad (zupa+2 danie) 11.30 i podwieczorek 14
Odbieram go przed 15 tak by zdazyc na autobus do domku. Pieszo to spacerek ok 2 km a autobusem z 6 min- 4 przystanki :)

Zaraz zmykamy na spacerek

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #739007 przez Gosia_Krupa
Dobry wieczór!

Sylka,jejciu super,że Kubuś sobie tak super radzi w tym przedszkolu :)
I mówisz,że katar już się przyplątał? U Micha to był piątek,czyli cały tydzień był "czysty",a jak już katar się przyplątał tak wracał co rusz. Uroki przedszkoli :dry:

Agusia,ja też mam nadzieję :) Na przedszkole Hani też liczę. Raczej nie wyobrażam sobie,żeby miała do przedszkola nie pójść. W marcu/kwietniu ją zapisuję. Z resztą tak ustaliliśmy z R.

Wczoraj odwiedzili mnie moi rodzice :D Przywieźli dzieciom płaszczyki przeciwdeszczowe i parasolkę dla Hani. Ta wyglądała bosko jak założyłam jej ten płaszczyk(troszkę za duży)i otworzyłam parasolkę :) Po południu pojechałam z nią po Michałka,a potem już z mężem pojechaliśmy kupić łobuzom jakieś adidasy. Po powrocie Hania od razu pobiegła po parasolkę,żeby pokazać tatusiowi :blush:

Jak byli dziadkowie to Hania tylko do dziadka. Och,ma tatuś konkurencję :silly: Nawet mu wierszyk powiedziała.

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

I na dokładkę jeszcze Hanuśka
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Idę przeczytać moim skarbom bajkę na dobranoc. Spokojnej nocki!

11 lata 4 miesiąc temu #739086 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Gosia u nas też dziadek jest ulubiony,hehhe.
T wczoraj wrócił b. późno ,dziś jeszcze go nie ma bo robi to auto ale już dzwonił że skończone i śmiga, uffff :lol:
No wiec wczoraj i dziś kąpał dziadek przy mojej asyście a potem po mleku i myciu ząbków Paulinka powiedziała dobranoc mamo, papa, dzidzia bajka :laugh:

A własnie miałam się Was pytać czy Wasze maluchy normalnie myją już zęby? Tzn tą pastą powyżej 2 lat i potem normalnie płukają wodą? Bo Paulinka ciągle myje tą pierwszy ząbek i nie wiem jak ją nauczyć tego płukania i wypluwania, żeby mi pasty nie połykała :S

Gosia dzieło rewelacyjne, ale to jakieś podziękowania dla rodziców robiłaś tak, na wesele?
Fotki super

Miłego wieczorku :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #739145 przez sylka
Gosiu ale cuda robisz :D A HAnia rewelacja :D

Agusiak Kuba od dawien dawna myje Elmex, sam szoruje ja poprawiam i już od dawna też płuka wodą. Jakoś przed 2 ur to robił. Ja specjalnie nie uczyłam jakoś. Pokazałam mu i spodobała się taka zabawa w plucie wodą. Kurcze nie poradze jak ja możesz nauczyć. A umie tak pluć śliną?

11 lata 4 miesiąc temu #739160 przez Agusiak
tak śliną umie pluć i wszystkim innym, tylko wiesz ona jest wszystkożerna :P o boję się że mi tą pastę połknie. No chyba że zacznę ją tego uczyć z tą pierwszy ząbek w razie gdyby chciała pastę pożreć a jak już opanuje temat to kupią normalną?

11 lata 4 miesiąc temu #739321 przez sylka
Dzien dobry.

My czekaliśmy dziś na autobus 20 min. a go ani widu ani słychu. Zadzwoniłam do MPK czy on wogóle dojedzie bo to paranaoja by tele miał opóźniejnia, a babka do mnie że na miescie korki i autousy moga być opóźniine nawet do 40 min!! Mówię że chyba sobie żarty robi, bo i tak 1 na godzinę przyjeżdza z tej lini a reszty tez nie widać by człowiek gdziekolwiek dojechał i sobie doszedł do swojego docelowego miejsca. Kurcze jesli wiedza, że sa korki niech kierowca wcześniej z zajeżdni wyjedzie. Prace zaczynają o 6 i nie mogą dojechać na 8. Koncem konców jechaliśmy taksówka. A i tak młody wszedł tuz przed śniadaniem.

11 lata 4 miesiąc temu #739357 przez Agusiak
dzień dobry :)

Ach nasza wspaniała komunikacja miejska, od razu przypomniały mi się czasy jak jeździłam na uczelnię do Katowic ;)

agi może nie powinnam pisać ale pospałyśmy dziś z młodą do 8.30 :laugh: i ostatnio tak właśnie po 8 sobie stajemy ;)
Nocka fajna, ale co mnie Paulinka obudziła nogą, albo ręką gdzieś na mnie to od razu czułam że siku ciśnie i tak latałam kilka razy.
Mężuś wczoraj autko skończył, kupił tą część gdzieś w Porębie na szrocie, teście ze szwagrem po nią jechali, i sam założył. Cieszę się bo w warsztacie sama robocizna kilka setek. No i w końcu mamy autko bo bez tego to jak bez ręki ;)

Kochane moja Roxy 12.09 na 9 jedzie do kliniki i będzie sterylka. Teraz zaczęłam mieć lekkiego stracha, mam nadzieję że dobrze to zniesie i że się nieco uspokoi ale nadal będzie naszą kochaną radosną psinką :)

Miłego dnia :)

11 lata 4 miesiąc temu #739377 przez agi-p
Dzień dobry :)

Agusiu to trzymam kciuki za wizytę na oddziale i ich decyzję w spr porodu :)

A na przedszkole , to i my na przyszły rok mamy nadzieję . Pójdzie prawdopodobnie dopiero od września . Wymagania w państwowym , to 3 latka :(

Jeśli chodzi o mycie ząbków , to u Nas daleka droga do "normalnego" mycia . Amelka kilka razy dziennie chce szczoteczkę , nakładamy pastę i miętoli w buzi szczotkę . Czasami przy mojej pomocy poszoruje trochę . Ale o wypluciu , czy przepłukaniu wodą mowy nie ma .

Ale z tą nauką na paście "pierwszej" to dobry pomysł :)

Megi łóżko dla Tymcia super sprawa :) Ale ja na piętrowe też nie bardzo bym się decydowała . Szwagierka kupiła dla synów i spali w nim , dopóki ten z góry nie spadł :( A chodzili już do podstawówki wtedy . Rozcięli łóżka i z piętrowego zrobili 2 normalne .

Sylka super , ze Kuba tak radzi sobie w przedszkolu i jest chwalony przez Panie :)
Na pewno i Tobie łatwiej dzięki temu :)

Z tymi autobusami to paranoja . Do Nas dojeżdża tylko 1 autobus i on wiecznie się spóźnia lub całkiem wypada z kursu bez ostrzeżenia :( Już nie raz Paula kiblowała godzinę na przystanku przez to :(
Dobrze , ze to niedaleko i taxi pojechałaś .
U Nas taxi się nie opłaca .Niby ok 15 km , ale juz inne strefy i ok 50-70 zł wychodzi :(

Gosiu arcydzieła jak zawsze superowe :) Nie mogę się moich zaproszeń doczekać patrząc na Twoje cuda :)

Zdjecia super :) A jak fajnie dzieciaki razem wyglądają :)

Wczoraj zebranie trwało w nieskończoność :( Ale to dlatego , ze pierwsze i dużo wiadomości było .
Powiem Wam , ze dzieci mają teraz przesrane :P Mamy dziennik elektroniczny i wszystkie oceny,uwagi i inne wiadomości są w nim przekazywane . Mam swój login i hasło i na bieżąco jestem z ocenami . Usprawiedliwienia i zwolnienia też tam zapisuję :P
Kasowo nie było tak źle jak się spodziewałam ... standardowo raczej :P

Majeczka jakaś nieswoja była wczoraj wieczorem . Wymiotowała i spać nie chciala :( Ale dziś póki co jest znacznie lepiej .

Pogoda super , wiec jak się obudzi , to zmykamy na spacer :)

Miłego dnia :)

11 lata 4 miesiąc temu #739382 przez agi-p
Agusiak napisał:

agi może nie powinnam pisać ale pospałyśmy dziś z młodą do 8.30 :laugh: i ostatnio tak właśnie po 8 sobie stajemy ;)

No brak mi słów :P :P :P Człowiek to zawsze ma pod górkę :P Ale Wam fajnie :lol:

A z Roxi będzie dobrze i spokój już będziecie mieli :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #739524 przez megi23
hej laski moj smerf spi wczoraj wieczorem zle sie czulam mldilo mnie dopoki nie zasnelam brzuch bolal .. blee i mielone mi sie odbijalo , chyba pora zrezygnowac ze smazonego :P , ledwo malego nakarmilam i od razu modlilam sie by zasnac ..

dzisj uz lepiej bylismy w przychodni z babcia papiery zaniesc , jade popoludniu po skierowanie na badania , rodzinny mi przepisze bym kaski nie placila prywatnie :silly: bo troche tego mam :S

wiecie no i jednak kupie pojedyncze , dzidziol i tak do 3 roku bedzie w lozeczku spac :) a jak nam sie odwidzi to kupimy pietrowe albo drugie pokoj duzy to s cos wymysli , jak zawsze :P :silly: on uwielbia przestawiac itd .. :)
ja w lutym lece mlodego zapisac , jak nie przyjma szukam gdzies dalej !!

a apropo zebow to tez mialam pytac , bo mlody tez nie umie wypluc ....i ja mu myje..

11 lata 4 miesiąc temu #739543 przez Agusiak
agi właśnie miałam się pytać jak tam po zebraniu :)
Kurcze z tym dziennikiem elektronicznym to fajna sprawa dla rodziców ale ja jako uczeń nie mogłabym normalnie funkcjonować :P oceny miałam dobre ale z obecnością gorzej :P :P

Kochane ale mnie pocieszyłyście z tym myciem zębów bo już dawno miałam się pytać jak to u Was wygląda. No będziemy musieli zacząć próbować ale u nas zaś problemem jest to bieganie między piętrami :dry: :(

Megi ja też miałam wczoraj mielone i cały czas mi się odbijało, tylko u mnie problem tkwi w cebuli. Mama zawsze troszkę dodaje do mięsa a ja ogólnie chyba nie toleruję cebuli bo zawsze mi się odbija czy jest w sałatkach czy gdzieś indziej więc unikam.
megi masz na myśli że dziecko 3 lata śpi w łóżeczku ze szczebelkami, czy tam w turystycznym? To chyba jakaś optymistyczna wersja, moja już dawno temu nie dała się wsadzić do żadnego z nich :P :P

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #739548 przez megi23
mlody juz spi 2,5 roku :silly: i juz patrzec nie moge na to zdewastowane lozeczko :P
tesciowa dzwonila chce przyjechac po mnie 12 pazdziernika , ale powiedzialam zeby moja andzia przyjechala czyli szwagierka :P
a ja buszuje na all za lozkiem i podoba mi sie to
chodzi mi o miekkie obicie bo ona sie straszniee przewraca :)

aaa i wkurza mnei tesciowa :angry: bo gada o dzidzi niunia i ze bedzie dziewczynka , co bedzie to bedzie niech zdrowe :silly:
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #739556 przez Agusiak
o matko to szacun dla Tymcia że tyle wytrzymał w takim łóżeczku, moja ma od urodzenia ogromną potrzebę wolności ;)

Łózko fajne :)
A Ty jesteś jeszcze u mamy, długo a gdzie tam do października jeszcze :P :P

11 lata 4 miesiąc temu #739559 przez megi23
Cii ja juz zyje to chwila kiedy wywale to lozeczko tzn u mamy zostawie i kiedy bede u S i szalala na zakupach :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka