BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 3 miesiąc temu #746893 przez megi23
no wtedy mam termin na skladanie najblizszy bo u nas musisz sie rejestrowac .....a chce przed wyjazdem juz iec wszystko zalatwione ...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #746934 przez sylka
cześć

Dokłądnie ja tez mam do 31.10 i kilka dni wcześniej max do 2 tyg moge złożyć wniosek dopiero a i tak rozpatrza go w listopadzie i dostanie się wyrówanie za październik.

Kuba od wczoraj nie gorączkuje już mam nadzieje że dzis tez to się utrzyma

Agi zdrówka dla dziewczyn :kiss:

Co do witamin w ciaży ja do 12 tc brałam sam kwas bo wyniki były ok i lekarz nic wiecej nie kazał brac dopiero po 12 tc zalecił witaminy i od 16 tc brałam leki na tarczycę

11 lata 3 miesiąc temu #747020 przez megi23
krew mnie zaleje z tymi urzedasami i papierami :angry: wrocil brat naczekal sie 2 godz ta cipa dala mu papiery do wypelnienia i upowaznienie i numerek 48 wypelnilam co umialam nie wiem od jakiego okresu mam wpisac te skladki do jakiego ,, moze ona mu powie

tak ja tez mam do 31 ale im szybciej zloze tym szybciej dostane to raz poza tym jak nie pojde na 26 do MOPSu to nie wiem na kiedy termin dostane ... :angry:

11 lata 3 miesiąc temu #747097 przez Gosia_Krupa
Hej dziewczynki!

U nas też właśnie zaczęło kropić. No,ale nie ma się co dziwić,w końcu jesień już za kilka dni.

U nas dzisiaj w domu straszna rozpierducha,bo wymieniają okno u dziadków(balkonowe,szerokość prawie 5m),a że balkon mamy zabudowany to wszystko z niego trzeba było wynieść,bo wiadomo jak to się kurzy i nosi. Pościel naszą i dzieci wynoszę na balkon,ale dzisiaj została w pokoju,więc muszę mieć oczy dookoła głowy,bo ta moja Kluska się wspina na tą górę i robi sobie z niej zjeżdżalnię lub trampolinę :( Na szczęście już panowie kończą :) Myślę,że jak wrócę z Michałkiem(bo dzisiaj ja po niego jadę)to już będzie wszystko zrobione :)

Łobuziara w związku z całą tą sytuacją opuściła drzemkę,więc trzeba będzie stawać na głowie,żeby wytrzymała do 19 i żebyśmy my z nią wytrzymali ;)

Michałek zachwycony tańcami :) Prezentował nam wczoraj taniec :) I okazało się,że ma zajęcia taneczne z panem,do którego czasami chodzę na zumbę :) Michu mówi,że jest spoko :silly:

Miałam pisać jeszcze coś,ale zaraz się zesikam :( I muszę uciekać się szykować po Miśka.

Miłego dnia!

Aaa!!! Sylka,super,że Kuba już nie gorączkuje :) To super wiadomość :)

11 lata 3 miesiąc temu #747117 przez sylka
Gosiu to masz dziś urwanie głowy :P

Agi powiedz mi orientujesz się któe zestawy witamin nie zawierają w składzie jodu? Lekarka nie pamiętała nazwy powiedział mi tylko w której aptece na bank je kupie jak powiem że mam niedoczynnosc. Z tym że chcę poszukać na necie bo może duzo taniej je kupię.
Ogólnie z tarczycą ok i mam w sierpniu się pokazac. Od raz dała mi skierowania na badania bym sobie przed wizyta wykonała i skierowanie dla rodzinnego by mi leki wypisywał :)

11 lata 3 miesiąc temu #747158 przez Agusiak
Sylka pozwól że ja Ci odpowiem bo już agi się własnie o to kiedyś pytała, więc jodu nie zawierają na pewna tabletki elevit. Brałam je w pierwszej ciąży ale są strasznie drogie :(

Ja poprasowałam rzeczy maleńkiej i nie ma co, trzeba dokupić te małe rozmiary bo prawie nic nie ma, ale T powiedział że pojedziemy do Pepco :)
No i wyprasowałam w końcu rzeczy Paulinki,a wszystko to na siedzącą bo by mi chyba biodra i kręgosłup siadły całkiem.

Czekam na te meble a ich nie ma jeszcze, ghrrrrr :angry:

Gosia współczuję wymiany okna i tego syfu ale nas czeka skręcanie mebli czyli także troszkę bałaganu będzie :S

11 lata 3 miesiąc temu #747164 przez sylka
Agus thx znalazlam je na necie za 25 zl + wysylka

jakie mebelki kupilas?

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #747175 przez Agusiak
Sylka to faktycznie tanio je znalazłaś, a za ile tabletek?

Mebelki dokupiliśmy do kompletu który już mamy w dużym pokoju, tyle że te będę stały w przedpokoju, półka pójdzie nad tv a nad biurkiem pomyślę ale na pewno będą rozdzielone.
Jednak jak szukałam samej szafy to tu w tej cenie mam cały ten komplet :)
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

W ogóle przyjechał ten chłop z meblami sam i żeby z nim to nosić bo sam nie da rady. Ja mówię matko jedyna no pogięło chłopa, ale co zrobić, małe półki wzięłam chociaż na ganek, a te większe wzięłam z nim jedną bo faktycznie ciężkie jak diabli, sam by nie dał rady no ale ja raczej też nie, helooooł :ohmy: :ohmy: Na szczęście przyjechał tata,
kolesia od najgorszych że babie w ciąży każe meble nosić, że co to za firma, itp. Nabuzowany chodzi do teraz, nie wiem czy jakieś skargi pisał nie będzie :P
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #747184 przez sylka
Agusiak za 30 szt a 100 szt już od 69,80 zł + przesyłka

Meble fajne i faktycznie tanio wyszło skoro mówisz że w cenie szafy masz cały komplet :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #747190 przez megi23
a ja az kipie i zal mi mojego brata naczekal sie w ZUSie chyba z 5 godz a chlop go z kwitkiem odeslal , powiedzial ze nie musze wypelniac nic w MOPS-e napsize oswiadczenie ze na wychowawczym jestem i ze oni mi odprowadzaja skladki :angry: nosz myslalam ze mnei szlag i jego trafi urzedasy zasrane to po cholere mu baba to dawala , on jej mowil do czego to :angry: jutro mama dzwonic i narebac ZUS a ja zadzwonei do MOPS i tez nie recze za siebie i dzien w plecy kolejny :angry: :angry: :angry: :angry:

a tu cos milego z wczoraj

11 lata 3 miesiąc temu #747306 przez Agusiak
Dobry wieczór :)

No z tymi urzędami to masakra. T ma wziąć urlop w któryś dzień i będziemy jeździć i załatwiać i już widzę że cały dzień zmarnowany będzie :dry:

Paulinka bardzo zadowolona z wizyty u dziadków a teściowie zaoferowali się że w przyszłym tygodniu także ją wezmą na cały dzień :)

Miłego wieczorku :)

11 lata 3 miesiąc temu #747483 przez agi-p
Dzień dobry ...choć i u Nas decydujący i nerwowy przez to ....

Agusiu dokładnie tak jak piszesz , w tym roku szybciej dzieci się pojawiają na świecie . U Nas z kwietniówek rozpoczęła Klaudia trojaczkami , a potem w marcu Ja :)

Super , ze już mebelki :) Ale facet stuknięty na maksa !!!! Jak mógł pozwolić Ci nosić . Ale Kochana sama na OPR zasługujesz !!! Choćby nie wiem co nie powinnaś nic nosić .
Oby szybko się Twoi Panowie uwinęli . Nam jutro narożnik i sofa przyjadą .

Oj ja też nie lubie prasowania tej drobnicy , ale chyba bardziej wymiętych ciuszków . I zawsze mam wrażenie , ze jednak wyprasowane to milsze dla skórki dziewczynek . Ale przez to ja mam masę roboty , bo Maja jest przebierana co chwilę . Tu jej się uleje , tu popluje :P

Co do rodzinnego , to czemu miałby Ci nie przysługiwać ? spokojnie dostaniesz , tym bardziej , ze będzie Was o 1 os wiecej :)
Ja dostaję ok 300 zł na 3 dziewczyny samego rodzinnego .

Megi a co kwas ma wspólnego z tarczycą , bo piszesz że jak wychodzi za wysoka to nie daje ?

Tymek artysta :)

Gosiu przy wymianie okien zazwyczaj jest rozpierducha , a jak jeszcze wszystko z balkonu w domy macie , to juz w ogóle nie zazdroszczę .

Super , ze Michałek zadowolony z tańców :)

Sylka jak dobrze , ze Kuba już bez gorączki !!! :) Oby już nie wróciła . Czyli już wszystko wraca do normy ?

Co do witamin bez jodu , to ja kupowałam falvit zwykły , nie falvit mama . I uzupełniałam dodatkowymi wit , których brakowało .
A z typowych dla ciężarnych to elevit , ale Agusia juz Ci napisała .
Były inne , ale teraz skład pozmieniali we wszystkich , bo ten jod wymagany i taka profilaktyka . Zapomnieli o kobietach z chorą tarczycą :(

U Nas szpital na całego :( Dziewczyny Majeczkę też zaraziły . Wczoraj bylam ponownie u Dr , bo z wtorku na środe Majka miała 39 stopni gorączki , katar zaczął jej spływać do gardła i troszkę kaszleć zaczęła . Ogólnie się męczyła :(
No i antybiotyk w ruch poszedł . Dr powiedział , że i tak Majka jest fenomenem i dzielna strasznie . Mówi , ze wcześniaki , zwłaszcza z taką historią jaką ma Ona , to na oiomie lądują do 12 godz . Ale Maja jak zwykle walczy . Dzisiejszy dzień jest decydujący , mamy 24 godz na zwalczenie gorączki . Dziś w nocy znowu 39 :( Jak podaje paracetamol , to jest lepiej , ale ta franca gorączka znowu wraca . Czekamy do wieczora . Trzymajcie kciuki ...

Uciekam , miłego dnia .

11 lata 3 miesiąc temu #747493 przez megi23
hellow w ten kolejny deszczowy dzien :angry:

Agi zdrowka dla dziewczynek , szczegolnie Majci , twarda z niej zawodniczka :laugh: jak minela noc ???

Agus wspolczuje przeboju z meblami , ja jak bylam z mlodym w ciazy chyba w 6 miesiacu nam szafe przywiezli i chlop tez mowi bym wniosla bo same baby dzwonie do s ze on mi kaze dzwigac ... przylecial z pracy w stroju roboczym , ale rebal goscia i mowi ze za to placi i ma mu wniesc, jeszcze kazal rozpakowac czy lustra cale :P
Agi apropo kwasu no cos takiego mi mowil ze jak tarczyca bedzie wysoka to tylko kwas wtedy da , a jak w normie to witainy , musze podpytac o co kaman z tym na nastepnej wizycie.. :silly:

milego dnia :)

11 lata 3 miesiąc temu #747524 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi kochana zdrówka dla Majeczki, trzymam kciuki aby gorączka spadła. Kurcze te plastry na gorączkę z IBUM są fajne ale nie wiem czy nie od dwóch lat dopiero :( Okładziki jej rób zimne na czółko i jak się da to także na kark.

agi-p napisał:

Ale Kochana sama na OPR zasługujesz !!! Choćby nie wiem co nie powinnaś nic nosić .

wiem Aguś, biję się w pierś, bo powinnam sama go zjeb....i powiedzieć że jak nie chce nosić to niech te meble zabiera :angry: ale człowiek mądry już po temacie :( :dry: :blush:
W każdym razie dziś piszę do tej firmy od mebli bo jeśli to był ktoś od nich to składam skargę a jeśli jakaś firma współpracująca to zażądam jego danych.

agi czyli rozumiem że o rodzinny będę mogła się starać na Paulinkę i już także na drugą córcię? Chyba tego nie ogarnę, heheh :P

megi zapomniałam napisać że zdjęcia świetne i fajnie organizujesz Tymciowi czas :)

Miłego dnia :)

11 lata 3 miesiąc temu #747529 przez megi23
dzieki Agus ale na dzis mam juz brak pomyslow , nie mam plasteliny bo bysmy cos powyklejali :P , ale moze mamcia bedzie lazla do sklepu , to powiem niech mi kupi :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka