- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Lek stwierdziłze lepiej dać antybiotyk skoro Pulneo nie pomógł a też jest p-ko zapaleniu oskrzeli. Trzeba szybko zadziałać po tej gorączce. Akurat mam zaufanie do tego dr bo jest bardzo skrupulatny i długo osłuchuje.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
- Otrzymane podziękowania: 0
Na kontroli z psiakiem wszystko okej, pięknie się goi i nawet nie było co ściągać bo szwy się rozpuściły
Dokupiłam jeszcze tych pudełek w Biedro z pokrywkami bo są u nas jeszcze tańsze po 9.99zł
I nakupiałam chusteczek nawilżanych jakiś fitti czy coś takiego bo są trzypaki po 72 sztuki za 7.99zł, a mam już je sprawdzone i są spoko :)Pieluchy z tej firmy też całkiem dobre poza zapięciami bo to zwykła jakby taśma klejąca ale poza tym super
Miłego wieczorku
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Podelka fajne szkoda ze mi nie pasuja do pokoju.
Super ze z Roxi ok
a mnie gardlo boli Tantum verde i cholinex malo daja. Dzis mnie zlapalo, meza tez zlapalo.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Poszukaj w necie czegoś o sodzie oczyszczonej bo chyba była z tego jakaś płukanka na gardło.
A pudełka kupuję do pokoju dziecięcego a do Kubusiowego u nas były niebieskie z misiem, a jak pod kolor ścian to zielone z sową
Miłej nocki
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Agusiu to super , ze z Maluszkami wszystko dobrze Ciekawe jak Twoja Niunia się miewa i czy będzie czekała do terminu
Cieszę sie , ze z Roxy ok Silna psinka z niej
Kurcze wczoraj w biedronce byłam , ale tych pudełek ani śladu
Chusteczki ostatnio kupowałam jak byly jeszcze w standardowej cenie . Bardzo fajne . Ale teraz mam zapas pampersowych , które lubię najbardziej .
Sylka oby antybiotyk pomógł Kubie tak szybko jak moim dziewczynom . Biedulek
Niedobrze , że Was z Mężem też już łapie . Pomyśl o tym szczepieniu p/grypie .
A tymczasem smarujcie się maściami rozgrzewającymi , pijcie herbatę z miodem i cytryną i płucz gardło wodą z solą zwykłą . Ohydne , ale pomaga .
Z tym alkoholem na chrzcinach , to widzisz . Ja najchętniej też bym tak zrobiła , ale tu inne zwyczaje są . Tzn tylko ze względu na Teściową bym tak zrobiła . Inni potrafią się zachować , ona nie . Chętnie utarłabym jej nosa Znowu by się na mnie śmiertelnie obraziła
Ja dziś mam wizję szukania szkółki językowej dla Pauli . Wczoraj w jednej była i chyba się na nią zdecydujemy .Tyle , ze chce jeszcze porównać ceny w innych . W tej wczorajszej , to 260 zł miesięcznie trzeba zapłacić . Ale mają specjalny program dla gimnazjalistów , który przygotowuje ich do rozszerzonego egzaminu na koniec 3 klasy . Podobało się Pauli u nich .
Teraz w ogóle stwierdziła , ze angielski jest super ...stwierdziła tak po 2 lekcjach j.niemieckiego hahaha
Miłego dnia
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
agi ja miałam niemiecki tylko przez trzy lata na studiach i to był koszmar
A każdy mówił że jak się zna trochę angielski to z niemieckim nie będzie problemu, ale ten język okazał się dla mnie koszmarem. I standardowo kułam na pałę, miałam 5tki a teraz nie umiem się nawet przedstawić.
Za to w LO mnie i koleżankę rzucono na głęboką wodę do klasy z rozszerzonym rosyjskim gdzie nigdy wcześniej się go nie uczyłyśmy. Na początku były pisma o przeniesieni ale nie było miejsc w innych klasach więc zostałyśmy. I tak nam się spodobał ten język że zdawałyśmy z niego rozszerzoną maturę z wynikiem na 5
Kochana mnie się nie spieszy do porodu jakoś specjalnie bo super śpi mi się do 8.30, hahaha ale boję się żebym czasem nie wcelowała w 1 lub 2 listopada Jak będzie takie zagrożenie to poproszę o cc albo będę zaciskać nogi chociaż do 3.11
Czekam dziś na koleżankę ze studiów więc czas zleci a jutro wizyta.
Kochane nie radzę sobie zupełnie z tymi rękami. W nocy to aż mi palce pulsują, mam wrażenie że mi skórę rozerwie i do tego ten ból i pieczenie że aż płakać się chce.
Pić nie mogę mniej bo ciągle mi się chce. Spytam ją o jakieś tabsy na to żeby się woda nie gromadziła, w ciąży z Linką miałam i nic takiego się nie działo. Ale ostatnio moja Asia jak poprosiła swojego gina jak była jeszcze w ciąży to jej powiedziała, że takich leków się w ciąży nie podaje
No nic byle do jutra.
Miłego dnia
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
ja tez wole angielski od niemieckiego chodz z tym nie ialam problemow , rozumiem sporo ale mowie mniej za to Anglika na studiach certyfikat FCE zdalam na 4.5 i to bylo obowiazkowe
u nas dzis sloneczko bedzie spacerek , wczoraj tez kalosze ubralismy i przed drzemka wyszlismy, mamy nazbierane liscie moze sie juz podsuszyly to cos wykombinujemy z nich
ja odliczam do wizyty w czwartek ide uzerac sie z Mopsem o rodzinne
S bardzo tesknie , bo widze jakie esy pisze , wczoraj tesciowa dzwonila ze mojego S babcia strasznie teskni za malym i odlicza do naszego przyjazdu , bo nie ma kto u niej dreptac i balaganu robic
kurcze agi , na bank nie mozna tych tabsow w ciazy , oby do porodu, ja ostantio wariatka ogladam na TLc porodowka i jak slysze to kobiety , to mi sie rodzic odechciewa , ale oni maja full wypas pokoik taki ze mozna w nim mieszkac a nie to co u nas i znieczulenie
Wczoraj napisalam maila do ginekologii mjej czy maja znieczulenie , hehe ciekawe co napisza
Sylwia na gardlo polece ci proszek GARGARIN , mi jak sie angina zaczyna plucze i udaje sie nieraz ze nie wylazi to jest bez recepty i tani taki zolty z woda sie rozrabia , najpier piecze , a potem takaaa ulga
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
megi my też w czwartek do MOPSu jedziemy ale na razie zapytać o co w ogóle i kiedy może się starać no i jakie trzeba mieć papiery. No a potem dalej po urzędach kompletować te niezbędne świstki
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas dzisiaj pięknie Ciepło i słonecznie Spacer już zaliczony. Hanuśka wzięła sobie małe autko wywrotkę i woziła na nim kasztanki Ale tylko dwa znalazłyśmy(resztę ludziska wyzbierali na sprzedaż). Potem jednego zgubiła bo tak goniła z tym autem. Patrzy na tego jednego biedaczynę i mówi" oooo,został już tylko jeden". Ale znalazłam jej potem jeszcze jednego.
Teraz sobie moja Kluseczka śpiocha,a ja zaraz biorę się za prasowanko.
Sylka,na ból gardła mój mąż mówi,że nie ma nic lepszego niż kisiel! Jak tylko czuje,że go pobolewa robi wielki zapas i sobie zapodaje. Ja muszę powiedzieć,że łagodzi ból gardła rzeczywiście Więc polecam. Wiadomo,ze pewnie nie wyleczy,ale wystarczy,że nie będzie bolało
Agusia,w Lidlu w przyszłym tygodniu będą rzeczy dla dzieci i miedzy innymi bielizna w sówki
Agi,tutaj też jest taka tradycja jeżeli chodzi o alkohol(i podejrzewam,że na większości wsi),ale ja nie jestem zwolenniczką alkoholu,poza tym na chrzcinach to dziecko powinno być w centrum uwagi,spotkanie rodzinne na drugim miejscu,a niektórzy to patrzą w tą butelkę jak ciele na malowane wrota i oby tylko się napić. Straszne to! Ja ostatecznie ani u Michałka a ni u Hani alkoholu nie podałam,nawet winka czy szampana. Nie było toastów tylko życzenia. W końcu to moje dzieci i imprezę organizowałam ja,a co tam sobie inni myśleli to mnie już to guzik obchodziło.
W ten weekend mąż mi mówi,że żona jego kolegi z pracy(którzy notabene jeszcze niedawno mieszkali obok) ma raka krwi. A mieli się o dziecko starać. Kupili jakiś czas temu mieszkanie,Ania znalazła pracę i mieli się zacząć starać,a tutaj taki cios i słowa,że rokowania nie są najlepsze... I kolejny weekend te same myśli,ten sam strach... I myślę sobie,że ja chyba też jestem obciążona,bo chociaż w rodzinie nigdy nie było przypadków nowotworów to przecież w krótkim czasie dowiedzieliśmy się o chorobie mamy,a potem jeszcze brata To pierwsze przypadki i oba w najbliższej rodzinie A w dodatku tyle tego ostatnio na około... Ach,no musiałam się jakby wyżalić,bo kurcze co się zabieram do opowiedzenia tego wszystkiego Rafałowi to mi się płakać chce i ten strach mnie ściska,że tchu mi brakuje...
Miłego dnia życzę! Zmykam do żelazka!
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Aguniu super , ze już jutro wizyta .Mam nadzieję , ze coś Ci poradzi na tą odkładającą się wodę . Oczywiscie , że pić musisz jak masz pragnienie .Powinni coś zaradzić . Kurcze końcówka najgorsza .
Trzymam też kciuki,żeby 1 i 2 listopada były spokojne Moja ciocia trafiła na porodówkę 31 października wieczorem i robili wszystko , zeby w ten dzień urodziła Na szczęście się udało
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
I gratuluję podwyżki !!!! super się szef zachował
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ja dziś wszystko robię na raty , a jakby tego było mało , to nic mi się nie chce . Małe specjalnie mi w zasadzie nie pomagają, więc niemal cały dzień się z nimi bawiłam , nosiłam , czytałam im itp w domu chaos ale chociaż obiad gotowy
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
megi gratuluję podwyżki
A do mnie dziś w końcu przyszła grzechotka z FP, trzeba się było zalogować na ich stronie do jakiegoś programu co przesyłają różne info na maila i przysyłali darmową grzechotkę. Troszkę na nią czekała ale przyszła i jest super!
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Koleżanka siedziała u mnie 4 godziny i było bardzo miło, ale przyznam szczerze że już czułam się na prawdę zmęczona
Zaraz idę pod prysznic a potem pod kołderkę
Miłego wieczorku
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa