BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 3 miesiąc temu #743049 przez Agusiak
u nas ten pogłos jest także bez melodyjek, można normalnie mówić co się chcę. T często udaje różne dźwięki jak się bawi z młodą a najbardziej lubi coś śpiewać w rytm melodii jak psalmy w kościele :P Chyba się T z powołaniem minął chociaż do kościoła nie chodzi :S

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #743103 przez sylka
Agusiak napisał:

u nas ten pogłos jest także bez melodyjek, można normalnie mówić co się chcę. T często udaje różne dźwięki jak się bawi z młodą a najbardziej lubi coś śpiewać w rytm melodii jak psalmy w kościele :P Chyba się T z powołaniem minął chociaż do kościoła nie chodzi :S

dzien dobry

faktycznie jest poglos bez melodi. Mowilam ze musze rozkminic funkcje :D

11 lata 3 miesiąc temu #743104 przez agi-p
Dzień dobry Kochane :)

Na warsztatach było całkiem fajnie . Wiadomo sporo informacji , które są mi doskonale znane , lub takich , z którymi się nie zgadzam :P Ale przede wszystkim odpoczęłam sobie , wyszłam z domu , miałam poczucie , ze robię coś dla siebie . Upominków trochę i nawet zgarnęłam nagrodę za skojarzenie :P Wygrałam gł.nagrodę , czyli zestaw kosmetykow z Yves rocher .
Amelka została u mojej mamy , bo miała wole celem pozałatwiania sobie spraw urzędowych , Uwinęła się szybko specjalnie :)
A Maja była bardzo grzeczna :)

A Agusiu o pralkach ani słowa nie było :P Chyba inną tematykę wybrali :P
J&J też nie było :( Ogólnie , to gadżetów nie było dużo . Więcej było na warsztatach "Bezpieczny Maluch" .
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Co do laktatora , to ja mam medeli . Ale nie używam go , tak jak i przy Ami . Tym razem był przydatny głównie w szpitalu jak Majeczki nie miałam przy sobie , to odciagałam i zanosiłam mleczko na patologię .

Gosiu znowu ciuchy dla Hani ??? No nie mogę :) Ty szalona jesteś :) A Ty nie chcesz sprzedać po Hanuli ciuszków ? Może bym wzięła dla Majki :)

Megi super , ze fryzjer zaliczony :) No i że Tymek taki dzielny i grzeczny był :) Amelia to nie dałaby się pewnie nawet w fartuszek ubrać :p

Sylka no widac Kuba wiedzie prym w przedszkolu :) I super :) Przynajmniej już przedstawiać się nie musiałaś , synuś zadbał o to :)

Dziś na zakupy jadę z Małymi i dokończę prasowanie . Wczoraj wyprasowałam całą górę prania , ale rozwiesiłam kolejne pranie , wiec nudy nie będzie .
Potem obiad wyczaruję i popołudniu przyjaciele wpadną .

Miłego dnia :) :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #743135 przez megi23
hej laski super Agi ze na warsztatach bylo fajnie , szkoda ze gadzetow malo :/
no widzisz Agus nie ma to jak dobry opiernicz :P moj nie marudzi przy zakupach chodz przyznam ze czesc jak Agi robilam kupowalam i bylo hahah :P
ja dzis nie wyjde leje , zimno wiec cos w domu porobimy , juz rano rysowalismy bawilismy sie alfabetem , moze wydzieranke zrobimy.. dzis mama jedzie po to skierowanie nareszcie dla mnie moj kochany rodzinny mi wypisze , bo bym z torbami poszla :silly:
ja mam laktator medela zwykly i ten do pradu przydal sie i niezle cyce ciagnal :) reczny nie dawal rade jakos a ten elektryczny to malo mi cycek nie urwal :P :blink:

laski na wieczor fasolce sie zachcialo .. grysiku.. lata juz nie jadlam , az sie trzeslam jak mi mamcia zgotowala .. oczywiscie duzo nie zjadlam , bo nie moge jesc duzo , za to co te 3 godz musze :) a takie skurcze zoladka mialam ze masakra , staram sie nie jesc po 19.. ale mama mowi ze zaglodze fasolke jak tak bede oszczednie jesc :S wie doszlam do wniosku ze jak bede glodna to bede jesc :P

milego dnia :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #743264 przez Agusiak
dzień dobry :)

Aguś dziękuję za to co napisałaś i Wam dziewczyny też :kiss: :kiss: dobrze wiedzieć że ktoś Cię rozumie, bo już myślałam że jakiś dziwak jestem bez serca :dry:

Gratuluję nagrody, ale super!!!!! U nas też to było nagrodą za jakieś skojarzenie z porodem czy coś już nie pamiętam. Super, że jesteś zadowolona i miło spędziłaś czas :)

No to widzę że wszystkie laktatory z wyższej półki macie :P Ja zastanawiam się na AkuKu czy jakoś tak albo nad takim z apteki lakta coś tam, oba do 50 zł. No ale nie będę walczyć o karmienie cycem, jak nie będzie szło to mm a to tak na wszelki wypadek jakiegoś zastoju czy coś.

Kochane my właśnie zawieźliśmy Roxiaka na sterylkę :(
Serce mi pękało ale wiem że to była dobra decyzja.
Bidulka tak się do mnie kleiła jak nigdy i piszczała.
Pewnie po wszystkim będzie na mnie obrażona ale mam nadzieję że jej przejdzie :(
Trzymajcie proszę kciuki za tego głupolka.

Potem pojeździliśmy po Biedronkach bo jakaś mega promocja od dziś na DADY, że za pieluszkę rozmiar 2 wychodzi 32 grosze. Udało mi się wyrwać jedno pudło a tak to wszystko wymiotło.
KUpiłam też fajne pudełka materiałowe z przykrywką oczywiście jedno z sową a drugie z misiem po 11.99 :)

A teraz czekamy na mojego dziadka bo ma przyjechać na kawkę, bardzo się cieszę :)
Miłego dnia :)

11 lata 3 miesiąc temu #743397 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

Moje dziecię zasypia z całym zabawkowym zoo i torebką z kwiatkiem :silly: Zazwyczaj zasypia z kotkiem i młotkiem(bądź wałkiem).

Odłożyłam dziś kolejną torbę rzeczy po Hani,jeżeli jeszcze jakieś zostały to już chyba tylko te co są w prasowaniu :) Z Hańkowych nastu kurtek zrobiło się 8 :)

Agi,no czasami szaleję z tymi ciuchami,potem się wkurzam,że się nie mieszczą w szafie lub że tyle prasowania,ale dzięki temu mogę sobie pozwolić też na taką długą labę bez prania i prasowania :)

Za małe ubrania po Michu oddaję kuzynce męża,chociaż nie wiem tak na prawdę czy tego chce,bo nigdy mi nic nie mówiła. Bo jeżeli chodzi o ubrania po Hani to powiedziała,że będzie ode mnie brała. Czasami też sprzedam koleżance trochę i mam wtedy na nowe dla Hańci. Nie wiem czy mam takie na Majeczkę. Siostra ma jeszcze dwa worki ubrań po Hani,ale do dzisiaj mi nie sprawdziła jakie to są duże ubranka. Gdyby były tak od 74 to mogłabym Ci przesłać fotki. Może coś by Ci się spodobało :)

Agusia,czasami trzeba potrząsnąć tymi facetami,żeby coś zrozumieli,żeby do nich dotarło.
Mój R to z kolei ze wszystkim czekał do ostatniej chwili,on miał zawsze mnóstwo czasu i tylko słyszałam "w następnym miesiącu","jeszcze zdążysz". No,ale na szczęście za wiele nie marudził. A to dlatego,że się na tym nie zna i zwyczajnie nie interesowało go co kobiecie i w jakich ilościach było potrzebne do porodu czy po porodzie. Takie podejście też było trochę wkurzające,bo momentami czułam się sama w tym wszystkim i z tym wszystkim :(

Ja miałam laktator ręczny Aventu i też byłam mega zadowolona.

Mąż dzisiaj odprowadza auto na warsztat i normalnie aż się boję :(

Miłego dzionka kochane! Deszcz jak widzę doszedł do reszty,a my pławimy się w promieniach późno-letniego słońca :lol: :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #743418 przez Agusiak
Gosia no u nas też piękne słońce i można rzec iż jest prawie upał :ohmy: Strasznie ciepło :)

No ja myślałam że też mam mój z Aventu i że tylko dokupię brakujące części ale zajrzałam do pudełka a tam pusto, nigdzie indziej go nie ma bo były już gruntowne porządki więc musiał wylecieć przy jakimś sprzątaniu :dry:
Dlatego teraz szukam czegoś taniego byleby było ;)

Dzwonili z kliniki że wszystko poszło dobrze, Roxy już się wybudziła i można ją odebrać no ale muszę czekać aż ktoś z autem wróci do domu.
I oczywiście z 400 zł zrobiło 540zł, nie znoszę takich sytuacji bo niby jak teraz dojść czy faktycznie podali jej czegoś więcej, jakiegoś leku w trakcie zabiegu że cena tak skoczyła :angry:

T dzwonił i też musimy jeszcze jedną część do auta kupić bo nie ma nigdzie na szrotach i trzeba nową. Tak to jest jak człowieka stać tylko na jakiegoś starucha który wiadomo że zaraz zacznie się sypać :dry: :S

11 lata 3 miesiąc temu #743485 przez Agusiak
Zamówiłam taki:
allegro.pl/laktator-reczny-lakta-mila-no...013-i3529366520.html
wiadomo że to nie Avent czy Lovi ale opinie na necie ma całkiem dobre i dwie internetowe testerki także go zachwalają więc może da radę ;)

11 lata 3 miesiąc temu #743637 przez megi23
laski ja mialam dzis pol dnia do kitu , mlody jak wstal z drzemki darl sie przez 30 min z bolu , ida mu 5 ja mam masakre z jego zebami od 1 zeba , musialam panadol dac a krzyczal ała i boli ja go nosic nie moge wiec tulil sie do mnie.. szybko zaczelo dzialac ... boszz jak drugie tak zabkowanie bedzie przechodzic to zwariuje
ja jutro jade na badania 3majcie kciuki by byly ok tylko za hiv i toxo musze placic bo ten nasz NFZ nie zwraca :angry:

Tymciowi ida 5 masakra p odrzemce darl sie w nieboglocy , ze ała i boli musialam panadol dac bo sam biedak nie wiedzial co ma robic biegal i krzyczal lub wil sie na lozku , te zeby to masakra od 1 zeba tak mamy ,, oby 2 baby przechodzilo lagodniej , najgorsze ,ze nie moglam go nosi wiec sie tulil i plakal ze ała i na buzie pokazywal .... teraz juz ok zjadl ladnie zupke i 2 placki ziemniaczane , byl ldugi nozny spacere, nie wiedzialam ze on tyle moze lazic , zlaiczylismy spotkanie u kolegi , dostal telefon zepsuty , robil halo tata ?? i cos gadal po swojemu ze baba jest itd
mamcia wziela jutro wolne to spokojnie nie na biegu bede mogla zrobic , bo rano z mlodym zostanie i jak cos bede miec skierowania na badania wypisywane od reki , bo mama powiedziala doktorkowi , ze nie ma kto z malym siedziec :P on sie zgodzil :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #743673 przez Gosia_Krupa
Dobry wieczór!

Uff... Mąż wrócił z autem i z pieniędzmi :D Okazało się,że nie ma czego się czepić,autko picuś glancuś,"zdrowiutkie". Gościu nawet za przegląd nic nie wziął :) Więc jestem zadowolniona jak nic :) No i mężuś przywiózł mi obiecanego kebaba. I był MEGA pyszny,całkiem inny niż zazwyczaj :) Wydawało mi się,że był trochę orientalny :silly: i mięso nie miał skrobane z tych wielkich kawałów co się kręcą tylko porządne kawałki mięcha,tak jakby pierś była krojona w kostkę. No pyszny był :0 Więc zażyczyłam sobie takiego co jakiś czas :blush:

Agusia,jak opinie dobre to warto spróbować,tym bardziej,że nowy kosztuje tyle co używany Aventa.

Hania oczywiście nie zasnęła. Ale na szczęście była znośna :) Byłyśmy dłuuugo na dworze,aż zmarzłam,a teraz mordeczka moja już smacznie śpi :) Zasnęła przed 19.30.

Agi,siostra mówi,że trochę jest tych ubranek 74 i wzwyż(chociaż więcej niestety tych mniejszych). Jakbyś była zainteresowana to mogę Ci foty przesłać.

Ta dziewczyna od moich ostatnich kartek (tych dla rodziców) bardzo zadowolona. Mówiła,że piękne i że rodzice na pewno będą ryczeć jak je dostaną. No miło coś takiego usłyszeć :blush:

Dobra,bo mąż już nade mną stoi ;) Zmykam. Dobrej nocy!

11 lata 3 miesiąc temu #743738 przez Agusiak
dobry wieczór :)

megi nam też idą piątki chociaż nie mam pewności czy młodej wychodzą piątki czy jednak rogi :S Bywa momentami na prawdę nie do zniesienia, ale ja sobie z nią jakoś radzę, gorzej z resztą :dry: :S

Gosia no ja jakoś nie wyobrażam sobie mieć używanego laktatora po kimś, brrrr :huh:

Ja dziś to się niemal popłakałam jak odbieraliśmy psa. Czekaliśmy na nią w pokoju lekarza i jak ją przyprowadzili to nie chciała wejść dopiero jak ją zawołałam to od razu do mnie podeszła i zaczęła się tulić. W ogóle się nie gniewała, moja kochana psinka.
Lekarz powiedział że dobrze że miała zabieg bo podobno miała jakieś zmiany na jajnikach ale ile w tym prawdy tego się nie dowiemy. Mam nadzieję że teraz wszystko będzie się dobrze goić :)
Rachunek jednak był mega długi, przejrzałam go całego i oprócz wiadomych spraw jak sam zabieg, znieczulenie itp, musieliśmy zapłacić za wszystko inne, każdy gazik, rękawiczkę, opatrunek i wszystkie inne rzeczy użyte przy operacji, a także za utylizacje tych zoperowanych "części" i narzędzia użyte do zabiegu :ohmy: :ohmy:
A żeby tego było mało to jutro kontrola i podanie znieczulenia i znowu kasa :dry: :(

Ja umyłam dziś szafy, poprzenosiłam już część rzeczy po Paulince do nich, wstawiłam i powiesiłam jedno pranie a teraz pierze się drugie :)

Miłego wieczorku :)

11 lata 3 miesiąc temu #743775 przez Gosia_Krupa
Aguś,aż mi się smutno zrobiło jak pomyślałam jak to wyglądało :( No,ale mam nadzieję,że teraz już będzie wsio ryba :)

Co do laktatora to ja kupiłam używany. Te części wymienne wszystkie miał nowe,jeszcze zafoliowane,a sam laktator wyparzyłam dwa razy i git. Nie wiedziałam czy mi się przyda w ogóle,a na nowy mi było szkoda pieniędzy,bo wtedy mieliśmy ich jeszcze mniej niż teraz :(

Coś ostatnio 21 na zegarze,a ja ledwo na oczy patrzę i mi właśnie niedawno mąż to wypluł :(

Ja też muszę się wziąć za pranie i prasowanie,bo jak mi rodzice przywiozą te ubrania dla Hani to nie wiem jak się ogarnę :unsure:

No nic,uciekam do spania. 22.03 to mi R nie będzie marudził,że idę spać tak wcześnie.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #743781 przez Agusiak
Gosia_Krupa napisał:

No nic,uciekam do spania. 22.03 to mi R nie będzie marudził,że idę spać tak wcześnie.

hahaha bidulko Ty, musiałaś czekać do "przyzwoitej" godziny żeby iść spać.
Śpij dobrze i smacznie a jutro wstań wypoczęta :)

Ja też się zaraz kładę :)

Chciałam Wam jeszcze bardzo polecić takie pudełka dzieciowe z Biedry. Nie mogę ich jednak znaleźć nigdzie w necie żeby pokazać. Są dosyć spore, z kartonu obszytego materiałem, z pokrywką, z przodu mają taką plastikową małą szybkę że widać co jest w środku i mają obrazki np z misiem, sową, itp. Na prawdę bardzo fajne i kosztują 11.99 zł :)

Dobranoc :)

znalazłam!!!!!
tugazetka.pl/biedronka/2013.08.19.promoc...ko,do,przechowywania
:lol: :lol:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #743844 przez agi-p
Dzień dobry :)

Agus rewelacyjne te pudełka . Ja nie widziałam u Nas takich :( A tak bardzo mi się podobają !!! Uwielbiam takie pierdołki .

Z ta sterylką to masakra . Jak koszta moga tak gwałtownie wzrosnąć ? 40 -50 zł różnicy to jeszcze wytłumaczalne , ale tyle ? nie poważni są czy co ?
I jeszcze dzisiaj znowu idziecie ? Strasznie to kosztowne , a tak trąbią wszędzie , zeby psiaki sterylizować . Ciekawe za co jak to takie drogie :(
A jak Roxi w domu się zachowywała ? Pewnie dzisiaj traumę przeżyje jak tam wrócić będzie musiała :(

I co udało się Daddy kupić ? Ja też kupiłam dla Majki i śmiałam się , bo akurat seria limitowana z pszczółką Mają :P
W ogóle to szukam jakiegoś bodziaka dla Majeczki z pszczółką :)

Laktator wygląda fajnie :) Oby się sprawdził w razie potrzeby :)

Megi
ale fajnie organizujesz czas Tymciowi . Ja przyznam szczerze też się staram jak mogę , ale czas mam bardzo ograniczony na takie rzeczy . Raczej wszystko robimy przy okazji robienia czegoś innego :(

Trzymam kciuki za badania :) Ja też za sporo badań musiałam dopłacać , bo cudowny NFZ większość specjalistycznych uważa za zbędne :(

Niech te ząbki szybko wychodzą . Może drugi Maluszek nie będzie się tak męczył .

Rany jak ja się cieszę , ze zęby Amelce tak szybko wyszły :) Już nawet nie pamiętam kiedy piątki jej wyszły , ale bardzo dawno .
Zobaczymy jak u Majeczki będzie . Pierwszy ząbek jest , ale ciekawe czy reszta nie będzie powolnie wychodziła ?

Gosiu pewnie , ze jestem zainteresowana :) Jak znajdziesz czas to prześlij fotki z cenami :)
Ja ciągle coś na all kupuję dla Małej .

Kochana tez się zawsze obawiam wizyt w warsztacie :( Dobrze , ze u Was tak bezboleśnie to poszło tym razem :)

U Nas wczoraj przyjaciele byli :) Amelka i Igorek to nasza parka kochana :) Są tacy świetni chwilami , ze aż by sie ich schrupało :)
A i poprosiłam wreszcie Karolkę na chrzestną :) Teraz jedynie kościół musimy załatwić .
Zamówiłam sobie sukienkę na chrzciny ..i co ? wyglądam koszmarnie :P Musiałabym schudnąć z 5 kg , zeby była fajna :(
Szukam dalej :P

Miłego dnia :)

11 lata 3 miesiąc temu #743872 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi super, że poprosiłaś już koleżankę na chrzestną a z tą sukienką to zapewne mocno przesadzasz :P

kochana masz rację zupełnie nie pomyślałam o tym że dzisiaj pewnie Roxy wołami do kliniki nie zaciągnę :/
W domku wczoraj była bardzo spokojna i taka zakręcona bo jeszcze na lekach, ale co? wieczorem wyrwała sobie z łapy wenflon który był zabezpieczony. Czasem nie mam siły do niej, obawiam się że jak zaczną jej wracać siły to to ubranko które teraz nosi także poszarpie i boję się że zacznie majstrować przy ranie. Chyba spytam się dziś o tą taką tubę na głowę, ja na to mówię abażur od lampy :blink:
I masz rację ceny kosmiczne :(

Kochana jak będziesz gdzieś jeździć to poodwiedzaj różne Biedry u nas nie we wszystkich jest to samo ale mam kilka takich gdzie czasem towar długo leży i można jeszcze coś wyhaczyć.
Było też takich bodziaków troszkę, bardzo ładne firmowane DADA, ale chyba nie z pszczółką Mają. Pieluchy udało mi się dorwać w tej Biedrze co pudełka, jedną paczkę, ale w innych to mogłam zapomnieć że coś dostanę. I kupiłam jeszcze dwie normalne paczki.
Jeszcze wczoraj nie przyszły zamówione a aptece rzeczy i chrzanie ich, nie będę czekać tylko pojadę do jakieś innej.

Muszę zaraz iść wyjść z psem bo nie może latać luzem tylko wyprowadzamy ja na podwórko na smyczy tylko na potrzeby fizjologiczne ;)

Miłego dnia ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka